Home / Actualitate / Salariul Minim pe Economie în Peste 50% din Contractele de Muncă

Salariul Minim pe Economie în Peste 50% din Contractele de Muncă

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 3, 2018

Salariul Minim pe Economie în Peste 50% din Contractele de Muncă

Nu sunt un expert în economie, dar se pare că noile măsuri fiscale trag oamenii mai mult spre salariul minim.

Nici nu cunosc beneficiile acestor noi măsuri fiscale, dar efectele sunt evidente:

Activenews:

Mai mult de jumătate din contractele de muncă înregistrate după intrarea în vigoare a noilor reglementări fiscale au valori mai mici sau egale cu salariul minim pe economie, arată datele cuprinse în Monitorul Social, un proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, dat publicității marți.

Astfel, în februarie 2018, numărul total al contractelor de muncă înregistrate era cu 53.215 mai mic decât în noiembrie 2017, iar ecartul dintre salariile mici și cele mari s-a atenuat nesemnificativ, scăzând cu puțin peste un punct procentual.

Astfel, dacă la sfârșitul lunii noiembrie 2017, valoarea brută mediană a contractelor de muncă (1.551 lei) era mai mare decât cea a salariului minim pe economie, trei luni mai târziu se situa la 1.799 lei, adică sub salariul minim.

Statistica arată că, înainte de intrarea în vigoare a noii legislații fiscale, existau 1.075.375 contracte de muncă (17% din total) sub salariul minim brut pe economie (contracte cu timp parțial), iar alte 1.951.359 contracte (30,8%) erau la nivelul salariului minim pe economie.

După intrarea în vigoare a noilor prevederi, erau înregistrate 1.424.523 astfel de contracte, adică 22,7% din total, iar 1.744.990 (respectiv 27,8% din total) erau egale cu salariul minim.

„Cu alte cuvinte, mai mult de jumătate din contractele de muncă înregistrate după intrarea în vigoare a noilor reglementări au valori mai mici sau egale cu salariul minim pe economie”, se arată în Monitorul Social.

Sursa datelor folosite în infografic o constituie contractele de muncă active, înregistrate în sistemul privind Registrul General de Evidență a Salariaților, în format electronic, la sfârșitul lunilor noiembrie 2017 și februarie 2018, distribuite pe clase salariale.

Bun, acum putem să întrăm în zona Euro și să creștem prețurile ca să fim în rând cu Europa.

Nu are cum să meargă prost.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *