Home / Educativ / Obiectiv: Copii Activiști

Obiectiv: Copii Activiști

Incorect Politic
Octombrie 15, 2019

Obiectiv: Copii Activiști

Lăsați copiii în pace! Nu-i transformați din îngeri în activiști!

De la microfonul Summit-ului Climatic al ONU, o adolescentă suedeză, Greta Thunberg, amenință pe cei 60 de lideri ai statelor lumii aflați în sală:  „

Mesajul meu este că suntem cu ochii pe voi! (…) Oamenii suferă, oamenii mor și ecosistemele noastre sunt în colaps. Suntem la începutul unei extincții in masă și voi vorbiți doar despre bani și povești despre creșteri economice eterne. Cum îndrăzniți?! (…) Ochii viitoarelor generații sunt ațintiți asupra voastră și dacă alegeți să ne dezamăgiți în continuare vă spun că nu vă vom ierta niciodată. Nu vă vom lăsa să scăpați cu asta.” Sala aplaudă. Era vorba despre pericolul încălzirii globale…

Obiectiv: Copii Activiști

Conducătorii de azi ai lumii merită din plin un avertisment. Ei se fac vinovați de multe dintre nenorocirile care chinuie azi omenirea. Dar să fie întradevăr ei, conducătorii, vinovații principali pentru încălzirea globală? Să fi fost noi, locuitorii acestei planete, atât de inconștienți până în momentul acestui strigăt de luptă adolescentin încât să ne distrugem singuri cuibul? Ar fi mult prea simplu și am dovedi că suntem prea naivi dacă am accepta, cu ochii închiși, un astfel de verdict. Din nefericire, lucrurile sunt mult mai complicate.

Spectacol grotesc, interese financiare imense

Poate, fără să știe, mânioasa adoloscentă a fost distribuită să joace într-o piesă de teatru ai cărei autori sunt persoane mature și mult, mult mai puțin inocente.

Pentru oricare observator lucid, acest episod cu final fulminant, preluat cu voluptate de întreaga presă mondială, acest strigăt de luptă al unui copil (simbol al viitorului) de la înalta tribuna ONU, invită la prezumpția de spectacol.

Un spectacol bine regizat, un text bine scris și, desigur, un demers costisitor.

Îmbarcarea copilei către New York pe o ambarcațiune fără motor, facilitarea accederii sale la microfonul forumului mondial, mediatizarea excesivă a episodului, organizarea unor largi demonstrații de adeziune cu cele spuse de ea și mesajul de o brutalitate atât de nepotrivită și totodată derutantă exprimat prin vocea unui simbol al nevinovăției, toate, au avut ca scop să șocheze. Și, conform așteptărilor, au surprins.

Tânăra (aleasă nu întâmplător din țările nordice) pare a fi portavocea celor care câștigă miliarde răspândind spaima unui sfârșit apropiat și groaznic al vieții pe planetă, a acelora care forțează schimbarea orientării energetice a omenirii întrucât ei sunt aceia care investesc în industrii alternative, a acelora care ne învinovățesc pe noi, oamenii de rând, inconștienții, și ne pun să plătim costul dramaticelor schimbări climatice în curs. Dar, totodată, cu acest spectacol, Greta devine și exponentul acelora care, deloc dezinteresați, îndeamnă la rebeliune (ex. Mișcarea Extinction Rebellion) și la nesupunere civică.

Apariția procesului de încălzire globală, proces real, complex, însuficient studiat și neconvingător argumentat, este utilizat, de o bună bucată de vreme, tot mai des și tot mai apăsat în scopuri politice. Pentru mare parte dintre politicieni, încălzirea globală, certificată științific, reprezintă o adevărată mană cerească.

Ea permite, spre exemplu, punerea la index a unor state pe motiv că folosesc excesiv combustibilii fosili.

Tot ea, încălzirea globală, oferă posibilitatea ca taxele pentru poluare să sporească în mod constant fără a exista teama de protest din partea cetățeanului jefuit. Sumele astfel obținute reumplu bugetele sărăcite de hoție și înlesnesc prostirea populației prin împunerea unor noi accize pentru carburanți.

Spectrul nenorocirilor determinate de încălzirea globală, larg mediatizate și copios exagerate, permit lovituri sub centură date fabricanților unor anumite tipuri de autovehicule, reprezintă factori de presiune asupra statelor mari exportatoare de combustibili fosili, explică în mod credibil eșecurile și dezinteresul politicienilor în domeniul protecției mediului, scuză lipsa de preocupare a sistemului sanitar în privința bolilor pulmonare, înlesnește creșterea vânzării unor medicamente specifice (îmbogățind fabricanții de iluzii), justifică renunțarea la proiecte energetice, rentabile economic, de mare rezonanță națională, bazate pe combustibilii fosili și, totodată, permit explozia fabricării componentelor necesare și utilizării energiei „curate”, prea scumpe și, pentru viitorul previzibil, încă ne eficiente.

„Totul este pentru putere. Inventezi o criză și apoi ceri populației să se supună voinței tale. Dacă reușești, nu mai trebuie să lupți corect și să te supui regulii democratice, nici măcar nu trebuie să fii rațional. Faci orice. Folosești până și copii, dacă te ajută cu ceva”, spune jurnalistul FoxNews Tucker Carlson.

Încălzirea planetei, o realitate ciclică

Există studii serioase, necontaminate de virusul politicii, care demonstrează în mod credibil că actualul proces de încălzire este un fenomen firesc, repetat de cel puțin 50 de ori, identic, în ultimii 2,75 milioane de ani.

Există, calculate matematic și confirmate de știință, Ciclurile Milankovich care arată că nu activitățile umane din ultimele secole și cu atât mai puțin utilizarea combustibililor fosili ar reprezenta cauza principală a încălzirii planetei.

Geofizicianul Milutin Milankovich, prin studii serioase, necontrazise de comunitatea științifică dar puse intenționat în umbră de cei interesați în profitul generat de isteria „extincției” ce se apropie, ne spune că ciclurile încălzire/răcire ale planetei sunt determinate de variațiile excentricității elipsei de revoluție a Pământului (repetabile la fiecare 100.000 ani), de schimbările unghiului de înclinare a axei de rotație (cu ciclul de 41.000 ani) și de precesia echinoxurilor (cu ciclul la 23.000 ani).

Perioada de încălzire pe care o traversăm acum nu are decât într-o mică măsură legătură cu activitatea umană, cu industriile mai mult sau mai puțin poluatoare, cu folosirea anumitor tipuri de carburanți la motoarele cu ardere internă, cu excesul de bioxid de carbon generat de automobile sau de balega prea multor bovine și, în final, cu spectrul dezastrului iminent.

Creșterea concentrației de bioxid de carbon are drept cauză, la nivel global, cantitatea sporită de energie solară primită de Terra în această perioadă ca urmare a combinației celor trei factori enumerați mai sus. Energie solară care duce la dezghețarea accentuată a calotelor glaciare, dezghețare care, la rândul ei, intensifică emisia de bioxid de carbon și de metan, gaze care sunt responsabile de accentuarea efectului de seră din atmosferă.

Știu, pare prea obositor să operezi cu aceste noțiuni. Dar cum altfel poți convinge pe cineva că nu balega vacii sale conduce la dispariția prin prăjire a omenirii și că nu gazele din eșapamentul mașinii sale modifică unghiul de înclinație al axei de rotație a Pământului?

Iată ce ne spune Constantin Crânganu, profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New Yorksusținător și el (dar nu exclusivist!) al impactului factorului uman asupra evoluției climei:

 ”Actuala interglaciație a început foarte asemănător cu altele imediat anterioare (opt la număr, extinse pe perioada ultimilor 740.000 ani). Cele mai mari calote, care se dezvoltaseră cu 20.000 ani în urmă, au început să se topească acum 17.000 ani pe măsură ce intensitatea insolației creștea în emisfera nordică la latitudini mari. Urmând creșterea temperaturilor, după 800 ani, concentrațiile gazelor cu efect de seră au început și ele să crească. Cu circa 10.000 ani în urmă, maximul insolației fusese atins și majoritatea calotelor glaciare se topise.”[1]

Da, energia regenerabilă reprezintă viitorul

Ar fi o dovadă de naivitate să combați preocupările îndreptate spre utilizarea pe scară tot mai largă a energiei regenerabile. Acesta este viitorul. Spre într-acolo ne îndreptăm. Dovezi? Iată una: Pentru proiecte de energie regenerabilă în perioada 2017- 2020 Uniunea Europeană a alocat 8,8 miliarde de euro [2]; iar pentru perioada 2021- 2027, Comisia Europeană a propus alocarea a 60,2 miliarde euro în cadrul programelor din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și 11,6 miliarde euro prin Fondul de Coeziune (FC) [3]. Sume deloc neglijabile având în vedere că,împreună, sunt echivalente cu 1/3 din PIB-ul României la nivelul anului 2019!

Lăsați copiii în pace!

Forțarea dincolo de limitele rezonabilului a preocupării pentru utilizarea energiei regenerabile în scopul îmbogățirii peste noapte a unor investitori ”orientați” prin inocularea spaimei generale, a incriminării fiecăruia dintre noi pentru un fenomen aflat peste putința noastră de a-l controla, merită atenția fiecăruia dintre noi.

Cu atât mai mult, folosirea unor copii la nivelul unor forumuri mondiale pentru atingerea acestor scopuri este, din punct de vedere legal, o infracțiune care ar trebui pedepsită cu cea mai mare asprime. Domnilor înebuniți după înavuțire, lăsați copiii în pace! Nu-i transformați, înainte ca ei să înțeleagă pe deplin lumea în care trăiesc, în soldați ai luptei voastre pentru îmbogățire!

Nu sunt singurul care gândește astfel. Citiți și cele scrise de jurnalistul britanic Brendan O’Neill, editorul publicației online „Spiked”: 

„Adulților care au aplaudat-o pe Greta  Thunberg la ONU ar trebui să le fie rușine. Discursul său a fost un spectacol deranjant. Nu există dovadă mai bună că ideologia verde distruge noua generație, pompând în ea spaimă și panică, alături de ideea că sfârșitul lumii e aproape. Nu planeta are nevoie să fie salvată, ci Greta. Trebuie să fie salvată de cultul eco-alarmismului” (…)”Cine a transformat o elevă de 16 ani într-un profet al ororii, într-o femeie care se simte terorizată și crede că Pământul e în flăcări. Adulții au transformat-o. Elitele politice și culturale. Oamenii care îi hrănesc pe copii cu spaimele ecologiste de ani de zile. (…) Toate astea au convins mulți tineri că viitorul este întunecat, că omenirea este condamnată, că nu mai are rost să meargă la școală, nici să-și facă planuri de viață, pentru că totul va dispărea în curând. Adulții i-au făcut asta Gretei și altora, iar asta este de neiertat

 Teodor PALADE

[1] Constantin Crângaru, 12.10.2017, „O ipoteză fascinantă: Încălzirea globală antropogenă a început cu 7.000 ani în urmă, stopând o nouă glaciație! Se va schimba paradigma climatică actuală?

[2] Curtea de Conturi Europeană pe baza datelor prezentate de Comisia Europeană, extrase 9.4.2019

[3] Studiul de caz rapid: Alocarea către statele membre a finanțării aferente politicii de coeziune pentru perioada 2021-2021.

*

Nota lui Sterie: Ideologizarea copiilor este o întrecere pentru viitor. Ea are loc, fie că vrem, fie că nu, iar extrema stângă investește resurse uriașe pentru a câștiga întrecerea și a redefini paradigma unei întregi generații. Dacă ne credem prea buni să croim un mesaj ideologic adresat copiilor, atunci am pierdut din start. Există multe site-uri naționaliste și de media alternativă, dar care se adresează unui public matur, chiar ajuns la vârsta senectuții, în timp ce ONG-urile progresiste scriu cărți feministe pentru preșcolari.

Generația tânără, sub influența internetului, se va transforma. Garantat.

Depinde de noi dacă tinerii vor deveni  drone progresiste care-și explorează sexualitatea dinainte de pubertate și se închină la dumnezeul egalității, sau tineret idealist care caută să devină cea mai bună variantă a lor, cultivând respect față de valori, eroi, tradiție și credință în Dumnezeu.

Pentru a obține tineretul de care țara are nevoie, nu e suficient ca doi autori să includă meme în articole.

Organizațiile naționaliste (asociații, ONG-uri) trebuie să pătrundă în școli, să prezinte onoarea ca fiind ceva cool, nu ceva stânjenitor, să încurajeze eroismul, să scrie cărți pentru copii, să organizeze concursuri culturale, tabere de supraviețuire, etc. Unele dintre acestea deja au loc (tabără Gogu Puiu).

Cum vor crește copiii astăzi, așa va fi România mâine.

Kuvahaun tulos haulle romanian spirituality dacian

3 comments

 1. Mama acestui copil cretin este prietena cu celebra Abramovici , satanista de varf!
  Lobotomizarea si dresarea acestui copil este de natura satanista !
  Dirijarea planetei prin copii este si ea de esenta satanista
  Trebuie cautate referintele la familia acestui copil mongoloid.
  Se va edifica lumea imediat ce este cu acest copil monstruos.

 2. Crescand copilul ca pe un zeu, parintele confirma ca este prea idiot ca sa il pastreze in grija si statul il radicalizeaza pe minor pe directia umflarii egoului, cu scopul promovarii rebeliunii fata de firesc, natural, bun-simt.
  Tanara idioata executa ceea ce i se cere fiind incapabila de discernere – la cata scoala NU se face in asa-zisele democratii avansate nici nu este de mirare.
  S-au bagat bani in erversitati, nu in “sanatate”, in special cea mentala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *