Home / Actualitate / VICTORIE! Dosarul în care Florin Dobrescu a fost acuzat de fascism, rasism și legionarism a fost clasat

VICTORIE! Dosarul în care Florin Dobrescu a fost acuzat de fascism, rasism și legionarism a fost clasat

Incorect Politic
Noiembrie 17, 2021

VICTORIE! Dosarul în care Florin Dobrescu a fost acuzat de fascism rasism și legionarism a fost clasat

VICTORIE! Dosarul în care Florin Dobrescu a fost acuzat de fascism, rasism și legionarism a fost clasat

Iată comunicatul lui Florin Dobrescu:

Dragi prieteni și camarazi,

Am bucuria să vă anunț că Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 București a dispus clasarea cauzei penale cu Nr. 2309/P/2021, dosar deschis ca urmare a plângerii penale făcute împotriva mea de către Fundația Szekler Monitor din Gheorghieni-Covasna, prin Arus Zsolt Istvan, prin care eram acuzat de încălcarea Art. 4 și 5 din OUG 31/2002, prin organizarea comemorării lui Corneliu Zelea Codreanu la Tâncăbești, pe 30 noiembrie 2019.

Concret, am fost acuzat de “confecționarea, vânzarea, răspândirea, precum și deținerea în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe” (Art. 4), dar mai ales de a fi promovat “în public, cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, precum și fapta de a promova, în public, idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe…” (Art. 5).

Din Ordonanța de clasare a dosarului penal, pe lângă spulberarea primei acuzații, în sprijinul căreia nu a existat nici un fel de probă, s-a distins argumentația procurorului, care în cazul celei de-a doua acuzații invocă dispozițiile Art 2 lit. c din OUG 31/2002. Acesta definește noțiunea de persoană vinovată de săvârșirea unor infracțiuni de genocid, contra umanității și de crime de război ca fiind “persoana condamnată definitiv de către o instanță judecătorească română ori străină sau prin orice hotărâre recunoscută în România, potrivit legii, pentru una sau mai multe infracțiuni de genocid, contra umanității, și de crime de război, precum și persoana din conducerea unei organizații al cărei caracter criminal a fost constatat prin hotărârea unei instanțe penale internaționale”. În acest sens, procurorul reține că, “în ceea ce îl privește pe Corneliu Zelea Codreanu, acesta nu a fost condamnat definitiv pentru o infracțiune de genocid, contra umanității sau crime de război, persoana în cauză fiind condamnată în luna mai 1938 pentru ultraj adus unui demnitar în exercițiul funcțiunii, iar nu pentru infracțiunile limitativ prevăzute de textul de lege.” De asemenea, s-a reținut că “nici cerința privind constatarea caracterului criminal al organizației denumite <<Legiunea Arhanghelul Mihail>>, prin hotărârea unei instanțe penale internaționale, nu este întrunită”.

De asemenea, Parchetul a decis că evenimentul din 30.11.2019, de la Tâncăbești, care a constat într-o ceremonie religioasă de comemorare a lui Corneliu Zelea Codreanu, anunțată public ca “o slujbă religioasă de pomenire a sufletelor celor asasinați, precum și momente de reculegere și rememorare a celor pomeniți”, nu implică o acțiune de promovare publică a cultului persoanelor respective sau a doctrine legionare, “fiind o exercitare a dreptului la libertate religioasă”. S-a reținut și faptul că “astfel de evenimente au fost organizate și în trecut, acestea desfășurându-se într-un climat de normalitate”, iar “ceremonia religioasă din data de 30.11.2019 a fost monitorizată de către Inspectoratul Județean de Jandarmi Ilfov , care nu a raportat nereguli privind modul de desfășurare”.

Pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături, care mi-au transmis mesajele lor de solidaritate și care și-au oferit susținerea în cursul acestei cercetări penale.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Florin Dobrescu

12 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Respect pentru PROCURORUL ROMÂN.

  • gheorghe pe stil nou

   Iar te bagi in seama aiurea, Vasilica! O sa stie lumea ca marea strutocamila „inginer diplomat teOlog“ il respecta pe procuror. Dar nu acestea au fost mereu, in cauzele penale, solutiile date in privinta comemorarii legionarilor? Exista deja precedent (precum cazul Serban Suru). Pe magistratii din cauzele precedente, primii care s-au pronuntat astfel, nu-i respecti? Sau te preocupi prea recent cu politica asta si nu cunosti celelate cauze, dar dai cu gura? (Cu BOR ai terminat?) Procurorul acesta nu a facut decat sa respecte jusrisprudenta (solutiile anterioare in cauze similare). Tehnic.

  • gheorghe pe stil nou

   Legea si jurisprudenta erau clare iar procurorul doar a aplicat prevederile legii! Numai ca cei care se ocupa politic de plangeri penale si adrese fara rost (ca si Vasilica Militaru) nu studiaza, nu pricep sau doar vor sa faca valuri.

   • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    @ gheorghe pe stil vechi Dacă te pricepi, dă-i o mână de ajutor colonelului Vasile Zărnescu. Are termen în decembrie. Din gură ți se pare orice foarte simplu.

    • gheorghe pe stil nou

     Cum, nu te pricepi tu la toate? Iar de dat din gura, nu esti tot tu primul? Chiar si daca spui o prostie, tu trebuie sa fii primul care spune ceva! Cand sa mai gandesti? Nu mai ai timp. Iata ca exemplu chiar acest articol. Cine posteaza primul, compulsiv, orice? “Vasilică Militaru – Asociația Neamul Românesc”, semneaza. Te faci partid de semnezi intruna si “Neamul Românesc”?

     • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

      @ gheorghe ai stil În timp ce-l țineam de vorbă pe gheorghe pe stil nou, călugăr travestit în damă de companie aeriană, o dronă trimisă de servicile extraterestre cu care colaborez, l-au răpit în văzduh și acum este în drum spre stația jupiteriană XXL sculă mică. Acolo gheorghe al nostru va fi inițiat în artele patriarhale kung fu-n găoază cu oprire pe partea stângă a metroului intergalactic, că dreapta-i ocupată de hAUR. Raportez respectuos: Misiune imposibilă îndeplinită. Aștept banii virați în contul stabilit înainte de furtună. Semnat Agent operativ inactiv și trezit din adormire 99.99.99

 2. Ar trebui studiată modalitatea de a da în judecată instituțiile statului român actual, care, pe bazele unei pandemii, produc acte criminale în formă continuată: modul în care nu se tratează corect internații în spitale / modul în care sunt discriminați cetățenii din cauza refuzului aplicării de intervenții medicale asupra propriului corp / modul în care se încalcă Constituția de către instituții de stat și de către organisme noi, neabilitate, și de către parlamentari și ex-miniștri !

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ Iosif Juriști competenți pot face oricând un dosar privind crime împotriva umanității. Easte cea mai sigură încadrare care nici nu se prescrie. Problema este că nu prea găsești avocați care să lucreze pro-bono pentru cauze voluntare. Colonelul Vasile Zărnescu n-a prea reușit să găsească avocați care să-l ajute fără bani în procesul penal. Ai auzit ca avocata Șoșoacă să lucreze gratis pentru a instrumenta vreun dosar celebru? Avocații buni ai României pleacă de la tarife de câteva mii de euro în sus.

   • gheorghe pe stil nou

    Iar crezi ca te pricepi si o iei pe aratura. “Crimele impotriva umanitatii” sunt o inventie de la inceput la sfarsit jidoveasaca si tot ei au facut Tribunalul de la Nuremberg si Curtea Penala Internationala, unde evreii nu pot fi judecati, caci e jucaria lor. Iar CEDO e jucaria lui Soros, mare jidov si el. In loc sa te dedici cunoasterii, daca tot vrei sa dai lectii, tu te apuci sa omori profesorii. Tu esti ca studentii aia compulsivi si colerici, care cum afla ceva, cred ca au inteles toata materia si se reped sa practice sau sa predea ei insisi, stricand de ce se apuca.

  • Admir si susţin cele menţionate. O sa-mi permit sa copiez si sa distribui pe FACEBOOK asemenea comentarii pertinente si laconice.

 3. Mai există procurori și judecători sănătoși la cap. Slavă Domnului!

 4. @Vasilică Militaru-bine,”respect” e nivelul elementar de considerare,dupa aia urmeaza stima,onorul,etc,etc,etc.(doar la americani “repect” inseamna ceva mai mult….).respect e cat sa lasam loc de buna ziua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *