Home / Evenimente / Școala în cușcă și cu botniță? Protest anunțat pe 19 septembrie

Școala în cușcă și cu botniță? Protest anunțat pe 19 septembrie

Incorect Politic
Septembrie 4, 2020

De ce vrem data protestului nostru fix pe 19 Septembrie (sambata)?

Școala în cușcă și cu botniță

Via Pompiliu Diplan:

E vorba de protestul acesta:
https://www.facebook.com/events/3176305622439286

Am filmat o explicatie pornind de la un text scris pentru Stare de Libertate de catre prietenul meu Mihai Târnoveanu, text pe care il paste-uiesc aici. Ne vedem exact atunci cu ajutorul lui Dumnezeu!

De ce pe 19 septembrie si nu înainte de începerea scolii?

Pentru că mulți nu cred ce se va întâmpla până cand nu se întâmplă.

Pentru că, după cinci zile de școală cu măști, cuști de plastic și ”pauze” cu țarcuri, atât elevii, profesorii cât si părinții își vor da pe deplin seama că așa NU se poate. Pentru că orele de clasă nu vor mai fi de predare a materiilor din programă, ci de Miliție a ”combaterii” Covidului, trage masca pe nas, rămâi în cușcă si stați la distanță unul de altul, luând locul matematicii, limbii române sau fizicii. Pentru că toate aceste lucruri vor genera revolta firească a celor direct vizați de aceste restricții aberante care anulează Educația Națională. Pentru că revolta lor, se va răsfrânge asupra unui larg segment din societate. Iar această Întreagă revoltă va putea să se manifeste în Starea de Libertate, pe 19 septembrie în Piața Universității. Ea va căpăta o Voce.

Ca această Voce a oamenilor să fie puternică, să fie cu adevărat auzită, facem apel la Unitate. Facem un apel general, ca energiile celor nemulțumiți să nu fie fragmentate în diferite forme de manifestare stradală, până la data de 19 septembrie, când va avea loc Protestul anunțat de Starea de Libertate în Piața Universității, ora 16. Să nu irosim energii, să nu le fragmentăm, să nu facem din prea multă grabă supape de refulare ale nemulțumirilor, astfel încât niciun protest să nu aibă o masă critică de oameni capabilă să răstoarne voința unui coamandament ce vrea să sugrume învătământul românesc definitiv. Ce vrea să pună lanțuri pe întreaga noastră Libertate de fapt, restricțiile impuse în sistemul educațional, fiind o parte din contextul general. Voința Națională suntem noi, iar această Voință trebuie să fie deasupra celei politice. Să nu ne lăsăm călcați în picioare de clasa politică. Nu credem în partide, nu credem în mascarada campaniilor electorale, nu credem jocurile politicianiste care au distrus o Țară întreagă prin compromisuri, prin culisele negocierilor. Noi nu negociem Libertatea. Nu negociem sufletul nostru. Avem puterea să ne ridicăm din genunchi, avem puterea să spunem NU în fața tuturor.

Oameni buni, acest NU nu poate, nu trebuie despărțit în silabe, nu trebuie spus în mici fragmente, ci trebuie Strigat de o Voce.

Piața Universității, 19 septembrie, ora 16!

De ce vrem data protestului nostru fix pe 19 Septembrie (sambata)?e vorba de protestul acesta:https://www.facebook.com/events/3176305622439286Am filmat o explicatie pornind de la un text scris pentru Stare de Libertate de catre prietenul meu Mihai Târnoveanu, text pe care il paste-uiesc aici. Ne vedem exact atunci cu ajutorul lui Dumnezeu!De ce pe 19 septembrie si nu înainte de începerea scolii? Pentru că mulți nu cred ce se va întâmpla până cand nu se întâmplă. Pentru că, după cinci zile de școală cu măști, cuști de plastic și ”pauze” cu țarcuri, atât elevii, profesorii cât si părinții își vor da pe deplin seama că așa NU se poate. Pentru că orele de clasă nu vor mai fi de predare a materiilor din programă, ci de Miliție a ”combaterii” Covidului, trage masca pe nas, rămâi în cușcă si stați la distanță unul de altul, luând locul matematicii, limbii române sau fizicii. Pentru că toate aceste lucruri vor genera revolta firească a celor direct vizați de aceste restricții aberante care anulează Educația Națională. Pentru că revolta lor, se va răsfrânge asupra unui larg segment din societate. Iar această Întreagă revoltă va putea să se manifeste în Starea de Libertate, pe 19 septembrie în Piața Universității. Ea va căpăta o Voce. Ca această Voce a oamenilor să fie puternică, să fie cu adevărat auzită, facem apel la Unitate. Facem un apel general, ca energiile celor nemulțumiți să nu fie fragmentate în diferite forme de manifestare stradală, până la data de 19 septembrie, când va avea loc Protestul anunțat de Starea de Libertate în Piața Universității, ora 16. Să nu irosim energii, să nu le fragmentăm, să nu facem din prea multă grabă supape de refulare ale nemulțumirilor, astfel încât niciun protest să nu aibă o masă critică de oameni capabilă să răstoarne voința unui coamandament ce vrea să sugrume învătământul românesc definitiv. Ce vrea să pună lanțuri pe întreaga noastră Libertate de fapt, restricțiile impuse în sistemul educațional, fiind o parte din contextul general. Voința Națională suntem noi, iar această Voință trebuie să fie deasupra celei politice. Să nu ne lăsăm călcați în picioare de clasa politică. Nu credem în partide, nu credem în mascarada campaniilor electorale, nu credem jocurile politicianiste care au distrus o Țară întreagă prin compromisuri, prin culisele negocierilor. Noi nu negociem Libertatea. Nu negociem sufletul nostru. Avem puterea să ne ridicăm din genunchi, avem puterea să spunem NU în fața tuturor. Oameni buni, acest NU nu poate, nu trebuie despărțit în silabe, nu trebuie spus în mici fragmente, ci trebuie Strigat de o Voce. Piața Universității, 19 septembrie, ora 16!mai multe gasiti pe pagina Starea de Libertate: https://www.facebook.com/events/3176305622439286si pe grupul StareaDeLibertate:https://www.facebook.com/groups/inlibertate

Posted by Pompiliu Diplan on Sunday, August 30, 2020

mai multe gasiti pe pagina Starea de Libertate:
https://www.facebook.com/events/3176305622439286

si pe grupul StareaDeLibertate:
https://www.facebook.com/groups/inlibertate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *