Home / Educativ / O instanță juridică românească a decis că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist (1995)

O instanță juridică românească a decis că Mișcarea Legionară nu a avut un caracter fascist (1995)

Vlad Voicu
Incorect Politic
Martie 28, 2021

Check Also

MOAȘTE DE SFÎNT – Fratele de Cruce Ioan Ianolide

Incorect Politic | Moaștele deshumate ale lui Ioan Ianolide

10 comments

 1. Dupã ce au exterminat pe Legionari în temnitele comuniste, acuma “tovarãsi” fac pe “umanisti”!TLC!

 2. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Este cunoscut documentul. Pe mine m-a intrigat faptul că cea care a făcut parte din Mișcarea Legionară se numea Rahila Gudinova. Rahila este un nume evreiesc. Rahila a fost una dintre soțiile lui Iacov (Israel). Iacov s-a căsătorit cu cele două surori, verișoare bune cu el. Rebeca, mama lui Iacov a fost sora lui Laban, tatăl surorilor Rahila și Lia. Iacov (Israel) a avut 12 copii: 6 copii cu Lia, 2 copii cu sora acesteia, Rahila și 4 copii cu cele două sclave ale celor două surori, Bilha și Zilpa. (Facerea 35,22-26).
  Aceasta presupune că Rahila Gudinova era evreică și a făcut parte din Mișcarea Legionară. M-am așteptat ca cineva din zona Gura Humorului să documenteze informația. Asta-i deosebește pe evrei de români. Consecvența și determinarea de a merge până la capăt. Românul este delăsător, cum bine spunea bătrânul Iustin Pârvu.
  Decizia aceasta nu are nici o valabilitate, atât timp cât niște parlamentari trădători ai Neamului românesc, au stipulat conjuctural prin Legea 217/2015, fără nici un argument juridic, că Mișcarea Legionară a fost fascistă. Criminalii ființei naționale a românilor au stipulat interzicerea și condamnarea oricărei forme de promovare a Mișcării Legionare, singura mișcare anticomunistă din România. Sub conducerea Partidului Național Liberal, în anul 1907, au fost executați mai mulți țărani români decât toate victimile atribuite Mișcării Legionare, inclusiv cei 120 de evrei uciși în timpul Rebeliunii. Numărul de morți raportat de diplomații aflați în România la acea dată au fost, după cum urmează: între 3.000 și 5.000 (cifrele diplomaților austrieci) și între 10.000 și 20.000 (cifrele diplomaților francezi). Istoricii pun cifrele între 3.000 și 18.000, cea mai des întâlnită fiind aceea de 11.000 de victime. Ion Antonescu, sublocotenent la acea vreme, a partcipat la masacrarea unor țărani din zona Galațiului. https://adevarul.ro/locale/galati/masacrul-galati-ordonat-ion-antonescu-foc-plin-rasculatilor-martie-1907-nu-stie-oameni-murit-1_5c73e544445219c57e9399c4/index.html

  • legea a fost facuta pentru om, nu omul pentru lege

   “Decizia aceasta nu are nici o valabilitate, atât timp cât niște parlamentari trădători ai Neamului românesc, au stipulat conjuctural prin Legea 217/2015, fără nici un argument juridic, că Mișcarea Legionară a fost fascistă”

   Gresesti!

   dpdv al dreptului, legea(!) respectiva nu are valabilitate pentru ca incalca jurisprudenta existenta in domeniu.
   In mod normal, o lege iese din parlament dupa ce s-a verificat toata jurisprudenta si nu contravine cu alte legi sau hotarari ale instantelor care nu au fost inca recunonscute prin lege. Juristii din parlament ar fi trebuit demisi toti de urgenta ca sunt varza.

 3. Vezi ca anul corect e 1995.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *