Home / Actualitate / Scrisoarea militarilor rezerviști din România: “Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român!”

Scrisoarea militarilor rezerviști din România: “Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român!”

Incorect Politic
Octombrie 1, 2021

Scrisoarea militarilor rezerviști din România: “Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român!”

După modelul francez și american , fenomenul militarilor rezerviști care se răzvrătesc împotriva autorităților trădătoare a ajuns și în România.

Via R3Media:

n grup de ofițeri în rezervă, provenind din Armata Română, Ministerul de Interne, au redactat o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin – Vasile Cîțu, care a intrat în atenția redacției R3media.

În scrisoarea intitulată „România jefuită”, semnatarii atrag atenția celor doi că „nu putem rămâne nepăsători la acțiunea de distrugere a țării”.

„La peste trei decenii de 1989, România se află în agonie. Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost. Suveranitatea a rămas doar în Constituție, iar țara ați adus-o în situația unui condamnat la pedeapsa capitală care doar așteaptă lovitura de bardă a călăului”, scriu ofițerii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Printre semnatari se regăsesc generalul (r) Radu Theodoru, colonelul (r) Florin Șinca, locotenentul (r) Alexandru Gheorghe sau veteranul Legiunii Străine, Eugen Sechila.

Demersul are loc în contextul protestului din Piața Universității anunțat pe 2 octombrie.

Iată textul, în exclusivitate:

Domnului președinte K.-W. Iohannis

Domnului prim-ministru F.-V. Cîțu,

Tuturor celor în cauză

 

ROMÂNIA JEFUITĂ

Scrisoare deschisă 

În situația actuală, când patriotismul pare că abia mai pâlpâie și în mijlocul trupelor și-a făcut loc trădarea, oportunismul și lașitatea, noi, militarii în rezervă, cei care am rostit un ,,Jurământ de Credință” și care ne-am făcut datoria față de Patrie, nu putem rămâne nepăsători la acțiunea de distrugere a țării.

La peste trei decenii de 1989, România se află în agonie. Țara este pradă jafului și cotropirii, cum nici în vremea otomanilor și a fanarioților nu a fost. Suveranitatea a rămas doar în Constituție, iar țara ați adus-o în situația unui condamnat la pedeapsa capitală care doar așteaptă lovitura de bardă a călăului.

Înainte de a fi o îndatorire constituțională, fidelitatea față de țară este înscrisă în ADN-ul nostru. Suntem vocea inclusiv a celei mai mari părți a personalului activ. De aceea, noi, soldați ai țării până la cea din urmă bătaie a inimii, cântărindu-vă faptele, socotim de datoria noastră să vă atragem atenția, că lucrați contra interesului național. Naționalismul este sufletul politic al corpului etnic prin care ne afirmăm valorile și demnitatea poporului român. Vă cerem să încetați de îndată blamarea naționalismului și prigoana românilor!

Instrucțiunea publică, cultura, cercetarea sunt șubrezite pe zi ce trece. Cu complicitatea unora, desăvârșiți cea mai nefastă perioadă a ceea ce istoricii vor numi cel mai mare exod românesc.

După al doilea război mondial, bolșevicii au importat – în afară de crimă și gulag – statui cu Lenin. Vă cerem să nu ne mai aduceți în mijlocul nostru idoli falși, simboluri care ne insultă memoria istorică!

Încetați acțiunea de deprofesionalizare a instituțiilor care sunt garantul statalității și de deturnare a misiunilor personalului, precum și pe cea de învrăjbire a militarilor activi și în rezervă, pentru că Oștirea a pus România pe hartă!

Încetați folosirea celor din serviciile secrete în scop politic ori străin!

Nu mai alimentați atitudinea ofensatoare la adresa credinței creștine, a Bisericii Ortodoxe în special, și protejați familia, așa cum a lăsat-o Dumnezeu!

Creați locuri de muncă pentru a păstra și a readuce în țară românii băjenari.

Opriți înstrăinarea ultimelor active ale statului român, încălcarea legii la nivel înalt și alimentarea degradării climatului de armonie socială. Încetați subminarea economică, șubrezirea sistemului energetic, precum și înstrăinarea pământului agricol, pentru că în el se află moaștele strămoșilor care s-au jertfit pentru țară. Nu mai numiți agenți ai unor entități străine transnaționale în funcții-cheie!

Încetați sfârtecarea și regionalizarea țării, umilirea românilor, batjocorirea simbolurilor naționale, defrișarea pădurilor și exportul de materii prime!

În condițiile molimei, opriți încercările autoritarist-dictatoriale, încălcarea Constituției și discriminarea unor categorii sociale!

Renunțați la agenda globalist-neomarxistă și nu mai fiți vrăjmașii poporului român!

Consolidați democrația, nu o șubreziți; semănați unire, nu discordie!

Gândiți-vă la izbucnirea unei calamități, a unui război și decretarea mobilizării. Cum credeți dvs. că veți fi comandant al Oștirii, inclusiv al nostru?

București, 30 septembrie 2021.

Semnatari:

 1. General de Flotilă Aeriană (retr.) Radu THEODORU;
 2. Colonel (rez.) Florin ȘINCA;
 3. Colonel (rez.) George BADIU;
 4. Colonel (rez.) Petre CHIȚU;
 5. Căpitan comandor (rez.) Ioan NICHITEAN;
 6. Colonel (rez.) Cezar MANOLACHE;
 7. Colonel (rez.) Luminița ION;
 8. Colonel (rez.) Marian CRISTEA;
 9. Colonel (rez.) Lena MITROI;
 10. Colonel (retr.) Nicolae VĂDUVA;
 11. Locotenent (rez.) Valentin BERCĂ;
 12. Locotenent (rez.) Gheorghe ALEXANDRU;
 13. Eugen SECHILA, subofițer, Legiunea Străină;
 14. Colonel (rez.) Gabriel GEANTĂ ș.a.

6 comments

 1. TOTI CEI CARE SE PRETIND “MILITARI IN REZERVA” -CU GRADE SI PENSII NERUSINATE- AR FI TREBUIT SA SE OPUNA SI SA CONDAMNE FARA ECHIVOC PE TOTI FOSTII OFITERI SUPERIORI – CU PRECADERE GENERALI – AI ARMATEI SI SECURITATII STATULUI CARE IN DEC 1989 AU TRADAT TARA, POPORUL SI COMANDANTUL SUPREM! TRADARE DUPA CARE ROMANIA A FOST SI DEZARMATA SI CU INDUSTRIA DE APARARE DISTRUSA SI CU SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU INTERZIS, NUMAI SI NUMAI PENTRU CA TARA SA POATA FI JEGFUITA, ANTAGONIZATA SI TRANSFORMATA IN COLONIE CONDUSA DE ALOGENI SI PUSCARIABILI!

  SCRISOARE, DESI MERITORIE PE ALOCURI, UITA UN FAPT EVIDENT CA SI BISERICA ORTODOXA SI FOSTA FAMILIE REGALA – IMBOGATITA PESTE NOAPTE CA SI BOR – AU CONTRIBUIT LA JEFUIREA SI DEZORGANIZAREA ROMANIEI!

  CU PARERE DE RAU DAR ACESTI “FOSTI MILITARI” – “ACUM REZERVISTI” – NU AU NICI CREDIBILITATE SI NICI DREPTUL SA DEA LECTII DE NATIONALISM SI PATRIOTISM!

  TOTI DAR ABSOLUT TOTI ACTUALI REZERVISTI CARE S-AU PUS IN SLUJBA UNOR PUTERI STRAINE- VINOVATE DE CRIME, JAFURI SI SCLAVIE PENTRU CARE NU AU PLATIT INCA- TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU IMPLICAREA SAU PASIVITATEA LOR LA TRADAREA DE TARA SI NEAM DIN DEC 1989!

  DACA CEAUSESCU SI “ALTII” DIN ANTURAJUL LUI AU COMIS GRESELI MAJORE FATA DE TARA EL SI EI TREBUIAU SA FI FOST JUDECATI SI CONDAMNATI NUMAI SI NUMAI DE POPORUL ROMAN SI NU DE INTERESELE/SERVICIILE SECRETE ALE UNOR TARI CARE AU ACTIONAT SI ACTIONEAZA PENTRU INGENUNCHIEREA SI DISTRUGEREA ROMANIEI CA STAT IMPLICAND FARA RUSINE SI MULTINATIONALE, SI ALOGENI, SI “PARTENERIATE” , DAR SI AMBASADE!!

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   @ Virgiliu Ciuca Subscriu. Mai trebuie spus că o majoritate de ofițeri s-au zbătut pentru a câștiga pensii nesimțite, în condițiile în care nu au tras un foc de armă în apărarea poporului român. Nu pot critica atitudinea semnatarilor scrisorii, dar nici nu se poate generaliza părerea bună despre ofițerii unei armate de tinichele.

   • Nici acum nu sunt in stare acesti semnatari sa-si ceara scuze poporului roman si sa marturiseasca ca au fost partasi atatia ani la distrugerea tarii pentru care au primit pensiile nesimtite si gradele fara sa spuna ceva in apararea tarii daramite sa traga un glont .
    Nu va crede nimeni pana nu plecati capul si cereti iertare si va aruncati gradele, inchipuitilor.

 2. Maica Pelaghia CIOBOTEA

  Deși foarte târzie, scrisoarea militarilor rezerviști este bună. Replica lui Valeriu Ciucă este și mai bună. Excelentă!
  Să nu uităm, aproape fără excepție, acești militari și-au primit gradele și își primesc pensiile nerușinate de la regimul comunist și de la neo-comuniștii ce l-au ucis pe Ceaușescu când acesta devenise național-comunist, adică înțelesese talmudismul comunist, iudeo-bisericesc, bruxelleso-european și altele încă.
  Situația actuală este gravisimă. Putem trece cu buretele peste unele. Nu e momentul să ne dezbinăm. Să nu ni se spună însă că mercenarii-ucigași din Afganistan sunt eroii noștri, ai poporului român! Să nu ni se spună că schiorul ce face pe președintele Cotrocenilor este președintele poporului român!
  Propun un referendum pe tema: tăiem capul schiorului cu paloșul sau cu barda? Spânzurăm jucătorul de golf cu mațele comisarilor europeni sau cu cele ale rockfellerilor și rothschilzilor din Fondul Monetar Internațional. În ambele cazuri, activi, rezerviști sau în retragere, militarii mercenari au de jucat rolul lor de tehnicieni și specialiști în lichidarea dușmanilor și transformarea lor în îngerași. Meseria mercenarilor constă în uciderea semenilor lor. Dacă, în sfârșit vor ucide dușmanii ce ne împiedică să trăim, cu atât mai bine. Ar fi gestul ce i-ar reabilita, în cel de al 11-lea ceas! Ce-ar fi ca militarii să ne scape de jucătorul ăsta de golf-pe-schiuri-plătite-din-banii-noștrii? Ce-ar fi ca mercenarii SPP-ul să-i facă un scalp ca la carte, după înalta artă a Pieilor Roșii din acea Americă pentru dolarii căreia sau mercenarizat ca soldați și curvit ca Români!? Dacă chiar sunt patrioți, ce-ar fi ca în loc să-l întâmpine cu ”Să trăiți!”, să-l salute cu ”Moarte mârșăviei voastre!”. Într-un astfel de caz am avea o armată de viteji, nu de cârpe cu care americanii se șterg între fese. Când armata nu este națională, când serviciul militar nu este general și obligatoriu, pentru tinerii sănătoși, de o anumită vârstă, militarii nu pot fi decât ucigași plătiți să ucidă la ordinele unor bandiți și mafioți, dușmani sau aflați în slujba dușmanilor.
  Deși a fost mare patriot și un adevărat Meșter Manole, Ceaușescu a căzut ucis de o bandă de puciști, cărora încă nu li s-a tăiat capul, nici pensiile. Dacă actualii rezerviști nu sunt în stare să aranjeze răsturnarea trădătorilor de azi ai României și Românilor, măcar să îndemne deschis la preluarea suveranității de către popor, adevăratul ei deținător. Altfel ce să facem cu steluțele de pe umerii lor. Scuipăm cu scârbă toate steluțele! Și cele cu cinci, și cele cu șase colțuri, pe toți cei care, vrând, nevrând, au trădat neamul românesc și comandantul suprem cel puțin de două ori, în mai puțin de cincizeci de ani: și la 23 August 1944, și la 22 Decembrie 1989. Foarte greu de găsit, între actualii militari în rezervă sau retragere, un singur român cu obrazul curat. Cei care la 23 August 1944 erau simplii recruți, astăzi au ajuns la respectabila vârstă de 97 de ani. Deși simpli recruți, cei care aveau 20 de ani atunci sunt vinovați că au acceptat trădarea de la 23 August, punându-se în slujba dușmanului, pornind contra intereselor țării și poporului lor.
  În concluzie, corpul nostru expediționar, din Afganistan, a fost și rămâne o bandă de mercenari, de ucigași plătiți să ucidă. Așa vor rămâne în istorie. Adevărul este chiar deasupra lui Dumnezeu. Nici Dumnezeu nu poate schimba adevărul. Trădătorii rămân trădători! Cel mult, dacă Dumnezeu le dă ocazia, ei se pot reabilita. Chiar și în astfel de cazuri, se știe: unii iubesc trădarea dar continuă să deteste trădătorii…
  Nu este exclus ca alți mercenari-ucigași să vină peste noi, anii viitori, așa cum și noi ne-am dus peste afgani, sârbi, irakieni și alții. Situația se schimbă permanent. Trădătorii, dușii cu preșul, de azi sau de ieri, se vor putea reabilita mâine-poimâine, vor putea reveni la matca strămoșească, așa cum indică scrisoare de față.

 3. Scrii , semnezi o “scrisoare ” , un demers prin care arati niste nemultumiri ale ” ostirii romane ” { asta s e vrea a fi o gluma…ostirea romana ? } dupa care , stai linistit la …televizor . Intrebare : DA’ PANA ACUM UNDE AU FOST ??? In 2012 Alexandru nepotul meu , a fost SINGURUL militar care-a participat IN UNIFORMA MILITARA , alaturi de oameni la un miting de protest , la un miting al saturatiei si , sa nu nu uitam ca pe-atunci era …parfum de tei ce era in Romania comparativ cu cei azi . Oare si-atunci , ca si-acum , ” ARMATA ROMANA ” era multumita de cum mergeau treburile in Romania , de modul in care era tratat poporul pe care ei …jurasera sa-l apere ? ” Ostirea romana ” ? Continui in mod obstinant s a ma-ntreb daca , asta nu-i cumva o gluma .” Ostirea romana ” nu exista , exista doar…SERVICIILE !

 4. Măi Ciucă, măi! Dacă m-ai fi atacat pe mine personal nu m-aş fi sinchisit să-ţi dau un răspuns. Dar te întreb: ce-ţi dă ţie acea siguranţă să afirmi ca „toţi cei care se pretind militari în rezervă…”
  Sunt Căpitan Comandor din aviaţia supersonică şi dacă tu crezi că pensia mea (binişor sub o mie de euro) este nesimţită, atunci eşti de o nesimţire crasă. Dacă tu ai produs şi altceva în afară de acele versuri pline de blasfemii, este bine. Dar te rog, lasă-ne în pace, că îmi vine să-l parafrazez pe Ţuţea şi să-ţi spun că mulţi dintre colegii mei şi-au fărâmat oasele la propriu pentru un popor de nerecunoscători. Dar văd că tu nu mai faci parte din acest popor, ceartă-te cu „poporul” american!

  Îmi pare rău, am intrat pe acest site cu mare drag pentru Colonelul (rtg.) Vasile I. Zărnescu, un om deosebit, dar este ceva eterogen. Sper că toţi comentatorii cărora militarii în rezervă „le stau în gât”, măcar lui nu i-aţi găsit vre-o vină.
  Cum spuneam, lângă articole superbe, de mare forţă, de care ar fi mândru şi gazetarul Eminescu, gâsesc blasfemii şi lucruri de doi bani.
  Toţi ăştia care îi vreţi daţi jos pe cei de la putere dar vă luptaţi orbeşte şi cu militarii în rezervă şi cu Biserica şi cu tot ce vă supără, faceţi exact ca Şoşoacă. Certa guvernul de la o tribună pusă lângă cea a organizatorilor mitingului, creind un bruiaj şi un efect de mare ajutor pentru cei pe care îi combătea. Când am văzut cum îndrăzneşte să vorbească peste General şi apoi a trimis printre noi un „trenuleţ” de băieţi bronzaţi cu vuvuzele, i-am retras orice credit şi simpatie.
  Aşa sunteţi voi, postacii aceştia. Nu ştiu ce mari izbânzi aţi făcut la viaţa voastră, dar muşcaţi în stânga şi în dreapta. Păi dacă strigăm şi noi şi voi (probabil) la mitinguri acolo, până răguşim „unitate, unitate”, atunci de ce-i desfiinţaţi „pe toţi…” şi „pe toate…”
  Vă doresc o sănătate de fier, că văd că aveţi nevoie să trăiţi mult până veţi înţelege războiul neconvenţional.
  Iar cei care vă credeţi în zilele noastre legionari, dar loviţi în Biserică, nu uitaţi că omul acela a plecat de la Icoană.
  Doamne ajută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *