Home / Actualitate / Sorin Lavric SCÂNTEIAZĂ în Parlament, cinstește jertfa legionară și arată că iudeii sunt adevărații dușmani ai României

Sorin Lavric SCÂNTEIAZĂ în Parlament, cinstește jertfa legionară și arată că iudeii sunt adevărații dușmani ai României

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 4, 2021

Via R3Media:

Senatorul (AUR) Sorin Lavric l-a evocat în plenul Senatului României pe Mircea Vulcănescu, de la nașterea căruia s-au împlinit 117 ani, pe 3 martie.

În mesajul său, Sorin Lavric a evocat personalitatea lui Vulcănescu, despre care a spus că a fost „unul dintre cei mai străluciți intelectuali din perioada interbelică”, iar „mulți l-au considerat un geniu a cărui anvergură o depășea cu mult pe cea a lui Mircea Eliade”.

Senatorul a spus că Vulcănescu a fost condamnat „în cursul unei farse de proces politic” de către „un complet de judecată ilegitim, impus românilor de cuceritorul bolșevic”.

Sorin Lavric s-a referit la tentativele de evacuare a lui Mircea Vulcănescu din spațiul public.

Astăzi, urmașii celor care au adus comunismul în România vor să-l epureze din spațiul public. Sunt aceeași masoreți marxiști care îi poartă sâmbetele lui Horia Vintilă, Paul Goma sau Ion Gavrilă Ogoranu”, a spus el.

Sorin Lavric a atras atenția că „tentativa de a-l caterisi pe Vulcănescu din memoria colectivă va fi sortită eșecului. Cu cât vor căuta să-l înlăture mai mult, cu atât îi vor spori faima de sacrificat pe altarul creștin al cauzei naționale”.

„Cum am depus un jurământ de devoțiune față de România, voi apăra memoria lui Vulcănescu în orice împrejurare. Mircea Vulcănescu este un simbol prea mare pentru a se împiedica de câțiva pigmei cu umori vindicative”, a încheiat Sorin Lavric.

Senatorul se referă la noua tentativă de eliminare a lui Mircea Vulcănescu din spațiul public, mai precis la intenția Primarului Sectorului 2 de a demola statuia filozofului din parcul „Sfântul Ștefan”.

Tonul vocii din timpul discursului a fost cam șters, anost, dar cuvintele rostite reprezintă o scânteie de conștiintă națională, o mică trezire care de regulă precede una mai mare. Fără s-o spună direct, a arătat că iudeul este vinovat de prigoana antiromânească. Prin cinstirea generației interbelice a cinstit indirect și jertfa legionară. Încurajați-l să găsească îndrăzneala hristică și s-o spună răspicat.

În sfârșit.

După câte decenii au apărut parlamentari care să afirme și să cinstească identitatea națională prin evocarea marilor personalităti interbelice? Sorin Lavric începe să se delimiteze de politicianismul sterp. Formula folosită “pigmei cu umori vindicative” îmi amintește de un fragment din Pentru Legionari:

Să n-aveţi teamă de aceşti pigmei, căci cine are asemenea suflet, nu poate niciodată birui. Pe aceştia îi veţi vedea odată căzând în genunchi la picioarele voastre. Să nu-i iertaţi. Pentru că nu vor face-o din conştiinţa păcatului săvârşit, ci dintr-o mişelie. Iar acum de s-ar coborî peste noi iadul cu toate duhurile lui necurate, neclintiţi pe poziţie, îl vom învinge.

Pentru Legionari, varianta .pdf, pagina 172

9 comments

 1. Bravo Senatorului Sorin Lavric! TLC!!!

 2. In sfârșit parca mai are o bila albă AUR .

 3. Sorin Lavric si Lucian Boia, sau cand intelectualii “legionari” isi dau mana cu intelectualii evrei si fostii comunisti. Plus: Ioan Scurtu despre spulberarea “miturilor” poporului român
  http://www.ziaristionline.ro/2014/05/23/sorin-lavric-si-lucian-boia-sau-cand-intelectualii-legionari-isi-dau-mana-cu-intelectualii-evrei-si-fostii-comunisti/

  Cazul Lucian Boia si Sorin Lavric, o dilema mai mare chiar decat “Dilema” lui Andrei Plesu si “Istoria” lui Mihai Roller …….

 4. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  @ Dan Este un mare păcat faptul că un asemenea comentariu nu a fost asumat de semnatar. Da. Ziariști online te duce cu gândul la Victor Roncea. oare ce ar spune unii despre el, dacă ar ajunge senator? Să trecem la subiect.
  Dilema ridicată de Dan este asemănătoare celei din închisoarea Aiudului din anul 1964.
  Autoritățile comuniste au hotărât din anul 1959 să comaseze la Aiud toate elementele legionare din închisorile comuniste, în vederea reeducării lor. Reeducarea propriu – zisă a început în ianuarie 1962 și s-a încheiat în anul 1964, anul eliberării deținuților politici. În anul 1959 se aflau în mod cert 4000 de legionari la Aiud. Colonelul Crăciun vorbește în Raportul său de mai multe mii. IICCMER, care a tocat banii românilor cu prostii ca și INSHR, nu poate furniza numărul lor. Știți câți deținuți și-au menținut poziția de a nu semna o declarație prin care se deziceau de credința legionară??? Crăciun a raportat 40 de deținuți legionari. Iată o mostră din declarația unuia dintre cei 40 care nu au apostat de la credința lor legionară: “Nu voi renunța niciodată la organizația legionară, întrucât ar însemna să renunț la creștinism. Eu rămân legionar și creștin pentru că așa am fost educat și orice efort depus de Dvs, în vederea schimbării poziției mele, nu va avea ecou în sufletul meu.”. Pot fi judecați cei 3950 de deținuți că au apostat de la credința lor legionară???
  Senatorul Sorin Lavric, indiferent de acțiunile sale trecute, într-un context în care desfășura o activitate în cadrul editurii Humanitas, nu poate fi acum nu poate fi demonizat. Omul a mărturisit public niște adevăruri de la tribuna Parlamentului, ceea ce este un act de apreciat.

  • @Vasilică Militaru Este de apreciat adevarul rostit de Sorin Lavric, dar era preferabil sa il rosteasca altcineva.

   Este utila rememorarea re-educarii de la Aiud, dar comparatia cu auto-educarea lui Sorin Lavric la Humanitas il acuza pe acesta din urma, care nu a suferit nici o tortura fizica ori psihica pt a se inrola la Humanitas, care l-a si raspaltit cu zeci de arginți.

   Nu am cunostința de vreo dezicere a lui Sorin Lavric de Humanitas si practicile de acolo.

   Nu vad de ce sa aplaudam la nesfarsit confiscarea , deturnarea , controlul total si deraierea nationalismului romanesc si a Ortodoxiei

  • @Vasilică Militaru PS. si daca tot ati pomenit de Victor Roncea, e bine de re-amintit ca pana si incorectpolitic.com il publica ……. (ramai ) fara cuvinte, nu ?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *