Home / Educativ / Puncte de Blocaj Decizional în Parlamentul României

Puncte de Blocaj Decizional în Parlamentul României

Incorect Politic
Martie 30, 2021

Puncte de Blocaj Decizional în Parlamentul României

PUNCTE DE BLOCAJ DECIZIONAL IN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Cu toții suntem conștienți ca lucrurile nu merg bine in Romania. Nu merg bine in lume, datorita manipulării fricii oamenilor, legata de „pandemia” care este din ce in ce mai mult legata de o manipulare priceputa a celor care conduc lumea. O analiza mai detaliata a problemelor actuale releva si alte aspecte structurate, ce conduc la rezultatele așteptate de către păpușarii din spatele cortinei. Un prim aspect este legat de mecanismele politice si administrative. Enumăr câteva aspecte legate de parlament, guvern si administrație. Acestea conduc la blocarea deciziilor favorabile rezolvării problemelor :

 

-Cotizarea pentru campania electorală si promovarea imaginii candidaților, scoate la suprafață grupurile de interese, nu experții in domeniu, care nu au avut niciodată bani de aruncat pe imaginea proprie

– Selecția inițială a parlamentarilor nu a ținut seama de nivelul de profesionalism, nici de dispunerea decidenților pe profesii. Consecinţa este slaba reprezentare a diferitelor categorii profesionale si incapacitatea de a lua decizii legislative adecvate.

-Expertiza poate fi adusa de către consilierii parlamentarilor, dar ei nu au dreptul sa participe la ședințe, deşi ei au expertiza necesară, in timp ce parlamentarii nu au timp sa analizeze, fiind prinși permanent in ședințe si întâlniri. Ridicarea mâinii la votare este un act automat toxic daca nu se fac dezbateri si discuții in prezenta consilierilor.

– Lupta politică a partidelor, care anulează coalizarea pentru interesul național. Aceasta conduce la corupție si darea de avantaje pe sub mănă, relaţii pe orizontală si raportarea falsa la vârf, conducând pe parcurs la blocarea dezvoltării economice si vânzarea activelor naţionale către străini.

-Lipsa unei cunoașteri transversale ale bunelor practici internaţionale, ce blochează legile inovatoare ce pot conduce la rezolvarea problemelor.

-Blocarea timpului de studiu cu multiple ședințe si consilii, ce nu mai permit studiile aprofundate necesare. Aceasta conduce la totala superficialitate in analizarea problemelor si luarea deciziilor corespundatoare.

-Ierarhizarea posturilor de conducere făcută prin comanda politica, ce poate ascunde intenții personale sau de grup, ce nu țin seama de interesul național. Un factor primar in aceasta direcție este legat de finanțarea partidelor ce au susținut candidații care au cotizat mult, sa ocupe un post in parlament. In aceste condiții parlamentarii sunt nevoiți sa îşi recupereze banii investiți si in consecinţă sa se alieze la diferitele proiecte ce sunt de interes de grup, nu de interes național.

-Repartizarea ulterioara a voturilor, ramase după alegeri, de către o comisie pusa fără criterii transparente, face ca procentele de reprezentativitate sa fie modificate după bunul plac al unor grupuri de interese. Aceasta face ca actul guvernamental sa fie manipulat de către forțe care nu au de-a face cu interesul național. „Nu contează cine votează, contează cine numără” Nu contează cine numără ci cine anunță rezultatele”. Nu contează cine anunță rezultatele ci cine repartizează rolurile si funcțiile”

-Ignorarea totală a reacțiilor populaţiei sau structurilor profesionale, afectate de deciziile politice, pe durata mandatului.

-Mituirea grupurilor profesionale ce permit manipularea reacțiilor sociale, cu salarii si pensii nesimțite.

-Repartizarea bugetelor locale sau profesionale, astfel încât sa inhibe dezvoltarea sustenabilă, echilibrata si durabilă

-Formarea unor mici structuri politice necesare creării punctelor de instabilitate ce crează majoritățile parlamentare, in funcţie de interesele clanurilor politice si economice interne sau externe.

-Vinderea activelor naţionale către companiile străine cu ajutorul deciziilor guvernamentale, ensclavizarea populaţiei, regim dictatorial

-Legile partidelor politice si constituția au fixat cadrul democrației reprezentative, pe interese de partid. Democrația participativa (caz Elveția) elimina corupția si interesele de grup, dar asigura atenţia pentru comunități si rețelele profesionale. Aceasta permite protecția, nu jefuirea mediului natural. Asigura de asemeni colaborările internaţionale cu majoritatea deciziilor de partea națiunii, nu de partea companiilor străine.

Observam ciclul vicios  marcat cu un cerc, care produce bâlbe decizionale. Observam mecanismele ce conduc la ruinarea tarii. Realizam ca mecanismele sunt funcționale la acest moment, dar nu înțelegem exact scopul lor la prima vedere, fără  o analiza prealabila.

In urma cu aproximativ 5 ani, a fost organizat la Timișoara o conferita a oamenilor de ştiinţă de origine romana, ce trăiau in diaspora. Ei au avut un discurs extraordinar, după prezentarea nivelului valoric al muncii lor. Au spus ceva de genul acesta: ”noi vom reveni in Romania ca sa contribuim la refacerea economiei si vieții sociale dacă se vor îndeplini trei condiții. Prima condiție este legata de educaţie; copiii noștri trebuie să primească o educaţie care să le permită sa performeze in orice universitate din lume. A doua condiție este legata de sănătate; sistemul de sănătate trebuie sa acționeze prompt pentru prevenirea bolilor. A treia condiție este legata de administrație; este necesar ca sa existe birouri specializate in care in câteva ore sa se completeze toate actele necesare pentru inițierea serviciilor oferite de cei veniți din diaspora pentru a dezvolta sectoare, afaceri, etc.” astfel de birouri exista in toate tarile din OECD

Rezultatele le vedem  nici una dintre condițiile cerute nu a fost măcar urmărită să fie îndeplinită, ceea ce a condus la blocarea reîntoarcerii in țară a specialiștilor romani formați in străinătate. De exemplu Ministerul Educaţiei unde se afla biroul pentru recunoaşterea diplomelor din universitățile străine, refuză acum să recunoască diplomele medicilor cu studii in străinătate, chiar acum când noi parcurgem o criză medicală fără precedent. Un al doilea exemplu legat de educaţie, este trimiterea copiilor acasă pe motiv de pandemie dar lăsarea sălilor de spectacol, de sport, restaurantelor, etc, deschise. Traumele emoţionale, psihice, relaționale pe care le vor avea copiii prin modificarea regimului lor de învăţare către emancipare motivată, nu sunt luate in calcul. Se dorește oare creşterea emigrației părinţilor si depopularea țării care va fi in curând lipsita de mijloacele de a mai rezista la imigrarea străinilor necesari umplerii locurilor de muncă? Trebuie sa punem in balanță si micșorarea enormă a bugetelor locale si investiției in educaţie.

Este de asemenea revolta medicilor împotriva masurilor pe care le ia sistemul de a creste procentajul morților ce covid din secțiile ATI, puse in corelație cu creşterea salariilor si cu masurile total greșite de acțiune cu cei in dificultate. Toate acestea sunt masuri administrative concepute sa alunge diaspora românească profesionalizată si să slăbească capacităţile țării de revenire. Pot fi date mult mai multe exemple in aceasta direcție. Faptul ca in acest moment exista revolte si demonstrații pe diverse subiecte: 5G, purtarea măștilor, masurile din educaţie, masurile economice, pensiile nesimțite, etc. conduc la doua ipoteze antagonice. Prima ipoteza este ca s-au trezit serviciile româneşti care au depus cândva un jurământ să-si apere țara, fiind informate de intențiile altor servicii străine si a asasinilor economici profesionalizați in afara; a doua ipoteza este ca serviciile străine sunt in totala cârdășie, cu puterea actuala care vrea sa dea ultimul tun desființând tot ce înseamnă națiunea română

A trecut termenul analizelor deșarte, este timpul ca romanii sa se organizeze rapid si structurat in rețele profesioniste capabile de acțiune concentrată. Este momentul sa îşi caute informațiile corecte acolo unde se găsesc, sa nu se mai lase manipulați de posturile de televiziune cumpărate, este vremea sa înceapă să judece cu mințile lor proprii, nu să se lase manipulați ce cei care le servesc reclame comerciale, produse de diverse companii multinaționale străine si pline de texte subliminale. Acestea nu plătesc impozite dar scot un profit enorm din truda romanilor ce devin din zi in zi mai săraci. Treziți-va oameni buni si acționați pentru viitorul copiilor voștri in țara unde au rădăcini milenare

Florian Colceag

5 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Rigoarea matematică a domnului profsor Colceag, a condus la o analiză sintetizată asupra stării de fapt a activității parlamentare.
  “Ridicarea mâinii la votare este un act automat toxic daca nu se fac dezbateri si discuții in prezenta consilierilor.”. Domnul profesor are perfectă dreptate. Se mai poate adăuga: Ridicarea mâinii la votare, într-o stare de inconștiență și de necunoștință totală față de subiectul Legii supuse aprobării, doar conform comenzii grupurilor de interese care sunt partidele politice. Deja putem proba că partidele politice românești au devenit, într-un procent îngrijorător, doar grupuri de interese de tip mafiot ale căror decizii nu mai au nici o legătură cu interesele majorității naționale și nici cu parcursul României ca stat național, suveran și independent. Cu cât se va adânci mai mult criza, cu atât vor fi mai drastice metodele de eliminare a acestor practici discreționare de conducere.

 2. Cuiul lui pepelea

  Toata șandramaua decizionala e construita de niste minti iluminate de focul iadului si care se ascund in spatele intangibilitatii Corporatiei.

  Cheia pt o lume mai buna este disparitia corporatiei, care e o cazemata pt colonialisti. Fiecare sa castige din munca personala, nu din munca sclavilor si relatiile politice

 3. Se doreste in primull rand dislocarea si stramutarea anumitor grupuri locale

  “Se dorește oare creşterea emigrației părinţilor si depopularea țării care va fi in curând lipsita de mijloacele de a mai rezista la imigrarea străinilor necesari umplerii locurilor de muncă?”

  Fie prin emigrare in strainatate, fie prin dislocarea lor in afara zonelor “carantinate”. In primul rand a celor din marile orase si dornici de libertate sau care nu au rezistenta biologica necesara sa reziste la conditiile tehnologice agresive impuse de zonele care trebuie sa devina lagare de tip SMART – care vor trebui sa isi ia catafusele si sa plece din locurile lor de bastina care au fost alocate altora prin imparteli obscure facute “pe servetel” si pe care tartorii care ne terorizeaza le considera acum ale lor – vezi, de exemplu, recenta declaratie a lui Fritz de Timisoara (in Timisoara trebuie incluse si zonele periurbane, care sunt in acest moment sub atacul crancen al mafiei globale care a preluat Timisoara si care vrea ca populatia locala sa fie dislocata rapid):

  https://www.mediafax.ro/social/dominic-fritz-dupa-protestele-in-timpul-carora-i-s-a-cerut-demisia-timisoara-nu-i-a-lor-19992699

  La declaratia lui Fritz judecatoarea timisoreanca Adriana Stoicescu a dat un raspuns pe masura:

  https://www.opiniatimisoarei.ro/a-cui-e-timisoara-e-a-noastra-se-simte-si-se-iubeste-iti-curge-prin-vene-si-doare-iubirea-asta-pe-care-voi-nu-o-puteti-pricepe-mesajul-judecatoarei-adriana-stoicescu-pentru-cei-care-tin-lectii-de/30/03/2021

  Restrictiile aberante si indaratnicia “guvernantilor” de a nu da inapoi au scopul sa dea acestor oameni sentimentul sufocarii si neputintei de a gasi solutia de a-si continua viata pe care si-o doresc in locul in care se gasesc acum. Solutiile de “scapare” din aceasta situatie au fost pregatite de mult – rechinii imobiliari au pus deja mana pe suprafetele uriase de pamant agricol si de natura pe care se construiesc acum cu o viteza nemaivazuta in Romania noi locuinte vandute la preturi de mare oras si soselele de care e nevoie pentru ca programata migratie masiva din orase sa aiba loc cat mai curand.

  In afara restrictiilor “pandemice”, aceasta migratie este fortata si prin inrautirea pana la insuportabil a conditiilor de vietuire in orase si alte zone de interes (de exemplu poluarea oribila, cu cauze “necunoscute”, cresterea enorma a radiatiilor electromagnetice prin instalarea unui numar mare de antene wi-fi de tip 5G si a infrastructurii si dispozitivelor “smart” care vor fi conectate la ea – metode similare celor “umane” de alungare a “daunatorilor” din zonele de interes ale omului).

  Un avertisment pentru cei care locuiesc in zonele in care au inceput sa fie instalati foarte multi stalpi metalici inalti, fie ei pentru noile lampi stradale, care vor fi si ele smart, pentru antenele de tip 5G sau altceva – ma aflu intr-o astfel de zona de la periferia Timisoarei si incep sa simt deja primele efecte. Multi nu realizeaza impactul pe care acesti stalpi subtiri, inati, metalici il au asupra lucrurilor vii din preajma lor si pericolul pe care il reprezinta chiar si pentru cladiri, functionand ca niste diapazoane uriase care preiau vibratiilr de diverse frecvente, din diverse surse de care sunt pline orasele de azi, si le imprastie apoi in jurul lor, crescand nivelul local de vibratii periculoase biologic si arhitectual mult dincolo de ceea ce pot suporta anumiti oameni si o multime de animale si la care cladirile pot ramane neafectate pe termen mai lung. Sa nu se mire nimeni daca in acele zone vor exploda din nou cazurile de “COVID” sau vor izbucni noi “epidemii”, si nici ca se vor resimti mai puternic cutremurele de mai mica intensitate iar la un cutremur cu magnitutide mai mare casele vor fi surprinzator de afectate – vibratiile mici dar permanente si amplificate mult prin rezonanta produsa in interiorul constructiilor pot macina acele constructii intr-un mod subtil, oarecum silentios pentru majoritate oamenilor (cu exceptia celor cu sensibilitate auditiva si vibratorie crescuta, care vor auzi acele zgomote de tip hum / vuiet din interiorul si din preajma lor) pana in momentul unui cutremur mai mare (circula zvonuri pe Internet ca anul 2021 ar fi anul “alocat” cutremurelor).

  Atentie la zonele cu potential seismic foarte ridicat. Vrancea e bine cunoscuta. Mai putini stiu ca in Timis se pot produce cutremure si de 8 pe Richter si ca Timisul e intesat de sonde care pot fi folosite pentru declansarea de cutremure (inginerul Mircea Golosie din Buzias avertiza asupra acestui pericol cu cativa ani de zile in urma, cand jumate din zona de vest a tarii a fost concesionata pentru explorari si exploatari petroliere si gaze de sist si cand intr-una dintre localitatile mega-carantinate de la periferia Timisoarei, Mosnita Noua, acum intepata de nenumaratii stalpi metalici de care vorbeam si care deja vibra de ani de zile, tot consiliul local a incercat sa se impotriveasca acestei decizii de la nivel central si prefectul de Timis le-a retezat-o scurt – aceasta mica localitate cu populatie imbatranita nu putea sta in calea lacomiei unui mare oras controlat de mafia globala…).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *