Home / Internațional / Starețul Efrem de la marea mănăstire Vatoped s-a întors ca propagandist al vaccinării

Starețul Efrem de la marea mănăstire Vatoped s-a întors ca propagandist al vaccinării

Incorect Politic
Septembrie 22, 2021

Via Centrulmedia:

După exemplul Bisericii romano-catolice și ai preoțimi respective, în frunte cu Papa de la Roma, ortodocșii creștini și preoții lor sunt murdăriți, divizați și cumpărați de aceeiași drept-credincioși progresiști, în frunte cu Soros, Bill Gates, Rothschild, Rockfeller, plus alți politruci și trepăduși ai Satanei.

Metastaza satanică Covid-19 a ajuns la Sfântul Munte Athos. Ca multe alte pretinse biserici creștine, Biserica Ortodoxă Română (de stil masonico-papistaș) a trecut pe față în tabăra Satanei, preoții și ierarhii ei fiind cumpărați, nu însă cu doi mititei și un pahar de testi-cola ci cu cârnați speciali, ”Covid-19”, pregătiți, storși, atârnați și afumați după rețetele Bucătarului-Șef al Satanei
=Atașamentul de mai jos arată ce se petrece la Sfântul Munte Athos, unde se preconizează construirea unui Mare Centru Cultural Masonic Intergalactic, câteva sfinte sinagogi și zece sau douăsprezece moschei, după modelul Marelui Orient-Carpatic ”Daniil Sihastru”, de la Durău, care a înghițit de mulți ani fosta mânăstire din apropiere, transformând-o într-o sfântă replică orgasmică ”Moulin Rouge”, un fel de Școală de Fecioare-Iubitoare și Adoratoare, sub poalele tainice ale Carpaților, adoratoare ale Obeliscului avraamic, ridicat cândva în erecție ecumenică de sfântă și multimilenară tradiție bordelică.

După exemplul Starețului Efrem, de la fosta mânăstire Vatoped, după înalta pildă a Sfintelor Sinoade Rus, Grec, Român și altele, Ortodoxia creștină este invitată să obelească, ecumenicește, în jurul aceluiaș Sfânt Obelisc Avraamic, catargul pe rotile biblice, care străjuiește și menține trează, de peste cinci mii de ani, veșnica sculată erecție a celor trei sfinte monoteisme din care au purces toate terorismele și extremismele actualului ciclu istoric – terorisme și extremisme învinse, cu voia Domnului, de studenții lui Alah, cunoscuți sub numele de talibani.

Șoc la Sfântul Munte Athos: Starețul Efrem de la marea mănăstire Vatoped s-a întors ca propagandist al vaccinării. Un scriitor grec drept-credincios îl pune la punct: Nici cei mai fanatici susținători ai vaccinurilor nu recomandă așa ceva!

Starețul Efrem de la Vatoped s-a întors pe 11 septembrie la Mănăstirea din Sfântul Munte Athos după trei luni și jumătate de la plecarea lui din motive de infectare cu virusul Covid, informează OrthodoxiaNewsAgency.gr. Cu două zile în urmă, pe 9 septembrie, Gheronda Efrem a fost prezent la o emisiune a unui canal cipriot unde, din păcate, a reluat teza vaccinarii, la care renunțase anterior, în luna iulie anul curent. Privirile monahilor de la Sfânta Mănăstire la întâmpinarea starețului lor spun multe. Dimitris Sotiropoulos, un scriitor drept-credincios, i-a adresat Arhimandritului o Scrisoare publică, pe care o reproducem în limba română după cum ne-a fost transmisă de un cititor ActiveNews căruia îi mulțumim:

Scrisoare deschisă către Gheronda Efrem de la Vatoped, ca urmare a mesajului pro-vaccinare din 9 septembrie 2021

Către Starețul Sfintei Mănăstiri Vatoped, Arhimandritul Efrem, care ne-a cerut tuturor să ne vaccinăm

Preavenerabile Gheronda,

Cu sentimente de îngrijorare am urmărit, la fel ca atâția oameni, încercările recente de sănătate prin care ați trecut, de când ați luat coronavirusul. Eram îngrijorat și supărat, atunci când lucrurile nu mergeau bine și am fost foarte fericit pentru faptul că, prin ajutorul lui Dumnezeu, ați depășit problema și acum sunteți sănătos.

Noi nu suntem străini. Am fost găzduit de zeci de ori în Mănăstirea Vatoped. M-am folosit de convorbirile duhovnicești avute cu Sfinția Voastră, atât în prezența altor pelerini, cât și de unul singur. Acum câțiva ani, am avut și onoarea de a-mi prefața una dintre cărțile mele. În câteva cuvinte, vă simt ca pe un om apropiat.

Pentru această îngăduiți-mi să vorbesc. Și să nu tac, față de cele pe care le-ați spus ieri, în timpul unei emisiune de televiziune prezentate de un post cipriot, în timpul căreia, nici mai mult, nici mai puțin, v-ați îngăduit să faceți propagandă pentru vaccinuri, încercând să dați acesteia și dimensiuni teologice!!!

Ați spus, de pildă, că Sfântul Nectarie a adormit în Domnul la spitalul „Aretaio”, iar astfel a primit ajutorul medicilor. Că Sfântul Paisie a făcut operație, iar astfel ar fi fost în favoarea științei medicale și prin urmare și noi trebuie să ascultăm de medicii (aprobați de Guvern) care promovează vaccinarea.

– Ați uitat (?) însă să ne spuneți ce a zis Sf. Paisie despre acest vaccin CONCRET, corelând obligativitatea lui cu pecetluirea. Cuvintele Cuviosului au fost însemnate în cartea: „Sf. Paisie Aghioritul. Cuvinte II – Trezvie Duhovnicească”, ediția Schitului de Maici „Sf. Ioan Teologul” de la Suroti și prin urmare nu pot fi contestate.

– În plus, ne-ați sfătuit să ne vaccinăm „întrucât peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume au fost deja vaccinați. Aceștia sunt niște proști, iar noi suntem deștepți?” Și vă răspund:

Faptul că majoritatea covârșitoare a monahilor din Sfântul Munte nu primește să se vaccineze nu vă problematizează? Faptul că în Sfânta Mânăstire de metanie a Sfinției Voastre marea majoritate a monahilor nu s-au vaccinat nu vă face să vă întrebați: cine este „prostul” și cine este „deșteptul”?

– Ați accentuat în mod constant „să-i ascultăm pe medicii specialiști”. Pe care? Pe cei care nu pot fi pedepsiți de lege (nu pot fi trași la răspundere) în Grecia? Care petrec zi și noapte pe la „ferestrele” canalelor de televiziune, fiind niște tele-staruri leneșe…în loc să fie lângă pacienții lor, pentru care chipurile s-ar jertfi (osteni)? Și de ce să îi ascultăm pe aceia și nu pe alți oameni de știință, cu mult mai superiori, cum este și Iannis Ioanidis, care se opune vaccinării obligatorii?

– V-am auzit spunând ca v-ați vaccinat deja, cu toate că au trecut doar trei luni de atunci când v-ați îmbolnăvit!!! Nici cei mai fanatici susținători ai vaccinurilor nu recomandă așa ceva, devreme ce este interzis celor bolnavi să se vaccineze mai înainte de a se împlini cel puțin 6 luni de la data îmbolnăvirii. Dvs. pentru care motiv v-ați grăbit?

– Deși ați considerat că „și cei care nu se vaccinează au dreptul la propria opinie”, dar ați completat de îndată „că trebuie să o țină pentru ei și să nu o spună public, făcând propagandă”.

Și atunci de ce Dvs., vreme de mai bine de 15 minute, ați făcut PROPAGANDĂ pentru vaccinare și nu v-ați ținut părerea doar pentru Sfinția Voastră?

– Nu v-am auzit să spuneți un cuvânt despre miile de concetățeni ai noștri care au fost alungați în mod brutal de la locul lor cinstit de muncă, din cauza planului sanitar „Auschwitz” pe care îl impune iresponsabilul Mitsotakis!

Nu ați vorbit deloc despre familiile cu copii care sunt sortite foametei, pentru că (deși fac parte din sistemul sanitar) nu au dorit să se vaccineze. Aceștia nu sunt oameni? Pe cei care ipocriții și fariseii de azi îi condamnă, dar altădată ieșeau la balcoane ca să îi aplaude?

Venerabile Gheronda,

– Chiar Sfinția Voastră ați trăit nedreptatea, închisoarea și prigoana. Cum nu puteți să vedeți ca fac exact același lucru cu cei care nu doresc să ia parte la comerțul cu vaccinuri (pentru că despre așa ceva este vorba) și să le facă jocul acelora? De ce nu căutați să vă informați despre urmările reale și importante ale acestor vaccinuri experimentale, pe care atât de ușor ne îndemnați să le facem?

– Îmi pare foarte rău, dacă din cauza unor presiuni politice, sau de altă natură, presați, la rândul Sfinției Voastre, pe oameni să se vaccineze, în interiorul, sau în afara Sfântului Munte. Personal, sunt de acord cu anunțul de astăzi al Asociațiilor Creștine Ortodoxe din Atena care se opun în mod explicit vaccinării obligatorii. Prefer să îi ascult pe oamenii cu frica lui Dumnezeu, decât pe „politicienii netămâiați” (care nu pricep, de alt neam), sau pe „specialiștii” năimiți, împreună cu diferiți „doctori televizați”, sau purtători de rasă, care au ales partea ce se opune logicii, democrației și Ortodoxiei.

Vă sărut dreapta!

Dimitris Sotiropoulos

Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi.

5 comments

 1. Parintele Iustin Parvu ne-a spus referitor la vremurile pe care le traim: in acele (acum aceste) vremuri, fiecare va ramane singur cu constiinta lui.
  Mie mi se par deja inutile dezbaterile si contrele teologice, de genul “sa aruncam Vechiul Testament la cos, singura carte a Crestinismului este Biblia”. Sau sa ne amarâm si sa ne minunam atata ca inalti ierarhi si chiar duohovnici in care aveam incredere tradeaza si devin vectori de propaganda vaccinista. Daca patriarhul apare in noaptea Invierii si face propaganda vaccinista, lasa-l in plata Domnului. Eu niciodata nu-l vorbesc de rau pe patriarh, dar asta si pentru ca pentru mine deja nu mai exista ca persoana, nu ma intereseaza ce spune si ce face. Pentru crestinii care sunt din fire mai neascultatori si carora ascultarea de care ni se vorbeste mereu ca ar fi cea mai mare virtute crestina nu li se pare defel a fi cea mai mare, iata o veste buna: nu mai e nevoie sa asculti nici macar de un monah din Sfantul Munte. Asculta-ti doar constiinta: simti ca nu ai accepta vaccinarea nici in ruptul capului? foarte bine, economisesti si timp, nu mai e nevoie nici macar sa citesti argumentele contra ale medicilor si oamenilor de stiinta care spun Adevarul despre aceste vaccinuri. Nu mai ai ce sa dezbati in interiorul tau, nu mai ai de ce sa cauti aprobare in ceea ce respingi, nici in Biserica si nici in lumea stiintifica si medicala.

 2. Au povestit unii preoti care s-au vaccinat despre aparitiile demonice si au spus ca trebuie sa ne ferim. Altii au cazut in mrejele diavolului si Domnul cu mila!

 3. “Ați uitat (?) însă să ne spuneți ce a zis Sf. Paisie despre acest vaccin CONCRET, corelând obligativitatea lui cu pecetluirea. Cuvintele Cuviosului au fost însemnate în cartea: ‘Sf. Paisie Aghioritul. Cuvinte II – Trezvie Duhovnicească’, ediția Schitului de Maici ‘Sf. Ioan Teologul’ de la Suroti și prin urmare nu pot fi contestate.”

  Orice poate fi contestat iar Paisie Aghioritul a știut să se aranjeze. A dus-o bine și și-a petrecut viața judecându-i pe alții și dându-le indicații iar acum e sfânt (confort sporit). Și face și minuni – îi bagă la pușcărie pe cei care fac caricaturi cu el:

  http://www.hotnews.ro/stiri-international-13286427-grecia-tanar-care-caricaturiza-calugar-facebook-fost-arestat-pentru-blasfemie-risca-doi-ani-inchisoare.htm

  Deși cât a trăit nu a fost chiar la fel de rău ca Arsenie Boca, în ceea ce privește minunile făcute după moarte îl prefer totuși pe Arsenie Boca:

  https://www.youtube.com/watch?v=88ujv4s74d0

  Având în vedere că a ajuns sfânt, Paisie Aghioritul face parte dintre cei care s-au născut cu lingurița de argint în gură (i.e. au fost “aleși” înainte de facerea lumii – Efeseni 1:4-5, 2 Timotei 1:9, Apocalipsa 13:8, Apocalipsa 20:15) iar Dumnezeu chiar și în timpul vieții îi satisfăcea toate nevoile – odată, de exemplu, l-a ajutat să găsească 3 chei pe care le pierduse (https://doxologia.ro/cuvinte-duhovnicesti/daca-nu-gasesti-lucrurile-pierdute-cere-ajutorul-sfantului-mina). Aș comenta ceva, dar nu e nevoie pentru că există un cântăreț care a compus un cântecel referitor la o situație asemănătoare:

  https://www.youtube.com/watch?v=OHehFAeopsw

  În concluzie, trăiască sfântul IGNUcius, că pe ansamblu, dintre toți, e cel mai frecventabil, chiar dacă susține vaccinurile, mai ales că tocmai a scris pe saitul lui că “12 billion doses is enough to vaccinate just about everyone on Earth who can be vaccinated AND IS WILLING to be vaccinated” … poate că o lasă mai moale:

  https://www.youtube.com/watch?v=1jPmnDZ6ab8

  Aș mai scrie multe despre Paisie ăsta dar oricum n-are nimeni răbdare să citească. Și despre alți “sfinți”.

  • fii pierzarii pe limba lor aroganta pier

  • La ce te referi? … din câte știu, Paisie Aghioritul și Arsenie Boca se simt foarte bine, n-au “pierit”, deși trebuie să-ți dau dreptate – om mai arogant decât Arsenie Boca n-am pomenit. Uite unde se zice că ar fi ajuns:

   https://www.crestinortodox.ro/credinta/parintele-cleopa-despre-rai-69806.html

   “Toti erau de aceasta varsta, caci la judecata toti vor invia cu varsta de treizeci de ani, dupa cum arata Sfintii Parinti. Si acolo cantau pasari, milioane si milioane, dar nici pasarile dintr-un pom nu semanau cu cele din alti pomi. Culoarea aripilor pasarilor numai Dumnezeu o stia si pasarile acelea unele erau albastre, altele rosii, altele visinii, altele gri, altele albe, altele trandafirii, si cantau negraita frumusete, psalmi si rugaciuni.
   La unul pomul era de margaritar, la altul de onix, la altul era de rubin, la altul era de safir, la altul era de ametist, si asa mai departe. Si mesele, la unul era de marmura, la de aur, la altul de argint, si nici scaunele nu semanau. Si era atita frumusete si atata cantare acolo, iar multimea pomilor si a corturilor si felurimea aceea atat de frumoasa nu mai avea margini.”

   Ca idee, Paisie Aghioritul nu e de acord cu “vârsta de treizeci de ani” ci zice că ar fi 12 ani:

   https://www.manastirea-sireti.md/uploads/books/ro/Paisie%20Aghioritul%20-%20Flori%20din%20Gradina%20Maicii%20Domnului.pdf

   “Văd pe Bătrânul Filaret cu o față veselă, în vârsta cam de 12 ani, că se urcă spre cer într-o lumină cerească. Din aceasta am înțeles că sufletul lui curat s-a odihnit întru Domnul.”

   E mult mai bine 12 ani decât 30, deși eu aș fi preferat 10 sau 11, dar oricum nu mă interesează pentru că n-o să ajung acolo. Am indicii că n-am fost “ales”, chiar dacă am discutat cu niște preoți care mi-au zis să stau liniștit că nu-i nici o problemă. Ce știu ei? Unul mi l-a dat de exemplu pe tâlharul de pe cruce, care cică a fost salvat în ultimul moment – habar n-avea că n-a fost nici un tâlhar salvat, deci ce încredere pot să mai am în preoți?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *