Home / Internațional / Proiect de lege anticreștină în Israel – Noua lege prevede închisoarea pentru promovarea Evangheliei

Proiect de lege anticreștină în Israel – Noua lege prevede închisoarea pentru promovarea Evangheliei

Vlad Voicu
Incorect Politic
Martie 26, 2023

Proiect de lege anticreștină în Israel – Noua lege prevede închisoarea pentru promovarea Evangheliei

Via Știripesurse:

Pe măsură ce se apropie Duminica Floriilor și Paștele – cele două zile cele mai sacre din calendar pentru cei care Îl urmează pe Iisus ca Dumnezeu și Mesia – doi membri ai Knesset-ului (parlamentul israelian) au introdus săptămâna trecută un proiect de lege care ar interzice orice efort de a le vorbi oamenilor despre Iisus. Proiectul de lege i-ar trimite la închisoare pe cei care îl încalcă.

În cazul în care ar începe să câștige susținere în Knesset și ar începe să se îndrepte spre adoptare, proiectul de lege ar putea crea o nouă durere de cap majoră pentru guvernul lui Netanyahu, declanșând o confruntare serioasă cu creștinii evanghelici din Statele Unite și din întreaga lume, care se numără printre cei mai mari susținători ai statului Israel.

Numai în Statele Unite, există aproximativ 60 de milioane de evanghelici. La nivel mondial, se estimează că există 600 de milioane, potrivit Alianței Evanghelice Mondiale.

[…]

Vineri, All Israel News i-a trimis prin e-mail lui Brownback – un prieten și susținător consecvent și de lungă durată al Israelului – o traducere profesionistă a proiectului de lege în limba engleză, care a fost scris inițial în ebraică, bineînțeles.

Surprins și îngrijorat, ambasadorul a răspuns cu următoarea declarație: „Țările libere și democratice pur și simplu nu interzic liberul schimb de idei, iar acest lucru include credințele și convingerile religioase. Articolul 18 din Carta Universală a Drepturilor Omului – pe care Israelul a semnat-o – garantează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a decide asupra propriilor convingeri religioase.”

Ce spune ambasadorul reprezintă un morman de rahat de bou.

Nu există schimbul liber de idei câtă vreme există legi care prevăd pedeapsa cu închisoarea pentru opinii, acestea interzic examinarea critică a holocaustului în cel mai inchizitorial, medieval și totalitar mod posibil.

Degeaba au semnat Carta Drepturilor Omului, profesori europeni au ajuns după gratii pe baza acestor legi totalitare.

 

CE SPUNE, DE FAPT, NOUL PROIECT DE LEGE?

Legislația propusă ar scoate în afara legii toate eforturile depuse de persoanele de o anumită credință care, în orice mod, doresc să discute sau să încerce să convingă persoanele de alte credințe să ia în considerare schimbarea convingerilor lor religioase actuale.

Pedeapsa pentru acest lucru ar fi “un an de închisoare”. În cazul în care conversația are loc cu un minor – o persoană cu vârsta sub 18 ani – pedeapsa ar fi “doi ani de închisoare”.

Acest proiect de lege s-ar aplica persoanelor care au conversații spirituale cu israelieni de orice religie. Cu toate acestea, în explicația oficială a proiectului de lege, cei doi legislatori israelieni au subliniat în mod special avertismentul de a opri creștinii, în special.

Prin urmare, obiectivul principal al proiectului de lege pare a fi acela de a face ilegal ca adepții lui Iisus (“Yeshua” în ebraică) să explice de ce cred că Iisus este atât Mesia, cât și Dumnezeu, cu speranța că israelienii ar putea lua în considerare posibilitatea de a-l urma.

Proiectul de lege nu doar că transformă în infracțiune o simplă conversație personală despre Iisus cu o altă persoană. De asemenea, ar face ilegală “orice persoană care racolează o persoană – direct, digital, prin poștă sau online – în scopul de a-i converti religia”.

Astfel, producerea și publicarea de videoclipuri online care explică Evanghelia evreilor sau musulmanilor din Israel – și celor de orice altă credință religioasă – ar deveni brusc ilegală. De asemenea, publicarea de cărți, alte tipuri de literatură tipărită, articole online, podcast-uri sau alte forme de media care explică viața și slujirea lui Iisus și mesajul său aflat în Noul Testament ar deveni, de asemenea, ilegală.

La fel ar fi și discutarea mesajului Evangheliei prin e-mail, mesaje text, scrisori scrise și/sau pe rețelele de socializare, inclusiv răspunsul la întrebări inițiate de persoane care nu îl urmează pe Iisus.

 

CINE A SCRIS ACEASTĂ LEGISLAȚIE ANTICREȘTINĂ?

Autorii acestei legislații, Moshe Gafni și Yaakov Asher, sunt membri evrei ultraortodocși din Knesset.

Ambii sunt membri ai United Torah Judaism (UTJ), un partid politic haredi (extrem de religios) care deține în total șapte din cele 120 de locuri din actualul Knesset.

Amândoi sunt voci influente – și voturi importante – în cadrul coaliției de guvernare de 64 de locuri condusă de Netanyahu.

Gafni are 70 de ani. El a fost ales pentru prima dată în Knesset în 1988 și de atunci a servit aproape neîntrerupt. În prezent, el este președintele puternicei Comisii de finanțe a Knessetului, precum și membru al Comisiei pentru afaceri externe și apărare și al Comisiei mixte pentru bugetul apărării.

Asher, în vârstă de 57 de ani, a fost ales pentru prima dată în parlament în 2013. În prezent, el este președinte al Comisiei pentru afaceri interne și protecția mediului din Knesset.

Gafni are o lungă istorie de opoziție față de adepții lui Iisus. El a introdus pentru prima dată o legislație pentru a impune o interdicție legală asupra evanghelizării în Israel în 1999.

Proiectul său de lege nu a ajuns nicăieri, dar de atunci Gafni a reintrodus în mod repetat versiuni ale legislației sale.

Că în Israel există cenzură nu este nicio surpriză.

Cei care cred că în Israel există democrație sau că este “singura democratie din Orient” ar trebui să nu se mai drogheze.

Regimul din statul terorist si ilegitim Israel nu este unul democratic, ci este o teocrație iudaică.

2 comments

  1. Urmarea firească pentru o astfel de lege totalitară ar fi interzicerea tuturor sinagogilor și scolilor evreiești din lume unde probabil s-ar preda o astfel de atitudine!

  2. Fratilor,

    A venit Timpul Marturisirii. Nu va fie frica !

    “Îndrazniti, EU am cucerit Lumea!, a spus Domnul si Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *