Home / Educativ / ȚUICA

ȚUICA

Incorect Politic
Decembrie 3, 2021

ȚUICA

ȚUICA

Text care circulă pe internet

M-am liniştit:

Credeam că atunci când fabric ŢUICA fac ceva rău şi nu tocmai permis!!!

Am aflat cu uşurare de la Americani (sursă sigură), că atunci când o fabric sunt FARMACIST, când o recomand sunt DOCTOR şi când o beau sunt PACIENT !!!

Ca să vezi…. Și să crezi!

Ţuica de prune i-a dat pe spate pe cercetătorii americani.

Ţuica noastră i-a lăsat cu gura căscată pe cercetătorii americani, care au constatat că băutura cea mai populară în rândul românilor este un adevărat medicament.

Un studiu realizat recent în SUA relevă că, în cantităti moderate, populara tuică de prună poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si bilei. Studiile biochimistilor americani confirmă o dată în plus că bunicii noştri nu greșeau deloc atunci când alungau bolile cu leacuri în care „picurau” si traditionala băutură.

Consumată cu moderatie – nu mai mult de 30 de ml pe zi – poate combate cu succes bolile de inimă, de stomac si problemele la bilă.
Cercetătorii americani au descoperit secretul unor vindecări miraculoase: o enzimă prezentă în cactusul “Karroll viridis enoae” se găsește în cantități de opt ori mai mari în țuica de prune.

Această substanță are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe artere și este prezentă în peste o sută de medicamente naturiste cu rol în prevenirea aterosclerozei şi a infarctului miocardic.

Consumul zilnic a 30 de ml de țuică de prună poate substitui cu succes acest tratament, la un preț mult mai mic.

În țuică, se mai găsesc șase tipuri de substanțe care hrănesc celulele roșii ale sângelui și care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei.

Un alt beneficiu pe care îl aduce țuica slabă organismului este reglarea funcțiilor hepatice, grație conținutului de vitamine A, B, C, D1 și D2, nedegradabile termic și ușor de asimilat.

Băutura se recomandă în dischinzeii biliare, disfuncții ale ficatului provocate de o slabă irigare cu sânge a acestuia
sau chiar constipație.

Pentru efecte maxime, tuica este indicată ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de servirea mesei de prânz, pentru că favorizează absorbtia substanţelor hrănitoare din alimente.

În acest caz, nu mai trebuie consumate alte băuturi alcoolice la masă.

Prof. Aurelia Meghea
University POLITEHNICA of Bucharest,
Faculty of Applied Chemistry and Materials Science
1 Polizu Str, P.C. 011061, Sector 1, Bucharest, Romania

4 comments

  1. Am dat odata o petrecere cu vreo 35 de universitari americani cu nevestele :

    -unii au baut tuica precum ai bea un gandac de bucatarie, ca pe o curiozitate cu care merita sa-ti testezi fortele gustative; generosi fiind , au zis galant, ca e foarte interesanta – n-a zis niciunul ca e buna !
    Altii au zis-o foarte direct : ca pute !
    In schimb, m-au lasat cu gura cascata atunci cand le-am pus pe masa o fasole batuta care gemea de mujdei de usturoi proaspat zdrelit , adica imputita ca abea supravietuiai in living( inventia mea exclusiva caci bunica-mea punea in ea doar ceapa prajita ca s-o indulceasca, s-o garniseasca si s-o parfumeze adorabil), americanii in niciun caz nu concepeau tonele noastre – si cu atat mai putin ale mele- de usturoi .
    Ei bine, ce credeti ?
    Cu stupoare, la 5 sau 10 minute , castronul marets cu fasolea mea batuta care traznea a usturoi proaspat, sa te ucida , a ramas primul gol, desi avusesem grija sa-mi etalez inventivitatea , cu diverse alte feluri de mancare care concurau unul cu celalalt, in mod profund onorabil , din punct de vedere americanesc .

    Mai intelegeti ceva ?

    Eu am jurat ca niciun american nu se va apropia macar , de la distanta, de fasolea mea super-usturoiata !

    Dar cu tuica noastra , sa stiti ca n-am avut succes , nici in USA, nici in Belgia !

    Toti prefera whiskey, gin, liqueururi rafinate etc .

    Socrul meu isi bea ginul cu un castravete acru in pahar , spre stupefactia mea, in fiecare zi .

    Doar mama mea le-ar fi zis-o, dupa gustul ei, ca whiskey “pute a plosnite ”

    Ea adora tuica, precum subsemnata .

    “Tuica uber alles” , vorba lui Hitler despre tara sa .

    • Foarte bine punctat, am avut si eu experiente asemanatoare cu americanii. LOL. Tuica facuta de obicei din prune tinuta in butoi de dud, Whiskey sau Whisky facut din porumb sau secara tinut in butoi de stejar. E o mare diferenta de gust si nu numai.

  2. Cred că Prof. Aurelia Meghea a citit:
    O țuică mare pentru nenea Zaharia!…
    14 aprilie 2015|Doctrină naţionalistă
    https://ioncoja.ro/o-tuica-mare-pentru-nenea-zaharia/
    Ţuica de prune este un medicament de excepţie şi acest lucru îl spun nu numai americanii, ci şi nemţii. Consumată în cantităţi normale, ţuica de prune protejează inima şi combate bolile de stomac şi de bilă.
    Biochimistii americani au dovedit că o enzimă prezentă în cactusul Karroll viridis enoae, este regăsită în ţuica de prună, în cantităţi de 8 ori mai mari. Aceasta enzimă reduce depunerile de colesterol de pe artere. Enzima mai este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite, cu rol in prevenirea aterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile).
    Deasemenea, în cantităţi mici, poate fluidiza sângele, prevenind astfel formarea cheagurilor, are efect bun asupra neuronilori şi poate stimula memoria.
    La persoanele trecute de 60 de ani, consumul moderat de alcool reduce riscul de demenţă şi Alzheimer.
    Ţuica are în compoziţie o cantitate foarte mare de fier, aşa că se recomandă şi anemicilor. Cercetătorii germani au descoperit ca în extractele distilate de prună există 6 tipuri de substanţe cerute de celulele roşii sanguine, ce sunt rapid absorbite în stomac. Aceste substanţe, prezente din abundenţă în ţuica, pot creşte cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). În plus, ţuica de prune are un bogat conţinut în fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele roşii.
    Băutura de prune, chiar şi fiartă, nu-şi pierde constituenţii, are calitatea de a regla funcţiile hepatice datorită conţinutului bogat de vitamine A, B, C, D1 şi D2.
    Cel mai recomandat este ca ţuica de prune să se bea ca aperitiv cu 10-15 minute înainte de masă, în acest fel având efect maxim.

    Era bine dacă citea şi:

    Ce boli vindecă țuica cu slănină și ceapă.
    Află ce spun doctorii despre acest remediu românesc
    Sfatul medicilor: 50 ml țuică sau palincă cu slănină și ceapă întrec orice medicament!
    S-a dovedit că slănina întăreşte sistemul imunitar. Această calitate se datorează acidului
    arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi, de asemenea, este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.
    Dacă la toate acestea adaugăm ceapă, care doar ea conţine 36 de componenţi din tabelul lui Mendeleev, plus tradiţionala ţuică sau pălinca plină de vitamine şi cu puţin alcool cu efect vasodilalator, obţinem un cocktail de
    minerale, vitamine, acizi, baze şi alcool care devin, împreună mai puternice decât orice medicament, bineinţeles, consumate cu ponderaţie.
    Cantităţi mici de grăsime sunt de folos pentru inimă şi vasele de sânge, reglementează contracţiile musculare ale organelor interne, inclusiv ale muşchiului cardiac, şi sprijină tonusul vascular.
    Fumătorii au, de asemenea, un beneficiu dacă mănâncă puţină slănină, datorită faptului ca ea conţine seleniu. Acest microelement întăreşte sistemul imunitar şi previne oxidarea în organism. Astfel, pagubele produse
    de ţigări se reduc parţial.
    Slănina încetineşte şi întoxicarea alcoolică, prin acoperirea pereţilor stomacului cu grăsime şi crearea pansamentului gastric, care previne absorbtia rapidă de alcool din stomac. Alcoolul trece mai departe în
    intestin, unde, totuşi, va fi absorbit treptat.
    Țuica sau pălinca făcută din prune au efect asupra digestiei și a metabolizării grăsimilor.Cercetătorii americani au descoperit o enzimă în țuică, care este responsabilă cu reducerea depunerilor de colesterol de pe vasele inimii. Dacă bei zilnic un păhărel de țuică de prună, vei ține la distanță bolile de inimă cauzate de arteroscleroză.
    Așa că dacă ai toate aceste ingrediente naturale la dispoziție, nu ar fi rău deloc să te tratezi natural ținând departe bolile.
    Poftă bună și sănătate!
    *
    Text primit de la dl profesor CORVIN LUPU

    sursa:
    https://ioncoja.ro/ce-boli-vindeca-tuica-cu-slanina-si-ceapa/

    Dar să nu ratăm un sfat creștinesc: MUNCIȚI cu TĂRIE!

    Sfat primit de la Anonimul Transilvan
    Două știri m-au pus pe gânduri zilele astea, amândouă având legătură cu munca.
    Prima este despre Moritz Erhardt, un tânăr neamț de 21 de ani, care lucra la o bancă, în Londra. Spun lucra, pentru că Moritz a murit după ce a muncit trei zile și trei nopți, fără oprire, în speranța că va fi remarcat de șefii lui de la bancă. Până la urmă a reușit: din motive de poliție, anchetă, interogatorii etc, șefii lui au remarcat că a murit.

    A doua știre este despre baba Rusalina Guță, din comuna gorjeană
    Drăguțești, care a împlinit 104 ani. Secretul longevității, spune centenara Rusalina, constă în muncă și țuică. A muncit în fiecare zi baba, lucru al naibii de greu, la CAP, dar nici n-a lăsat vreo zi să treacă fără să tragă măcar o dușcă de tărie.

    Moritz și baba Rusalina au muncit de s-au spetit toată viața lor.
    Primul a muncit fără țuică și a murit la 21 de ani. A doua a muncit cu țuică, a prins 104 ani și are planuri să mai trudească măcar vreo 10 ani de-acum încolo.

    CONCLUZIE: Munca e bună doar dacă o faci cu tărie.
    De preferat țuică.

    sursa:
    https://ioncoja.ro/un-sfat-crestinesc-munciti-cu-tarie/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *