Home / Internațional / Youtube Va Șterge Conținut Care Contrazice Organizația Mondială a Sănătății

Youtube Va Șterge Conținut Care Contrazice Organizația Mondială a Sănătății

Incorect Politic
Aprilie 26, 2020

Via Buciumul:

Platforma video, care aparţine de gigantul Alphabet(Google), a înregistrat o creştere a ştirilor din aşa-numitele surse autoritare şi lucrează la reducerea vizibilităţii sau la eliminarea completă a videoclipurilor pe care angajaţii săi le consideră nefondate.

YouTube va elimina videoclipuri, în cazul în care conţinutul lor nu respectă recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

„Orice lucru care nu este corect din punct de vedere medical, de exemplu atunci când oamenii spun ‘ia vitamina C, ia turmeric, te vor vindeca’, acestea sunt exemple de lucruri care ar produce o încălcare a politicii noastre”, a declarat recent CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, în timpul unei apariţii pe „Surse de încredere” la postul CNN.

„Orice este împotriva recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii ar fi o încălcare a politicii noastre.”

OMS a fost criticată pe larg pentru promovarea propagandei Partidului Comunist Chinez.

Wojcicki a spus că viteza „pandemiei virusului Wuhan” este factorul care a determinat YouTube să facă „numeroase schimbări de politică, toate într-o perioadă scurtă de timp, pentru a ne asigura că suntem la curent cu schimbările”.

Neil Mohan, directorul de produse al companiei, a declarat pentru Axios că YouTube aplică agresiv politicile împotriva aşa-numitei dezinformări şi a eliminat mii de videoclipuri despre virusul Wuhan care au fost postate din China. Parlamentarii, jurnaliştii şi alţii au aceleaşi reguli, a motivat compania.

YouTube nu este singura companie de internet care elimină agresiv conţinut. De asemenea, Facebook elimină pagini întregi, inclusiv paginile pentru organizarea protestelor împotriva măsurilor dure de carantină.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *