Home / Actualitate / Scandalul “COLO” dintr-o altă perspectivă – instigare la violul libertăților

Scandalul “COLO” dintr-o altă perspectivă – instigare la violul libertăților

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 5, 2020

instigare la violul libertăților

Probabil ai auzit de ceva scandal cu un YouTuber pe nume “Colo”, căruia i-au fost dezgropate niște declarații controversate făcute în urmă cu peste un an și pentru care i s-a deschis un dosar penal, la autosesizarea autorităților. Dacă n-ai auzit, citește în continuare, căci are legătură cu ceea ce facem aici. Dacă ai auzit și ți s-a părut irelevant, îți voi prezenta chestiunea dintr-o altă perspectivă.

În primul rând, nu contează cine e vloggerul Colo, ca persoană. Nu știu cine e și nici nu mă interesează, ce mi-a stârnit curiozitatea este linșajul mediatic la care este supus pentru ceea ce a spus. Pe asta ne vom concentra. Iată materialul:

Haidem să-l analizăm.

Afirmațiile “scandaloase”

Ceea ce prezintă la începutul clipului este realitatea în care adolscente, eleve de liceu, încă de la 13-15 ani se îmbracă foarte provocator. Prezintă această situație în cuvintele lui, presărate cu înjurături, dar indiferent de părerea personală, aceasta este o stare de fapt observabilă astăzi. Apoi povestește despre cum era îmbrăcată o fată, fără să dea nume și prenume, afirmând că merită să fie violată, descriind o scenă imaginată. Subtextul e evident, violată nu în sens de faptă penală, ci ca în filmele porno cu tagul de “rape”, prin prisma unui fetiș pe care îl detaliază, iar aceste afirmații au declanșat furtuna mediatică.

Reacțiile

În urma unor articole inflamatorii, Poliția s-a autosesizat și i-a deschis dosar penal pentru instigare la viol, iar activistele feministe s-au sesizat și ele, făcând o petiție care are 30.000 de semnatari, în care cer să fie “dat jos de pe internet”.

Fapta?

Care este fapta pentru care Colo este vinovat? A violat pe cineva? Nu, a prezentat o situație tristă, dar adevărată, a degenerării fetelor, apoi și-a exprimat o opinie personală, bună, rea, scandaloasă, controversată, dură, cum ar fi ea, tot opinie rămâne. Cât de normal este să se ceară reducerea la tăcere a lui Colo, scoaterea lui de pe internet, doar pentru că ce a spus nu a convenit unor activiste? Am mai văzut modelul ăsta undeva, închiderea unor site-urilor pentru că unora (ANCOM) nu le convenea ce publicau și au decis că sunt “fake news”, cenzurarea postărilor pe Facebook pentru că încalcă “standardele comunității” sau chiar arestarea persoanelor care prin cuvintele rostite minimizează Holocaustul.

Realitatea sociologică pe care o transmite Colo ar merita să fie dezbătută separat. Primejdia care ne privește pe toți în acest scandal cu Colo este instigarea la violul drepturilor și libertăților fundamentale.

Violul Libertății

instigare la violul libertăților

Cei deranjați de afirmațiile lui Colo (făcute în urmă cu peste un an), susțin că trebuie pedepsit astăzi fiindcă are o audiență de 800.000 de urmăritori, “în mare parte copii”, deci prin cuvintele rostite îi influențează. Prin ce zicem, fiecare dintre noi influențează pe cei din jur într-o măsură mai mare sau mai mică. Dacă un urmăritor de-al lui Colo comite un viol, acel urmăritor ar trebui să plătească în fața legii, nu Colo. A emite păreri, chiar și în direcția urii, n-ar trebui să fie o crimă într-o țară liberă.

E ca și cum aș spune că institutul Elie Wiesel merită să fie detonat pentru că este un institut mincinos, profund antiromânesc și de-a dreptul terorist din punct de vedere socio-cultural, apoi un cititor se apucă să pună bomba și să-l arunce în aer, iar eu aș fi găsit vinovat, doar fiindcă am fost cel care a rostit ideea, o idee care se regăsește în gândul multor români. Și ideea lui Colo se regăsește chiar în gândul unor românce care privesc cu dispreț degenerarea fetelor din noua generație.

Dacă suștinem dreptul la liberă exprimare, să o facem până la capăt. Dacă îl lăsăm pe jidanul Victor Neumann să incite la ură antiromânească spunând că ar trebui să eliminăm noțiunile de neam și etnic, dacă l-am lăsat pe Elie Wiesel să incite la antisemitism, acuzând mincinos “Ați ucis, ați ucis, ați ucis!“, dacă îi lăsăm pe USRiști să susțină pervertirea copiilor prin promovarea educației homosexuale ca un drept fundamental, de ce nu îl putem lăsa și pe Colo să spună că degeneratele care se îmbracă pentru centură merită să fie violate? Avântul unora de a începe o vânătoare de vrăjitoare, doar pentru că sunt răniți de niște cuvinte, ar trebui frânat urgent dacă ținem la libertatea de exprimare.

Pe mine personal nu mă interesează ce zice Colo, nu l-am urmărit și nu îl voi urmări,  am aflat de el din presă. Am auzit că între timp și-a cerut scuze public, probabil sub presiuni din multe părți. Nu îmi pasă ce părere are, mă lasă rece, dar cred că are tot dreptul să și-o exprime pe internet. Participarea activă la linșajul mediatic mi se pare o capcană groaznică și asta o spun pentru site-urile care publică articole ultragiate și scandalizate. Acele site-uri pot fi următoarele pe lista ANCOM, riscând închideri decise arbitrar.

Realitatea Sociologică

Discutând cu un prieten sociolog, acesta mi-a descris perfect realitatea sociologică:

Din punct de vedere sociologic, dacă fetele se îmbracă ca niște prostituate, este pentru că în spate, mintea părinților este și ea prostituată. Deci părinții nici măcar nu-și dau seama că fetele îș îmbrăcate ca niște prostituate, ei cred că sunt moderne, deci practic e o ratare care vine din partea părinților și care se desfășoară asupra copiilor. Așa este și în străinătate. Toți ratații post ’68 din Occident au copii care…băieții sunt niște cretini fără limită, care parcă nu se mai maturizează, iar fetele toate sunt axate numai pe valorificarea eronată a fizicului, a sexului în general, totul se raportează la sex. Asta e societatea de consum și societatea de dorință. Toate societățile au fost parazitate prin infiltrarea gentei feminine, de asta și sunt promovate femeile la funcțiile cele mai înalte.

Interesant să vezi că fetele acelea din Occident, care sunt defapt niște obeze în colanți, cu părul roz, albastru, portocaliu, fete pe care nici un om normal și viril n-ar dori să le călărească, totuși ele trăiesc în iluzia faptului că sunt atrăgătoare din punct de vedere sexual și se expun în ultimul hal, neînțelegând faptul că singurii oameni interesați de asemenea bube sunt doar oamenii veniți din lumea a treia. Deci se face practic o pârghie de comunicare sexuale între ratatele din Occident, noua generație, și ratații care vin din lumea a treia, o pârghie intersexuală între ei. Iată cum capitalul transnațional reușește să modifice o generație, ca acea generație să se potrivească cu materialul genetic străin pe care îl aduce în zonele autohtone europene.

De asemenea, prin manipularea ideologică a post-femeii Occidentală, se distruge punctul de legătură și de continuitate a bărbatului autohton cu comunitatea sa rasială.

Despre societatea de consum a scris și gânditorul naționalist Mihai Șerban, care în cartea sa expune următoarele:

“În modelul actual fiecare moment al vieții trebuie să fie supus, orientat și balizat în limitele interne ale procesului consumatorist. Tocmai pe drumul consumatorismului se situează etapele eșecului popular modern din România, urmând dubla progresiune a ideologiei liberale – care, în fapt, nu este liberală ci corporatistă și oligarhică, distrugând și împiedicînd dezvoltarea economică națională – și a pieței de dorințe inoculate subversiv (Protv, Facebook, mall, negri și paiete), cele două mari atribute ale procesului consumatorist.

De fapt, se urmărește trecerea de la familia națională unită, născută din tradiție și din cultura claselor, a modelului patriarhal și productiv, la societatea spulberată până la atomizare, prin promovarea „identității culturale”, mai ales la tinerele generații, permițând astfel neo-capitalismului prădător să conturneze machiavelic rezistențele naturale de grup la modelele cultural-standardizate, modelele sistematizate ale consumatorismului fără granițe, fără încadrare, fără protecționism –  transnaționalismul de piață.

Introduceți bazele feminismului în societăți, exaltați tineretul naiv prin „cultura” eu-lui absolutizat, disprețuiți valorile tradiționale, atacați familia naturală, țăranii, clasa producătoare; îndepărtați bărbații din rostul lor patriarhal, femeile de copii și, în două-trei generații, o să aveți o adunătură îndobitocită de dezrădăcinați fără Dumnezeu, trecut, repere, prinși în incapacitatea continuității, “liberi și fără stăpâni”, dar constant în genunchi în față sistemului de alienare-aliniere neo-capitalist, pilonul egalitarismului și emanațiile sale patogene: pseudo-democrația reprezentativă  (cosmopilitism disimulat), antirasismul combinat cu imigraționismul permanent (Marea înlocuire), homo-sidaismul instituționalizat pentru copiii națiunii și avortul de masă ca nouă jucărie a post-femeilor reciclate în material electoral” – Mihai Șerban, sociolog și eseist patriot

Concluzie-morală

Realitatea sociologică nu se schimbă de pe azi pe mâine. Însă felul cum ne raportăm la realitățile din jur se poate schimba la comandă, fiindcă avem control asupra gândurilor, vorbelor și faptelor noastre. Împăratul-filozof Marcu Aureliu a scris o foarte bună carte despre aceste lucruri, Gânduri pentru sine însuși.

În lupta pentru adevăr, armele pe care le avem la îndemână sunt cuvintele, ideile, condeiul. Ceea ce facem în cercurile dizidente este de o violență teribilă, zdrobind fortărețe de minciuni și dezvăluind planuri îngrozitoare. De aceea miza este imensă, adversarii vor să calce în picioare libertatea de exprimare, folosindu-se de orice situație în favoarea lor. La rândul nostru, noi trebuie să ne apărăm dreptul cu fiecare ocazie, chiar dacă nu suntem de acord cu părerile unora ce intră în vizorul adversarilor noștri. Viitorul libertății noastre depinde de asta.

Gânduri de final

Un om găsește adevărul în măsura în care îl caută și în măsură în care este capabil să se detașeze de orgoliu, dacă anumite convingeri făcute de-a lungul anilor se dovedesc a fi false, este dispus să le sacrifice în favoarea Adevărului descoperit?

Învață să te detașezi emoțional, nu reacționa impulsiv la primul gând care îți vine în cap atunci când citești o informație ce vine în contradicție cu ceea ce crezi, nu-ți pierde firea, analizează obiectiv dacă este adevărat sau fals. E valabil și cu unele texte ale colegilor și colaboratorilor, despre creștinism sau alte chestiuni sensibile. În esență, Dumnezeu e Adevăr, deci nu avem de ce să ne temem, căci descoperindu-L, ne va face liberi.

 

9 comments

 1. Cand ies in lume aratand ca in filmele porno – mai mult dezbracat, subliniind si exagerand elementele sexualiatii feminine, vhiar daca sint minore se prezinta ca FEMEI, nu ca fetite… provoaca excitare sexuala care este reactie NATURALA.
  La crestini mai exista ceva retinere, dar la “altii” asta este invitatie la sex; cu dau fara bani.
  Cred ca aici nu a terminat baiatu ala “analiza temei”: meritul lor este ca cer “p__a” dar nu spun daca se ofera gratis sau contracost ca nu afiseaza pretul.
  Nu e vorba de inconstienta, sa nu ne lasam pacaliti.
  Daca ar fi inconstienta nu ar copia tipologia prostituatei si s-ar “acoperi”, nu s-ar expune.
  Dar sint indracite de culturea satanica a jidanilor …- NU VOR!.
  Cine crede ca asta este libertate e idiot; asta este “scos la produs” de catre parinti si perversitate din partea lor:
  – sa provoace furia in masculi…. cati mai sint, probabil dintre cei care nu sustin poponarii
  – sa le “oftice” pe “alea” care nu aratanasa f-t-bil.
  Pustiu s-a bagat intr-o tema in care marxistii culturali, degeneratii vor sa fixeze regula… cu pretul vietii.
  Poate il platesc de bunavoie si ne lasa in pace, da’ cred ca fara puscarie si azil psihiatriac nu scapam de ei, chiar daca ei vor razboi civil.

 2. Din lucrurile care deja sunt cenzuarate, unele e bine să fie cenzurate. Youtube cenzurează clipurile care înseamnă la sinucidere, de exemplu. Clipuri care sunt raportate ca încurajând pedofilia. Nu puteți să-mi spuneți că nu au dreptate. La fel și în acest caz, este bine să fie cenzuarate astfel de îndemnuri (Colo). Problema e alta. Poate fi o viclenie prin care se aduce discuția în spațiul public și se normalizează subiectul.
  Dacă societatea ar conștientiza pericolul pornografiei, al jocurilor pe calculator, și chiar al anumitor filme artistice, le-ar interzice. Infinity War (2018) e film artistic cotat PG-13 (adică poate fi văzut și de copii sub 13 ani, dacă sunt însoțiți de un părinte. Dar el e atât de periculos, încât nu-l recomand nici unuia de 50 de ani. De ce ? Într-o formă spectaculoasă, cu multe efecte speciale, cu multe scene de luptă etc, promovează niște idei de o periculozitate extremă, care trec granița conceptului de ”periculos”. ”Eroii” de acolo, ca să câștige trebuie să piardă … Thanos se apucă să omoare jumătate din ființele din univers, în ideea ca să nu ajungă acele societăți să sufere de foame … Thanos pretinde că e singurul căruia îi pasă (și încă spune asta în timp ce se uită în sus … vă dați seama ce hulă mare au băgat ăștia în film …) … Dr. Strange face o înțelegere cu Thanos, și încă mai spune că era ”singura cale” … Scarlet Witch este nevoită să-l ucidă pe cel mai bun prieten al ei, Vision, la îndemnul acestuia … Loki predă piatra lui Thanos … pot fi și altele care nu-mi vin acum în minte. E un film în așa fel făcut, încât are puterea să modifice aceste lucruri în mintea ta, dacă nu ai grijă … Tot așa pot fi periculoase și alte filme din trecut, de exemplu Clockwork orange a lui Kubrick unde se promovează violența gratuită (este o scenă unde personajul principal violează o fată timp de vreo 5-10 minute, am înțeles că e filmat în același cadru) etc. Acestea sunt considerate filme artistice, ca și cum ai vedea un câmp cu floricele … Ce să mai zic de pornografie …

  • “Din lucrurile care deja sunt cenzuarate, unele e bine să fie cenzurate. Youtube cenzurează clipurile care înseamnă la sinucidere, de exemplu. Clipuri care sunt raportate ca încurajând pedofilia. Nu puteți să-mi spuneți că nu au dreptate. La fel și în acest caz, este bine să fie cenzuarate astfel de îndemnuri (Colo). Problema e alta. Poate fi o viclenie prin care se aduce discuția în spațiul public și se normalizează subiectul.”
   Absolut. Așa s-a întâmplats cu pornografia în SUA. La un moment nu mai țin minte anul și mi-e lene să caut, se propusese ceva numit “Internet Decency Act”, care ar fi eliminat pornografia de pe internet. Evident a fost mare scandal că e încălcare a libertății de exprimare, și că vezi Doamne, pornografia e protejată de Constituție La fel și cu propaganda pro marijuana. Despre care frații noștri cu perciuni ne spun că e bună pentru noi.
   La fel se plâng băieții că nu sunt lăsați să facă propagandă subversivă în China prin intermediul presei. Or fi ei dictatură, dar măcar nu încearcă să-i îndoctrineze pe copii să-și facă schimbare de sex și nici să se drogheze.

 3. Mai este un video care a ajuns pe mana poliției datorita unor onguri, și care este și pe YouTube în care imbecilul învață un puști de 12 ani din comunitatea lui sa intre pe site-uri porno și pe Instagrame de vlogerite in CS și să se masturbeze la ele fără că ai lui părinți să îl prindă și să își descopere corpul. Și da detalii amănunt cu amănunt ca ultimul pedofil. Și lumea spune că nu e pedofil. 🤦‍♂️La tv nu au dat videoclipul că e prea deplasat și pentru că se aude numele întreg al pistolului și întreg dialogul avut cu perversul sexual.

 4. Maica Pelaghia CIOBOTEA

  Povestea lui Colo și eventualul lui proces este mai veche decât pare la prima vedere. La vremea lor, într-o țară profund marcată de ipocrizia bisericească și pedofilia în sutană, Flaubert și Baudelaire au fost dați în judecată: primul pentru romanul său Madame Bovary, cel de al doilea pentru volumul de poezii inițiatice, Les Fleurs du Mal. Nu mai vorbesc despre Marchizul de Sade, de a sa Philosophie dans le budoir, etc. Ar fi prea greu pentru lenea intelectuală, ipocrizia și monumentalul nivel de jeg cultural al actualei societăți
  Pe de o parte cenzura este intolerabilă, pe de altă parte există limite ce nu ar trebui depășite. Vă rog să constatați, am pus verbul la condițional, nu la indicativ. Ar trebui este una și trebuie este alta!
  Este sigur că epoca internetului ne-a prins nepregătiți pentru astfel de subtilități. Pe de altă parte, puștimea a luat-o razna. Oul abia clocit vrea să sară peste găina ce l-a ouat! Nu tot ce putem este permis. Tipa grasă și tatuată a reușit să fie dizgrațioasă, dezgustătoare, chiar monstruoasă, deși, la origine, a fost probabil, până la o anumită vârstă o fetiță frumușică, dacă nu un îngeraș de fetiță.
  Colo, cu cinismul lui nu viril ci mai curând golănesc, deși are dreptate să se simtă insultat de această depravare feminină, nu reușește să atingă punctul decisiv, care depășește sexualitatea animală și urcă înspre IUBIRE, spre cu totul altceva. Femeile ce se împopoțonează astfel arată precum mobila putredă și învechită, proaspăt vopsită. Dincolo de orice considerente, problema se pune în termeni de ADEVĂR și MINCIUNĂ. Spoită excesiv, orice femeie riscă să fie confundată cu o prostituată. Bărbatul ce nu reușește să-și depășească propriul dezgust în fața unei astfel de edzip este și el un fel de ălup moartă. Cel ce ajunge la iubire depășește limitele sexualității atingând divinul, adică adevărul suprem accesibil celor mai buni dintre noi.
  Vrând, nevrând, trăim într-o structură socială, o societate care are și ea drepturile ei, de exemplu să îi apere pe cei slabi. Vorbesc de societățile mai mult sau mai puțin normale. Din păcate, nu acesta este cazul lumii neo-marxiste, în care trăim. Nașul, în emisiunile lui, explică foarte jos și grosolan neo-marxismul, fără să depășească nivelul creștinilor neo-protestanți, la fel de sau și mai cretini decât toți ceilalți creștini. De fapt, neo-marxismul lui poate fi definit ca TALMUDISM, un fel de comunism la puterea a treia! NINEL, acum o sută de ani, confunda comunismul cu puterea sovietelor și electrificarea țării… Din această cauză, în ciuda celor câteva zeci de milioane de morți, din fosta Uniune Sovietică, s-a ales praful de comunismul lui. Abia astăzi, grație informaticii, grație mult mai profundei și răsturnatei (!) situații a raportului OM-MAȘINĂ sau OM-UNEALTĂ, putem înțelege că DRACUL este mai negru decât a crezut patriarhul Avraam, omul intrat în istoria celor trei monoteisme prin PENISUL lui, pe care și l-ar fi tăiat singur împrejur. Potrivit unei alte surse, un foarte inspirat scorpion i-ar fi aranjat scârbavnicul mădular. Nici Avraam, nici Colo, nici fetele sau femeile reduse la sexul animalic nu au intrat cu adevărat în regnul omenesc, dar nu au rămas nici în limitele regnului animal. De aceea, Avraam și toate elelup moarte de după el, ca și femeile spoite precum magaziile văruite, pentru că nu au ajuns la Iubire, calea ce mai scurtă către un anumit adevăr, nu au ajuns la nimic. Altfel spus, cât o fi fost el de norocos, ca hoț de vite, Avraam n-a rămas nici măcar atât. Despre cele trei monoteisme plecate din alup lui nu putem spune, aici, decât că se va alege praful. De ce? Pentru că, deși izvor de sămânță și de hoție, uneori misterioasă, alup lui nu a fost și izvor de adevăr, de divin, de omenie, în sensul deplin al cuvântului. Colo și eventualii lui simpatizanți trebuie să înțeleagă natura omenească: fără adevăr, omul rămâne o ălup, una de animal. Pentru a ajunge într-o zi la adevăr, ălup are nevoie de ădzip; altfel spus, bărbatul are nevoie de femeie, iar femeia are nevoie de bărbat. Dacă relația celor doi rămâne la nivel sex, cei doi cad în monstruozitate, rămânând de văzut dacă eventualii lor descendenți, foarte probabil autiști vaccinați, astăzi, vor putea merge mai departe.
  De acord, VIAȚA ESTE O CALE, anume CALEA CĂTRE ADEVĂR, dar nu automat, căci DUMNEZEU DĂ LA TOȚI, DAR NU BAGĂ NIMĂNUI ÎN TRAISTĂ!
  Evident, adevărul pune problema cenzurii, a lucrurilor ce ne sunt ascunse. Fiecare om întreg, bărbat sau femeie, are datoria imprescriptibilă să identifice bandiții, cenzorii ce falsifică realitatea, să demaște și să înlăture minciunile de orice fel, să pună și să repună în onoare Adevărul. Orice Adevăr!
  Uite, de exemplu, pe situl nostru se vorbește de o LISTĂ A CĂRȚILOR INTERZISE din România anului 1946, luna Iunie, dată la care în jur de trei mii de titluri de cărți și de autori ne erau interzise! De cine? Căutați, și veți găsi. Totul se merită și se plătește prin căutare, prin muncă, adică viață. Adevărata bărbăție nu stă nici în alup, nici în ădzip ci în ADEVĂR, iar acesta se plătește prin muncă, viață, căutare. În acest sens, Flaubert, Baudelaire și ceilalți aveau dreptate, în vreme ce Biserica romano-catolică, ce i-a dat în judecată, nu a depășit nivelul de ălup moartă, al profetului Avraam, nici pe acela de ădzip obraznică, al prostituatelor dintr-o falsă istorie sub-umanească. Simpla răsfoire a LISTEI DE CĂRȚI INTERZISE este dătătoare de idei adevărate, de bărbăție. Altfel, tinere Colo, oricât te-ai crede astăzi de bărbat, de fapt nu ești decât o ălup, care vei muri, căci toate elelup mor, mai devreme sau mai târziu. Doar ADEVĂRUL ESTE VEȘNIC, DIN CARE CAUZĂ SE ȘI CONFUNDĂ CU DUMNEZEU. NU EXISTĂ DUMNEZEU FĂRĂ ADEVĂR! NU EXISTĂ ADEVĂR FĂRĂ DUMNEZEU!
  Maica Pelaghia

 5. “Mai este un video care a ajuns pe mana poliției datorita unor onguri, și care este și pe YouTube în care imbecilul învață un puști de 12 ani din comunitatea lui sa intre pe site-uri […]”

  L-am găsit: https://www.youtube.com/watch?v=djBOrZVcYLw

  ‘,:-|

  Prima dată când am discutat cu altă persoană despre subiectul ăsta a fost la biserică, când m-am spovedit și m-a întrebat preotul (nu văd ce treabă avea și de fapt m-au întrebat 2 preoți, se pare că și ăștia sunt obsedați). În ceea ce mă privește, eu am colaborat odată cu un copil de 13 ani și a rezultat asta: https://web.archive.org/web/20070127134857/http://joculetz.ro/ – fiecare cu preocuparea lui (la https://web.archive.org se găsesc doar câteva urme ale saitului, din păcate).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *