Home / Chestiunea Jidănească / Standard Dublu – De la Masada la Berlin

Standard Dublu – De la Masada la Berlin

Observatorul Ortodox
Incorect Politic
Ianuarie 4, 2021

În anul 72 după Hristos o mare armată romană asediază 1000 de rebeli evrei și familiile acestora, într-un loc de refugiu pe muntele Masada. În ajunul bătăliei, temându-se de violarea femeilor și înrobirea copiilor lor, bărbații au tras la sorți cine îi va ucide pe cei dragi lor. Odată ce acest lucru a fost îndeplinit, bărbații s-au sinucis, nelăsând ca romanii să găsească un supravețuitor ziua următoare. Astăzi, în Israel, ei sunt considerați ca martiri.

În aprilie 1945, în buncărul Cancelariei, Joseph Goebbels, loial până la final, este pe deplin conștient de faptul că bolșevicii ucid oameni și distrug Berlinul. Este în siguranță, momentan, alături de soția lui, Magda, și cei 7 copii. Acesta știa că timpul se scurge, iar sovieticii sunt doar la câteva sute de metri distanță. Soții Goebbels vor alege și ei moartea pentru ei și copiii lor, decât să riște să îi lase în viață și să sufere de pe urma brutalității iudeo-bolșevicilor. În asemenea circumstanțe, Magda nu poate încredința nimănui răspunderea pentru viața copiilor. Va trebui să se întărească pentru ceea ce trebuie să fie cel mai negru coșmar pentru o mamă. Nu o singură dată, ci de șapte ori.

Pe 1 mai 1945, Magda și Joseph Goebbels se vor sinucide. Istoria nu-i va trata cu blândețe, nu vor fi eroi, ca eroii de la Masada. Magda, în special, va fi înfățișată în media și filmele de la Hollywood ca o criminală sinistră.

Iubirea unei mame pentru copil nu e ca nimic în lume. Nu știe lege, nu cunoaște milă. Riscă totul și zdrobește orice îi stă în cale.

16 comments

 1. Nu ii poate judeca decât acel care s-a aflat în pielea lor .

  • Eroii pot fi respectați, admirați, ignorați, uitați de către oamenii obișnuiți, muritorii de toate zilele. De judecat nu-i pot judeca decât egalii lor, adică alți eroi adevărați. Se pune întrebarea dacă un așa numit ”erou”, mercenar-ucigaș de Afgani în Afganistan, de irakieni în Irak, de foști aliați, după un nefericit 23 August și așa mai departe este într-adevăr un erou adevărat? Întrebare grea pentru cei ce nu l-au citit măcar pe Carlyle, de exemplu. Rămâne de văzut dacă, în ce măsură și cu ce precauții, într-o țară de pofticioși, lași, trădători, și alte de zerouri civico-democrate și liberalo-useristo-pesediste se poate vorbi despre eroism fără să arunci mărgăritare la porci, cum zice Evanghelia.
   Ion Glanetașu

 2. Amândouă situațiile sunt reprobabile, dar autorul a remarcat numai fățărnicia acestui dublu standard (cum sunt considerați cei de la Msada vizavi de cum sunt cpnsiderați soții Goebels).

  ”Soții Goebbels vor alege și ei moartea pentru ei și copiii lor, decât să riște să îi lase în viață și să sufere de pe urma brutalității iudeo-bolșevicilor”
  Dar raționamentul Magdei Goebells nu a fost așa. Din câte știu, Albert Speer a sfătuit-o să salveze copiii, dar ea a refuzat … spunând ceva de genul: ”Copiii noștri n-au nici un viitor într-o Germanie care nu mai e nazistă”

  Apropo … Hitler a vrut să distrugă infrastructura Germaniei (ca să nu fie folosită de aliați) și a dat ordin lui Albert Speer (ministrul economiei) să distrugă infrastructura. Acesta nu numai că NU a aplicat ordinul, dar chiar a dat ordine în sens invers. În buncăr, i-a mărturisit acest lucru lui Hitler, dar acesta nu a mai luat nici o măsură.

  Apropo la apropo … băieții încearcă să picteze acest regim nazist într-o aureolă de legendă. Pentru ei, naziștii erau niște eroi care iubeau animalele; Hitler combătea fumatul și oferea câte un ceas de aur baștanilor naziști care se lăsau de fumat; oferea descrieri grafice privind modul cum sunt sacrificate animalele în măcelării, ca să-i convingă să devină vegetarieni. Dar Hitler a dat ordin să fie distrusă infrastructura Germaniei (poduri, fabrici, instalații de apă). Albert Speer a zis că Germania se întoarce în epoca medievală dacă aplică aceste ordine. Joseph Goebels a zis că nu simte nici o milă față de cetățenii (nu militari) recrutați în brigăzile cetățenești, și care mureau pe capete (din cauză că n-aveau pregătire militară). Se pare că ar fi zis: ”E vina poporului. Poporul ne-a acordat încrederea, iar acum suportă consecințele”. El a spus asta deja naziștii au dobândit puterea totală prin șmecherii (au modificat treptat legislația, astfel încât nu mai era posibil să fie îndepărtat Hitler de la putere pe cale legală).

  • Ciobotea Pelaghia

   Toate acestea sunt speculații ieftine, de doi bani! La Berlin. atunci, au murit cei mai buni dintre Europenii tuturor timpurilor, cum citim în Vă Ordon, Treceți Prutul!, cartea lui Ion V. Emilian, unul dintre cei mai vrednici Călărași din Regimentul 2 Caracal, locotenentul al cărui pluton a atins primul Nistrul, în Iulie 1941, singurul soldat adevărat, decorat de Germania cu ”Crucea de Fier și Frunze de Stejar”, de România cu ”Ordinul MIhai Viteazul” și de, țineți-vă bine, de Stalin cu același ordin ”POBEDA” (VICTORIA), atribuit, șase luni mai târziu și lui Mihai I ”viteză”, regele trădător de la București. Cine nu știe, să fie sănătos. Care popă trage clopotele pentru babele surde? Cartea lui Emilian se găsește gratis, pe situl nostru. Unii nu citesc însă pentru că nu mai văd, alții pentru că trăiesc exclusiv pe dimensiunea burții și a orificiului anal, unii pentru că deși au cap, le lipsește mintea… ”Lupta mea”, cartea unui fel de Trump, al vremii respective, se găsește și ea, dar trebuie căutată bine…
   Pelaghia Ciobotea

   • “Copiii noștri n-au nici un viitor într-o Germanie care nu mai e nazistă”
    Și? Unde-i eroarea? Ce viitor au germanii într-o țară unde jidanul Gregor Gyzi președintele partidului die Linke (Stânga ) spune că germanii sunt pe cale de dispariție și se bucură, “pentru că naziștii nu sunt buni la făcut copii”? Naziști suntem toți pentru ei, prin simplul fapt că suntem albi. Unde Merkel aruncă în scârbă steagul Germaniei, unde femeile violate de imigranți sunt sfătuite să umble în grupuri și că e vina lor că au fost violate? Unde guvernul publică postere cu negri pe care scrie că negrii în cauză sunt “Germani tipici”? Cât despre partea cu animalele, chiar așa e. “Naziștii” au interzis vivisecția.

    • Copiii aveau dreptul să trăiască și ei, chiar într-o Germanie ocupată.

     • Tu esti pe bune? Ce viata sa aiba copiii unor national socialisti in Germania ocupata? Te auzi ce spui? In cel mai bun caz ar fi fost ucisi, in cel mai rau caz torturati si supusi unor chinuri teribile. Decizia ei a fost decizia corecta.

  • VladV.: ”In cel mai bun caz ar fi fost ucisi, in cel mai rau caz torturati si supusi unor chinuri teribile.”
   Nu este așa cum spui. Cei care au fost executați la Nuremberg, n-am auzit soțiile sau copiii lor să fi pățit ceva.

 3. Avand in vedere ce a urmat in Berlin a fost o alegere corecta. Istoria oficiala e scrisa de invingatori si nu-i pacaleste niciodata pe oamenii demni si liberi.

 4. Observatorul Ortodox

  Ce ai spus in al doilea paragraf, demonstreaza ce este in articol. 🙂

 5. Am uitat să spun: în articol zice că soții Goebells erau în Berlin cu cei 7 copii, dar erau numai cu 6. Al 7-lea era copilul Magdei Goebbels din prima căsătorie, iar acela a scăpat.

  Când Magda Goebbels i-a zis lui Speer: ”Copiii noștri nu au nici un viitor într-o Germanie fără național-socialism”, nu e clar că se referea la posibila execuție de către ruși. Chiar așa să fi fost, nu era treaba ei să ia o astfel de decizie. Dar se pare că sensul cuvintelor ei era ”filozofic”. Adică ea nu putea concepe să trăiască odraslele ei într-o Germanie care nu era nazistă. Speer i-a pus la dispoziție mijloace ca să se ascundă până se limpezesc apele, dar se pare că a refuzat.

  (Presupunând că într-adevăr au murit. Pentru că așa cum despre Hitler sunt zvonuri că și-a înscenat moartea, așa este posibil și cu Goebbels. De obicei se spune că învingătorii stabilesc ”istoria” care le convine. Dar dacă și învinșii au făcut la fel ?)

  • Observatorul Ortodox

   Este foarte usor sa ii judecam avand in vedere ca nu am fost pusi in situatia lor. In momentul ala, asta prea sa fie ultima solutie si au luat o decizie pentru familia lor, exact cum a facut fiecare barbat la Masada. Faptul ca unii sunt priviti ca „patrioti” si „nationalisti” si altii ca oameni fara judecata este vina exclusiva a celor care propaga aceste idei, iar ei sunt cei care L-au ucis pe Hristos.

   Cand stim de cine sunt conduse toate instrumentele necesare de a propaga ideile de astazi, de ce trebuie sa ne gandim ca acesti doi parinti sunt pusi in locul care merita, cand de fapt lucrurile stau diferit total…

  • ” Speer i-a pus la dispoziție mijloace ca să se ascundă până se limpezesc apele, dar se pare că a refuzat.” Tot așa cum s-a ascuns Eichmann? Avem de-a face cu cel mai răzbunător si neiertător neamm dincolo de veșnica lor propagandă lacrimogenă.

 6. Astfel de acțiuni nu trebuie încurajate. Din articol se înțelege că soții Goebbels (și poate și cei de la Massada) sunt niște eroi. De aici, oamenii citesc și iși plantează în creiere semințele care (ar putea duce) să facă și ei tot așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *