Home / Chestiunea Jidănească / Octavian Goga pe cale să fie interzis: Primăria Iași îi vandalizează bustul cu inscripția “Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit.”

Octavian Goga pe cale să fie interzis: Primăria Iași îi vandalizează bustul cu inscripția “Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit.”

Vlad Voicu
Incorect Politic
Iulie 3, 2021

Octavian Goga pe cale să fie interzis

G4Media:

Pe statuia poetului și omului politic Octavian Goga din Iași, inaugurată în aprilie de primarul Mihai Chirica, a fost montată o plăcuță cu inscripția ”Din păcate, activitatea sa politică este una regretabilă pentru istoria României întrucât a fost militant fascist și antisemit”, potrivit imaginilor postate de istoricul Adrian Cioflâncă.

Această decizie vine după ce bustul lui Octavian Goga a comis un nou (?) holocaust pentru institutul Elie Wiesel.

La 1 aprilie 2021, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a dezvelit un bust al lui Octavian Goga, politician acuzat de antisemitism, despre care istoricul Ilarion Țiu a scris că a fost înmormântat cu zvastica nazistă pe piept.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel, afirma la acel moment într-o luare de poziție transmisă G4Media.ro că, în calitate de om politic, Goga a promovat politicile profasciste, iar administrația locală ar trebui să menționeze acete date din biografia sa, din respect față de victimele progromului din 1941.

Alexandru Muraru, reprezentantul Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a declarat în aprilie pentru G4Media că a avertizat autoritățile locale despre trecutul lui Goga și a primit asigurări că bustul fie va fi îndepărtat, ”fie va fi menționată vizibil și foarte amănunțit activitatea antisemită și persecutorie” a acestuia.

Este denigrare sau cinste? Denigrare în măsura în care a fi anticomunist (fascist) și pro-român (antisemit) ar fi ceva rău, cinste în măsura în care activitatea lui în favoarea poporului român continuă să-i deranjeze pe urmașii bolșevicilor invadatori veniți pe tancurile sovietice.

Cei doi Alexandri siniștri, Florian și Muraru, continuă în spiritul predecesorilor lor, să terorizeze poporul român.

Putem descifra mesajul de pe placă,  (re)inversând valorile pentru a căpăta din nou sens.

Din fericire, activitatea sa politică a fost benefică pentru România, întrucât a fost militant anticomunist și pro-român.

În plan politic, Octavian Goga este un personaj foarte contestat din cauza mai multor declarații și decizii pe care le-a luat înainte și în timpul mandatului de premier pe care l-a deținut în anii 1937-1938. Printre altele, a fost inițiatorul unui plan prin care sute de mii de evrei români urmau să fie deportați în Insula Madagascar. Conform istoricului Ilarion Țiu, Goga a fost înmormântat cu zvastica pe piept, aceasta fiind dorința sa.

În calitate de prim ministru, Goga a adoptat un decret lege care a avut ca efect retragerea cetățeniei unui număr de 225.222 evrei din România, primul act legislativ antisemit din România.

Mohelul Sterian David Bruckman Shekelsteinberg, reprezentant al masoneriei evreiești B’nai Brith (Fiii Legământului), a fost contactat pentru un punct de vedere.

Primăria Iași a făcut un prim pas pe drumul dreptății, dar nu este suficient, statuia lui Octavian Goga, ca și statuia altor antisemiți profasciști trebuie înlăturată complet, efectiv distrusă și uitată, doar uitând istoria rasistă putem să ne asigurăm că un nou holocaust nu va fi posibil de realizat.”, a declarat tovarășul Shekelsteinberg.

Trecând în revistă recenta “Strategie pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei și a discursului instigator la ură 2021-2023, precum și noua lege votată inclusiv de parlamentarii A.U.R., legea 134/2021 care prevede pedepse cu închisoarea pentru discriminarea “anumitor categorii”, ne întrebăm dacă urmează o exterminare neostalinistă a simbolurilor românești care au legătură cu istoria națională și lupta pentru libertate a poporului român?

Suntem în camera 3 spital din temnița care a ajuns să fie România.

EliEli, lama sabachthani!

21 comments

 1. : … -Si (?!!!), …de ce nu-i arestati (pe viata) pe alde Chirica Mihai si inca urmatorii 10 in ordinea responsabilitatilor10 din administratia locala si inca 10 din administratia centrala a Partidului care i-a promovat in Dregatoriile / Administratia contemporana si petrecuta in Istoria Romaniei), …care au colaborationat la „aceasta golanie / marsavie” ?!!! -(Nu-Mi raspunde nimeni, dintre „alde zabala-n gura si sula-n cur” (!!!), …adica, nici cameleonii care paraziteaza acest site ?!!!

  = Cu stima. -„Mesia” _ Ioan 1/1,2,5,(11),14; 3/(16),17-2021; 4/25,(26), 5/(24,25),30,39; 9/39; _ Isaia 6/8-12,(13); 9/1,2,(6); _ Ieremia 5/26-31; 9/3-8; _ Isaia 9/15-17; 10/1-3, …„cititi cu atentie, caci despre aceste fapte (_ Fapte 13/10,40), din vremurile acestea de pe uram / indepartate (_ Daniel 12/9), este scris in Profetii (_ Ioan 16/8,9-15),16,17-2020,2021; _ Apocalipsa 3/1-3; 17-2021,(22); _ Isaia 8/19-2021,22, …& … _ Fapte 3/(16),17-2021,22.

  • Responsabilii pentru distrugerea Romaniei nu pot fi arestati deoarece romanii nu au pistoale , cum avea Codreanu !
   Daca romanii se vor inscrie la tir, discutam altfel ! (asa cum Philippe Ploncard d’Assac, isi indeamna sa faca, poporul francez !)
   Un popor dezarmat nu-si poate apara istoria si viata !
   E care pe care !

 2. Nu merita asa o batjocura marele poet roman Octavian Goga. Pe langa asta, el a murit inainte sa inceapa razboiul, deci sa vada de ce sunt capabili nazistii.
  Poti sa fii anticomunist fara sa fii fascist, dar el alta varianta nu vedea in anii ’30, decat sa aleaga intre doua rele.

 3. “Din pacate” tradatorii din Iasi isi fac mari pacate pentru ca O.Goga nu mai are pacate ca sa ii plangi pacatele batjocorindu-i onoarea dupa ce nu se mai poate apara. Goga a fost absolvit de rugaciunile si respectul neamului romanesc. Pacate au tradatorii si alea nu se vor sterge in veci. Cine zice ala e, zice proverbul romanesc. Tradatorii din Iasi s-au dat de gol ca sa stie poporul pe cine linseaza pentru ca revolutiile nu se termina niciodata cata vreme e satana la putere.

  • : … _ (Q-?): – Faci cumva partizanat, criticandu-i numai pe ceoi din Iasi !!!, …absolvindu-i pe ceilalti, toti vanzatorii si tradatorii din toata Romania ?!!!
   -„E plina Țara de cameleoni si de capuse!”

   _ Nu este Satana la putere;

   _ La putere sint o adunatura de „derbedei” potrivnici Romaniei / Poporului Roman / Imperiului Roman (_ Daniel 11/14);

   _ Satana este un Inger de lumina (citeste _ 2 Corinteni 11/14), care cutreiera Pamantul in slujba Dumnezeirii (_ Fapte 17/29; _ Romania 1/14,15,18-2021,22), … In slujba mintuirii (_ Iov 1/6-12), …asa cum „Eu am ales un Drac intre cei 12, pentru savarsirea Lucrarii de Mintuire (citeste _ Ioan 6/70,71), …acum, in „vremea indepartata (_ Daniel 12/4,9), despre care vorbesc Profetiile / Scripturile (coroboreaza) _ Galateni 4/4; _ Matei 11/19; 18/11; 5/17; 12/18-2021; _ Romania 10/4,(14-?!!),16-2021; …

   _ Matei 10/34: -*34. Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant, n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.*, … & … _ Isaia 9/1,2,(6-Eu sint Acela!); 10/1-3.

   _ In contextul Profetiilor, referitor la acei nelegiuiti (_ 1 Timotei 1/9) care „colporteaza prin complicitate toate felurile de dobitocenii impotriva Romaniei, urmarind *Pas cu Pas!*, …„dislocarea poporului roman si federalizarea / desfiintarea Romaniei”, iata (_ 2 Petru 3/3-10), implicita hotararea din Profetii: …

   _ 1 Corinteni 5/5: -*Am hotarat ca astfel de oameni sa fie dati pe mana Satanei, pentru nimicirea carnii, ca duhul lor sa fie mintuit in ziua Ziua Judecatii!*.

   = Cu stima. -„Mesia”/„Mielul” _ Apocalipsa 5/1-9; 17/14; 22/13; _ Fapte 3/(16),17-2021,(22); _ 1 Petru 2/1,2,9,10,15,16,(22); _ Isaia 53/1-11; 55/1-11; 52/6 _ *Iata-Ma!*, 65/1 _ *Iata-Ma! Iata-Ma!*.

 4. au primit ordin sa puna in loc o sula mare la care sa se inchine simpatizantii si membrii partidelor europene

 5. Merge cineva la pariu cu mine ca , daca Nicolae Iorga n-ar fi fost executat de catre legionari in 1940 , ar fi fost si asta considerat antisemit si ca atare AZI , orice bust sau statuie , bashca bancnotele de 1 leu pe care-i apare imaginea ar fi fost considerata de catre aia de la Elie Wiesel un afront adus …supravietuitorilor holocaustului ? Liviu Rebreanu mai are voie de la Elie Wiesel sau de la vreun MOHEL sa mai fie studiat in scoli , , bustul sau mai are permisiunea de-a fi , fara vreo placa care sa atentioneze asupra faptului c-a fost si asta un scriitor profascist si ca atare…antisemit ? Mie unul , acel institut Elie Wiesel a-mi pare anacronic azi mai ales ca , de la vanatoarea de nazisti au trecut la demolari culturale adica , un fel de BLM dar…european . Intrebare : cercetatori si mohai de la Elie Wiesel cum de-au scapat din vedere Rusia si Ukraina caci aia au fost mai antisemiti decat au fost vreodata chiar si germanii ? Este doar o scapare din vedere sau frica de ursul rusesc si de … reactia lui ? Cat rau a facut Lavrenti Beria { sau asta n-a fost evreu ? } popoarelor sovietice…doar dracu a mai facut !

 6. Multumesc lui Dumnezeu ca , mi-am adus aminte la vreme ! Mihail Eminescu…pai daca-l citesti mai atent , gasesti la el antisemitism cat sa-l scoti pe vecie din orice manual , carte , arhiva sau amintire iar busturile si statuile ce-l infatisaza sa fie distruse cu dinamita . Ma-ntreb , cum de nu si-au amintit astia de la Elie Wiesel si de Eminescu ? Cum de-au scapat ocazia ?

 7. Nechifor de la Peștera

  Măi Cosașule, ce știți tovărășia voastră despre național-socialiști, pe care-i numiți nu cum și-au zis ei și cum au intrat în adevărata istorie, care s-a scris și se va mai scrie, se va completa, probabil, într-o zi. Despre acești oameni nu știți decât lăturile școlaro-universitare și dogmatico-mass-media, cu care ați fost spălat la creier, ca celelalte 17 sau 18 din cele aproximativ 20 de milioane de Români, care au auzit, probabil, de acest subiect; ca celelalte încă aproximativ șapte miliarde de pământeni tăiați împrejur la creier în ultimii optzeci de ani.
  Nu-i exclus ca cei despre care vi s-a spus că au fost cele mai abjecte ființe cu putință, să fi fost, de fapt, ultimii Europeni adevărați, oameni mândri de originea lor, demnă cel puțin de atenția tuturor celor înrudiți cu ei, cazul nostru, ca ramură a Tracilor, ca și și de finalitatea sau destinația către care năzuiau, adică nu lumea cu susul în jos, în care, astăzi, se petrec cele mai incredibile monstruozități, pe care Talpa Iadului le-a imaginat vreodată.
  Octavian Goga a fost un mare poet, prozator, ziarist, scriitor, om de Stat și patriot român, om talentat, de vastă cultură și putere de muncă, unul dintre artizanii Unirii Ardealului cu Patria Mumă… O Patrie Mumă pe care, mâine-poimâine, o s-o vedeți probabil sfârtecată exact de cei care numesc naziști pe ultimii mohicani ai Europei.
  Dacă tot cunoașteți, probabil, întregul alfabet, ce carte remarcabilă ați citit despre acești oameni care, în urmă cu aproape un secol, au vrut să ne ferească de sinuciderea devenită între timp iminentă? E păcat să ne alfabetizăm numai pentru a citi vocalele și consoanele de pe sticlele de bere sau pachetele de țigări, de exemplu…

  • Un lucru e cert, nebunul de hitler ne-a rupt tara in bucati impreuna cu nebunul de stalin. Nu ma intereseaza gargara asta nazista, aratau foarte bine baietii si ideologia lor inainte sa inceapa razboiul si sa vedem planurile lor de anexare si subjugare a popoarelor est-europene.
   Ai fost iobag 1000 de ani sub austrieci, nu iti ajunge?? Te intreb! Sigur, suntem sub ocupatie jidoveasca acum, dar ce mi-s jidovii ce mi-s germanii daca sub ambii traiesc ca sclavul?

   Eu NU l-am condamnat pe Goga, pentru ca Goga nu stia ce le poate pielea nazistilor.

   E ca si cand vrei sa mori de cancer in loc sa mori de tuberculoza, atunci cand alegi nazismul in locul comunismului. Eu doresc sa fiu sanatos.

   • E o falsa dicotomie, capitalismul si comunismul sunt cele doua boli. National-Socialismul este a treia pozitie, un leac pe care Germanii l-au folosit sa se vindece.

   • Tocmai ca nu e de clar.
    Hitler nu a fost nebun ci prea bun!
    Nu au fost nazisti ci National Socialisti = si-au iubit, slijit si aparat TAR si NEAMUL.
    … cine foloseste termeni si idei ale jidanilor ii sustine pe ei adica neaga adevarata istorie.

    • O fi fost bun pentru neamu si tara lui, dar nu pentru neamu si tara noastra / restu Europei de Est pe care o dorea colonizata cu germani. Dusmanul dusmanului meu nu este prietenul meu daca este dusman si cu mine.
     Deci Vlad V., Leacul germanilor este otrava pentru Romani. Nu inteleg cum dupa cateva sute de ani inca poti sa-ti doresti sa fii colonie a germanilor? Este absurd sa crezi ca hitler te-ar fi lasat in pace ca Roman sa-ti vezi de treaba ta fara sa te invadeze in viitor cand termina de colonizat Rusii. Nu te pune nimeni sa fii comunist/capitalist daca nu esti nazist. Toate 3 sunt aceeasi chestie = satanism.

   • Cosașule, ești un cititor demn de site-ul ăsta.

    În altă ordine de idei ești un redus mintal, “Nu te pune nimeni sa fii comunist/capitalist daca nu esti nazist. Toate 3 sunt aceeasi chestie = satanism.”
    Clar, să aibă omul firma lui e satanism în persoană. Ăsta e probabil vestitul IQ caucazian. Cât despre faza cu nazism=satanism, mai lasă filmele de la Hollywood.

 8. -de ce?!
  -din păcate!
  (e de fapt o scuza!)

 9. ” a fost inițiatorul unui plan prin care sute de mii de evrei români urmau să fie deportați în Insula Madagascar.”
  Aici trebuie sa verificati, planul a fost al Frantei si era facut cumult inainte ca Octavian Goga sa devina personalitate [si] politica.

  “In the late nineteenth century and early twentieth century, there were a number of resettlement plans for European Jews that were precursors to the Madagascar Plan. Paul de Lagarde, an Orientalist scholar, first suggested evacuating the European Jews to Madagascar in his 1878 work Deutsche Schriften (“German Writings”).”
  … “The idea of Jewish resettlement in Madagascar was promoted by British antisemites Henry Hamilton Beamish, Arnold Leese, and others.[11] With the cooperation of the French, the Polish government commissioned a task force in 1937 to examine the possibility of settling Polish Jews on the island.[2] The head of the commission, Mieczysław Lepecki [pl], felt the island could accommodate 5,000 to 7,000 families, but Jewish members of the group estimated that, because of the climate and poor infrastructure, only 500 or even fewer families could safely be accommodated.”

  Adica si jidanii au calculat cam ce ar fi sa se mute acolo…. da nu le ajungea…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *