Home / Chestiunea Jidănească / Bustul lui Octavian Goga comite un nou (?) holocaust

Bustul lui Octavian Goga comite un nou (?) holocaust

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 5, 2021

Bustul lui Octavian Goga comite un nou (?) holocaust

Breaking news știre șocantă, primarul Mihai Chirica a dezvelit un bust al lui Octavian Goga, marele om de stat care a colaborat cu celebrul profesor A.C. Cuza pentru a susține interesele Românilor. Octavian Goga a făcut Europa să se cutremure când a cerut să fie îngroapt cu zvastica pe piept.

În timpul ceremoniei de inaugurare, spiritul antisemitismului a intrat brusc în bustul de bronz, trezind din somn întreaga conducere a Institutului Elie Wiesel, care, împreună cu G4media au început să facă ceea ce fac mai bine; kvetch.

Se zvonește că soclul care susține bustul conține elemente chimice încă nedescoperite oficial, extrase din tunelurile de sub Munții Bucegi, instalate într-un mecanism complex care folosește  tehnici avansate de recunoaștere facială pentru ca atunci când trece un jidan pe lângă bust să deschidă valve secrete ce emană un gaz mortal și foarte inflamabil. Alte voci susțin că a fost instalat în mijlocul nopții în timpul unui ritual secret săvârșit de societatea Gebeleizis, iar fiecare oră în care bustul lui Octavian Goga stă sub Soare răpește câte o oră din viața a șase milioane de iudei, ceea îl face mai periculos decât covidul.

G4Media

Primarul Chirica a dezvelit bustul lui Octavian Goga, înmormântat cu zvastica pe piept. Institutul Elie Wiesel: Goga a promovat o politică profascistă, în care antisemitismul s-a aflat la loc de cinste.

Alexandru Florian, președintele institutului Elie Wiesel

 

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a dezvelit, ieri, un bust al lui Octavian Goga, politician acuzat de antisemitism, despre care istoricul Ilarion Țiu a scris că a fost înmormântat cu zvastica nazistă pe piept. Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel, afirmă într-o luare de poziție transmisă G4Media.ro că, în calitate de om politic, Goga a promovat politicile profasciste, iar administrația locală ar trebui să menționeze acete date din biografia sa, din respect față de victimele progromului din 1941.

Alexandru Muraru, reprezentantul Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a declarat, pentru G4Media, că a avertizat autoritățile locale despre trecutul lui Goga și a primit asigurări că bustul fie va fi îndepărtat, ”fie va fi menționată vizibil și foarte amănunțit activitatea antisemită și persecutorie” a acestuia.

Chirica nu a confirmat aceste variante, susținând că pe Goga ”nu ar trebui să-l legăm de cariera lui politică (…) am omagiat omul de cultură și doar atât”.

La eveniment a participat și primarul Mihai Chirica, și el membru PNL. Pretextul amplasării bustului a fost acela că, pe 1 aprilie 2021, s-au împlinit 140 de ani de la nașterea lui Goga.

”Este primul monument de for public din municipiul Iași dedicat acestei personalități a istoriei noastre. Bustul lui Octavian Goga, realizat în anul 1991 de sculptorul transilvănean Victor Cristea la Sighișoara, a fost achiziționat de Ateneul Național din Iași anul acesta și recondiționat de artistul plastic Ciprian Stratulat. Totodată, a fost dezvelită și o placă informativă la casa în care a locuit Octavian Goga în perioada Primului Război Mondial, care se află în str. Gheorghe Asachi, nr. 9”, se arată într-o postare de ieri, de pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași.

În plan politic, Octavian Goga este un personaj foarte contestat din cauza mai multor declarații și decizii pe care le-a luat înainte și în timpul mandatului de premier pe care l-a deținut în anii 1937-1938. Printre altele, a fost inițiatorul unui plan prin care sute de mii de evrei români urmau să fie deportați în Insula Madagascar. Conform istoricului Ilarion Țiu, Goga a fost înmormântat cu zvastica pe piept, aceasta fiind dorința sa.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului în România, Elie Wiesel, arată, într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, că Octavian Goga a promovat o politică profascistă în calitate de om politic și prim-ministru, în care ”antisemitisul era la loc de cinste”, și susține că administrația locală din Iași ar trebui să menționeze aceste lucruri în memoria victimelor Pogromului din 1941.

Elie Wiesel îl învinovățește pe Octavian Goga pentru că a dus o politică pro-românească, prioritizând interesele Românilor. Atitudinea lui Octavian Goga nu se regăsește în zilele noastre decât la prea puțini deputați. Este una dintre explicațiile pentru care o ducem așa rău, politicienii nu mai reprezintă interesele românești, ci interese străine. Cu mai mulți români ca Octavian Goga, țara s-ar putea vindeca. Desigur, asta ar complica planurile colonizatorilor și a cozilor de topor, cum e institutul terorist Elie Wiesel, care continuă să ne lovească în timp ce se victimizează.

”Octavian Goga este cunoscut și promovat în cultura și spațiul public din România, ca unul dintre poeții ce aparțin culturii naționale. Cu părere de rău trebuie să consemnăm că nici astăzi, la 30 de ani de la Revoluția democratică din 1989, cultura civică nu și l-a asumat pe Octavian Goga de o manieră critică în ceea ce privește activitatea sa politică. Octavian Goga a fost un om politic și demnitar al Statului Român (prim-ministru), care a promovat o politică profascistă, în care antisemitismul s-a aflat la loc de cinste. În calitate de prim-ministru a promovat în 1938, Legea prin care o treime din populația evreiască avea să-și piardă cetățenia și deci protecția din partea statului. Prin urmare, credem că administrația locală a Municipiului Iași, trebuie să facă un gest minimal în memoria victimelor Pogromului din 1941 și să menționeze profilul politic al lui Octavian Goga.” – Institutul Elie Wiesel

Un personaj mai obscur, dar tot mai vizibil în ultima vreme este Alexandru Muraru, coada principală de topor a guvernului pentru combaterea românismului, care recent a susținut că AUR ar putea fi scos înafara legii. Acesta a mai lansat un atac josnic la adresa marelui poet Octavian Goga.

Deputatul Alexandru Muraru, reprezentantul Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului și Xenofobiei, a declarat, pentru G4Media, că ”Octavian Goga a fost un antisemit virulent, are o lungă istorie de personaj politic înveninat de ură, xenofobie, a fost un prohitlerist notoriu, un stâlp al politicilor antisemite, parte a Holocaustului. A condus și a fondat partide care aveau ca principală temă antisemitismul și eliminarea evreilor. Ca premier, Goga a implementat pachetul de legi antisemite de la Nurenberg, care a retras protecția statului pentru aproximativ un sfert de milion de evrei lăsându-i pradă persecuțiilor și exterminării.”

 

Ce să reținem!

Dacă suntem acuzați de antisemitism, xenofobie și alte cuvinte cheie folosite de neomarxiști înseamnă că suntem pe drumul cel bun.

În limbajul lor de lemn, antisemitismul este o parolă pentru românism.

Când ei vorbesc despre combaterea antisemitismului, acționează în sensul combaterii românismului.

P.S. Că tot suntem în etapa în care “experții zic” și “studiile spun”, iată un studiu care confirmă că “antisemitismul” este un semn de inteligență:

Sistemul vrea să rămâi cât mai prost, ignorant, ușor de manipulat.

Dar tu ai alt destin, la care se cutremură toți imbecilii și neputincioșii.

6 comments

 1. “Fascismul a fost o contraforta opusa in intensitate egala, bolsevismului”, sustine istoricul Ernst Nolte – nu inseamna ca istoricul a sustinut sau aprobat nimic ci ca a comentat doar fenomenul vectorilor istoriei , in sine
  .
  Dece este judecat Goga in afara fenomenelor istorice adevarate , a contextului istoric , adica fara sa discutam pericolul bolsevismului ? Se face orice discutie imposibila prin amenintarea cu inchisoarea , in mod special pentru a nu pune bolsevismul sub lupa fenomenelor si contrafenomenelor , adica a contrareactiilor pe care le-a generat .
  Sa nu uitam ca intai a fost bolsevismul, ca jidanul Jagoda a inventat lagarele de exterminare, nu Hitler !!!

 2. Hai că asta a fost amuzant! Felicitări, sunteți cei mai autentici!

 3. ”cancel culture” – tot ce vedem în America, în vestul Europei, mai devreme sau mai târziu ajunge și la noi.

  Deputatul Alexandru Muraru spune că el este împotriva dicursului suveranist sau naționalist. Să fi auzit așa ceva Ion Brătianu, îl împușca cu mâna lui pe ticălos.
  Vă dați seama ce vremuri trăim și în ce direcție de îndreptăm dacă din partidul aflat la guvernare sunt adresate opinii împotriva existenței României ca stat suveran!!

 4. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Încurcate sunt căile antisemitismului românesc. INSHR EW a căzut în capcana propriei retorici. O.U.G. nr.31/2002 nu conține nici o referire la partidul Liga Apărării Național Creștine a profesorului ieșean A.C. Cuza. Refritor la poziția față de evreii din România, Corneliu Codreanu a fost mic copil, pe lângă virulența lui A.C. Cuza. Măsurile economice luate de guvernarea Goga-Cuza, care au afectat afacerile etnicilor evrei din România, au cam fost trecute cu vederea de cei care au definit antisemitismul românesc, axându-se pe atitudinea antilegionară. Mișcarea Legiunii a devenit țapul ispășitor și singura organizație declarată fascistă prin lege. Indiferent de cum ar fi definit antisemitismul românesc, care a avut conotații economico-financiare, acesta era instalat la nivelul întregii societăți românești, nu numai în cadrul Mișcării Legiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *