Home / Internațional / „Steadfast Defender 2024” – Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei

„Steadfast Defender 2024” – Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei

Incorect Politic
Februarie 3, 2024

„Steadfast Defender 2024” - Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei

„Steadfast Defender 2024” – Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei

„Steadfast Defender 2024” – Cel mai mare exercițiu de război S.U.A.-N.A.T.O. împotriva Rusiei va fi și nuclear. Italia pe prima linie.

 Generalul armatei americane Christopher Cavoli, comandantul suprem al aliaților în Europa, a anunțat că cel mai mare exercițiu N.A.T.O. din ultimele decenii, „Steadfast Defender 2024”, va avea loc în Europa de la sfârșitul lunii ianuarie până la sfârșitul lunii mai. 90.000 de soldați din cele 31 de țări N.A.T.O. vor participa și sunt pe cale să intre în N.A.T.O. Suedia. Peste 80 de avioane de luptă împreună cu elicoptere și drone, 50 de nave de război, inclusiv portavioane, 1.100 de tancuri și alte vehicule de luptă vor fi folosite în exercițiu. Exercițiul – cel mai mare de la sfârșitul Războiului Rece – va testa și rafina strategia de război împotriva Rusiei.

Țările europene ale Alianței din N.A.T.O. au declarat că, cu Steadfast Defender 2024 „Alianța își va demonstra capacitatea de a consolida zona euro-atlantică prin mișcarea transatlantică a forțelor din America de Nord. Această întărire va avea loc în timpul unui scenariu de conflict emergent simulat împotriva unui adversar apropiat”.

Referirea la Rusia este clară.

Comandantul Suprem Aliat din Europa a anunțat, de asemenea, că Italia a fost aleasă ca sediu al Forței de Reacție Aliate. Generalul american a subliniat că este „o componentă fundamentală a noului nostru model de forță și că este capabil să desfășoare întregul spectru de misiuni și servește ca rezervă strategică rapid dislocată”.

În timpul exercițiului, cartierul general italian al Forței de Reacție Aliate va efectua o desfășurare a Forței de Reacție Rapidă în Polonia pe flancul estic al Alianței, în mod clar îndreptată împotriva Rusiei.

Comandantul Suprem Aliat din Europa nu a spus că exercițiul de război, care se desfășoară timp de patru luni în Europa, va fi și nuclear. Avioanele, navele și sistemele de rachete desfășurate în „Steadfast Defender 2024” au capacități duble convenționale și nucleare. SUA vor putea astfel testa într-o simulare realistă noile arme nucleare pe care le desfășoară în Europa din ce în ce mai aproape de Rusia.

Notă – Manlio Dinucci este analist geopolitic și geograf, Pisa, Italia și  cercetător asociat al Centrului de Cercetare a Globalizării.

4 comments

 1. STATI LINISTITI : ESTROPIATII NATO ISI ARATA MUSCHII RUSILOR CARE AU ARME SI ARMATA DE TREI ORI MAI MULTE DECAT NATO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SINGURA PROBLEMA E CA OCULTA ARE MULTI DEMENTI IN RANDURILE SALE , CARE VOR SI RAZBOI, INCLUSIV ATOMIC , SINGURA REZOLVARE CA SA IASA DIN CRIZA BANCARA CARE II VA ZGUDUI FRUMUSEL DE TOT . CRIZA PROVOCATA DE BANDITISMUL LOR INNASCUT .

  DEGEABA ISI FAC BUNKARE PPSIHOPATII CE MANIPULEAZA NATO : RACHETELE SUPERSONICE ALE RUSHILOR II VOR BLOCA PRIN VIBRATIILE EXPLOZIILOR BOMBELOR LOR, PE TOTI SHOBOLANII ASTIA BANOSHI, IN BUNKERELE LOR CACI EXPLOZIILE SUPERSONICELOR PATRUND EXTREM DE ADANC IN SUBSOL INCAT LE VOR BLOCA TOATA APARATURA ELECTRONICA ETC

  O SPUN NEMTII SI SAVANTII LOR .

  DACA NE OMOARA PE NOI, VOR CRAPA SI EI .

  ASA CA NU CRED CA SE VOR GRABI SA ATACE RUSII ATOMIC.
  BOVINELE NATO NICI MACAR NU AU APARATURA DE INTERCEPTARE A SUPERSONICELOR RUSESTI !

  PROBLEMA E CA INCEPE RECRUTAREA IN EUROPA SI VOR INSTALA STAREA DE ALERTA SAU DE ASEDIU, IN TOATE TARILE CA SA FACA CE VOR CU NOI SI SA NE INFOMETEZE SI SA NE OTRAVEASCA CU NOI VAXXURI – ATI OBSERVAT CA AU DESFIINTAT LEGAL OBLIGATIVITATEA ANAMNEZEI INAINTE DE A DA DOCTORILOR VOIE SA TE VAXXINEZE ?

  ASTIA SUNT CRIMINALI MANIACALI !
  CAT IL MAI TOLEREAZA ROMANII PE MILIONARUL RAFILA IN SPINAREA LOR SA-I INJECTEZE CU OTRAVURI , EL CUMPARAT FIIND DE PFIZER SI PROBABIL SI RESTUL, MODERNA ETC . TOTI AU PRIMIT BACSISURI FARAMINOASE IN OFF SHOREURI !

  ORI IES TOTI ROMANII IN STRADA CA SA SE APERE , ORI PIER !

 2. S-a stins lumina la „Marele Exercițiu NATO”.
  Cum? Nu funcționează navigația. Și dacă nu merge navigația, nu merge nici exercițiul. Dar de ce nu merge navigația? Nu știu, nu știu eu d-astea!
  P.S. Cică nu le mai merg nici mailurile deoarece s-ar fi jucat ăia de la Killnet la butoane.
  Sursa: Dan Diaconu

 3. Pentru tot ce se intampla de 200 de ani in Europa dar mai ales in zilele noastre: CHERCHEZ LE JUIF. Cand aceasta rasa, real numita “popor blestemat”, va fi eradicata (ca un cancer) din Europa si America de Nord si de Sud se va instaura linistea si ordinea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *