Home / Actualitate / România Cedează Parcul Național Retezat

România Cedează Parcul Național Retezat

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Martie 3, 2019

Este limpede că trăim Veacul Negru al României (și cel mai probabil al lumii, un veritabil Kali Yuga).

Vrând să distrugă românul în esența sa, canaliile de la conducere au permis unor străini să defrișeze ultimele păduri virgine din Europa. Ca să dispară românul, trebuie să dispară mai întâi codrul, căci codrul, frate cu românul este.

Pe această cale cer militarilor care pretind că slujesc neamul să se organizeze cât mai repede și să dea o lovitură de stat împotriva trădătorilor care trebuiesc executați până la ultimul.

În caz contrar, vom pierde tot ceea ce este viu și în final neamul românesc va dispărea.

Buciumul:

Ultima pădure virgină din Europa

România Cedează Parcul Național RetezatExploatările forestiere din ultimii ani din munții Retezat, Godeanu, Țarcu și Vîlcan au condus la dispariția ultimului Peisaj Forestier Intact (PFI) din zona de climă temperată a Europei, se arată într-un comunicat al organizației Agent Green.

“Am protestat la șantierul DN 66A și la minister, ne-am judecat in instanta pentru a opri asfaltarea Retezatului, am atras atenția că se exploatează pădurile în Râu-Șes, la Câmpușel și în Domogled. Dar este prea târziu. Corupția și lăcomia au învins. Cel mai vast templu al naturii din Europa a fost pierdut“ a declarat Gabriel Păun, președinte Agent Green.

Ce firme au exploatat ”aurul verde” din Retezat

Agent Green a publicat un nou reportaj filmat de investigații realizate în perioada 2009-2015 despre exploatările forestiere din PFI. În material sunt prezentate zonele din Retezat afectate de exploatări forestiere. Firma Holzindustrie Schweighofer a cumpărat lemn exploatat de firme terțe în zona Râu-Șes și Câmpușel. La Câmpușel, firma austriacă chiar deține teritorii din PFI care i-au fost vândute ilegal de composesoratul Câmpu lui Neag. Pădurea – un amestec natural de fag și conifere este certificată FSC și a fost exploatată sistematic începând cu anul 2006 imediat după achiziție informeaza agrointel.ro.

O alta zona din PFI unde s-au pierdut teritorii semnificative este cea a munților Godeanu (Parcul National Domogled) unde firma gorjeană Succes a exploatat sistematic masa lemnoasă în ultimii ani. Cel putin 78.601 m3 de lemn au părăsit parcul în 2013-2014. O parte a fost extrasă și prelucrata direct de Succes iar alți 53.525 m3 au fost extrași de companiile Trans Fag, Fag Internațional, Alindo Impex, Mirona Forest si Trans Exfor care vând masă lemnoasă tot companiei Succes care prelucrează lemnul la Gureni, județul Gorj. De aici cheresteaua trece pe la o fabrică din județul Argeș pentru uscare și pleacă mai departe către China.

Peisajul Forestier Intact a fost descoperit de cercetători în 2006 și confirmat de un nou studiu știintific realizat de ICAS pentru Ministerul Mediului în anul 2007. Guvernul României a ignorat acest studiu care a inclus și un set de recomandări pentru protejarea prin lege a acestui tezaur național și European. PFI a fost confirmat și de studiul publicat de Agent Green în “Ocrotirea Naturii”, revista Academiei Române în mai 2011.

“Conform criteriilor știintifice, un PFI măsoara cel puțin 50.000 ha de sălbăticie și are lățimea de cel puțin 10 km. În zona de climă temperată a Europei nu mai există niciunul. PFI Retezat măsura 101.000 hectare în anul 2006. De atunci el a fost sistematic ciopârțit. Nu înseamna ca Retezatul este complet distrus. Înseamnă ca mai păstrează încă zone naturale valoroase, chiar și păduri virgine, dar ca acestea nu mai au continuitate fiind întrerupte de exploațări forestiere și constructii de infrastructură”, a adaugat Paun.

Speranță pentru câteva păduri rămase

Chiar dacă PFI a fost pierdut mai exista încă în România în total 218.000 hectare de păduri virgine. Cele mai mari abia dacă depășesc cu puțin suprafața de 5.000 de hectare și se află în munții Semenic, Godeanu și Vilcan. Doar aproximativ 20% sunt bine protejate prin lege. 80% sunt în pericol de dispariție deoarce exploatările forestiere sunt mult mai agresive de când firmele de exploatare și procesare a lemnului au luat la cunoștintă harta cu pădurile virgine identificate prin studiul Veen Ecology publicat în anul 2005.

2 comments

 1. Care ARMATA?
  Au distrus-o transformand-o in srl de paza si protectie a oligarhilor apuseni cu afaceri in Irak, Afganistan, Kosovo, si altele.
  “Serviciile” sint conduse din alte tari – vezi decorarea functionarilor statului de catre Puteri straine, evident pentru servicii facute acelor Puteri!
  Politia este conditionata de aranjamente “solide” care o fac unealta personala mai degraba decat instrument al autoritatii statului.
  Mai e Jandarmeria care le sta in gat dar care are in frunte o muiere care o sa faca si ea ce poate sa faca o femeie cand conduce, ca in Suedia:
  https://i.imgtc.com/M2D2tXB.png

  Sa-ti dorestri dictatura militara cu astfel de tradatori echivaleaza cu predarea mai rapida a Tarii catre violatorii circumcisi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *