Home / Actualitate / Scrisoare deschisă către George Simion

Scrisoare deschisă către George Simion

Incorect Politic
Noiembrie 24, 2023

Scrisoare deschisă către George Simion

Via Certitudinea:

Domnule George Simion, suntem un grup de susţinători ai identitatii româneşti. Ne adresăm dumneavoastră în calitatea pe care o deţineţi, respectiv aceea de preşedinte al partidului AUR, singura formaţiune reprezentată în Parlamentul României care, prin doctrina afişată până acum, se consideră un partid suveranist.

Având în vedere implicaţiile deosebit de grave ale afirmaţiilor făcute de dumneavoastră în ultima vreme, vă rugăm să ne răspundeţi la întrebările legitime pe care le avem, legate de interviul pe care l-ați acordat ziarului guvernamental Israel Hayom, precum şi de comunicatul de presă dat de ambasada Israelului la Bucureşti, în urma întâlnirii pe care aţi avut-o cu ambasadorul acestei ţări la Bucureşti, excelenţa sa domnul Reuven Azar:

 1. În primul rând dorim să vă întrebăm dacă interviul apărut în ziarul guvernamental israelian Israel Hayom” este autentic, iar afimaţiile făcute de către dumneavoastră sunt reale în sensul acurateţei redării acestora în ziarul sus menţionat, aşa cum rezultă aceasta din link-ul de mai jos:

https://www.israelhayom.com/2023/07/12/holocaust-should-not-be-part-of-political-games-romanias-youngest-lawmaker-shaking-up-politics/?

Interviul este tradus în româneşte integral la:

 • În momentul în care aţi acordat acest interviu aţi primit acceptul conducerii partidului, între care se regăsește și domnul Claudiu Târziu? Vă punem această întrebare datorită faptului că actualul vicepreședinte, în baza convingerilor sale, a făcut de-a lungul timpului afirmaţii legate de holocaust precum şi de personalităţi ale Mişcării Legionare, contrare afirmațiilor făcute de dumneavoastră în ziarul Israel Hayom.
 • În cadrul interviului ați făcut următoarea afirmație cităm: „Adevărat, există un număr mic de nebuni aici care susțin că Holocaustul nu a avut loc”(…). În opinia dumneavoastră liber exprimată în ziarul Israel Hayom, aţi afirmat prin extensie că cei care neagă holocaustul în sensul admis (impus) de Israel pentru România sunt nebuni. Întrebare: Domnul Ion Coja este nebun? Domnul Miron Manega este nebun?  Istoricul Gică Manole este nebun?
 • Ați afirmat faptul că domnul Mareșal Ion Antonescu a fost dictator și criminal de război. Cităm:

Israel Hayom : „Recunoașteți responsabilitatea statului român pentru crimele comise împotriva evreilor în al Doilea Război Mondial?”

George Simion: „Nimeni nu le neagă. Acesta a fost statul român, chiar dacă era condus de un dictator”.

George Simion: „…Antonescu a fost dictator…”;

Israel Hayom: „Dar tu însuți ai declarat explicit că Antonescu a fost un criminal de război.”

George Simion: „Da, conform unei definiţii etice şi legale”.

Nu credeţi că ar fi bine să lăsăm pe seama istoricilor de meserie (profesioniştilor veritabili care îşi respectă statutul deontologic şi implicit adevărul) exprimarea unor judecăţi de valoare şi emiterea unor verdicte incriminatoare la adresa unor personalitaţi ale neamului românesc, cum ar fi Mareşalul Ion Antonescu, despre care aţi afirmat ca a fost un dictator şi un criminal de război?

Vă aducem aminte că procesul în care Mareşalul Ion Antonescu a fost declarat criminal de război, fiind condamnat la moarte, a avut loc în timpul ocupaţiei sovietice de sorginte bolşevică. Cu alte cuvinte, guvernarea ocupantului comunist a dat acest verdict în urma unui proces politic. Dacă acceptăm validitatea proceselor politice din timpul comunismului, aceasta ar reprezenta acceptarea implicită a faptului că toţi dizidenţii anticomunişti încarceraţi şi condamnaţi la ani grei de închisoare sunt criminali. În urma acestor consideraţii, mai susțineți încă public afirmaţia că domnul Mareșal Ion Antonescu a fost dictator și criminal de război?

 • În condițiile în care la liceu se va studia istoria holocaustului ca o materie distinctă obligatorie, nu consideraţi că este necesară și studierea Istoriei comunismului, tot ca o materie obligatorie distinctă, care implică prezentarea rezistenţei anticomuniste din România precum şi  elogiul adus victimelor flagelului comunist?

Precizăm faptul că o mare parte din conducătorii, torționarii, procurorii şi jurnaliştii din perioada instaurării comunismului în România erau alogeni, respectiv evrei, ca în cazul Anei Pauker, Boris Grünberg (Alexandru Nicolschi), Alexandra Sidorovici, Saul Bruckner (Silviu Brucan) ș.a.m.d. Aceştia au fost direct responsabili pentru holocaustul săvârşit asupra poporului român, respectiv asupra elitelor sale. 

 • Ţinând cont că aţi absolvit un masterat în istoria Comunismului, ar fi trebuit să cunoaşteţi în detaliu aceste aspecte.

Întrebare pentru dumneavoastră: poate fi incriminat poporul evreu şi statul Israel în totalitatea sa pentru crimele odioase care au avut loc în acea perioadă asupra elitelor poporului român: 600.000 români internaţi şi exterminaţi fizic, psihomental şi spiritual în închisorile comuniste?

 • Având în vedere cele precizate anterior, consideraţi că şi statul român este îndreptăţit să solicite despăgubiri materiale din partea statului Israel?
 • Cităm:

Israel Hayom: „Recunoașteți responsabilitatea statului român pentru crimele comise împotriva evreilor în al Doilea Război Mondial?”

George Simion: „Nimeni nu le neagă. Acesta a fost statul român, chiar dacă era condus de un dictator”.

Domnule George Simion, cine v-a învestit, cine v-a delegat şi în baza cărei autorităţi vă permiteți să incriminaţi poporul și statul român în ansamblul său pentru agresiuni comise asupra evreilor?

 • Citat:

Israel Hayom: „Cei care admiră criminali de război precum Antonescu și alți dictatori nu au voie să se alăture partidului dumneavoastră?”

George Simion: „Există în România admiratori ai lui Ceauşescu, ai lui Antonescu, ai lui Zelea Codreanu (întemeietorul Gărzii de Fier). Nu admir pe niciunul”.

Înţelegem din afirmaţiile făcute de către dumneavoastră faptul că nu sunteţi admirator al domnului Mareşal Ion Antonescu şi al domnului Corneliu Zelea Codreanu.

Cum vă raportaţi atunci la Mişcarea Legionară? Care este poziția actuală a partidului AUR și a dumneavoastră în calitate de președinte AUR în legatură cu domnul Mircea Vulcănescu? Dar în legatură cu părintele Iustin Pârvu? Dar în legătură cu domnul Valeriu Gafencu? Precizăm că toate personalităţile menţionate anterior au făcut parte din Mişcarea Legionară.

Titi Stoica, zis și Titi Cușer, de la AUR. La sinagogă.

Având în vedere faptul că domnul vicepreşedinte AUR Claudiu Târziu a elogiat în scrierile şi discursurile sale aceste personalităţi istorice, cum se împacă acestea cu atitudinea şi afirmaţiile dumneavoastră?

Cum se împacă aceste afirmații pe care le-ați făcut cu părerea, opiniile și atitudinea membrilor și simpatizanților AUR cât şi cu cea a majorităţii naţionaliştilor români, care nutresc sentimente de respect şi admiraţie la adresa personalităţilor din cadrul Mişcării Legionare sau a Mareşalului Ion Antonescu?

 1. Aţi afirmat: În viziunea mea despre viitor, sunt interesat să folosesc în mod corespunzător cei 800.000 de cetățeni israelieni de origine română. Aceasta este o oportunitate de care nu profitămCare sunt oportunităţile de care nu profităm? Una dintre aceste oportunităţi se referă la acordarea cetăţeniei române acestor cetaţeni israelieni de origine română şi aducerea lor în România?
 1. Cum explicaţi faptul că amiralul Miklós Horthy are statui în Ungaria (membru UE, NATO, SCHENGEN) iar statuile domnului Mareşal Ion Antonescu sunt interzise în România, având în vedere faptul că de pe teritoriul Ungariei şi al Transilvaniei ocupată de trupele horthyste au fost deportaţi evrei în lagare de concentrare, iar de pe teritoriul României nu s-a petrecut acest lucru, datorită opoziţiei ferme a domnului Mareşal Ion Antonescu? Vi se pare firesc acest lucru?  Victor Orban, actualul prim ministru al Ungariei, preşedintele partidului FIDESZ care guvernează actualmente statul ungar, are relaţii amiabile şi de colaborare cu partidul Likud de guvernământ din Israel. Nu am auzit de nici un interviu oferit de către Victor Orban în ziarul guvernamental Israel Hayom cu referire la personalităţi istorice din Ungaria.
 1. Ţinând seama de activitatea intensă a Institutului „Ellie Wiesel” pe teritoriul României, vă întrebăm de ce nu susțineți înfiinţarea unui Institut „ION GAVRILĂ OGORANU” în vederea comemorării victimelor comunismului din România şi a protejării personalităţilor istorice româneşti?

Când intenţionaţi să propuneţi în parlament o lege împotriva defăimării românilor, pe care Institutul „ION GAVRILĂ OGORANU” ar avea menirea să o garanteze?          

Având în vedere comunicatul remis de Partidul AUR în urma întâlnirii cu ambasadorul Israelului, comunicat redactat exclusiv în limba engleză, netradus în limba românăvă întrebăm dacă vă asumaţi în calitate de preşedinte AUR şi ca partid în ansamblu afirmaţiile de mai jos, cuprinse în comunicatul de presă impus de Ambasada Israelului?

 „…Mr. Simion strongly condemned antisemitism, said that AUR Party has zero tolerance for it, and stated that the Romanian criminal legislation punishes severely any manifestations of support and admiration for the war criminals or the members of the Iron Guard who took part to the Holocaust, including Ion Antonescu…”

Traducere:

„…Domnul Simion a condamnat ferm antisemitismul, a spus că partidul AUR are toleranță zero față de acesta și a afirmat că legislația penală românească pedepsește aspru orice manifestare de sprijin și admirație față de criminalii de război sau membrii Gărzii de Fier care au luat parte la Holocaust, inclusiv Ion Antonescu…”

Înţelegem din declaraţia ambasadorului Israelului la Bucureşti, Reuven Azar, că v-a fost impus şi aţi  acceptat în mod necondiţionat cele patru puncte:

1. asumarea Holocaustului asupra evreilor români de pe teritoriul României din cel de-Al Doilea Război Mondial;  

 • condamnarea antisemitismului şi adoptarea definiţiei IHRA a antisemitismului;
 • interzicerea folosirii (imaginii – n.r.) criminalilor de război, în special a lui Ion Antonescu – au menţionat (delegaţia AUR – n.r) că există o lege în acest sens şi
 • susţinerea educaţiei despre Holocaust.

Niciodată nu a existat un partid naţionalist, de extremă dreaptă, care să adopte o asemenea declaraţie”, a punctat ambasadorul. Mai mult, el a adăugat că mai multe persoane vor fi „atente” dacă declaraţia va deveni realitate. Trăim într-o lume deschisă, toată lumea poate vedea tot şi nu doar noi vom fi atenţi la aceste aspecte, toată lumea va fi atentă la aceste aspecte, inclusiv organizaţii evreieşti, oamenii din Israel, din România, în SUA şi în alte locuri. Acesta este motivul pentru care este important că această declaraţie a fost făcută public(doar în engleză n.r.), a arătat ambasadorul.

În final:

Ce fel de partid suveranist sunteţi, dacă pretindeţi că apăraţi interesele României şi ale poporului român, dar aţi acceptat să fiţi monitorizaţi de către străinii de neam şi ţară?

Cum puteţi să reprezentaţi cu demnitate şi onoare acest neam şi această ţară dacă, încă înainte de a accede la putere, vă manifestaţi cu slugărnicie şi obedienţă în raport cu puterile străine?

            Domnule George Simion, implicaţiile afirmaţiilor menţionate mai sus sunt de o gravitate extremă datorită faptului că statul şi poporul român sunt incluse în aserţiunile pe care le-aţi făcut şi, mai mult decât atât, v-aţi obligat să le traduceţi în practică sub directa şi atenta monitorizare a factorilor cu care aţi intrat în contact.

Prin urmare aşteptăm răspunsurile dumneavoastră la întrebările legitime pe care vi le-am pus.

Vă solicităm ferm ca, în calitate de preşedinte al partidului AUR, să retractaţi în întregime toate afirmaţiile de mai sus, care se constituie în atacuri la adresa  identităţii poporului român.

18 comments

 1. Aceasta scrisoare deschisa nu are niciun sens, George Sion a spus clar ca sustine sionismul (cea mai demonica ideologie politica din toate timpurile). Cei care au creier nu vor vota AUR, este simplu.

 2. Spagarul Maximilian Katz, fost soldat IDF: “Armata israeliană este una dintre cele mai morale din lume”

  Urmariti interviul cu acest ticalos si veti vedea ura acestui individ impotriva palestinienilor, care sunt semiti. Deci, acest individ este antisemit si, probabil, agent Mossad.

  Video: https://youtu.be/FJvC8ohd-Pw?si=y9xOHhsMEkebzp4g

 3. Felicitări pentru această scrisoare deschisă, ați punctat foarte bine și aștept să văd ce va răspunde acest George Simion care își ia nasul la purtare neținând cont de poporul român!!! Rușine George Simion!!!

 4. “Stânga” pro-imigrație, care poate avea chiar o tentă anti-sionistă și “dreapta” cașer sunt două fețe ale aceleiași monede.

 5. Ceea ce contează este ca aceste două forțe majore opuse să poată fi oricând echilibrate, astfel încât situația să permită spațiul de manevră pentru o mică minoritate.

  • China nu s-a dezvoltat prin forțe proprii, nici nu avea cum așa de repede. Decalajul tehnologic era atât de mare încât nu putea fi vorba de o evoluție din interior, chiar dacă tehnologiile necritice erau cât de cât cunoscute. Metodele folosite și pe la noi de comuniști, că se învăța în facultăți teorie și cei mai buni studenți erau trimiși în institute de cercetare, când 70% din populație era rurală, nu știu cât de mult au fost eficiente acolo, ei erau poate chiar mai rămași în urmă ca noi. A fost un plan de dezvoltare a chinezilor de către Occident, prin deschiderea piețelor și investiții. Mai bine zis un plan al celor care dispun de decizia politică și de banii din Occident.
   China a devenit principalul investitor în Asia de Sud Est și Africa, dar acest lucru nu era previzibil în momentul când dezvoltarea sa era incipientă? De unde își putea procura resursele?
   Economia lumii este încă dominată de Europa și de America de Nord, dar mai puțin de 15% din populația lumii sunt albi. Mai sunt și japonezii, “albi onorifici”, oricum este încă un decalaj.
   Evreii sunt câteva zeci de milioane, problema e cum poate fi exercitat controlul financiar asupra întregii lumi, dar în așa fel încât albii să nu le devină ostili, iar dacă la un moment dat acest lucru dă semne ce se întâmplă totuși, ca în această eventualitate să li se poată angaja o opoziție pe măsură.

 6. O scrisoare deschisa ar fi utila si catre dnul Silviu Vexler. Acesta a fortat o sedinta secreta in parlamentul Romaniei, interpretabila ca o actiune de terorism intelectual, vizand schimbarea perceptiei parlamentarilor romani asupra evenimentelor din 7 octombrie. Este Vexler parlamentar roman??? Daca este, atunci de ce se abate de la politica generala a statului roman si de la traditia diplomatica a acestuia, de prietenie concomitenta cu Israel si statele arabe? Statul si parlamentul nostru nu pot fi acaparate in interesul altui stat. Are actiunea lui Vexler conotatii penale?
  Pe de alta poarte, comunitatii evreiesti de la noi trebuie sa i se atraga atentia ca statul roman nu incurajeaza politica sionista. Comunitatea evreiasca sa faca demonstratii in favoarea pacii, asa cum au facut evreii americani la Central Station New York, purtand pancartele” NOT IN OUR NAME”. Numeroase personalitati evreiesti au luat pozitie impotriva lui Netanyahu. Ar trebui ca si comunitatea evreiasca de la noi sa-si exprime parerea in legatura cu inculparea acestuia la Tribunalul penal international. Daca refuza, inseamna ca stim de-acum inainte cu cine avem de-a face: sionisti, potential teroristi, tradatori ai Romaniei.

 7. “dl.” george simion ( scris special cu litere mici ) este omul sionistilor… ..

 8. Corectă, tăioasă dar politicoasă și la obiect aceastsă scrisoare deschisă. Felicitări! Cu o observație: din păcate, domnul Gică Manole nu este un negaționist al holocaustului, ci doar al așa zisului holocaust de pe teritoriile României! L-am auzit chiar eu cu urechile mele într-o conferință susținută la sediul unei Fundații (și-așa e pe primul loc, nu îi mai dau numele). Același fals refren…”nemții au comis holocaust, noi nu”. Alături de exacerbarea personalității lui Ion Antonescu în detrimentul Gărzii de Fier (“derbedeii lui Horia Sima”), aceasta este una dintre erorile în care din păcate marele istoric persistă.

 9. EXPRESIA ”cetaţeni israelieni de origine română” ESTE IRELEVANTĂ, IMPOSIBILĂ ȘI STUPIDĂ, DEOARECE, NU SE POATE FI SLUGĂ LA DOI STĂPÎNI

 10. George Sion este jidan sau tigan ? Tind sa cred ca e tigan. Voi ce spuneti ?

 11. Salut! Din bibliografia online pe care ați publicat-o pentru internauți, aici pe site, ce carte despre Mișcarea Legionară mi-ați putea recomanda să citesc prima dată? Vreau o carte ușor de citit, interesantă, cuprinzătoare și detaliată. Sunt atât de multe titluri în bibliografie și nu am idee cu ce carte să încep. Mulțumesc anticipat!

 12. Injecția finală

  Si(mi)on, pt aur, trădător

  Simion nu e om
  E un pion
  Un trădător
  O coadă de topor
  Un josnic impostor
  Al Românilor delator
  Un laș informator,
  Al adevărului, deformator
  Un poluat motor

  Un zevzec, spurcăciune
  Un consumat cărbune
  O scârbă mincinoasă
  Ce’nvarte a lui coasă
  Murdară, păguboasă

  Un puroi, un puțoi
  Ce aruncă gunoi
  În ogradă la noi

  Neromân absolut
  Cu creierul slut
  Mizerabil, ciufut
  Un imens prefăcut

  Cu greață născut!

  O șea fără cal
  Călărind pe scandal
  Ce nu are habar
  Că Românii’s un dar
  De la Domnul, plenar !

 13. Injecția finală

  Gaza stă pe un Ocean de petrol și gaze. La fel Cisiordania…

  Lumea uitase de tot de palestinieni.
  Frații noștri , creștini și musulmani, furați, torturați, deportați, siluiti, omorâți din 1947 și până mai ieri…

  În octombrie, a început însă Marele Măcel din Gaza, marele Pitești în aer liber, cum lumea nu a mai cunoscut.

  Să bombardezi sălbatic o temniță cu peste două milioane de suflete, din care nu este nici o scăpare, nici o portiță, doar mii de bombe, neîncetat, cu mii de morți și zeci de mii de răniți, cu școli și spitale pulverizate, cu cartiere întregi devastate, cu aproape jumătate din locuințele lor distruse…

  Un război împotriva copiilor, a femeilor, a bolnavilor…

  Nemaiîntâlnite crime de război, crime împotriva umanității…

  Scandal planetar, nemaivăzut, neegalat în istorie. Întrucât ținta e o populație încarcerată, fără apărare.

  Cu sute de oameni uciși intr’o zi…

  Palestinienii trebuie izgoniți cu orice preț din micile teritorii în care supraviețuiau.

  S’au descoperit zăcăminte uriașe de petrol și gaze în apele lor teritoriale. Și în Cisiordania…

  Pe care sionistii vor neapărat să pună mâna.

  Cu prețul sângelui.

  Un fluviu, o mare de sânge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *