Comentariu de Radu Ștefan, republicat de Ion Coja:

Cazul Iorga si Madgearu trebuie redeschise, pentru că prea multe institutii au tacut si nu au tacut intamplator.”

Comunicat Yad Vashem:

„Nu a fost dovedit amestecul lui Antonescu în evenimentele de la Iași din iunie 1941.”

Aici sunt de vină toți liderii DE DUPĂ 1989 ȘI PÂNĂ ÎN PREZENT : ai Parlamentului României, ai Președenției României, ai Guvernul României cât și liderii partidelor politice, care NU AU APĂRAT ADEVĂRUL ISTORIC cu verticalitate și au dat curs unor acțiuni ANTI-ROMÂNEȘTI fiind de acord cu „invenția” așa zis-ului „progrom românesc”!

ÎNTR-O ZI VA FI SPUS ADEVĂRUL AȘA CUM ESTE EL ȘI VA FI RESPECTAT ACEST ADEVĂR DE CĂTRE TOȚI ÎN LITERA ȘI SPIRITUL LEGII, CHIAR DACĂ CELOR CĂRORA ÎNCĂ LE PLACE SĂ MISTIFICE ADEVĂRUL NU LE VA CONVENI DELOC !

Comunicat Yad Vashem:

„Nu a fost dovedit amestecul lui Antonescu în evenimentele de la Iași din iunie 1941.”

Așadar, la Jerusalim, unde ființează instituția cea mai bine informată cu privire la suferințele evreilor din perioada 1939-1945, renumitul YAD VASHEM, în urmă cu câțiva ani s-a dat un comunicat care se încheia cu fraza din titlu: „Nu a fost dovedit amestecul lui Antonescu în evenimentele de la Iași din iunie 1941.”

La ceva vreme după acest comunicat, la București, președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputat, pe numele său AUREL VAINER, făcea cu totul altă declarație(!), cum că „Antonescu este singurul responsabil pentru pogromul antievreiesc de la 29-30 iunie 1941, atunci când la Iași 13.000 de evrei(?) au fost ucişi ”.

Frază care, mai înainte de orice, spune multe despre nivelul intelectual și moral al autorului. Să moară, asasinați, 13.000 de oameni și să existe un singur vinovat?! Unde s-a mai pomenit așa ceva?!

Acuzația proferată de Vainer de la înălțimea funcțiilor sale nu este confirmată de niciun document istoric, de nicio mărturie. Ba dimpotrivă, avem documente clare despre intervenția energică a generalului Ion Antonescu, încă din prima clipă când a aflat ce se întâmplă la Iași! Intervenție care a limitat dimensiunile pogromului, punându-i totodată capăt!

S-au scris mii de pagini despre „duminica aceea”, dar niciun autor nu a susținut că Antonescu ar fi vinovat, ba chiar singurul!… Frază derutantă, căci nu-ți poți da seama ce este mai mare, ticăloșia sau prostia autorului! Iar acest individ se află în fruntea comunității evreiești de ani de zile!… Să mai spună cineva că evreii sunt neam de oameni deștepți! Cum de-l suportă pe impostor?!

Tot din comunicatele YAD VASHEM desprindem altă mențiune importantă privitoare la Ion Antonescu:

„Antonescu a permis, până în vara anului 1942, continuarea legală a activității Organizației Sioniste și a refuzat cererea lui Gustav Richter, unul dintre adjuncții lui Eichman, de trimitere a evreilor din România în lagărul morții de la Belzec ( Polonia ), unde urmau să fie gazați.”

În fine, mai de curând, în urmă cu un an și ceva, la Yad Vashem a fost schimbată o frază cheie privitoare la Transnistria, provincie în care este localizat „Holocaustul făcut de români”. Fraza, cu litere de o șchioapă, afișată acum în văzul tuturor vizitatorilor de la Yad Vashem sună în felul următor:

„În Transnistria AU MURIT deportați două sute de mii de evrei.”

Pandantul acestui înscris se referă la soarta evreilor din Ucraina, aflați la dispoziția autorității ucrainene. Și la Yad Vashem aflăm că „În Ucraina AU FOST UCIȘI sute de mii de evrei.”

Diferența între au murit și au fost omorîți este evidentă și clară la Yad Vashem!

Nu însă și la București, unde Institutul Holocaustului, condus de impostorul Alexandru Florian, și Federația Comunitățior Evreiești din România, condusă de celălalt impostor, mai sus numitul Aurel Vainer, nu au dat niciun semn că au luat cunoștință de poziția Yad Vashem-ului.

Cum să catalogăm această atitudine plină de venin și de resentimente anti-românești! Și, mai ales, cum să ne explicăm acest comportament?!

Știm bine că purtarea celor doi așa ziși lideri nu e pe placul multor evrei din România, a evreilor „normali” și majoritari! Iar în Israel știm la fel de bine că nu sunt agreate aceste derapaje anti-românești, care ar putea avea efecte nedorite de autoritățile și opinia publică din Israel!

Cele două instituții de la București sunt bugetate de statul român. Dacă nu de dragul adevărului, măcar din recunoștință pentru lefurile în care se lăfăie, Florian și Vainer, dacă ar fi ceva de capul lor, ar trebui să se bucure de orice dovadă care ar micșora dimensiunile Holocaustului din România, ar diminua numărul victimelor evreiești, al suferințelor pe nedrept îndurate!… Ar diminua tensiunile dintre evrei și români!

Din păcate, în mod asemănător, cei doi impostori și instituțiile pe care le conduc nu au reacționat în niciun fel atunci când pe un site oficial din Israel a fost pe larg prezentată povestea piloților evrei căzuți prizonieri la români, cu ocazia raidurilor întreprinse de aviația anglo-americană asupra Bucureștiului și Ploieștiului. Mareșalul Ion Antonescu s-a implicat personal, aflăm de pe site-ul israelian, pentru a se asigura că piloții evrei nu ajung pe mâna germanilor, care îi cereau cu insistență!

Image result for ion antonescu

Consider că era de datoria liderilor evrei din România să fi făcut publicitate intensă acestor fapte de mare omenie prin care imaginea mareșalului Antonescu ar suferi o benefică corectură, o meritată îndreptare! Oricât de mică! S-ar fi bucurat toți cetățenii României să afle că în Israel nu au fost uitate faptele care onorează amintirea părinților noștri!

Cumva pe Vainer și Florian tocmai asta i-ar deranja?! Cumva cei doi fac disidență față de Yad Vashem, față de evreii din Israel?!

Voi, Vainer și Florian, de ce nu vă bucurați, așa cum se bucură orice evreu normal când poate să consemneze „scene de mișcătoare solidaritate umană între evrei și români” (l-am citat pe Wilhelm Filderman)?! Ce soi ciudat de antropoizi mai sunteți?!… Căci nu vă pot considera nici evrei, nici români! Nici oameni!…

Să fie clar: în spatele mizeriilor de tot felul semnate de Vainer sau Florian nu se afă nici Israelul, nici evreimea mondială! Nici măcar evreimea din România sau din Dudești! Cei doi, și încă câțiva șmecheri expirați, ca Beriș sau Ioanid, nu reprezintă decât câtimea de rebuturi umane inerente oricărei comunități! Dar se pricep al naibii de bine să-i facă pe fraieri să creadă că au în spate tot sprijinul Israelului, al Ambasadei, al Congresului Mondial Evreiesc, al Mossadului, al Bʼnai Brith-ului etc., etc! Nu mai zic pe al evreilor din România!… Nimic mai fals!… Indivizi de teapa sus-numiților nu se reprezintă decât pe sine, numele lor nu poate fi legat decât de nulitatea propriei persoane…

…Avem legi care pedepsesc anti-semitismul! Foarte bine! Dar anti-românismul nu este pedepsit și incriminat de nimeni în România?!

Quousque tandem, Vainere și Floriane, vă mai bateți joc de noi și de evreii de pretutindeni?!

Până când, Parlament și Guvern român, nu-ți vii în fire și continui să nesocotești datoriile ce-ți revin ca parlament și guvern român?!

Ion Coja

Nota redacției Incorect Politic: Avem legi care încalcă libertatea de exprimare și implicit Constituția. Foarte rău! Asemenea legi sunt o insultă la adresa democrației și o barbarie specifică tiraniilor sângeroase de odinioară. Până nu le vom abroga, România rămâne un tren deraiat ce se-ndreaptă spre prăpastie.