Home / Actualitate / România: Trecere de Pietoni în Culorile Curcubeului (MozaiQ)

România: Trecere de Pietoni în Culorile Curcubeului (MozaiQ)

Incorect Politic
August 25, 2019

Via ActiveNews:

Asociația MozaiQ participă la festivalul „Street Delivery”, care se desfășoară în acest week-end în Bacău, prezența la eveniment fiind marcată de pictarea unei treceri de pietoni în culorile curcubeului, simbol biblic confiscat de comunitatea homosexualilor.

„Vom trasa o trecere de pietoni Rainbow, provizorie, pe Aleea Parcului, în fața standului MozaiQ. Zebra rainbow este un simbol al unității și acceptării, dar și ca celebrare a culturii LGBT din România”, au anunțat reprezentații MozaiQ pe Facebook.

După cum au spus organizatorii, la standul MozaiQ are loc și expoziția „Queer Space”, în cadrul căreia 11 artiști expun imagini reprezentative pentru comunitatea homosexualilor. Tot la acest stand se află și activistele pentru legalizarea prostituției.

Asociația Mozaiq a participat și la festivalul „Street Delivery” din luna iunie, din București, când a organizat ateliere pentru copii și tineri, în cadrul cărora cei mici au pictat tricouri în culorile curcubeului sau s-au jucat cu diferite jocuri, colorate, deasemenea, în culorile simbolului homosexualității, așa cum ActiveNews a informat la vremea respectivă.

MozaiQ este o organizație care promovează homosexualitatea în România.„Street Delivery” se desfășoară în perioada 23-25 august a.c. în Bacău. Festivalul este un eveniment urban de arhitectură și arte care are loc în fiecare vară pe străzile marilor orașe din România. Street Delivery a fost fondat în 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România.

2 comments

 1. Ce cacat mai e si asta?? Nu e nimeni in Bacau sa o aranjeze?

 2. Poliţia rutieră a municipilui Bacău trebuie să se autosesizeze şi să nu permită această formă de exprimare derutantă, nici măcar într-un parc.
  Un şofer nu recunoaste această formă de marcare a unei treceri de pietoni şi ca atare, nu cred că va frâna, mai ales pe timp de noapte.
  În plus, ce lecţie este asta pentru copii ?
  Culorile acelea nu se sesizează noaptea.

  PS.
  Unii, ghinionişti de la natură, dacă ştiau matematică, se duceau la Politehnică, iar dacă le zâmbeau muzele, s-ar fi dus la Arte. Dar n-a fost să fie – au ajuns la Arhitectură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *