Home / Chestiunea Jidănească / Armand Călinescu a Meritat să Moară

Armand Călinescu a Meritat să Moară

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Octombrie 30, 2017

Armand Călinescu

Adevărul profanează memoria eroilor legionari din perioada interbelică printr-un articol elogios la adresa lui Armand Călinescu, prezentându-l ca pe o victimă inocentă:

Adevărul:

Prim-ministrul României Armand Călinescu a fost asasinat de un comando format din opt legionari. El era considerat unul dintre principalii vinovaţi pentru uciderea liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu. Criminalii au tras în Armand Călinescu 20 de gloanţe.

Călinescu a fost un rival al Mişcării Legionare. Acesta a făcut posibilă arestarea liderului legionar Corneliu Zelea Codreanu, cel ce avea să fie asasinat împreună cu alţi 13 legionari în pădurea Tâncăbeşti, în timp ce era transportat către închisoarea Jilava, unde avea de executat 10 ani de închisoare. Implicarea sa în omorârea lui Corneliu Zelea Codreanu a atras asupra sa furia legionarilor, care au pus la cale asasinarea celui ce era prim – ministrul României.

Oricine caută să afle adevărul va ajunge la concluzia că Mișcarea Legionară a fost susținută de poporul românesc, persecutată de autoritățile statului, iar energia membrilor ei era generată de dragostea pentru neam într-o perioadă în care guvernanții își urmau doar interesul personal, cum fac si azi de altfel.

Asasinii lui Armand Călinescu au fost executaţi exact în locul în care a fost omorât prim – ministrul României, cadavrele lor fiind lăsate în stradă timp de trei zile, pentru a da un exemplu „trădătorilor de ţară”. De asemenea, liderii legionari din întreaga ţară au avut de suferit, fiind asasinaţi din ordinul Regelui Carol al II-lea.

„Pierderea aceasta este ireparabilă. N-am găsit la noi în ţară pe cineva care să fi corespuns mai bine misiunii cu care fusese însărcinat. Pentru mine personal este o pierdere de neînlocuit. Puteam să fiu liniştit cu el, era energic, capabil, spirit politic clar, care vedea departe şi lua măsuri potrivite situaţiilor”, mai preciza Regele Carol al II-lea.

Moartea lui Armand Călinescu a impresionat ţara întreaga. Cum tocmai a izbucnit cel de-Al Doilea Război Mondial, oamenii erau speriaţi că asasinarea prim – ministrului ar avea o oarecare legătură cu desfăşuarea evenimentelor de la nivel internaţional. „Nu e român care să nu resimtă toată îngrijorarea pe care un asemenea asasinat o inspiră în zilele grave de astăzi, când liniştea, ordinea şi solidaritatea naţională sunt imperative care trebuie să comande de la un capăt la altul al ţării”, scriau jurnaliştii ziarului Universul.

Pe vremea aceea, Universul se afla sub influențe evreiești. Ziariștii evrei plini de ură pentru România, aruncau cu venin în orice mișcare naționalistă, promovând tipologia politicianului anti-românesc ca fiind un mare om de stat, un “bun român ” demn de laudă. Așa fac ei, inversează lucrurile, promovează non-valorile drept valori.

Astăzi, situația este la fel cu Adevărul.

„Armand Călinescu a fost o victimă a luptei dintre Regele Carol al II-lea şi legionari, o luptă ce nu a adus nimic bun României. Prim – ministrul Armand Călinescu a fost patriot desăvârşit ce a luptat pentru dezvoltarea ţării. Până să fi fost asasinat, legionarii au mai avut câteva tentative eşuate în al omorî pe acesta”, a spus şi istoricul sucevean Ilie Gliga.

Istoricul Ilie Gliga dă dovadă ori de ignoranță, ori de rea-voință prin faptul că îl prezintă pe Armand Călinescu drept victimă. El a fost un călău, adevăratul asasin.

 

Armand Călinescu a Meritat să Moară

Cronica violențelor Mișcării Legionare scrie:

6 Febroarie 1938
In satul Maia – Fierbinti (jud. Ilfov) sunt impuscati de Plut. jandarm Coman Paraschiv, studentul Florin Popescu si Constantin Groza. Popescu moare, Groza este internat la spital. In satul Maineasa sunt impuscati de jandarmi, Mijea Dumitru si Ciubuc Dumitru. Mijea Moare. In comuna Lazareni (Bihor) sunt impuscati de jandarmi si atacati cu baioneta mai multi legionari ce se aflau in propaganda electorala. Lazareanu moare la spital iar Hendrea Vasile e ranit grav. Ministru de interne care ordona aceste teribile violente era Armand Calinescu.

În continuare, citez de pe miscarea.net:

– in comuna Lãzãreni – Bihor sunt atacati de jandarmi cu baionetele si împuscati la ordinul lui Armand Cãlinescu, ministrul de Interne, mai multi legionari, iar Lãzãreanu moare la spital si Hendrea Vasile este grav rãnit.

– La 8 februarie 1938 este ucis la Ploiesti legionarul Varjac.

În urma acestor violente si asasinate, sãvãrsite de organele de stat la ordinul guvernului, Corneliu Codreanu decide retragerea Miscãrii Legionare din propaganda electoralã.

La 11 februarie 1938, d-l Emilian , avocat si prefect de Neamt, dã în vileag faptul cã juristul Istrate Micescu, ministru de Justitie in guvernul Goga, i-a cerut sã-l suprime pe Corneliu Codreanu, promitându-i anumite avantaje. De asemenea, generalul Schitm îi destãnuie lui Corneliu Codreanu cã Armand Cãlinescu a pus la cale asasinarea lui. În toatã aceastã perioadã nu s-a înregistrat nici o violentã legionarã.

La 12 februarie 1938, regele Carol al II-le instituie o dictaturã regalã, dizolvã partidele politice si, numeste prim ministru pe patriahul Miron Cristea. La Interne rãmâne Armand Cãlinescu, iar la Justitie Victor Iamandi.

In prima jumatate a lunii Aprilie 1938, bandele lui Armand Calinecu fac descinderi la toate sediile Miscarii Legionare din Capitala si provincie. Se confisca arhivele. Se falsifica anumite acte si se dau publicitatii. Societatile de stat si particulare sunt obligate sa concedieze pe functionarii si lucratorii legionari. Intr-o singura zi, S.T.B. concediaza 13 functionari legionari. Ziarul “Curentul” face o intensa publicitate prigoanei, dupa ce, la 21 si 23 Martie, publicase doua reportaje cu fotografii in care recomanda Insula Serpilor ca lagar si loc de tortura pentru legionari.

La 13 Aprilie 1938, ziarele “Cuvantul” si “Buna Vestire” au fost suprimate de guvern.

La 17 Aprilie 1938, Capitanul este arestat in Bucuresti.

La 19 Aprilie 1938, Capitanul este condamnat la 6 luni inchisoare, maximum de pedeapsa, in procesul intentat de N. Iorga.

In zilele urmatoare, guvernul lui Armand Calinescu publica numeroase legi si regulamente pentru prigonirea Miscarii Legionare.

In a doua jumatate a lunii Aprilie 1938, se fac sute si mii de arestari printre legionari. Ziarele de la 29 Aprilie anunta: ” Peste 300 de arestati vor fi judecati in timp de trei zile “. O grindina de calomnii si insulte cadea asupra Miscarii Legionare. Documente false, acte masluite, tind sa justifice aceste calomnii. Dar nu mai putin prin aceasta imensa publicitate se dovedeste ca Miscarea Legionara era stapana de fapt a spiritului tarii, fiind organizata in toate categoriile sociale.

Adevărul a uitat să scrie despre partea aceasta a poveștii. În loc să prezinte ambele părți, Adevărul citează discursul descreieratului Carol al II-lea, în care spune cât de anti-românesc (ce ironic venind din partea lui) a fost gestul de a pedepsi niște politicieni care au ucis sute de români.

Publicația mincinoasă îl victimizează pe criminalul Armand Călinescu, călăul tineretului interbelic. Mai este mult de spus despre evenimentele din acea perioadă. Ion Coja aduce adevăul în lumină prin acest articol.

Camarila regalã si cei ce se puseserã in slujba ei, erau hotãrîti sã distrugã Miscarea, pionul principal fiind Armand Cãlinescu. Au socotit cã distrugând sefii vor reusi sã distrugã aceastã miscare, ce se bucura de o mare popularitate. Dupã inscenarea unor mari procese fãrã nici o acoperire legala, Corneliu Codreanu si fruntasii Legiunii au fost întemnitati. Conform planului, in noaptea de 29 – 30 noiembrie 1938, sunt asasinati prin strangulare Corneliu Codreanu si 13 camarazi ai sãi, cu toate cã fiind condamnati; puterea era obligatã sa le asigure securitatea si viata. Miselescul gest a umplut de revoltã opinia publicã româneascã.

Dar abuzurile si fãrãdelegile nu s-au oprit aici. Arestarea, schingiuirea si asasinarea legionarilor continuã.

Dupã cum se dovedeste, prin faptele criminale sãvârsite pe tot cuprinsul tãrii asupra legionarilor, Armand Cãlinescu era hotãrât sa-si continue actiunea de distrugere a Miscãrii Legionare. Pentru aceste motive se hotãrâste eliminarea pionului principal, socotindu-se cã prin acest act, crimele si fãrãdelegile se vor opri. Dar n-a fost sã fie asa! Dupã împuscarea lui la 21 septembrie 1939 de cãtre echipa lui Miti Dumitrescu, formatã din 9 legionari, echipã ce s-a predat cu intentia de a fi singurii care sã suporte consecintele faptelor, represaliile întrec orice închipuire. Un cumplit genocid se dezlãntuie pe tot cuprinsul tarii. Legionari cunoscuti ca mai proeminenti in cadrul Miscãrii, au fost vânati de organele de politie si jandarmerie si asasinati câte 3 – 4 in fiecare judet, precum si in lagãrele si închisorile pline cu legionari arestati si închisi fãrã nici o condamnare. Astfel, într-o singurâ zi au fost ucisi 256 de legionari.

Abuzurile făptuite de forțele de ordine subordonate ministerului de interne, al cărui ministru era Armand Călinescu, sunt nenumărate. Aceste abuzuri nu s-au limitat la bătăi și torturi, ci au fost omoruri, crime împotriva tinerilor care constituiau rezistența anticomunistă.

Crime împotriva tinerilor studenți care trăiau animați de dragoste, care credeau nelimitat în neamul românesc și care frecvent organizau tabere de muncă, ajutau sătenii săraci prin construcții de diguri, case etc.

Tabăra de muncă legionară din comuna Laz, jud. Alba, unde s’a construit o casă culturală. 

Miscarea.net:

La 10 Iulie 1933, peste 200 de legionari se aduna la Visani pentru a construi un dig care sa opreasca revarsarile de ape ale raului Buzau. Jandarmii, din ordinul lui Armand Calinescu, opresc aceasta mareata infaptuire, maltratand si arestand pe legionari.

Pe acești tineri Armand Călinescu i-a decimat.

Astfel și-a meritat moartea.

Uciderea lui a fost justificată.

Dar din cauză că presa vremii era deținută de străini, cum este și astăzi, prin dezinformare, adevărul a fost pervertit  în favoarea călăilor și în defavoarea victimelor.

In ziua de 21 Septembrie 1939, la ora 2 p.m., a fost impuscat in Bucuresti primul-ministru Armand Calinescu . Astfel a fost pedepsit autorul asasinarii tinerei generatii legionare. Echipa de legionari care a luat aceasta barbateasca hotarare era alcatuita din: Miti Dumitrescu, Gigi Paraschivescu, Marin Stanciulescu, Nelu Moldoveanu, Ion Vasiliu, Traian Popescu-Puiu, Cezar Popescu, Ovidiu Isaia si Jean Ionescu . Indata dupa impuscarea lui Armand Calinescu, cei 9 legionari s-au dus la Societatea de Radiodifuziune, si acolo, in fata microfonului, au vestit tarii: “Primul-ministru Armand Calinescu a fost impuscat astazi de o echipa de legionari prahoveni “. Intreaga suflare romaneasca a indreptatit hotararea eroica a legionarilor. Dupa 8 ore de chinuri ingrozitoare in beciurile politiei din Capitala, cei 9 legionari au fost legati si impuscati chiar in locul unde fusese omorat Armand Calinescu. Trupurile neinsufletite ale bravilor legionari au fost lasate pe caldaram, guvernul organizand un pelerinaj neronian cu placarde. Acest ceremonial macabru a fost oficiat din umbra de regele Carol al II-lea.

Am spus-o și o repet, Armand Călinescu și-a meritat moartea. Toți trădătorii merită o moarte asemănătoare.

In noaptea de 21 Septembrie 1939 au fost asasinati 252 de fruntasi ai Miscarii Legionare; 44 in lagarul de la Miercurea Ciucului; 31 in lagarul de la Vaslui; 7 la Spitalul Militar Brasov; 13 la penitenciarul Ramnicu Sarat; 10 in Bucuresti si 147 in restul tarii. Acest macel, in care isi pierd viata cei mai vrednici conducatori ai Miscarii Legionare, s-a savarsit sub domnia lui Carol al II-lea, prim-ministru fiind generalul Argesanu si ministru de interne generalul Gabriel Marinescu. Cei 252 de eroi ai Miscarii Legionare au murit in credinta ca opera Capitanului va triumfa.

Opera Căpitanului, bazată pe dragoste de neam și credință în Dumnezeu, poate fi întârziată, dar nu oprită.

La un moment dat ea va fi înfăptuită.

România nu are un cult al eroilor promovat de statul român, dar oamenii vorbesc între ei, în privat, despre faptele marilor români. Nu uităm să ne cinstim martirii.

Acele fapte mărețe, acele jertfe răsunătoare ale vremii nu vor fi uitate atâta timp cât mai sunt români în viață.

Glorie eternă neamului pentru care s-au jertfit!

 

3 comments

 1. Asa fac evreii intotdeauna.

  Intai te ataca fara mila.

  Daca indraznesti sa te aperi…. se prezinta pe ei ca victima, si pe tine ca un violent periculos.

  Cei mai mari mincinosi din lume.

 2. Pentru profesorul Iorga

  Comerţul legionar de la Obor şi de la Lazăr

  Astăzi, sâmbătă 26 martie 1938, orele 9 dim., cele două restaurante, de la Obor şi de la Liceul Lazăr, au fost închise de autorităţi.

  La cel dintâi s-a prezentat comisarul Şef Furducescu, de la Circ. a 18-a, însoţit de trei comisari ajutori şi de un pluton de jandarmi sub comanda unui sergent.

  La cel de al doilea, comisarul şef Malamuceanu, însoţit de doi comisari ajutori, punând în vedere personalului să se retragă, deoarece au ordin să evacueze şi să închidă imediat localul.

  Când acum 15 ani în urmă, tineretul manifesta zgomotos împotriva cuceririi iudaice (nu mai zgomotos decât dl. Iorga la 1906), domnii de astăzi ne spuneau:

  Nu aşa veţi rezolva problema evreiască.

  Apucaţi-vă de comerţ. Faceţi comerţ, ca ei!

  Iată, ne-am apucat, cu sufletul plin de speranţe. Cu dor de muncă.

  Când aţi văzut însă că pornim, că suntem corecţi, că suntem capabili, că munca noastră e binecuvântată de Dumnezeu, veniţi tot voi, şi distrugeţi acest început de comerţ românesc, poate cel dintâi început serios din vremea noastră, veniţi şi, fără milă, înăbuşiţi aceste încercări, tot avântul nostru şi atâtea speranţe.

  Ce epitete pot să vă dau? Ce cuvânt din limba română vi s-ar potrivi? Ne acuzaţi că am greşit în trecut? Dar cine n-a greşit dintre voi? Spuneţi-ne însă ce am greşit acum? Ne scoateţi o crimă din ceea ce voi înşivă ne îndemnaţi ieri să facem?

  Vine profesorul Iorga, care striga acum 4 luni, dând alarma în linia comerţului românesc creştin răpus de jidani, şi făcând apel, chiar la violenţa noastră, vine, ne murdăreşte gândurile noastre curate şi ne răpune el pe noi, pe români.

  Sub guvernarea fericită şi creştină a I.P.S. Patriarhul Miron, nu mai există în România nici jidani, nici comerţ jidănesc, nici problema jidănească.

  Nu mai existăm decât noi, care trebuie să fim nimiciţi prin orice mijloace.

  Niciodată nici un cuvânt rău pentru profesorul Iorga. Totdeauna cu respect şi bună cuvinţă.

  De câtva timp plouă cu articole de otravă peste noi.

  Între bliduri(adică la restaurantele noastre)facem comploturi, punem la cale revoluţii îngrozitoare şi vrem să ucidem oameni. Suflete de asasini, oameni cu revolverele în mână şi în buzunare.

  Ei bine, nu mai pot!

  Din marginile puterilor mele omeneşti, cu care te-am respectat, îţi strig:

  Eşti un incorect. Eşti un necinstit sufleteşte.

  Datoria elementară a unui om corect este să se informeze şi la omul pe care îl judecă, nu numai la agenţii mincinoşi ai domnului Armand Călinescu (care lansaseră ieri pe piaţă că 16 echipe sub conducerea lui Alexandru Cantacuzino vor să-l omoare pe d-sa.).

  Eu nu mă pot bate cu d-ta. N-am nici geniul, nici vârsta, nici condeiul şi nici situaţia d-tale.

  N-am nimic. D-ta ai totul.

  Dar din adâncul sufletului lovit şi nedreptăţit îţi strig şi îţi voi striga din adâncul gropii:eşti un necinstit sufleteşte, căci ţi-ai bătut joc pe nedrept de sufletele noastre nevinovate!

  Voi, care ne acuzaţi de violenţă, după ce aţi întrebuinţat în contra noastră cele mai mari violenţe, împingându-ne la disperare şi păcat, voi, cărora dacă cineva v-ar fi dat numai o palmă, aţi fi reacţionat la fel ca mine, fără ca să mai fi trecut prin chinurile fizice şi umilinţele prin care am trecut noi, voi necinstiţilor sufleteşte, vă vom dovedi acum, că nu vom reacţiona în nici un fel la toate provocările voastre.

  Nu să ne înăbuşiţi comerţul nostru, să ne înăbuşiţi avântul, ci ca să ne bateţi la tălpi, să ne trimiteţi în Insula Şerpilor, să ne ucideţi cu pietre, să ne spânzuraţi cu tălpile în sus, şi să ni le bateţi în cuie, să ne supuneţi la cele mai mari umilinţe.

  Nu veţi întâmpina nici dvs., Domnule Profesor Iorga şi nici ceilalţi toţi care v-aţi asumat răspunderea unei sângeroase şi nedrepte opresiuni, nu numai o violenţă, ci nici măcar o opunere.

  Dar de acum şi până voi închide ochii, domnule Iorga, şi după aceea, te voi privi aşa cum meriţi”.

  Aceasta este scrisoarea trimisă de CORNELIU ZELEA CODREANU CATRE NICOLAE IORGA.
  ACESTA ESTE ADEVARUL DESPRE EVENIMENTELE ACELOR VREMURI.
  Maica Domnului să ajute Noul Israel:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *