Home / Chestiunea Jidănească / Slugoiul Nicolae Ciucă a semnat pentru Muzeul Holocaustului! Falsa învinuire a României continuă să fie promovată de la cel mai înalt nivel oficial

Slugoiul Nicolae Ciucă a semnat pentru Muzeul Holocaustului! Falsa învinuire a României continuă să fie promovată de la cel mai înalt nivel oficial

Incorect Politic
Octombrie 4, 2022

Slugoiul Nicolae Ciucă a semnat pentru Muzeul Holocaustului! Falsa învinuire a României continuă să fie promovată de la cel mai înalt nivel oficial

Slugoiul Nicolae Ciucă a semnat pentru Muzeul Holocaustului!

Falsa învinuire a României continuă să fie promovată de la cel mai înalt nivel oficial

Via Nationalisti

HALUCINANT! Evreii și-au bagat coada și doresc sa exploateze și „Închisoarea Tăcerii” de la Râmnicu Sărat.

Redau mai jos articolul complet apărut în ziarul local „Șansa Buzoiană„:

Astăzi a fost deschisă linia de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență adresată culturii și creșterii ofertei culturale. Premierul Nicolae Ciucă a participat la semnarea contractelor pentru două proiecte importante– Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România și Memorialul „Închisoarea Tăcerii” Râmnicu Sărat.

”Demersul nostru reprezintă acțiuni concrete de asumare a istoriei traumatice a secolului trecut și de onorare a memoriei victimelor totalitarismelor. Rolul lor este esențial în educarea tinerei generații în sprijinul adevărului și al valorilor democratice. Astfel de proiecte se înscriu în efortul european de a crea o cultură a comemorării și rememorării, România dovedind că își respectă angajamentele internaționale. Mai mult decât atât, prin înființarea celor două muzee, care ar fi trebuit create încă din anii 90, statul român îndeplinește o datorie esențială față de victimele Holocaustului și de cele ale regimului comunist, care vor avea astfel o mărturie oficială. Prin evenimentul de astăzi, Guvernul României reafirmă angajamentul profund pentru promovarea politicilor memoriei, ca parte a consolidării unei societăți incluzive, tolerante, care are în centrul său respectul față de libertate și drepturile omului. Un viitor democratic și prosper nu se poate clădi în absența condamnării ororilor petrecute în România secolului XX, interiorizării lecțiilor trecutului și apărării fundamentelor statului de drept”, a declarat prim-ministrul liberal Nicolae Ciucă.

Premierul a subliniat că ambele proiecte sunt fundamentate pe dimensiunea educațională, iar tinerele generații vor putea înțelege lecțiile trecutului. În plus, specialiștii vor fi sprijiniți în cercetarea Holocaustului și crimelor comunismului.

”Muzeul Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România va reflecta contribuția comunității evreiești la dezvoltarea și modernizarea statului român, va pune în valoare cultura și tradițiile evreiești și va vorbi publicului larg despre atrocitățile petrecute în timpul Holocaustului, una dintre cele mai mari tragedii din istoria umanității. Va fi, așadar, un spațiu al rememorării permanente, al educației civice și al cercetării, un spațiu care va onora diversitatea, dar și un pilon al luptei împotriva antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.

Într-un demers similar de asumare a istoriei recente a României se află și restaurarea închisorii de la Râmnicu Sărat, prin crearea memorialului și a Centrului educațional privind Comunismului în România. Închisoarea tăcerii de la Râmnicu Sărat a fost unul dintre locurile centrale ale represiunii comuniste din România, iar atrocitățile și crimele care au avut loc acolo, dar și în celelalte închisori și lagăre de muncă trebuie condamnate fără încetare și cunoscute de publicul larg”, a mai spus premierul Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!
 

2 comments

  1. “National – socialismul Germaniei a fost o contraforta care a incercat sa fie la fel de puternica cu iudeobolsevismul contra caruia s-a nascut, s-a ridicat si s-a dezvoltat” scrie istoricul Ernst Nolte , caruia i-au aruncat masina in aer, dar degeaba, caci ” Die Geschichte des Fascismus in seiner Epoche”, in trei volume groase, este o carte de referinta care se afla in toate bibliotecile universitare !

    Sa vii si sa le amesteci fara discernamant inseamna ca nu ai inteles nimic din istoria omenirii !
    Si ca continui crimele bolsevismului .

  2. a semnat ca primaru………………………………………………………………………………………………………………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published.