Home / Actualitate / Cazul Vizantie de la Sibiu

Cazul Vizantie de la Sibiu

Incorect Politic
Februarie 1, 2020

Via Justițiarul:

Într-o zi geroasă a începutului de an, mă pune naiba să arunc o bucată de covrig porumbeilor din Piața Mare a Sibiului… Ca să-mi răsplătească gestul de bun samaritean, un hulub cu ochi albaștri – agent SRI și nepot de prorumbel securist, cu siguranță! – s-a așezat pe umărul meu și a început să gângurească timid, ca apoi să turuie ca o mitralieră. Se vede că mă trata de guguștiuc fraier, fiindcă porumbelul denunțător îmi relata cu lux de amănunte, de ar fi priceput și tâmpiții neregulile pe care le auzise zburătoarea care spiona funcționarii de pe pervazurile ferestrelor primăriei. Și iată ce mi-a ciripit porumbelul, înainte să-și lase un găinaț pe umărul meu – cică să-mi meargă bine! – și să-și ia zborul spre turla bisericii catolice…

Cazul Vizante de la Sibiu

Pe Vizante îl cheamă de fapt Vizantie, dar, pentru că toată presa locală îl numește Vizante și ca să „puște” rima din titlu, i-am zis și noi tot așa. Da’ al naibii porumbelul, el știa cum are scris numele în buletin domnul în cauză. Lucian Dumitru Vizantie este directorul Serviciului public de administrarea domeniului public și privat (SPADPP) din Primăria Sibiu, unde aplică propriile sale legi, ca în codru, de parcă Sibiul ar fi moșia sa personală, moștenită de la ta-su Hermann și mumă-sa Brukenthal! El poate să facă orice de la înălțimea tronului din biroul său , la fel ca rebelul pașă Pazvante Chiorul, cel care a dat cu flit sultanului de la Stambul, proclamând separarea de Imperiul Otoman și trăgându-și un stat în stat cu legi și monedă proprie pe malul sudic al Dunării, cu capitala la Vidin.

De exemplu, deși nu există vreo Hotărâre a Consilului Local Sibiu pentru trecerea porțiunii finale a străzii Xenopol  – cea paralelă cu partea laterală a hotelului „Împăratul Romanilor” –  în zona pietonală a orașului, Vizantie a instalat abuziv o barieră. Cine trece de aceasta cu mașina este amendat de Serviciul public de administrarea domeniului public și privat (SPADPP) din Primăria Sibiu și de Poliția Comunitară de foarte mulți ani, mai precis, cu începerea din anul 2007. Hoție sau mai degrabă jaf ca în codru! Chestia nasoală este că Vizantie, împreună cu subalternii săi, știu că sunt părtași la o mârlănie ilegală și totuși nu renunță la amenzile necinstite rezultate din instalarea abuzivă a barierei. Ca dovadă, vă prezentăm, mai jos, mesajele schimbate între ei.

Cazul Vizante de la Sibiu Cazul Vizante de la Sibiu

Bani încasați ilegal de la sibieni și turiști, grație lotrului Vizantie, cel degrabă vărsătoriu de bir necinstit în vistieria divanului boieresc, el fiind singurul haiduc care ia bani de la săraci ca să-i dea bogaților!

Sărac era și amărâtul care vindea cărți pe aleea care urcă de la teatru spre hotelul Continental Forum, un anume domn pe nume Todor. Într-o zi, plimbându-se alene pe banii noștri, bugetivorul Lucian Vizantie și-a ales câteva din cărțile expuse, ca un ‘telectual rasat însetat de cultură, pe care a vrut să le și ia acasă, da’ fără să le plătească. Nea Todor nu a vrut să-i dea cărțile pe ochii lui frumoși de „primăriot” sibian. A doua zi, Vizantie și-a trimis inspectorii să-l amendeze pe nefericit și nu a mai vrut să-l mai lase cu taraba pe locul acela, desi anticarul stradal avea aprobare perfect valabilă pentru spatiul de pe alee tocmai de pe vremea când Herr Iohannis era falnicul primar al mândrului Hermannstadt.

Probabil că Vizantie avea drum pe aleea respectivă, de pe lângă fundația fostului imobil numit Cazarma 90, imobil demolat și necunoscut de tânăra generație, fiindcă mergea să vadă cât a mai rămas din bariera parcării situate pe locul acelei cazărmi, chiar deasupra vânzătorului de cărți. Bariera are trei metri lungime când este nouă și costă – țineti-vă bine! – peste 9.000 de euro, ca să nu fie chiar 10.000. E vorba doar de barieră și motorul aferent, fără sistemul de taxare!

Cazul Vizante de la Sibiu

De ce am spus că are trei metri când este nouă? Fiindcă, după fiecare tamponare a unui autoturism năbădăios, bariera se îndoaie în interiorul stălpului de fixare cam cu 10 centimetri, iar această porțiune se decupează, apoi brațul se montează la loc și astfel bariera se tot scurtează, unele dintre aceste bariere urbane ajungând să fie de doar 1,5 metri, adică jumătate din lungimea initial. Chestia care pute a fraudă este că asiguratorul autoturismului care a lovit bariera plătește costul unui braț barieră nou, între 1300-1400 de lei, în funcție de cursul euro, deși brațul nu se înlocuiește, ci doar se scurtează cel avariat!

Datorită scurtării brațului barierei la jumătate din lungimea ei normală, normal că s-au găsit și șmecherii care să se sustragă plății la părăsirea parcării. În captura de mai jos: fentarea barierei la ieșirea din parcare de la Cazarma 90 înspre strada Cetății.

Unde se duc banii, în bugetul primăriei sau este un para-ndărăt cu firfiricii împărțiți între producătorul de bariere din Ungaria și șeful SPADPP, serviciul care achiziționează sistemele de acces în parcări și zone pietonale? Nu ne întrebați pe noi, că porumbelul cu ochii albaștri nu ne-a spus și amănuntele tenbroase, inclusiv costul supraevaluat al unei bariere noi la valoarea unui autoturism Hyundai nou, aidoma celui achiziționat recent de dom’ Vizantie, așa că întrebați-l pe acesta, că el știe toate coțcăriile și le poate înșira chiar și pe hârtie, singur sau asistat de un avocat.

Cazul Vizante de la Sibiu

Lucică Mitică Vizantie crede că  Domeniul Public din Sibiu este al lui personal, la fel ca și mașinile primăriei pe care le folosește la serviciu și în timpul liber. E cu siguranță convins de acest lucru pentru că autoturismul primăriei îl folosește în interes personal zi lumină și chiar în noaptea deplină. Na, că am ajuns să vorbesc în versuri, ca tot românul născut poet! De la porumbelul primăriei mi se trage, că ăla gângurea versificat ca Nostradamus!

Lucică cu mașina mică – a primăriei – merge la cumpărături își plimbă familia, o ia pe doamna Visantie de la serviciul ei, merg tot familionul la casa lor de vacanță. Om gospodar, Vizantie are și casă de vacanță. Are, că a muncit de mic, dom’le! Că are casă de vacanță nu e ceva ilegal, dar că folosește autoturismul primăriei în interes personal este cu certitudine ilegal, fiind vorba de un abuz în serviciu.

La hipermarketul Auchan, dom’ Vizantie se duce mai ales atunci când își ia soția de la serviciu, fiindcă ea acolo dă cu sapa ca operator de date, nu-i șefă, ca bărbatu-său, care, pe lângă director la Serviciul public de administrarea domeniului public și privat (SPADPP), mai este și membru în Consiliul de Administrație de la S.C. Urbana S.A. Sibiu, societate subordonată și ea Primăriei Sibiu. Tare, dom’ Mitică!

Fotografiile la autoturismul cu numărul de înmatriculare SB 17 DEF sunt realizate pe str. Oțelarilor, la domiciliul directorului Vizantie, unde are un apartament la nr. 46, de 84 metri pătrați, conform declarației de avere (https://www.sibiu.ro/ro2/declaratii/servicii/Vizantie_Lucian_Dumitru/vizantie_lucian_dumitru.pdf) Acolo este locul de parcare pentru autoturismul SUV marca „Dacia Duster” cu numărul de înmatriculare SB 17 DEF.

Măi, nea Vizantie, măcar plătești benzina consumată în timpul liber din banii matale? Noi ne îndoim! Ba, mai mult, credem că chiar noi ți-o plătim, în calitate de contribuabili plătitori de impozite și taxe la Primăria Sibiu.

Skoda cu nr SB 05 FWT este tot mașina Primăriei Sibiu. Și tot în interes personal o folosea directorul înainte ca pușculița bugetară să-i cumpere o mândrețe de Dacia Duster 4X4, albă, ca de mireasă… Cu Skoda era mai greu iarna sau pe ploaie să ajungă la casa de vacanță sau pe alte coclauri. De mers acasă, era bună și Skoda, așa cum se vede în fotografia de mai jos.

Cazul Vizante de la Sibiu

Directorul Vizantie este și agent de asigurări, că v-am spus că e gospodar și pentru cumul de gologani, cât mai mulți gologani –  lăcomia, bat-o vina! –, prestează și munci suplimentare, pe lângă „muncile lui Hercule” de la SPADPP și din CA de la „Urbana”. El încheie contracte RCA pentru autoturisme în timpul orelor de program, iar ca BONUS pentru fidelizarea clienților, cei ce se asigură la el primesc un PERMIS DE PARCARE ÎN INTERESUL SERVICIULUI pe o perioada de un an.  Conform Anexei nr. 2 la HCL nr. 337/2018, art. 10: „Permisele de parcare în exercițiul funcțiunii sunt gratuite și se acordă pentru instituțiile abilitate care desfășoară activități deosebite în interes public sau care colaborează cu Primăria Municipiului Sibiu respectiv cu Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu.” (https://spadpp.sibiu.ro/images/uploads/general/HOTARAREA_NR_337.pdf)

Nu credem că toți clienții de la asigurări ai domnului Vizantie „desfășoară activități deosebite în interes public” și nici nu „ colaborează cu Primăria Municipiului Sibiu respectiv cu Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu.”!!!

Dacă „cineva” este interesat de acest abuz pe bani publici al directorașului din primărie, poate să facă o deplasare la brokerul de asigurări pe strada Justiției, cel pentru care lucrează Mitică și să verifice polițele RCA încheiate de Vizantie. Numele clienților le va regăsi pe lista cu permise de parcare în interesul serviciului de la Primăria Sibiu. Acel „cineva”, ca să fie sigur că nimerește adresa brokerului, poate să ia drept călăuză unul din subalternii lui Vizantie. Ei știu drumul fiindcă acolo îi trimitea șeful, în timpul programului de lucru, cu bani încasați de el pentru polițele RCA. E normal, din moment ce Domeniul Public este al lui. Nu? În lipsă de ghid de la SPADPP, firma și adresa sunt: „Transilvania Broker”, str. Justiției, nr. 10.

Toti angajații Serviciului public de administrarea domeniului public și privat (SPADPP) știu ce face directorul Lucian Dumitru Vizantie, cunosc abuzurile în cascadă săvârșite de acesta. Directorașul este și un satrap nemilos, iar cei care îndrăznesc să-l contrazică au parte de sancțiuni, procese prin instanțe și hărțuire în timpul orelor de program. Cei care îi fac diverse servicii sau îi fac curat prin curtea casei de vacanță sunt recompensați.

Directorul Vizantie este susținut și povățuit în acțiunile lui de juristul serviciului, domnul Isac Daniel, a cărui soție, Isac Elena, este șefa de la achiziții a aceluiași SPADPP.  Se vede clar că PCR-ul funcţionează în Primăria Sibiu la fel ca înainte de anul 1989. Nu-i vorba de partidul comunist, ci de Pile Cunoştinţe Rude! Printre angajații primăriei apar zeci de nume de familie identice. Nu-s coincidenţe, respectivii fiind rude între ei. Unele persoane şi-au schimbat prin căsătorie numele, dar mama sau tata tot în Primăria Sibiu lucrează. Pe tema aceasta a apărut şi un banc. Cică, de ce nu fac sex între ei funcţionarii din Primăria Sibiu? Răspunsul: deoarece ar comite incest, fiindcă sunt rude!

Întrebarea încuietoare este care a fost rolul tandemului Vizante-soții Isac în licitațiile pentru reabilitarea stadionului municipal Sibiu și a celor câțiva trepăduși din SPADPP implicați și ei în demararea și derularea contractelor? Porumbelul cârcotaș ne-a gângurit ba că unul și-a cumpărat o casă, ba că altul și-a achiziționat o limuzină nouă…

                                                                                                      Porumbacu ciripitor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *