Home / Actualitate / Antiromânul Bogdan Aurescu-Goldenberg: Vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile

Antiromânul Bogdan Aurescu-Goldenberg: Vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile

Incorect Politic
Septembrie 19, 2022

Antiromânul Bogdan Aurescu-Goldenberg: Vom continua să sprijinim Ucraina

Antiromânul Bogdan Aurescu-Goldenberg: Vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum

cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile

Via R3Media:

După prima Trilaterală a miniștrilor de externe de la București, Kiev și Chișinău ce a avut loc la Odesa, Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat că România va conținua să susțină Ucraina „ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile”, informează Agerpres.ro.

„Am discutat, în mod evident, despre situaţia de securitate şi ne înclinăm în faţa curajului şi luptei eroice a poporului ucrainean. Am văzut ultimele veşti bune din teren, de pe front. Este esenţial ca acest război de agresiune să se încheie cu restabilirea suveranităţii Ucrainei asupra întregului său teritoriu. Spun şi acum, cu aceeaşi convingere, ceea ce am spus în toată această perioadă: sunt absolut convins că Ucraina va învinge. România a fost din prima clipă alături de poporul ucrainean şi de Ucraina şi vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile” , a declarat ministrul, potrivit aceleiași surse.

De la începutul agresiunii ruse și până în prezent, România s-a implicat în ajutorarea Ucrainei, astfel că aproximativ 4 milioane de tone de cereale au fost exportate către state terțe, din Ucraina prin România, și numărul de solicitări de tranzitare a granelor ucrainiene este în continuă creștere.

Conform celor spuse de ministru, în cadrul discuțiilor de la Odesa, au fost abordate teme precum respectarea drepturilor persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, inclusiv în ceea ce priveşte comunitatea românească din Ucraina.

„Etnicii români din Ucraina sunt cetăţeni loiali şi fideli ai statului ucrainean, care s-au alăturat la începutul agresiunii ruse şi au sprijinit fără rezerve întregul efort de război. Prin urmare, am subliniat importanţa respectării drepturilor identitare ale cetăţenilor ucraineni de origine română, inclusiv pe baza declaraţiei domnului preşedinte Zelenski, care a afirmat în luna aprilie că românii din Ucraina se vor bucura de aceleaşi acelaşi nivel de protecţie, ‘în oglindă’, ca şi ucrainenii din România” , a punctat Bogdan Aurescu.

Un aspect foarte important pe care ministrul a ținut să-l menționeze a fost reiterarea către Ucraina a solicitării ca, pornind de la recunoaşterea identităţii între limba română şi aşa-zisă „limbă moldovenească” , confirmată în aprilie 2021 de partea ucraineană, să fie recunoscută inexistenţa aşa-zisei „limbi moldoveneşti”.

Șeful diplomației române s-a arătat profund îngrijorat de situația din Ucraina și a ținut să precizeze că: „Este necesară demilitarizarea zonei din jurul centralei nucleare şi reluarea controlului de către Ucraina al acestei centrale” , alăturându-se în acest fel întregii comunități internaționale care îndeamnă Rusia „să înceteze conduita iresponsabilă în ceea ce priveşte centrala nucleară de la Zaporoje” .

7 comments

 1. Mda ! Când e vorba de „carne de tun”, adică de trimis în linia întâi să lupte pentru Rockfeller și ai lui tăiați împrejur sunt buni și românii: au același drept să moară , ca și ucrainienii. Dacă scapă, dar mai ales dacă câștigă Zelenski nu mai au aceleași drepturi !

 2. Nimic nu este romanesc in el, in Aurescu, nici macar o fibra.

 3. Aurescule esti un criminal!
  Cara-te satano în Israel!

  si

  Anul viitor la Ierusalim !

 4. Parcă ar fi chiar ucrainean acest Aurescu-Goldenberg.

 5. Aurescu-Goldenberg slujeşte Ucraina pentru că aşa îi ordonă stăpânii lui, care nu sunt din România. El e lacheul marilor organizaţii evreieşti din SUA, nu ministrul românilor. Pe zi ce trece devine din ce în ce mai străvezie masca pe care o poartă şi apare un cap de porc hidos din spatele ei.

 6. “România a fost din prima clipă alături de poporul ucrainean şi de Ucraina şi vom continua să sprijinim Ucraina ca şi până acum, cu toată deschiderea, puterile şi capacităţile noastre, pe toate planurile” , a declarat ministrul, potrivit aceleiași surse”.

  Pentru ce vorbeste canibalul asta in numele poporului roman ca sa-l arunce in razboiul cu Rusia, pe post de carne de tun, pe care el nu-l reprezinta sub nicio forma decat ca ocupant ?

  A MANCAT PREA MULT SALAM CU CARNE DE CELEBRITATI, d’ale lui – de-i vajie creierii de atata abnegatie si autodaruire unei cauze straine si antiromanesti ?
  Sau si-a indopat creierii prea tare cu viermi si gandaci plini de chitina si l-a apucat ameteala ???

  LA PENSIILE DE GENOCID ALE ROMANILOR, DECE NU SE GANDESTE DELOC, CAND NE PUNE GRIJA DE UCRAINA IN CAP DREPT OBLIGATORIE ??? SI PROMITE MAREA CU SAREA IN NUMELE NOSTRU FARA SA NE INTREBE ?

  A FACUT EL VREUN REFERENDUM DE VORBESTE IN NUMELE POPORULUI ROMAN, IN CURS DE EXTERMINARE ???

  DOAR FIINDCA PAIATSA ZELENSKI A PROMIS SA CLADEASCA MARELE ISRAEL IN UCRAINA, NE CREDE PE NOI DATORI SA NE JERTFIM CASTEI LUI OPACE ???

  NOI VREM SA FIM LASATI IN PACE – DU-TE SINGUR IN UCRAINA !

  PANA NU SE TREZESC ROMANII SI-TI STRIGA :

  APAGE SATANA !

  IA-TI FALCILE-N PUSTIE DE UNDE AI VENIT, SI MESTECA ACOLO CATE CELEBRITATI IN SALAM, VREI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *