Home / Internațional / American Condamnat la 16 ani Pentru Arderea Steagului Gay

American Condamnat la 16 ani Pentru Arderea Steagului Gay

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
December 31, 2019

Arderea Steagului Gay

EVZ:

Un bărbat din localitatea Ames, statul american Iowa, a fost condamnat la 16 ani de închisoare după ce a dat foc unui banner LGBTQ furat de pe o biserică.

Adolfo Martinez, în vârstă de 30 de ani, a fost găsit vinovat de provocarea intenționată a unui incendiu, și de încălcarea drepturilor individuale: ură, hărțuire de gradul al treilea și utilizarea nechibzuită a focului.

Arderea Steagului Gay

El a fost arestat după ce a sustras bannerul atârnat la Biserica Ames United of Christ și l-a ars în dimineața zilei de 11 iunie,  în fața unui club de striptease: Dangerous Curves Gentleman’s Club.

Martinez a recunoscut la poliție că a aprins steagul cu un lichid pentru brichetele Zippo, dar numai după  ce l-a furat din biserică.

Avocatul public Jessica Reynold a declarat că acuzațiile de infracțiune de ură au fost ulterior adăugate, deoarece Martinez este suspectat de răutate penală împotriva proprietății cuiva, din cauză a  „ceea ce reprezintă în ceea ce privește orientarea sexuală”.

Fără aceste adăugiri, el ar fi luat cel mult cinci ani de închisoare pentru infracțiunea de ură și maximum un an și o lună pentru celelalte două acuzații.

Ironia face că în America e legal sa arzi steaguri naționale, dar e ilegali să arzi steaguri anale.

Curtea Supremă, în înțelepciunea ei nemăsurată, a decis în 1989 că arderea steagului american este libertate de exprimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *