Home / Internațional / Robert Horvath a depus plângere penală împotriva lui Andrei Șerban, cel care a creat expoziția antiromânească de la Institutul Cultural Român New York

Robert Horvath a depus plângere penală împotriva lui Andrei Șerban, cel care a creat expoziția antiromânească de la Institutul Cultural Român New York

Incorect Politic
Mai 30, 2021

ISTERIE ANTIROMÂNEASCĂ la ICR New York

și

Furt intelectual

Andrei Șerban pune în scenă un spectacol dement anti românesc pe textele cineastului american Robert Horvath. Acesta îl dă în judecată la New York. Un uriaș scandal în lumea artei!

Cineastul american Robert Horvath a depus o plângere penală împotriva lui Andrei Șerban, unul dintre cei mai bine cotați regizori din Europa.

”Andrei Șerban a creat și regizat un spectacol teatral în sprijinul expoziției antisemite(*) ICR New York . Expoziția a fost sponsorizată de statul român în colaborare cu serviciilor românești.
Textele spectacolului aparțin cineastului. Acestea sunt sustrase din ziare și mai ales din cel trimis de Robert Horvath spre Anti Defamation League.

Câteva fragmente : Isteria anti românească este descrisă într-un articol cu un titlu de o imbecilitate greu de depășit (Cotidianul din 22 August 2008 ) „Din punct de vedere evreiesc, poneiul cu zvastică e ok”.  La articol este atașat un video în care artiștii îmbrăcăți în roșu, galben și albastru citesc bășcălios textele lui Robert Horvath.

Spectacolul se încheie într-o isterie antinațională care atinge paroxismul: Performance-ul a inclus şi un montaj pe fondul melodic  „What is more obscene”, în care apăreau juxtapuse imagini din „Freedom for Lazy People” şi din, de exemplu, mineriade şi evenimente din decembrie ‘89.  Încheierea a constat în participanţii suiţi pe scenă prestând un număr de karaoke pe „Ţara noastră-i ţara noastră” şi invitând publicul să intoneze: „Noi suntem români ca brazii/ Noi suntem români ca grâul/ Noi suntem români ca focul/ Noi suntem români”. Performance-ul s-a lăsat cu ovaţii, iar participanţii, cu aplauze îndelungi la scenă deschisă.

Nu rămâne decât de adăugat că la spectacolul  Andrei ȘERBAN  au participat numele cele mai sonore ale teatrului național. Echipa din spatele performance-ului era formată dintr-o duzină de oameni de teatru: Vera Ion, Ioana Păun, David Schwartz, Andrei Ioniţă, Andreea Eşanu, Alex Fifea, Cristina Găvruş, Monica Marinescu, Sînziana Nicola, Sorin Poamă, Gabriel
Andrei ȘERBAN  s-a prezentat chiar cu o cravată de pionier.

De menționat că spectatorii țineau în mâini un ponei în miniatură, având pe crupâ zvastică lui Hitler !”, arată Horvath.

*

Notă: Articolul se referă la o expoziție mai veche a Institutului Cultural Român,  organizată joi, 7 august 2008, la ora 11.00, expoziție care a stârnit îndelungi controverse prin materialele antiromânesc afișate. Totuși nu a rămas fără răspuns, Robert Horvath a făcut plângere penală împotriva creatorului acestui spectacol, Andrei Șerban.

 

3 comments

  1. Serban nu mai e roman de multa vreme… ce a facut si el pe-acolo, pseudo-arta platita de stapanii Talmudisti sminteste privitorul, dar’mi-te “facatorul” de mizerii,l jidanit pana-n maduva oaselor!
    Ridicol cum isi dadea ochii peste cap ca si-ar fi dat demisia politic,… nu a spus ca a cedat santajului – continuitatea destrabalarii anti-artistice asta presupune, sa iei mita de la corupator.
    Sa ne dea un exemplu de lucratura de-a sa unde normalitatea, bunul simt, decenta, realismul obiectiv sint prezente, chiar definitorii!
    Nu-i cerem Crestinism, … cand iei bani de la eretici si anti-crestini…
    Experimentele lui sint exact smintirea publicului pacalit de “deconstructie”, adica de distrugerea gandirii si discernamantului.

  2. Socant!Noi ii spunem “marele regizor”,îl prea cinstim, iar el ne scuipa.Cit de mizerabil poate fi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *