Home / Evenimente / ANTROPOSFERA UCIDE BIOSFERA? Conferință inedită cu Denis Buican

ANTROPOSFERA UCIDE BIOSFERA? Conferință inedită cu Denis Buican

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 24, 2023

ANTROPOSFERA UCIDE BIOSFERA? Conferință inedită cu Denis Buican

Mâine, 25 august, pe strada I.C. Visarion din București, la Palatul Brătianu, va avea loc conferința susținută de marele savant Denis Buican, în contextul sinuciderii planetare la care suntem martori.

Via Certitudinea:

Vineri 25 august, începând de la ora 17.00, marele savant francez de origine română DENIS BUICAN-PELIGRAD va susține, la Palatul Brătianu de pe Strada I.C. Visarion Nr. 4-6 Sector 1, Bucureşti (lângă Piața Romană) conferința cu titlul „Antroposfera distruge Biosfera.

Precizăm că, în cursul anilor 2020-2022, au fost organizate, în onoarea sa, mai multe evenimente publice în care profesorul Denis-Buican Peligrad a avut ocazia să cunoască și să fie cunoscut de publicul român: trei conferințe publice, acordarea, de către UZPR, a distincției de ROMÂN UNIVERSAL, „pentru excelența competenței sale în spațiul Culturii Universale, ca exponent de vîrf al contribuției românești la Patrimoniul Mondial al Istoriei și Civilizației” și lansarea volumului antologic de poezie „Seceriș târziu” (Editura UZP)Acțiunile din perioada 2020-2021 au fost coordonate personal de Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, iar conferința din 2022 de Miron Manega, „ispravnicul de concept” al revistei CERTITUDINEA.

Denis Buican are acum 89 de ani și locuiește în Franța, la Paris. În această perioadă se află din nou în România, pentru a-și revedea prietenii și locurile natale. Cu această ocazie, a răspuns propunerii noastre de a ține încă o conferință publică în București.

Pentru cei care nu au apucat să-l cunoască, reamintim câteva repere biografice și științifice:

 • Savant român/francez de talie mondială, DENIS BUICAN (pe numele întreg Dumitru Denis Buican Peligrad) s-a născut în București, la 21 decembrie 1934, fiind fiul lui Dumitru Peligrad, boier și filantrop din Mărginimea Sibiului. Este autorul unei noi teorii evoluționiste, „Teoria sinergică a selecției multipolare”, și al unei noi teorii a cunoașterii – „Biognoseologia”. Numele și lucrările sale figurează în toate dicționarele științifice de pe mapamond. A predat, ca profesor, timp de 20 de ani (1983-2003), Istoria Științelor la Universitatea Paris X-Nanterre din Franța, fiind, în același timp, și profesor la Sorbona.
 • Doctor în genetică (pionier al radiogeneticii din România), istoric și filosof al științelor, a fost naturalizat francez în 1972, consacrându-se unor ample studii în calitate de istoric și de filosof al științelor. Acestea s-au materializat în primul rând într-o teză de doctorat de Stat (1983), intitulată „Istoria geneticii și evoluționismului în Franța”, teză ce reprezintă o premieră absolută în materie de istorie veritabilă a acestei științe, realizată în Franța.
 •  „Eu nu sunt un reprezentant nici al României, nici al Franței fiindcă, într-un fel, mă desolidarizez de orice stat – a declarat el, într-un interviu din 2018 apărut în revista CERTITUDINEA. Asta nu înseamnă că mă desolidarizez de poporul român, sau de poporul francez, sau de oricare alte popoare! Dar eu nu confund poporul cu statul! Mă consider cu statul în raporturi contractuale. Adică, aplic contractul social al lui Rousseau la titlu individual”.
 •  În 1989, cartea lui Denis Buican intitulată „Revoluția evoluției” a obținut Marele Premiu al Academiei Franceze. În 1997, el a prezidat secția Biologie și științe medicale a celui de-al XX-lea Congres Internațional de Istorie a Științelor (Liège).

Conferința „ANTROPOSFERA DISTRUGE BIOSFERA” susținută de profesorul Denis Buican-Peligrad este organizată, ca și anul trecut, de revista CERTITUDINEA, FUNDAȚIA „ION. I BRĂTIANU” și Asociația ART VERBA.

Reamintim: Conferința va avea loc vineri 25 august, începând de la ora 17.00, la Palatul Brătianu de pe Strada I.C. Visarion Nr. 4-6, Sector 1, Bucureşti (lângă Piața Romană). Intrarea în sală este liberă, în limita locurilor disponibile.

Între timp, iată colocviul organizat de Daniela Gîfu și Miron Manega, în care Denis Buican își face încălzirea:

 

4 comments

 1. Totuși, Domnle profesor Denis Buican Peligrad, ați comis o eroare de tact alegându-l tocmai pe Einstein, ca savant, pentru a-l elogia cu atâta căldură, tocmai acum când se schimbă clima… Nu credeți că-i păcat să stricăm orzul pe gâște, cum spun popoarele? Mulți alți savanți, et non des moindres, întreaga Ecole Polytechnique (rue Descartes, cartierul Latin, unde locuiți Domnia Voastră), de exemplu, consideră că adevăratul autor al Teoriei Relativității Restrânse (TRR) este Henri Poincaré. Patru din cele șapte puncte ”relativiste” (să le spunem așa), revin lui Poincaré, celelalte trei, unul câte unul, neamțului Max Plancq, englezului David Hilbert și olandezului Lorentz Hendric Anton, cum citim în remarcabilul și remarcatul volum colectiv, redactat de Școala Politehnică din Paris, cu ocazia unei aniversări festive Poincaré, publicat de editura l’Harmattan, în urmă cu mai mulți ani.
  Pentru prima dată, Henri Poincaré a vorbit de TRR în 1905, cu ocazia și în cadrul Expoziției Internaționale de la Saint Louis (USA), când a enunțat și scris pe tablă faimoasa formulă E=mc la pătrat! Corespondența de peste 20 de ani, Poincaré – Lorentz arată rolul fizicianului olandez, care l-a ”forțat” prietenește pe francez să ajungă la TRR. Einstein dimpotrivă, nu a putut spune niciodată cum a ajuns la TRR, dând vina pe soția matematiciană, pe care a repudiat-o din motive non-relativiste, pe războiul mondial, petrecut în întregime la Zurich, în Elveția neutră …! Mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la lumină, inclusiv cel al Librăriei Românești Antitotalitare (LAR) , 5, rue Malebranche,unde ne-am cunoscut și întâlnit de multe ori, înainte în timpul și după atacurile suferite de librarul filosof, plecat probabil dintre noi, căruia i-am uitat numele.

 2. Pentru organizatori: Am crezut că va fi vorba de o conferință. Conferința s-a transformat în interviu și comentarii colective. Nu e rău nici așa, dar data viitoare l-ați putea lăsa pe savantul Denis Buican să vorbească 50-75 de minute despre ce dorește Dumnealui, apoi să publicați totul în Certitudinea. Pe dumneavoastră, ca organizatori, vă vedem mai des, slavă Domnului. Pe dumnealui îl prindem mai rar printre noi.

 3. Pe marginea conceptului de antroposfera, nu ar strica sa urmariti rusinoasele luari de pozitie ale degeneratilor davosieni care pretind sa conduca omenirea la pieire:
  Teorii ale conspirațiilor? NU! Punerea lor în practică !

  În cele ce urmează vă prezentăm elucubrațiile celor care azi se cred dumnezeii planetei și stau în spatele războiului care bate la ușa României (Redacția ART-EMIS, preluare Anonimus)

  Despre ce civilizaţie, globalizare și ideologie ideologii vorbim?

  „Pământul e bolnav de cancer, iar cancerul sunt oamenii” (Merton Lambert, formator în cadrul Fundației Rockefeller).

  „Bătrânii trăiesc prea mult și este un risc pentru economia globală, trebuie făcut ceva” (Cristine Lagard, șefa F.M.I.)

  „Depopularea ar trebui să fie cea mai mare prioritate a politicii externe faţă de lumea a treia, pentru că economia S.U.A. va necesita cantități tot mai mari de minerale din străinătate, în special din ţările mai puţin dezvoltate […] Puterea este cel mai puternic afrodiziac […] Persoanele în vârstă sunt consumatori inutili […] Populaţia lumii trebuie să fie redusa cu 50%. […] Ilegal, o putem face imediat. Constituțional, va dura putin mai mult” (Dr. Henry Kissinger, New York Times, 28 octombrie 1973).

  „Azi, America ar fi indignată dacă trupele ONU ar intra în Los Angeles pentru a restabili ordinea. Mâine vor fi recunoscători! Acest lucru va fi valabil mai ales dacă li s-a spus în prealabil că exista infiltrate în mijlocul lor amenințări din afară, indiferent dacă sunt reale sau fictive, care pun în pericol însăşi existenţa noastră. Aceasta va fi valabil și în cazul tuturor popoarelor din lume, iar ele vor dori să fie eliberate de acest rău. Singurul lucru de care fiecare om se teme este necunoscutul. Atunci când este prezentat acest scenariu, drepturile individuale vor fi de bună voie abandonate de către oameni, mai ales dacă bunăstarea lor va fi garantată de către Guvernul Mondial” (Dr. Henry Kissinger, Conferinţa Bilderberg, Evians, Franţa, 1991).

  „Noi trebuie să vorbim mai clar despre sexualitate, contracepţie, despre avort, despre valoarea controlului populației, deoarece, pe scurt, criza ecologică este criza populaţiei. Reduceți populaţia cu 90%, iar apoi nu vor mai mai fi suficienți oameni pentru a face atât de multe daune ecologice” (Mihail Gorbaciov).

  „În scopul de a stabiliza populația lumii, trebuie să eliminăm 350.000 de oameni pe zi. Acesta este un lucru oribil pe care trebuie să îl spun, dar este la fel de rău să nu-l spun” (J. Cousteau, 1991 explorator şi reprezentant U.N.E.S.C.O.).

  „Suntem pe punctul de a realiza o transformare la nivel mondial. Tot ce avem nevoie este o criza majoră credibilă şi naţiunile vor accepta Noua Ordine Mondială” (David Rockefeller).

  „Eu cred că suprapopularea umană este problema fundamentală pe Pământ astăzi. Noi, oamenii, am devenit o boala: ‘Virusul-Om’. Primele mele trei obiective principale ar fi: reducea populației umane la aproximativ 100 de milioane în întreaga lume, distrugerea infrastructurii industriale şi, în al treilea rând, să văd cât mai multe zone pustii” (Dave Foreman).

  „Războiul şi foametea nu sunt eficiente. În schimb, boala a oferit cel mai eficient şi mai rapid mod de a ucide miliardele care trebuie să moară în curând pentru a fi rezolvată criza populației. SIDA nu este un criminal eficient, deoarece este prea lent. Candidatul meu favorit pentru eliminarea a 90 la sută din populaţia lumii este Ebola (Ebola Reston), deoarece este extrem de letală şi ucide în câteva zile, în loc de câțiva ani. Trebuie să creștem mortalitatea cu 90% la om.

  Uciderea oamenilor… Gândiţi-vă la asta… Știți, gripa aviară e bună, de asemenea. Pentru că cel care supraviețuiește, va îngropa mai apoi nouă” (Dr. Eric Pianka, profesor de ecologie evolutivă la Universitatea din Texas – soluţii pentru reducerea populaţia lumii, declarație cu privire la controlul populaţiei).

  „Nimeni nu va intra în Noua Ordine Mondială decât în cazul în care el sau ea va face o promisiune pentru a se închina lui Lucifer. Nimeni nu va intra în New Age cu excepţia cazului în care el va lua o iniţiere luciferică” (David Spangler, director al Iniţiativei Planetare, Organizaţia Naţiunilor Unite si unul din fondatorii curentului «New Age»).

  „Astăzi lumea are 6,8 miliarde de oameni. Și ar putea crește până la aproximativ nouă miliarde.

  Acum, dacă am face o treabă foarte eficientă cu noile vaccinuri, cu asistenţa medicală, cu serviciile de sănătate și control a reproducerii, am putea reduce aceste cifre cu 10% sau chiar 15%…!” (Bill Gates).

  „Direcția pe care o urmează Rockefellerii şi aliaţii lor este de a crea un guvern într-o lume care combină supercapitalismul şi comunismul în acelaşi cort, toate aflate sub controlul lor… Mă refer la o conspiraţie? Da. Și sunt convins că există un astfel de complot internaţional în domeniu, aplicat și planificat de mult timp, şi care este incredibil de rău intenţionat” (Congresmanul Larry P. McDonald, 1976).

  „Un regim planetar ar trebui sa fie responsabil pentru determinarea populaţiei optime în întreaga lume, dar şi în fiecare regiune şi pentru a arbitra diferitele ţări în împărțirile regionale. Controlul mărimii populaţiei ar putea să rămână responsabilitatea fiecărui guvern, dar regimul planetar ar trebui să aibă puterea de a aplica limitele convenite” (John P. Holdren, consultant în știință a lui Obama)

  „Sincer am crezut că la acea dată Roe s-a decis și am avut temeri cu privire la creşterea populaţiei, în special de creştere în rândul populaţiilor care nu vrem să aibă prea mulți urmași” (Ruth Bader Ginsburg, Curtea Supremă de Justiție, SUA)
  „Principiul care susține vaccinarea obligatorie este suficient de răspândit, iar cel de tăiere a trompelor uterine ar trebui să fie la fel. […] Este mai bine pentru toată lumea, dacă în loc de a aştepta executarea degeneraților pentru infracţiuni, sau de a-i lăsa să moară de foame în imbecilitatea lor, societatea îi va împiedica, pe cei care sunt în mod vădit inapți, să continue soiul lor… Trei generaţii de imbecili sunt de ajuns. (Oliver Wendell Holmes, Curtea Suprema de Justitie, SUA)

  „Graviditatea ar trebui să fie o crimă pedepsibilă împotriva societăţii, cu excepţia cazului în care părinţii deţin un permis de la guvern. Toţi potenţialii părinţi ar trebui să fie îndemnați la a folosi produse chimice contraceptive, guvernul furnizând antidoturi cetăţenilor aleși pentru fertilizare…” (David Brower, directorul executiv Sierra Club).

  „Dacă m-aş reîncarna, aş dori să revin pe pământ ca un virus ucigaș care sa reducă populația umană […] Creşterea populaţiei umane este, probabil, singura şi cea mai gravă ameninţare pe termen lung, pentru supravieţuire.

  Marea trezire vs. Marea Resetare – zPL.ro – pentru cei care stiu sa citeasca
  Suntem în pragul unui dezastru major, în cazul în care aceasta creștere nu este temperată – nu doar pentru lumea naturii, ci si pentru lumea oamenilor. Cu cât sunt mai multe persoane, cu atât mai multe resurse vor consuma, și implicit va fi mai multă poluare” (Prinţul Phillip, soţul ex-reginei Elisabeta, Duce de Edinburgh, lider al World Wildlife Fund).

  „Menţinerea umanității sub 500 milioane, în echilibru perpetuu cu natura” (Inscripție aflată pe una din plăcile Georgia Guidestones aruncate în aer în data de 6 iulie 2022 „nu se știe de către cine”).

  „Femeile în Ţările de Jos, care sunt considerate de către stat că sunt mame improprii ar trebui să fie condamnate la a lua contraceptive pentru o perioadă determinată de doi ani” (Marjo Van Dijken – autor al proiectului de lege în Ţările de Jos).
  „În America de Sud, guvernul Peruan merge din uşă în uşă făcând presiuni asupra femeilor care urmează să fie sterilizate, acțiune finanţată cu USD” (Mark Earley în «The Wrong Kind of party Christian Post», 27 octombrie 2008)

  „Suprapopularea este în prezent vastă, mult dincolo de capacitatea planetei. Ea nu va răspunde la reducerea viitoare a ratei natalităţii prin metode contraceptive, sterilizare şi avort, dar trebuie ca să reducem în prezent cât mai mult populația. Acest lucru trebuie realizat prin orice mijloace” (Iniţiativa pentru Carta Naţiunilor Unite ECO-92 Pământ).

  Nota mea: Dumnezeu a spus: Cresteti si va inmultiti si stapaniti Pamantul. Teroristii mondiali davosieni spun exact contrariul. Or, contrariul lui Dumnezeu este Satanail. QED — demonstratia perfecta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *