Home / Educativ / Diktatul Transfrontalierelor și Eșecul Bisericii

Diktatul Transfrontalierelor și Eșecul Bisericii

Incorect Politic
Octombrie 19, 2019

Buciumul:

Tot auzim că Biserica nu ar trebui să se implice în spațiul public românesc și să emită mesaje care privesc subiecte civice sau politice ale societății românești.

Dar de care ar trebui atunci băncile (precum BRD și Raifeissen) să se implice în spațiul public, și să emită mesaje care privesc subiecte civice sau politice ale societății românești? Și să finanțeze platforme (precum Scena9) cu o orientare ideologică controversată?

Dar de ce ar trebui atunci lanțuri de retail (precum Kaufland și Lidl) să se implice în spațiul public, și să emită mesaje care privesc subiecte civice sau politice românești? Și să finanțeze proiecte (precum educația sexuală contraceptivă în școli) cu un conținut ideologic controversat?

Dar de ce ar trebui unele corporații transnaționale (Vodafone, Microsoft, H&M, etc) să se implice în spațiul public și politic românesc?

Diktatul Transfrontalierelor

Dar de ce ar trebui unele ambasade să se implice vizibil și pe față în politica românească? Dacă suntem o țară suverană?

Pentru că Biserica Ortodoxă Română rămâne singura instituție în întregime românească – cu toate scăderile, dar și cu calitățile ei. Într-o țară suverană, o instituție românească are tot dreptul să se implice în politica și în dezbaterea civică românească. Pe când faptul că ceilalți „actanți” se implică ar trebui să provoace un mare scandal.

Oare mai suntem o țară suverană? Dacă o „rezolvăm” și cu Biserica, răspunsul ar trebui să devină foarte clar.

Imagini pentru kaufland lasa-ne copiii in pace

Notă discordantăAdaug articolului de pe Buciumul câteva precizări incomode. Biserica Ortodoxă Română nu are dreptul să se implice în viața cetății, ci este chiar obligată, are datoria să o facă. Biserica trebuie să răspundă de sănătatea morală a neamului, deci ea trebuie să se implice în cel mai aprig fel pentru respingerea ciumei curcubeului (LGBTPedo), promovarea valorilor național-creștine (canonizarea sfinților închisorilor) și apărarea Adevărului. Ca tânăr naționalist am rămas profund dezamăgit de aportul bisericii în această luptă. Câțiva preoți și-au dus enoriașii să voteze la Referendum, paradele de poponari se desfășoară fără ca apoi să aibă loc un marș clerical să sfințească străzile, preoții nici măcar nu sunt lăsați să bată clopotele în timpul marșului ciumaților, apoi sfinții închisorilor încă nu s-au canonizat, muzeul pentru holocaust se construiește fără nici o intervenție din partea bisericii…deci despre ce vorbim aici? În ritmul acesta biserica va dispărea, măturată de tăvălugul neomarxist pe care nu se obosesc să îl combată cu energia și cu resursele de care dispun. Citiți articolele lui Dan Cristian Ionescu despre preoți și biserică, cum se obțin funcțiile și ce fel de oameni sunt promovați la rang de episcop, cum sunt dizidenții izolați în parohii uitate de lume, sau chiar expulzați din Biserică. Acest subiect este un elefant în cameră pe care puțini îl semnalează. Faptul că disecăm un subiect sensibil nu înseamnă că suntem anticreștini sau masoni, eu sunt ortodox și mi-aș dori ca bisericii să nu-i fie frică de ce scrie presa și să-și facă datoria. 

– Sterie Ciumetti

4 comments

  1. Sefii cu mitre pe cap nu pot face nimic pentru Biserica,din cauza epoletilor de sub sutane si a ghiulelelor de la picioare-dosarele de colaboratori-informatori ai structurilor de represiune ale regimurilor politice, trecute sau prezente.Sunt cu mainile legate si gurile astupate,unii fiind incinsi cu sortuletele de zidari.Pe subordonati ii drogheaza cu ascultarea si ii strunesc cu caterisirea
    Asa ca zadarnica speranta in ei

    • Moca, speranța e să fii cu Hristos, adica sa iti spovedești păcatele, ca sa-L poți primi prin Sfânta Euharistie. Dacă toți creștinii ortodocși ar face asta, să nu se despartă de Hristos, nu ar mai veni atâtea necazuri grave peste noi. Adevarul este că noi ne despărțim de Dumnezeu, nu El de noi. Fiecare are rolul său în Biserică, pentru că ea este un trup al cărui cap este Hristos. Nu putem fi toți ochi, sau urechi, sau mâini sau picioare. Si da, unii trebuie să se incinge și cu șorțuri de zidari. Ceea ce ai afirmat referitor la ziditorii de biserici este o răutate gratuită, care denotă ce cantitate de duh lumesc este in tine, și că Duhul lui Dumnezeu lipsește cu desăvârșire.

  2. Cred ca Biserica nu va fi biruita in vecii vecilor de oamenii-porti ale iadului prin care intra răul lume. Și mai cred ca o atitudine războinică a instituției bisericii ar face fortele răului să se arunce cu și mai mare înverșunare asupra ei, grăbind apostazia și lepădarea de Hristos, din cauza pacatelor oamenilor, in care intram toti: enoriași și prelați.
    Noi avem dreptul să comentăm de pe margine, dar deocamdată Hristos conduce Biserica.

  3. Şi să ştiţi, şi să credeţi că mica turmă a lui Hristos este de neînvins, ei nu are ce-i face nimeni, ea nu se teme de nimic, fiindcă ştie şi păzeşte totdeauna marile cuvinte ale lui Hristos: „Voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui”.

    https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/voi-zidi-biserica-mea-portile-iadului-nu-o-vor-birui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *