Home / Problema Țigănească / O nouă lege liberticidă – Legea combaterii antițigănismului

O nouă lege liberticidă – Legea combaterii antițigănismului

Vlad Voicu
Incorect Politic
Ianuarie 6, 2021

Legea combaterii antițigănismului

Ce lipsea României în contextul pseudo-pandemiei, a iminentei crize economice și a decadenței sociale tot mai accentuate?

O nouă lege care să pedepsească opinii cu închisoarea. Aveam doar trei, insuficiente pentru o țară membră U.E., N.A.T.O, O.N.U etc.

G4Media:

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul care cuprinde măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiţigănismului, inclusiv pedepse cu închisoarea pentru acţiuni de ură împotriva romilor, transmite Agerpres.

S-au înregistrat 244 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi 20 abţineri.

Conform proiectului, prin „antiţigănism” se înţelege atât percepţia referitoare la romi exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice motivate de ură împotriva romilor, îndreptate împotriva romilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor/ONG-urilor, liderilor comunităţilor rome sau lăcaşurilor lor de cult, tradiţiilor şi limbii romani. O organizaţie cu caracter antiţigănist se defineşte ca orice grup format din trei sau mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antiţigăniste.

Potrivit actului normativ, simbolurile antiţigăniste sunt drapelele, emblemele, insignele, uniformele, sloganurile, formulele de salut, precum şi orice alte asemenea însemne care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul. Materiale antiţigăniste sunt imaginile, mesajele text, conţinutul audio-video, precum şi orice alte asemenea reprezentări care transmit idei, concepţii sau doctrine care promovează antiţigănismul, stipulează proiectul.

Deci nu mai putem scanda “Muie la țigani” pe stadioane?

Câte legi încalcă acest mem? Câți ani de pușcărie cumulați?

Actul normativ prevede pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 luni şi 3 ani pentru cei care promovează, în public, idei, concepţii sau doctrine antiţigăniste, confecţionează vând sau răspândesc astfel de simboluri şi între 1 şi 5 ani pentru cei care distribuie sau pun la dispoziţia publicului materiale din aceeaşi categorie. De asemenea, iniţierea sau constituirea unei organizaţii cu caracter antiţigănist, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, la un astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Asta e efectiv copy-paste după legea împotriva antisemitismului, care este copy-paste după legea 217/2015, care este copy-paste după OUG 31/2002.

Starea absolută a legislativului…

Nu constituie infracţiune dacă fapta este săvârşită în interesul artei sau ştiinţei, cercetării ori educaţiei sau în scopul dezbaterii unor aspecte de interes public, prevede proiectul.

Totodată, nu se pedepsesc persoanele care au comis faptele menţionate dacă denunţă autorităţilor existenţa organizaţiei, înainte ca aceasta să fi fost descoperită şi să fi început săvârşirea vreuneia dintre infracţiunile care intră în scopul grupului.

Avem și un îndemn la delațiune strecurat în textul de lege, ca în orice regim dictatorial care se respectă.

Suntem civilizați, protejăm minoritățile de opiniile negative, băgăm la pușcărie pe cei care îndrăznesc să le critice. Dar despre români, ce se mai aude?

A fost un proiect de lege împotriva antiromânismului (copy-paste și acesta), dar, spre deosebire de toate celelalte, nu a trecut de Parlament.

Cimitirul eroilor vandalizat (Miercurea-Ciuc)

Profit.ro:

Senatorii au respins un proiect de lege, care la un moment dat avea susținerea atât a unor parlamentari de la opoziție, cât și de la putere și prin care ar fi fost sancționați cei care propagă ”antiromânismul” cu pedepse care pot ajunge până la 10 ani de închisoare. Un astfel de proiect a fost elaborat inițial de deputații PMP și PNL, primind semnături de susținere și din partea colegilor de la PSD și USR, cei din urmă retrăgându-le însă. Proiectul a fost asumat în cele din urmă de senatorii PSD Șerban Nicolae și Titus Corlățean. Antiromânismul este definit în proiectul de lege drept ”percepția referitoare la români exprimată ca ură împotriva acestora, precum și manifestările gestuale, verbale sau fizice, de ură împotriva românilor, împotriva limbii române, precum și cele motivate de această ură, acte și fapte îndreptate împotriva românilor ori a bunurilor acestora, împotriva instituțiilor comunităților românești sau a lăcașurilor lor de cult, preecum și cele de discriminare a românilor ori de negare a independenței, suveranității, unității și integrității teritoriale a României”.

Proiectul propune ca fapta persoanei de a confecționa, comercializa sau distribui simboluri antiromânești să constituie infracțiune și să fie pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani și interzicerea unor drepturi. De asemenea, inițierea, promovarea ori susținerea de acte sau fapte cu caracter antiromânesc vor fi considerate infracțiuni și vor fi pedepsite cu închisoare de la 1 an la 5 ani, conform proiectului. Cea mai mare pedeapsă este prevăzută pentru constituirea unei organizații cu caracter antiromânesc, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei astfel de organizații. Astfel de fapte sunt prevăzute a fi pedepsite cu închisoare de la 3 ani la 10 ani și interzicerea unor drepturi.

Ce ne spune acest lucru, faptul că Parlamentul a votat proiecte de lege care sancționează antițigănismul și antisemitismul, dar nu a votat proiecte de lege care pedepsesc antiromânismul?

Două lucruri:

  1. Parlamentul este în sine antiromânesc.
  2. Parlamentul este un factor de risc la siguranță națională.

4 comments

  1. Uita-te la ei baragladinele ce frumosi sint; garoii, pirandele si puradeii inainte de a merge la ciordit si la cersit. Cum sa nu-i iubelesti ?!

  2. Sf. Stevie Antropologu

    3. Parlamentul este selectat de serviile militare secrete.
    4. Parlamentul reprezinta interesele actionarilor la corporatia numita stat. Daca e nevoie de restructurari demografice, de eficientizare si concentrarea averilor , parlamentul intervine cu legi necesare si pune apoi guvernul sa le duca la indeplinire cu bulanu si amenda. Parlamentul e o adunare talhareasca. “Rabbi Baba si cei 400 de hoti.”

  3. Când o să-ți bage un țigan mâna buzunar să nu uiți să-i spui că-l iubești. Dacă te manifești verbal sau fizic (mai greu pt că de obicei umblă în haită și au și cuțite la ei) împotriva lui riști să ajungi la închisoare.

  4. Tiganii si jidanii sunt excrementele naturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *