Home / Știrea zilei / Colocviu Naționalist cu Miron Manega și profesorul Corvin Lupu, realizat de Daniela Gîfu

Colocviu Naționalist cu Miron Manega și profesorul Corvin Lupu, realizat de Daniela Gîfu

Incorect Politic
Ianuarie 31, 2023

Colocviu Naționalist cu Miron Manega și profesorul Corvin Lupu, realizat de Daniela Gîfu

Vă recomand cu căldură să vă abonați la canalul de YouTube al lui Miron Manega, susțineți-l pe omul care face cel mai bazat tipărit din România, CERTITUDINEA.

8 comments

 1. Faceti corectura, canalul de youtube, pe care il mentionati in legatura cu articolul, este al domnului Miron Manega.

 2. N-am mai ascultat după ce dl. Miron Manega ne spune la minutul 19 şi 20 de secunde că află lucruri de la… Vasilică Militaru. Oricum Certitudinea a devenit din decembrie, în afara articolelor valoroase, o trambulină a atacurilor lui Vasilică Militaru la adresa Bisericii Ortodoxe Române. De câteva numere chiar revista Certitudinea însăşi poartă, ca numere în sine, titluri per ansamblu (de număr) date de Militaru: „CERTITUDINEA nr. 126 – Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona“, „CERTITUDINEA nr. 129. Șah la Patriarh“.
  Certitudinea a modificat şi articolul privind Plângerea împotriva Institutului Elie Wiesel, ca să îi atribuie lui Vasilică Militaru (Asociaţia Neamul Românesc) „meritul“ de a fi dat primul „în judecată“ instituţia holocashului, pentru că aşa a pretins el (transmiţând adrese în toate zările că Certitudinea l-a plagiat) deşi Militaru nu a deschis nici un proces, ci a trimis un email la guvern, ca să poată să îl publice ca articol. Guvernul i-a şi răspuns (mai diplomatic) lui Militaru, dar care nu a mai făcut public şi răspunsul, demonstrându-i cu argumente de drept, că el, Militaru, e total pe dinafară, juridic vorbind, în drept, când spune că e neconstituţional înfiinţat institutul, ceea ce mai văzuseră şi alţii, că Vasilică aberează când face pe avocatul sau juristul (ca şi în alte domenii).
  Certitudinea i-a mai dat şi poza de star bollywoodian în ţinută „rabbi“ lui Militaru.
  https://www.certitudinea.com/wp-content/uploads/2023/01/Vasilica-255×300.jpg
  Ptiu, ptiu, Doamne fereşte! Mai bine zic pas şi pa!

  • Miron Manega publică diferiți autori, unii nu se înțeleg între ei, alții au anumite defecte, dânsul crede că există ceva util pentru români de la fiecare autor, inclusiv Vasilică Militaru, cu care nu mă înțeleg bine. Asta nu înseamnă că n-o să-l susțin pe Manega în demersul lui 100% proromânesc.

   • Corect, pe domnul Manega îl apreciez şi eu foarte mult, pentru ceea ce a făcut, în general, dar nu am mai putut asculta cum îl şi citează pe Vasilică Militaru cu nişte banalităţi ştiute de toată lumea, iar Militaru nu dă nimic util pentru români, ci subminează foarte conştient, permanent, din considerente personale, Biserica, care e „trupul lui Hristos“, fiind alcătuită şi din har, cu Duhul Sfânt în ea (nu are cum să fie laică, în esenţă, ce vrea el), nu numai din slujitorii ei, cum reiese şi înţeleg mulţi, materialist, de la Vasilică, care nici nu mai face parte din Biserica Ortodoxă Română (din alte motive decât cele pe care le-a pretins public).

 3. E posibil sa domnul Miron Manega sa nu fie un crestin practicant si sa nu cunoasca suficienta Teologie iar din aceasta cauza sa promoveze asa ceva, este un om credincios fara indoiala dar poate ca inca nu a ajuns la un suficient nivel Duhovnicesc pentru a intelege aceste aspecte. Fara Post, rugaciune, Spovedanie si Impartasanie e mai greu dar Doamne ajuta toti patriotii sa se apropie de Sfintele Taine si sa fie oameni ai Bisericii!

 4. Nu Vasilică Militaru, ci istoricul Marius Oprea a acuzat şi a demonstrat printre primii, public, în mai 2020, că Institutul Wiesel (INSHR) funcţionează abuziv, cu încălcarea legii (nu că a fost înfiinţat ilegal şi neconstituţional, ceea ce e o rătăcire juridică, o pistă falsă de acţiune, eronată). Vasilică Militaru a făcut „Sesizarea“ sa (articol de presă) după 9 luni de la declaraţiile lui Marius Oprea, în 15 februarie 2021, când a şi demarat noua sa „profesie“, de „patriot“ public implicat, aspirant la recunoaştere şi demolator a imaginii majorităţii celorlalţi naţionalişti, prin metodele pe care le-a exersat deja de ani buni împotriva Bisericii.
  Pe 24 februarie 2021, Militaru a trimis prin email şi o „Plângere Prealabilă privind aspecte de neconstituționalitate și ilegalitate ale H.G. de înființare a INSHR“ la cabinetul primului ministru, iar secretariatul general al guvernului i-a răspuns corect că acţiunea lui („Plângere Prealabilă“) e în afară procedurii contenciosului administrativ, cale pe care a ales să acţioneze, dar şi greşită / nejustificată ca motive (la sfârşitul acestei postări se va vedea răspunsul guvernului către Vasilică Militaru, ţinut secret de el la acea dată).

  În fapt, Marius Oprea a publicat în mai 2020 la agenţia de presă Mediafax (unde precis a văzut şi Militaru expunerea, căci e 99% un googălitor copy/paste) demonstraţia abuzurilor funcţionale a „gogoşeriei Wiesel“, care, zicea istoricul activist, acţionează astfel în afara cadrului său legal al atribuţiilor sale, adăugând că:
  „O adevărată «poliţie a gândirii» vânează antisemitism acolo unde nu e, pornind o adevărată «vânătoare de vrăjitoare» cu o satisfacţie atât de bolnavă, încât tinde să concureze pandemia“
  Marius Oprea critica astfel nefireasca şi abuziva imixtiune în a interzice în cadrul unui recital de poezie la Teatrul Naţional de la Iaşi (spectacolul „Speranţa din spatele gratiilor“, din aprilie 2020) poeziile lui Radu Gyr şi ale lui Nichifor Crainic, venită prin adresele de ameninţare de la „cercetătorii de la Institutul Elie Wiesel“ (INSHR), pentru că poeţii au fost legionari, deşi poeziile doar ilustrau viaţa din temniţă.
  „Ei [birocraţii INSHR] nu se ocupă, cum le-ar fi menirea, în mod normal, cu cercetarea istorică…, ci cu aplicarea, pe care şi-au arogat-o, a unor reguli şi interdicţii… Notificările ameninţătoare ale Institutului “Elie Wiesel“ au deseori trăsăturile unor sentinţe inchizitoriale“ (Marius Oprea, „Covid-ul gîndirii“, 8 mai 2020)
  „În cazul celor doi poeţi ai temniţelor comuniste, Radu Gyr şi Nichifor Crainic… – spunea Marius Oprea pentru Mediafax – există şi hotărâri judecătoreşti definitive, prin care condamnările lor politice au fot şterse şi numele le-au fost reabilitate. Crainic a fost reabilitat în 1995, prin Decizia nr.17/1995 a Curţii Supreme de Justiţie, în urma unui recurs în anulare introdus de Procurorul General. Lui Radu Gyr, iniţial condamnat la moarte, i s-a comutat pedeapsa la 25 de ani şi a fost eliberat în 1964. În iunie 2010, fiica poetului a deschis o acţiune judecătorească, în baza Legii 211, iar prin sentinţa din 4 mai 2011, instanţa a constatat caracterul politic al hotărârii de condamnare a poetului. Ulterior, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de acordare de daune morale fiicei lui Radu Gyr, dar reabilitarea judiciară a rămas în vigoare“
  *
  Marius Oprea mai arăta prin Mediafax şi că INSHR ignoră Legea 221 din 2009 privind condamnările cu caracter politic şi măsurile administrative asimilate acestora, pronunţate în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, intervenind nulitatea de drept a condamnărilor politice date urmare ocupaţiei sovietice şi instalării comunismului:
  „Prin Legea 221 din 2009, la care am lucrat în calitate de consilier al primului ministru… articolul 2 arată că «toate efectele hotărârilor judecătoreşti de condamnare cu caracter politic prevăzute la art.1 sunt înlăturate de drept. Aceste hotărâri nu pot fi invocate împotriva persoanelor care au făcut obiectul lor.» Articolele sunt în vigoare, dar sunt ignorate de cercetătorii de la Institutul «Elie Wiesel»…“
  Chiar dacă legea 221/2009 arată la art.4 că „persoanele condamnate penal în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, pentru alte fapte decât cele prevăzute la art.1 alin.2, pot solicita instanţei de judecată să constate caracterul politic al condamnării lor“, nu în toate cazurile familiile acelora condamnaţi în 1945-1947 (ei decedând între timp) au acţionat pe această cale, ci unii pe calea reabilitării, cum a făcut fiica lui Radu Gyr.
  Dar chiar titlul Legii 221/2009 impune adevărul că din 6 martie 1945, în România au existat grave condamnări cu caracter politic, iar istoricii Academiei Române au arătat că cele mai grave condamnări politice abuzive au fost cele date de „Tribunalelor Poporului“ (cu acuzatori publici fără studii juridice şi „magistraţi“ improvizaţi).
  Cu toate acestea, INSHR, prin “Raportul de monitorizare a antisemitismului în România pentru perioada 2021-2022”, invocă soliditatea şi actualitatea condamnării lui Radu Gyr din 1945 (modificând cu de la sine putere şi motivele condamnării) şi îşi arogă dreptul de a se pronunţa acuzator şi la adresa procurorului care a constatat că nu mai are aplicabilitate condamnarea, susţinând abuziv că „În realitate condamnarea acestuia din iunie 1945, ȋn baza legii 312/1945 pentru urmărirea și sancționarea celor vinovați de dezastrul țării sau de crime de război, este ȋn vigoare.“
  Institutul «Elie Wiesel» (INSHR) este astfel un promotor şi susţinător al condamnărilor politice date ca urmare a ocupării sovietice a României., hotărând să ignore istoricii şi magistraţii români, ba chiar acuzându-i şi pe aceştia.
  *******
  Când Certitudinea a făcut publică, în noiembrie 2022, Peţiţia s-a privind funcţionarea abuzivă a Institutului Wiesel (INSHR), Vasilică Militaru reacţionează cu violenţă cu reclamaţii în toate direcţiile posibile, acuzând, deşi Petiţia iniţiată de Certitudinea reproşa mai ales abuzurile de tip infracţional al institutului, indicate primul public de către istoricul Marius Oprea, că el, Militaru, ar fi plagiat de Certitudinea: „Petiția copiază ad litteram textul temeiului legal al Plângerii Prealabile din 8 martie 2021. Încă o dată se dovedește că naționalismul românesc a încăput pe mâna unor diletanți precum colonelul pensionar SRI X.Y.Z – devenit peste noapte politiolog – care nu pot duce mai departe nici măcar ce au început alții care au muncit pentru documentare“ (Vasilică Militaru).
  Cu toate acestea, contribuţia personală a lui Militaru la problemă, adică ideea lui neprofesionistă de neconstituţionalitate şi nelegalitate privind înfiinţarea INSHR, ducea pe cărării greşite, fiind valabil legal doar ce arătase public anterior Marius Oprea (iar Vasilica Militaru preluase, şi el, şi acele aspecte).
  Iar Militaru nu a făcut public nici răspunsul pe care l-a primit de la guvern, nu l-a transmis nimănui, deşi ar fi fost util altora, poate, iar generalul Radu Theodoru chiar şi întrebase public ce se mai aude cu reclamaţia lui Militaru privind INSHR.

  Iată răspunsul guvernului către Vasilică Militaru, care nu a mai făcut nimic după aceea:


  Vasilică Militaru s-a legat de o problemă falsă de drept, singurele aspecte corect sesizate fiind disfuncţionalitatea ilegală indicată de Marius Oprea, care a indicat corect funcţionarea abuzivă a INSHR „Elie Wiesel“ şi modul cum e condus spre o activitate în afara atribuţiilor sale legale de către Alexandru Florian, ceea ce e mai degrabă o problemă penală şi de alte încadrări de drept decât una de contencios administrativ, cum a procedat greşit Militaru.
  După primirea răspunsului de la guvern, Vasilică Militaru putea şi trebuia să se adeseze instanţei de judecată (aceasta fiind calea prevăzută de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004), dar a făcut-o? Nu (conform portal.just.ro, Asociaţia Neamul Românesc nu are nici un proces, nicăieri, în România). A ascuns totul şi a sărit ca ars doar când a văzut că acţionează alţii. Apoi, deşi fiind acuzată nedrept de el, Certitudinea l-a primit în decembrie 2022 cu braţele deschise şi i-a dat spaţiu de manifestare, spre dauna Bisericii Ortodoxe Române, care este astfel din nou acuzată şi terfelită cu schepsis şi metodă, sistematic, de către Vasilică Militaru.

  Certitudinea a şi schimbat conţinutul articolului de prezentare a Petiţiei sale împotriva activităţii INSHR, intercalând, de la început, nefaptul că: „cu excepția Asociației Neamul Românesc, nimeni nu a îndrăznit să cheme în instanță Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel“
  https://www.certitudinea.com/certitudinea-print/institutul-wiesel-chemat-la-judecata/
  deşi nu există nici un proces, în nici o instanţă deschis de asociaţia lui Vasilica Militaru, conform portal.just.ro.
  Varianta iniţială a prezentării Petiţiei de către Certitudinea a fost preluată de către Incorect Politic în forma originală, în care nu i s-au atribuit merite false lui Vasilică Militaru
  https://www.incorectpolitic.com/breaking-institutul-terorist-elie-wiesel-a-fost-dat-in-judecata-de-iudeii-crestini-de-la-asociatia-nicolae-steinhardt/

 5. Acesta este răspunsul de la guvern dat lui Vasilică Militaru în 25 martie 2021, pe care el l-a ţinut ascuns când l-a primit:

  Referitor la plângerea prealabilă formulată de dumneavoastră împotriva Hotărârii Guvernului nr.902/2005 privind înfiinţarea INSHR „Elie Wiesel“, vă comunicăm următoarele:
  Analizând conţinutul solicitării, s-a apreciat că aceasta nu întruneşte rigorile procedurale specifice plângerii prealabile, întrucât nu are ca obiect revocarea în tot sau în parte a unui act administrativ, ci vizează aspecte legate de activitatea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel“.
  Cu privire la criticile referitoare la activitatea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului în România „Elie Wiesel“, apreciem că activitatea curentă a acestei instituţii nu face obiectul contenciosului administrativ şi, prin urmare, aspectele semnalate în „plângerea prealabilă“ nu pot fi considerate raţionamente logice şi juridice care să susţină nelegalitatea actului a cărui revocare se solicită.
  Cu toate acestea, facem precizarea că Hotărârea Guvernului nr.902/2005 a fost adoptată în temeiul art.108 din Constituţia României, republicată şi al art.5 pct.16 din Hotărârea Guvernului nr.78/2005 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi Cultelor…
  Aşadar, din această perspectivă, plângerea prealabilă este neîntemeiată, întrucât actul administrativ contestat a intrat în circuitul civil şi a produs efecte juridice
  Astfel, având în vedere considerentele mai sus-expuse în mod succint, se poate constata faptul că actul normativ atacat nu ridică probleme de legalitate şi, prin urmare, prezenta plângere urmează a fi respinsă ca neîntemeiat şi iandmisibilă.
  Secretar general al Guvernului
  Tiberiu Horaţiu Gorun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *