Home / Problema Țigănească / Partida Romilor Vinde Românilor Locurile Rezervate Pentru Țigani în Licee

Partida Romilor Vinde Românilor Locurile Rezervate Pentru Țigani în Licee

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iunie 2, 2019

Un tată din sudul României a intrat în contact cu redacția Incorect Politic pentru a trage un semnal de alarmă.

În timpul orei de istorie, fiul său a fost martor a unei campanii organizate de Partida Romilor, formațiunea politică țigănească, prin care locurile rezervate pentru țigani în licee erau oferite românilor.

Iată mărturia fiului:

În data de 24 Mai 2019, Vineri, în timpul orelor de curs, la Școala Gimnazială “Ion Ghica” Ghergani din județul Dâmbovița, patru femei au intrat la clasa a VIII-a în timpul ultimei ore care trebuia să se desfasuare între 13:00 și 13:50, acestea erau însoțite de către profesoara de istorie cu care aveam ora respectivă și învățătoarea de la clasa a III-a.

Una dintre femei s-a prezentat și a spus că ele sunt de la Partida Romilor Municipală Târgoviște (mi s-a părut destul de ciudat având în vedere că ea nu părea a fi țigancă, ulterior am întrebat-o și a spus că este), după asta învățătoarea de la a III-a a îndemnat-o să scrie pe tablă o adresă și un număr de telefon pe care elevii să le noteze, după asta femeia respectivă a început să ne explice că dacă mergem la sediul lor din Târgoviște ei ne pot da o recomandare pentru a intra la orice liceu din țară indiferent de medie, și s-a dat exemplu pe ea însăși spunând că a intrat la liceu pe locurile rezervate pentru romi.

În clasa a VIII-a suntem 13 copii, dintre care doi țigani și două țigănci, în ziua respectivă era prezentă doar o țigancă din cei 4, iar aceasta a spus că nu dorește să între pe locurile rezervate pentru țigani la liceu, când femeia respectivă a văzut asta ne-a spus că și noi putem intra pe locurile rezervate pentru țigani dacă ne dorim cu adevărat asta și că au mai fost cazuri de români care s-au dus la ei la sediu și au primit recomandarea.

După ce a văzut că nimeni nu e interesat tot nu a renunțat și a încercat să ne convingă spunându-ne că “nu apare nicăieri că ați intrat la liceu pe locuri rezervate pentru romi” și “o să va schimbați părerea după ce veți vedea nota de la examen”, după ce a văzut că nu merge vrăjeala asta de doi lei și-a scris numărul de telefon pe tablă și au plecat, toată treaba asta a durat în jur de 30 de minute, timp în care ar fi trebuit să ne desfășurăm ora, menționez și că eu personal nu mi-am notat nimic din ce a scris pe tablă și nu am văzut nici pe altcineva să o facă și că nu au venit doar la noi la școală din moment ce ne-au spus că merg prin toate localitățile din prejur și aproape tot județul.

 

Partida Romilor

Și în Vrancea situația e similară, notează ZiarulDeVrancea:

Un grup de tineri din Organizația de Tineret a Partidei Romilor Pro – Europa, filiala Vrancea, se va deplasa în unitățile de învățământ din județ, pentru a îndrumarea școlară a elevilor de etnie romă, în vederea obținerii recomandării de apartenență pentru ocuparea locurilor rezervate în învățământul liceal și universitar, dar și pentru a prezenta modalitățile în care copiii de etnie romă pot fi înscriși în învățământ.

”Este cel de-al treisprezecelea an de când, la inițiativa Asociației Partida Romilor Pro – Europa, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, tinerii romi au putut beneficia de locurile speciale rezervate în licee. Campania ”SOS Copii Romi” are deja o tradiție și a devenit o strategie educațională conștientizată în rândul comunității”, a declarat David Ceobotaru, președintele Organizației de Tineret din Partida Romilor. Numărul locurilor alocate de Ministerul Educației tinerilor de etnie romă în licee și facultăți a crescut de la an, motiv pentru care Partida Romilor Pro – Europa organizează în fiecare an campanii de informare pentru elevii romi. (M. B.)

Ce nu spune ziarul, dar dezvăluie tânărul elev, este faptul că locurile rezervate pentru țigani sunt oferite românilor.

Când activista pe nume Marina a fost întrebată dacă elevul român poate obține o recomandare pentru locurile rezervate țiganilor, chiar dacă el nu e țigan, iată ce a răspuns:

În orice partid, adeziunea obligă aderantul la o cotezație lunară. Asta înseamnă că Partida Romilor vinde locurile rezervate pentru țigani în schimbul adeziunii la partid.

Cât de legal este asta și ce urmărește partidul țiganilor cu aceste adeziuni în schimbul recomandărilor?

Lăsați răspunsul la comentarii.

5 comments

  1. Astia vand pana si banii primiti de la soros :))

  2. Probabil că reprezentivitatea “partidului” dă un drept la subvenții din partea statului, de la U.E. sau de la vreo ONG-Soroș… Îs puși pe afaceri, ciudat e că “profii” sunt complici la schema!

  3. Romania, dom’le ☺

  4. E vorba in primul rînd de o discriminare pozitiva a rromilor in raport cu populația majoritara, deci o nedreptate ca aceștia sa aibă locuri rezervate in licee si facultăți. Fara examen sau cu note mari fara merit, ca altfel nu avea sens rezervarea locurilor in aceste instituții. Revoltător e ca corpul profesoral, chiar inspectoratul scolar, au acceptat aceasta nedreptate aberanta ! Unde este etica, integritatea morala a acestora? Ce exemplu dau elevilor? Apoi cum sa dai o diploma daca elevul/studentul nu e pregătit corespunzător?

Leave a Reply

Your email address will not be published.