Home / Educativ / Anticreștinism în jocuri video – Resident Evil 8

Anticreștinism în jocuri video – Resident Evil 8

Incorect Politic
Mai 13, 2021

Text primit pe email-ul redacției:

Buna seara!

Ultimul joc din seria Resident Evil apărut chiar luna asta,  Resident Evil 8, își are povestea localizată în România, probabil în zona Ardealului, firul narativ urmărește un bărbat american căruia îi este răpită fetița nou născută și pornește în căutarea ei într-un sat izolat și aproape părăsit dacă nu ar fi câteva personaje locale confuze și aparent religioase terorizate de bestii demonice pe care personajul principal le va înfruntă.

Locuitorii satului au o credință aparte, descrisă progresiv pe durata de aproximativ 10 ore a jocului, invocă numele “Mother Miranda” (Mama Miranda) cu multe ocazii, mai ales de teamă dar și cu speranța mântuirii și iertării. Această “Mother Miranda” apare în joc ilustrată în picturi, având în brațe un nou născut ( nici nu mi-a venit să cred ce comparație au îndrăznit să facă), multe din aceste picturi găsite des în clădiri aproape identice bisericilor noastre.

Aflăm mai târziu că aceeasita “Miranda” este un om de știință care își asumă rolul de zeu al acelui sat, făcând experimente pe localnici și transformându-i în bestii, ea fiind și cea care a răpit copilul protagonistului. Ajutoarele sale sunt un grup de creaturi cu puteri supranaturale, vampiri, licani, stafii etc.
Nu știu în detaliu toată povestea și nici nu am văzut sfârșitul dar faptul că au făcut asemenea blasfemie fără pic de stres m-a desgustat și probabil nu voi mai continua urmărirea.

Am atașat niște poze foarte sugestive din respectivul joc să va convingeți cu ochii voștri.

7 comments

 1. buna ziua!
  eu am scris emailul si va multumesc mult pentru postarea acestuia, nu am stiut cui altcuiva sa ii trimit acest fapt. urmaresc acest site de 4-5 luni si am avut multe de invatat de aici, abordati subiecte importante si nu va este teama sa spuneti lucrurilor pe nume.
  industria jocurilor video este acaparata de acelasi marxism pe care il regasim in filme si seriale, muzica si arta.
  temele subtile abordate trec neobservate pe langa youtuberi care fac videoclipurile si afecteaza publicul urmaritor format mai ales din tineri.

  • Imi pare rau sa va spun dar aceasta este o tampenie. Este un joc de groaza in care personajele dominante sunt demoni si vampiri, ce va asteptati sa reprezinte, Haghai Sophia in toata gloria ei ? Normal ca prezinta o lume infioratoare si neagra pentru ca asta este tematica jocului, si lumea aceea este prezentata antagonic, in lumina negativa, ce anticrestinism este aici, daca pracitc prezinta idea morala a raului suprem in mod crestin, prezentand raul in mod demonic si distrugator si blasfemic, asta este doar exagerare tampita din partea Dumneavoastra si a redactiei site-ului.

   • Veritas, Nu fii prost. Vrajitoria si simbolistica satanica produc efecte energetice/demonice chiarc daca se intampla in ascuns sau in privat, constient sau inconstient. Orice crestin tb sa invoace mereu numele lui Hristos si judecata finala pt fiii lui lucifer-administratorii iadului.

  • Noi care citim site-ul iti multumim.
   Ce prezinti tu dovedeste ca dusmanii nici nu se mao feresc sa fie subtili, subliminali, ci improasca cu noroi pe fata tot ce avem noi mai sfant si mai iubit : familia, tara, neamul, limba si credinta.

 2. Ca să nu mai vorbim de imaginea de înapoiați pe care ne-o creează jocul. Comentariile de sub clip-uri sunt de o prostie incredibilă,

Leave a Reply

Your email address will not be published.