Home / Chestiunea Jidănească / Artiștii Români sunt Interziși la ICR New York! Sunt Acceptați Doar Dacă sunt Circumciși!

Artiștii Români sunt Interziși la ICR New York! Sunt Acceptați Doar Dacă sunt Circumciși!

Incorect Politic
Mai 30, 2021

Cum a fost prezentată România la ICR New York

Text primit pe email de la domnul Robert Horvath-Deva:

ARTIȘTII ROMÂNI INTERZIȘI LA ICR NEW YORK ! SUNT ACCEPTAȚI DOAR DACĂ SE CIRCUMCID!

De foarte multe ori în viață realitatea depășește ficțiunea ,dar se pare că în noua realitate mioritică lucrurile depășesc această faza. Anumite lucruri nu se pot întâmpla în altă parte în afară acestui spațiu, niciunde pe acest glob.

În realitatea românească nimic nu mai uluiește, creeaza reacții umane. Cultura, colectivitatea, nu mai interesează pe nimeni și orice voce care trage semnalul de alarmă pare o voce stridentăsingulară și lipsită de sens. Faptul că surealismul, dadaismul și teatrul absurd au rădăcini adânci în mentalitatea noastră nu mai este o explicație.

Deocamdată nu există nicio explicație care ține de logică sau de bunul simt elementar. Pe aproape nimeni nu interesează că întrebuințarea limbii române este interzisă pe teritoriul național. Considerând că ICR New York face parte din acest teritoriu. Dacă acest lucru intră în ordinea firească a lucrurilor ,pe cine să intereseze că Eminescu și întreaga cultură națională este ștearsă cu buretele fiind considerată antisemită ? Sunt convins că cei care citesc aceste rânduri consideră că am luat-o razna sau că imaginația mea de cineast depășește limitele realității. Din păcate toate acestea sunt adevărate, foarte adevărate.

Probabil întrebați de ce mă zbat să declar adevărul în față dezinteresului general.

Nu pot să ascund faptul că sunt foarte aproape să renunț. Totuși înainte de a trage linia , voi relata un fapt care chiar eu…. nu pot să cred că este real. Da domnilor și doamnelor, artiștii români nu sunt acceptați la Institutul Cultural Român al cărui presedinre de onoare și de fapt este Președintele României.

În consecință relatez la virgulă convorbirea care am avut-o nu de mult cu Ioana Radu directoarea adjunct ICR New York:

RH: Doamna Radu vă adresez o întrebare care mă frământă de multă vreme….
IR: Spuneți.

RH: Urmârind programele de la venirea noii conduceri,nu văd nici un nume de etnie română printre participanții la activitatea centrului. Nu văd decât intelectuali sau artiști evrei, unguri, țigani ruși sau de alte naționalități. Lista cuprinde : Tismăneanu, Codrescu, Nina Casian, Elie Viesel, Silaghi,Sașa Merț, Manea, Solomon etc etc etc.
IR: Afirmația dumneavoastră surprinde dar mă duc să controlez.

După câteva minute de așteptare…

IR: Am discutat cu șefa,care m-a asigurat că pentru noi singurul criteriu este calitatea artistică și nu etnia. În fond toți sînt cetățeni români.
RH: Insist …va rog să nomalizati un singur artist român participant…Cred că este cazul ca majoritatea să aibă și ea o șansă. Nu cred că nu ați găsit niciun artist de etnie română să se ridice la calitatea de a participa la activitatea ICR. Evreii sunt talentați și inteligenți, dar au rămas câteva mii și nu înțeleg dece sunt selecționați în exclusivitate. Într-o democrație la fel ca aici în America trebuie asigurată o anumită proporționalitate. Cei de etnie română trebue și ei acceptați..

IR: Mergeți prea departe domnule Horvath și nu este obligația mea de directoare să-i ” controlez la pantaloni” pe participanți.
RH: De ce doamnă, poate le face plăcere?
IR: Discuția noastră se încheie aici.

Aici se încheie și relatarea discuției cu o reprezentanta a culturii române în străinătate.

Închei cu o observație. Dacă un Horvath se ocupă de apărarea culturii silimbi române este grav,….. deosebit de grav.

P.S. Puteți controla faptul că limba română , Eminescu și întreagă cultură română este interzisă la ICR contactandu-i pe G.Culianu redactorul Revistei New York Magazin și pe preot Damian șeful cenaclului purtând numele Luceafărului culturii românești.

5 comments

  1. “am cumparat Romania”… nu asa zicea Ariel Sharon acum vreo 25 de ani … poate 30!??

  2. Preotul Damian de ce nu ii mobilizeaza pe romanii din New York sa iasa la protest la ICR pentru asta? Tipic romanesc ” nu ma implic, sa o faca altii”!

  3. ” Dacă un Horvath se ocupă de apărarea culturii si limbi române este grav,….. deosebit de grav.”
    Sa fi normal nu tine de nationalitate…cred! Dar este intradevar grav daca doar pe un Horvarth il doare ce ar trebui sa doarä pe orice Ioan sau Gheorghe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *