Home / Actualitate / SFIDARE! Federația Română de Fotbal sfătuiește suporterii români să nu scandeze “Kosovo este Serbia” la meciul naționalei de la Priștina

SFIDARE! Federația Română de Fotbal sfătuiește suporterii români să nu scandeze “Kosovo este Serbia” la meciul naționalei de la Priștina

Vlad Voicu
Incorect Politic
Iunie 3, 2023

SFIDARE! Federația Română de Fotbal sfătuiește suporterii români să nu scandeze “Kosovo este Serbia” la meciul naționalei de la Priștina

R3Media:

Suporterii români care vor face deplasarea la Priștina pentru meciul Kosovo – România, programat la 16 iunie în preliminariile Campionatului European din 2024, sunt sfătuiţi să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice, având în vedere incidentele din ultimele zile din nordul statului gazdă, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal, citat de Agerpres.

Ăștia cred că-i pot convinge pe suporteri să nu mai fie suporteri? Să nu mai scandeze? Și ce dacă sunt incidente în statul gazdă, cu atât mai bine! Kosovo ESTE Serbia, NATO sunt niște bulangii și suporterii români au ocazia să arate asta la meci.

„Situaţia de securitate din nordul Kosovo poate înregistra noi deteriorări în perioada imediat următoare. Pentru cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Kosovo, recomandăm ca intrarea pe spaţiu să se realizeze pe la frontiera cu Macedonia de Nord (Hani i Elezit – la nord de Skopje) sau cu Serbia (Merdare). Nu recomandăm intrarea în Kosovo pe la Brnjak şi Jarinje, deoarece acestea pot fi blocate sau închise de către autorităţile kosovare cu sprijinul trupelor KFOR, dacă situaţia de securitate se va degrada semnificativ. Suplimentar, recomandăm suporterilor români ca pe durata deplasării în Kosovo, în special la stadion, să nu scandeze sau să afişeze mesaje politice care pot conduce la reacţii din partea spectatorilor gazdă”, se menţionează pe site-ul citat.

Mesajele politice la care se referă FRF sunt legate de posibilele scandări „Kosovo este Serbia”, pe care suporterii români le-au făcut în repetate rânduri. Este cunoscută simpatia dintre sârbi și români: aceștia s-au aplaudat reciproc la meciurile directe disputate la Belgrad și București acum cinci ani.

 

Românii au scandat „Kosovo este Serbia”, iar sârbii au mulțumit românilor cu un banner pe care scria „Vă mulțumesc, frați români”.

Asta este normal și firesc, cum ne-am simți noi dacă Sf. Gheorghe sau Covasna ar fi transformate în enclave ungurești cu ajutorul trupelor de ocupație NATO? Nu am mulțumi și noi celor care ar scanda “Covasna este România!” ?

Având în vedere situaţia din Kosovo, Federaţia Română de Fotbal a creat un grup de lucru la nivelul instituţiei şi a demarat un dialog cu Ministerul Afacerilor Externe pe acest subiect.

Adică FRF prin bulangiul Răzvan Burleanu a demarat un dialog cu alogenul și uzurpatorul Bogdan Aurescu-Goldenberg cu scopul stăvilirii naționalismului suporterilor.

În ritmul ăsta, nu mai e mult până când suporterii vor afișa un mesaj cu “Muie la jidani!” și fața lui Goldenberg.

Pe lângă dialogul pe care l-a avut şi îl are în continuare cu MAE, FRF s-a adresat şi UEFA pentru a cere clarificări în ceea ce priveşte meciul pe care echipa naţională îl va disputa în Kosovo, în preliminariile EURO 2024. „Până la acest moment, nu s-a luat în calcul modificarea locului de desfăşurare a partidei”, anunţă FRF.

La 30 mai, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, anunţa că ia în calcul chiar interzicerea deplasării suporterilor români la meciul dintre prima reprezentativă şi Kosovo, ca urmare a incidentelor care au loc la graniţa de nord cu Serbia.

Nu mai bine își dă demisia?

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte la 16 iunie (ora 21:45), pe Stadionul Fadil Vokrri din Pristina, selecţionata statului Kosovo, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European din 2024.

Recent, au existat violențe între sârbii protestatari și forțele NATO de menținere a păcii din Kosovo.

Reamintim că România nu recunoaște existența statului Kosovo.

5 comments

 1. 1.e o diversiune:
  ” kosovo ” nu exista de sine statator, echipa nationala TREBUIE retrasa din Campionatului European.
  dealtfel “spiritul sportiv” e folosit exclusiv in scop de propaganda, de manipulare: pana si rasistul Germaniei
  “a facut abstractie ” de pionul “blond” medaliat cu aur in ’36: nu strici arma ca sa faci 1 victima!

  2.e o f. mare diferenta,”enclavele maghiare” chiar asta si sint,nu au granita cu ungaria,aia s-au izolat,s-au enclavizat
  ca amerindienii si au degenerat, nici daca am vrea nu le putem recunoaste relatia cu entitatea statala din Panonia.

  3. nu putem avea prerogative prea mari asupra romanilor din adiacenta noastra statala:
  Romania este sub ocupatie!

 2. KOSOVO este SERBIA.
  KOSOVO este IERUSALIMUL BALCANILOR, SALVAREA ORTODOXIEI UNIVERSALE.

 3. Nu-i bai
  Suporterii Români se pot opri la Belgrad să facă o horă cu Sârbii

 4. e o idee!

  -sau vom vedea recrudescenta kurzilor,”mulsulmani din toate tarile uniti-va”,
  pkk e constructie bolshevica,
  “suporteri” SUB STEAG FALS!

 5. In Kosovo turcii au adus musulmani imputiti. Cand sarbii au vrut sa faca curatenie au venit evreii de la NATO, in frunte cu Madeleine Albright si i-au bombardat, acum la fel organizatia criminala NATO ii sustine pe islamisti impotriva sarbilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *