Home / Evenimente / SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ – Organizații Naționaliste Lansează Campanii de Ajutorare a Românilor Vârstnici

SOLIDARITATE ROMÂNEASCĂ – Organizații Naționaliste Lansează Campanii de Ajutorare a Românilor Vârstnici

Incorect Politic
Aprilie 4, 2020

Organizații Naționaliste Lansează Campanii de Ajutorare

Glasul.info:

O idee inedită în sprijinul bătrânilor la Cluj-Napoca: cumpărături cu livrare gratuită pentru persoanele în vârstă.

“Asociația Comunitatea Identitară România desfășoară zilele acestea, la Cluj-Napoca, o campanie de ajutorare a persoanelor în vârstă , peste 65 de ani, ce nu se pot deplasa la orice oră datorită măsurilor restrictive prevăzute în ordonanța militară, precum și a stării de urgență instaurată în contextul pandemiei de Covid19.

Iată comunicatul de pe site-ul ComunitateaIdentitara:

*

Asociația Comunitatea Identitară România desfășoară zilele acestea, la Cluj-Napoca, o campanie de ajutorare a persoanelor în vârstă , peste 65 de ani, ce nu se pot deplasa la orice oră datorită măsurilor restrictive prevăzute în ordonanța militară, precum și a stării de urgență instaurată în contextul pandemiei de Covid19. Totodată, suntem alături și de cei care au probleme de sănătate ce le afectează capacitatea de deplasare, indiferent de vârstă. Tot în această perioadă, continuăm campania de ajutorare a românilor nevoiași, afectați acum și de criza economică cauzată de prăbușirea economiei în aproape toate sectoarele. Vom face cumpărături pentru dumneavoastră, plătiți doar produsele, livrarea e gratuită!

Dragi cetățeni în vârstă,

Serviciu destinat persoanelor peste 65 de ani ce nu se pot deplasa de acasă pentru cumpărături decât între orele 11:00 și 13:00, precum și celor cu probleme de sănătate ce le afectează capacitatea de a se deplasa, indiferent de vârstă. Vă ajutăm să faceți cumpărăturile necesare!

1. Faceți listă de cumpărături, includeți doar strictul necesar!

2.  Sunați la numerele de telefon 0770. 170. 382, 0740.455.110, 0751.575.704 sau 0751.622848 între orele 10:00 – 20:00

3. A doua zi vom merge la cumpărături pentru dumneavoastră și vă vom anunța aproximativ la ce oră vă putem livra produsele cerute.

4. Livrarea e gratuită, dumneavoastră plătiți doar produsele pe baza bonului pe care îl vom prezenta.

Dragi români, în aceste zile grele, Asociația Comunitatea Identitară România este alături de dumneavoastră!

*

O altă asociație naționalistă, NEAMUNIT, a anunțat o campanie similară de voluntariat în sprijinul persoanelor vulnerabile, pe toată durata stării de urgență!

Redăm comunicatul așa cum apare pe site-ul NEAMUNIT:

*

Anunț important :

Dragi prieteni, susținători sau voluntari “ NEAMUNIT “.

De circa 2 săptămâni am început campania de voluntariat în sprijinul persoanelor vulnerabile pe toată perioada stării de urgență.

“ NEAMUNIT PENTRU ROMANIA “ 🇷🇴

Toate celelalte acțiuni de ecologizare, plantare, conferințe, tabere etc se amână până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Ne vom concentra toate forțele pentru a pune umărul la depășirea crizei actuale, prin posibilitățile noastre, cu toată dragostea și dăruirea cu care de 7 ani ne ducem la bun sfârșit proiectele.

ASOCIATIA NEAMUNIT este o organizație NONPROFIT înscrisă la Judecătoria Sect. 3 Bucuresti, având certificat de înreg. fiscală nr: 32722884.

Pentru a evita orice probleme și eventuale înșelătorii declarăm următoarele:

– toți voluntarii Asociatiei NEAMUNIT vor avea în permanență asupra lor LEGITIMAȚIA DE VOLUNTAR ( la vedere ) precum si Adeverința care atestă calitatea de voluntar (semnate si ștampilate) si faptul ca fiecare dintre acestia au semnat contract de voluntariat cu Asociatia NEAMUNIT adaptat la situatia actuală.

Se legitimează împreună cu actul de identitate, legitimația NU este transmisibilă.

– toți voluntarii au primit si semnat actul aditional si declaratie pe propria raspundere că nu au intrat in contact cu persoane suspecte de CoVid 19 si nu prezintă simptome de răceală sau au alte afectiuni.

– toți voluntarii au primit un “ kit “ ce constă în igienizant, măsti și mănusi si au primit totodata si instructajul sanitar si metodologia muncii. ( chestionare beneficiari cu privire la situatia lor actuala, nevoi etc)

– toți voluntarii se obligă să respecte ordonanța militară în vigoare și vor avea asupra lor :

Legitimatia de Voluntar
Adeverinta voluntar
Act de identitate
Foaia de parcurs cu adresa, persoana si detalii despre deplasarea in scopul actiunii de voluntariat
Declaratia pe proprie răspundere emisă de Guverul Romaniei.

– toate cererile primite trec prin Secretariatul NEAMUNIT care le sortează și distribuie pe sectoare, în cazul Capitalei și deleagă voluntarii care vor merge pe teren cu masinile organizatiei.

-toate drumurile, deplasările, si persoanele ajutate sunt înregistrate și îndosariate de secretariatul NEAMUNIT si se aprobă de către Departamentul special creat pentru această situatie.

Voluntarii NEAMUNIT vor raporta centrului orice situații neplăcute sau care intră sub incidența legii si aceștia vor contacta imediat autoritățile.

Voluntarii NEAMUNIT – numiti generic Fii ai României, după organizația de tineret a NEAMUNIT, cu același nume NU percep TAXA PENTRU AJUTORAREA PERSOANELOR SI NU ACCEPTA ATENȚII SI/SAU BANI SAU ALTE FOLOASE. ⛔️

În afară de toate acestea oferim gratuit, online, și consultanță juridică in ceea ce privește ordonanța si restricțiile impuse. 👩🏻‍🎓

Donatiile pentru Asociație se fac transparent in contul deschis la CEC BANK – sucursala Victoriei. ✅

Nu dati datele dvs. public in comentarii si nici date de card sau orice acte.

Voluntarii nostri NU vor cere nimic altceva decât detalii despre sanatatea dvs si necesitatile pe care le aveti si doar la telefon.

La adresa se vor legitima dupa cum este scris mai sus.

Mulțumim Tiriac Auto care ne-a oferit două mașini de transport pentru a eficientiza munca noastră.

Nu au cerut nimic, dar noi le mulțumim.

Mulțumim si Magic FM Romania care au distribuit si popularizat mesajul nostru.

Cei care vor să ne ajute cu alimente ( este mare nevoie ) sunt rugați să ne contacteze si ne putem întâlni la sediul nostru din Str. Poterași nr. 15 în urma unei programări evitând si noi pe cât posibil întâlnirile în această perioadă.

Dumnezeu să ne ajute și să trecem cu bine si peste asta!

Fiți sănătoși, la trup, la minte si la suflet.

Doamne Ajută tuturor.

*

Dacă viața bunicilor este importantă pentru tine, implică-te în aceste campanii, fii solidar cu românii vârstnici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *