Home / Problema Țigănească / Primarul Dorin Florea Amendat de CNCD Pentru Problema Țigănească

Primarul Dorin Florea Amendat de CNCD Pentru Problema Țigănească

Incorect Politic
Ianuarie 22, 2020

Dorin Florea Amendat

Tribunalul Gândirii a decis să-l amendeze pe Dorin Florea.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat, miercuri, pe primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, cu suma de 10.000 de lei, și a constatat că afirmațiile lansate de acesta în spațiul public sunt „extrem de rasiste”.

Decizia CNCD a fost luată cu unanimitate de voturi.

Argumentele domnului primar cu privire la necesitatea unui control social pentru asigurarea condițiilor normale pentru creșterea unui copil au rămas fără răspuns, în schimb, declarațiile curții inchizitoriale au insistat pe placa urii. “Domnu’ primar promovează ura” cam la asta se rezumă răspunsul lor.

„Sunt binevenite și necesare dezbaterile privind sistemul asistenței sociale, a protecției copilului, însă aceste dezbateri nu se pot transforma în mesaje politice care promovează ura împotriva unor categorii de persoane sau care limitează dreptul la viață intimă, familială și privată de familie (art. 26 din Constituția României). Este de neconceput ca într-un stat democratic să se solicite acordul autorităților pentru a concepe un copil. Comentariile extrem de rasiste, ulterior afirmațiilor domnului primar Dorin Florea, reprezintă un alt element de gravitate a mesajelor în cauză”, explică CNCD.

Mai mult, conform sursei citate, neacordarea indemnizației pentru creșterea copilului ca sancțiune pentru familiile nevoiașe cu mulți copii nu apare ca practică în niciun stat european

„Pe lângă această indemnizație unele state au introdus măsuri prin care sprijină școlarizarea sau angajarea părinților, dar în niciun caz nu se sistează plata acestei indemnizații. Alocația de stat pentru copil este un drept constituțional, care nu poate fi limitat în niciun fel, în acest sens existând jurisprudența Curții Constituționale a Românei, și i se cuvine copilului, nu părinților. La nivelul Uniunii Europene, România este țara unde sărăcia extremă este foarte prezentă, totodată există serioase probleme privind rezolvarea situației copiilor abandonați. Este nevoie de o analiză serioasă a modului în care situația actuală poate fi îmbunătățită, însă afirmațiile, mesajele de genul celor emise de domnul Dorin Florea, nu sunt de natură să contribuie la o dezbatere publică constructivă, care să genereze un progres, ci răspândesc, instigă, promovează sau justifică ura, discriminarea sau ostilitatea față de un anumit grup. Discursul de incitare la ură este periculos întrucât contribuie la un climat din ce în ce mai intolerant față de anumite grupuri”, a mai stabilit Consiliul.

Nu poate fi limitat în niciun fel pentru că altfel țiganii nu s-ar mai înmulți ca iepurii și populația românească ar menține majoritatea în țară. Firește că se urmărește declinul demografic al românilor și sporirea numărului minorităților, ca apoi, proporția covârșitoare a minorităților să devină motiv pentru impunerea unor politici antiromânești.

Dobitocii vor clama “teoria conspirației” când planul se desfășoară sub ochii lor.

Când vor scoate capul din pământ, va fi prea târziu.

 

Dorin Florea Amendat

Dorin Florea este o persoană publică ce a subliniat problema serioasă a țiganilor. Fiind persoană publică, CNCD își permite să îl dea exemplu cu scopul ca restul primarilor să-și țină gura, iar oamenii de rând să se gândească de două ori înainte să “promoveze ura”.

Este un șiretlic pentru ca tu să te autocenzurezi.

3 comments

  1. Dacă nu înțeleg de bună voie, îi vom vaccina. Mie mi se pare că primarul a fost de bun simț avînd în vedere că vorbește de casa proprie și nu de a țiganilor. Pe urmă chestia cu ”Alocația de stat pentru copil este un drept constituțional, care nu poate fi limitat în niciun fel ” e perfidie criminală atîta timp cît bătrînii români sînt împinși la munca forțată la 65 de ani cînd ei ,bătrînii de azi au cotizat pentru pensie de la 57 bărbații și 55 femeile fiindcă pentru stăpînire nu mai ești bun de muncă după 50 de ani. Dacă gunoiul ăsta continuă să prolifereze vom aplica măsuri rapide pentru reducerea lui drastică. Asta vor, asta vom face. Ei au ales.

  2. “aceste dezbateri nu se pot transforma în mesaje politice care promovează ura împotriva unor categorii de persoane sau care limitează dreptul la viață intimă, familială și privată de familie (art. 26 din Constituția României)”
    – excluderea din scoala a copiiilor nevaccinati nu este ” ura impotriva unor categorii de persoane” ? vaccinarea OBLIGATORIE nu este incalcarea dreptului meu la viata intima,familiala si privata?? de ce aceste argumentew legislative functioneaza doar cand e vorba de tigani, dar niciodata cand e vorba de albi?? dublu standard!

Leave a Reply

Your email address will not be published.