Home / Internațional / Războiul este inevitabil?

Războiul este inevitabil?

H.P.
Incorect Politic
Iulie 15, 2021

Războiul este inevitabil?

Via HoratiuMP:

Escaladarea concurenței strategice între Statele Unite ale Americii și China va continua. Această realitate a ajuns acum la stadiul de conștientizare a presei oficiale. Cel puțin la suprafață, pentru că atât mass-media, cât și guvernele sunt prezente în realitate, dar memoria lor este limitată la câteva zile. Totuși, cel puțin rivalitatea dintre SUA și China a ieșit la suprafață, este deja semnificativ.

Spuneam mai ieri că SUA nu sunt pregătite pentru un război imediat cu China. Timpul însă presează. America are interesul ca războiul să înceapă cât mai repede, să fie destul de aproape, deoarece chinezii fac pași mari și recuperează repede decalajul cu armata americană. Chinezii au interesul ca războiul să aibă loc cât mai târziu posibil, dacă se poate chiar de a-l evita pentru a-l câștiga. Sun Tzu, care nu era american, spunea bine că Arta Războiului constă în a-l câștiga, fără ca adversarul să-și dea seama că a avut loc un război.

Pentru a înțelege bine diferențele de mentalitate ale beligeranților, să nu uităm că jocul preferat al chinezilor este jocul de GO, în timp ce americanii joacă poker și obligatoriu trișează. Asta pentru că se știu bine înarmați. În tot acest timp, rușii joacă șah …

Mentalitatea chineză ar prefera ca armata lor să atingă un nivel de putere suficient de mare, astfel încât SUA să nu mai aibă interes pentru război. Se înarmează pentru a impresiona și a obține victoria fără luptă. În schimb, americanii știu că timpul nu este de partea lor, au așteptat deja prea mult și lucrează din greu multiplicând provocările: G7 din această săptămână a fost, desigur, o provocare. Un lucru ne apare acum ca aproape evident: SUA și lumea occidentală nu mai pot alege deflația, curățarea economică și financiară, rigoarea cu care sunt condamnați să treacă cu capul înainte, să scape de criza spontană, cu multiplicarea controalelor, intervenționismul, intervenția statului, controlul prețurilor și al veniturilor pentru a menține un calm social favorabil efortului de armament. Tensiunea acaparării resurselor încă disponibile va fi puternică, deoarece va fi necesar a face față nevoilor combinate: bunuri almentare și de strictă necesitate, tunuri și armament, clima și energie, etc. ! China a denunțat luni o declarație comună a liderilor G7 criticând Beijingul cu privire la o serie de probleme, cum ar fi intervenția flagrantă în afacerile interne ale țării, și a cerut grupului să înceteze calomnia Chinei.

Țările G7 au cerut Chinei să respecte drepturile omului în regiunea sa predominant musulmană din Xinjiang, să acorde un grad înalt de autonomie Hong Kong-ului, subliniind în același timp importanța păcii și stabilității în strâmtoarea Taiwanului, atât de multe probleme foarte sensibile pentru Beijing. Ambasada Chinei la Londra s-a declarat puternic nemulțumită și opusă cu hotărâre la referințele care s-au făcut la Xinjiang, Hong Kong și Taiwan care, potrivit Ambasadei Chinei, constituie o reprezentare denaturată a faptelor și expun „intențiile sinistre ale unor țări precum Statele Unite ale Americii “.

Comunitatea internațională are nevoie de unitatea și cooperarea tuturor țărilor pentru a face față pandemiei coronavirusului și a economiei mondiale sumbre, mai degrabă decât politicilor divergente de putere oligarhică, a adăugat ambasada. Potrivit ambasadei, China este o țară pașnică care promovează cooperarea, dar își are și ea limitele sale … “Nu trebuie să existe nicio ingerință în afacerile interne ale Chinei, reputația Chinei nu trebuie calomniată, iar interesele Chinei nu trebuie încălcate.” “Ne vom apăra hotărât suveranitatea națională, securitatea și interesele de dezvoltare și vom lupta hotărât împotriva tuturor tipurilor de nedreptăți și greșeli impuse Chinei”, a continuat ea. Consilierul pentru securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că declarația G7 de duminică este un pas semnificativ înainte pentru grup, liderii manifestându-se asupra necesității de a „contracara și de a concura” China.

„Îi îndemnăm pe SUA și pe ceilalți membri ai G7 să respecte faptele, să înțeleagă situația, să nu mai calomnieze China, să nu mai intervină în afacerile interne ale Chinei și să nu mai dăuneze intereselor din China. ” Ambasada a subliniat, de asemenea, că ancheta cu privire la originile pandemiei coronavirusului nu ar trebui politizată, după ce G7 a cerut, în aceeași declarație, o investigație completă și aprofundată asupra originilor coronavirusului din China. Experții chinezi și ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) cercetează originile virusului în mod independent și în conformitate cu procedurile OMS, a adăugat ambasada. „Politicienii din Statele Unite și din alte țări ignoră faptele și știința, pun sub semnul întrebării și resping în mod deschis concluziile raportului comun al experților și fac acuzații nerezonabile împotriva Chinei,,

In acest stadiu al declarațiilor, putem avansa ideea că pe termen lung, Războiul este inevitabil. Când spun pe termen lung este pe termenul lung al istoriei, pe care nu-l stăpânim. Bazele Războiului din 1914 – 1918 au fost puse înainte de 1900, la Sarajevo, a fost doar aprinsă ( de unii ) scânteia necesară aprinderii focului care a cuprins mai apoi Europa și întreaga lume !

 

2 comments

  1. doar razboi economic. jewdanii nu o sa permita distrugerea fabricilor si oraselor cu bombe atomice pt ca au peste tot fabrici si uzine si imobiliare. Sun tzu era jewdan din pekin

  2. SUA a tehnologizat China și acum să distrugă fabricile pe care le-a construit aici?Și apoi că urmare a creșterii nivelului de cibernetizare forță de muncă va fi înlocuită de roboți iar oamenii vor trebui să dispară din cauza covidului o creație SUA -China

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *