Home / Actualitate / Noua țintă a corectitudinii politice: Comemorarea de la Tâncăbești – Dosar penale pentru Florin Dobrescu

Noua țintă a corectitudinii politice: Comemorarea de la Tâncăbești – Dosar penale pentru Florin Dobrescu

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Februarie 22, 2021

Cine nu reacționează trebuie să știe un lucru: nu va mai exista cine să reacționeze atunci când vă vine rândul. Se întâmplă rapid, la 19 zile de la condamnarea colonelului Zărnescu iată că se întocmește alt dosar penal pe numele lui Florin Dobrescu.

Via Buciumul:

Florin Dobrescu este cercetat penal sub acuzația de promovarea doctrinelor fasciste, legionare și antisemite, precum și pentru cultul unor persoane vinovate de genocid și crime împotriva umanității, la sesizarea lui Arus Zsolt, militant pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Florin Dobrescu a făcut anunțul printr-o postare pe contul său de pe Facebook, postare care a dispărut la scurt timp după publicare. Dobrescu a fost, până în anul 2015, liderul Partidului „Totul pentru Țară”, fiind în prezent secretar al Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” și vicepreședinte al Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei.

Redăm mai jos integral postarea lui Florin Dobrescu:

Dragi prieteni,

E de datoria mea să vă fac cunoscută o nouă încercare de intimidare, prin care se dorește, în realitate, să fiu oprit în activitatea mea de dezvăluire și promovare a adevărului istoric și a Memoriei Rezistenței Anticomuniste din România.

Ieri, vineri 19.02.2020, am fost audiat de reprezentanții Poliției, aducându-mi-se la cunoștință existența unui dosar penal în care sunt acuzat de încălcarea articolelor 4 și 5 din Ordonanța de Urgență Guvernamentală 31/2002 privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Mai exact, sunt acuzat de săvârșirea infracțiunilor de promovare în public a “cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război”, promovarea, în public, a unor „idei, concepții sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”, dar și de „confecționare, vânzare, răspândire, precum și deținere în vederea răspândirii de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”. Concret, acuzația care mi se aduce este legată de inițierea organizării la 30.11.2019, a unei ceremonii religioase de pomenire a lui Corneliu Zelea Codreanu, la locul asasinării acestuia în 1938, respectiv pe DN1, în dreptul pădurii Tâncăbești, unde se află amplasată și o troiță monumentală amintind de acel asasinat politic.

Autorul sesizării penale este un anume Arus Zsolt, din Gheorghieni, județul Harghita, reprezentantul Fundației Szekler Monitor, cetățean român de etnie maghiară, care militează public pentru obținerea autonomiei Ținutului Secuiesc.

Știu că activitățile mele cultural-educative, memoriale și editoriale, care cel mai adesea intră în contradicție cu noua ideologie a corectitudinii politice, deranjează de mulți ani acele cercuri antinaționale și anticreștine, care vor cu orice preț să amputeze și să falsifice istoria recentă a României, îngropând în uitare figurile emblematice ale demnității românești, care s-au opus totalitarismului, și să abată atenția de la crimele oribile comise de agenții internaționalismului comunist. Scopul final fiind, desigur, anihilarea identității noastre naționale. Noul marxism nu poate fi implementat pe un teren unde mai există Dumnezeu și conștiință națională.

A fost o vreme când atacurile și presiunile de acest gen veneau din partea Indtitutului Elie Wiesel și altor oficine conectate la acesta. După repetate insuccese, mult timp au adoptat tactica ignorării mele complete. Acum constat că același gen de atacuri vin dintr-o direcție cu totul suprinzătoare. A unor organizații ce militează pentru autonomia Ținutului Secuiesc. În timp ce Institutul Wiesel tace și, probabil, își freacă mâinile că alții fac treaba lor.

Dar mi se pare incredibil faptul că Procuratura dă curs unei sesizări aberante, prin care un cetățean român este acuzat că a inițiat o slujbă religioasă, un parastas, pentru pomenirea unui creștin ortodox asasinat în acel loc. Fie el și un personaj istoric de statura celui comemorat în acest caz. Consider deci că se depășește deja o anumită linie roșie și că avem de-a face efectiv cu încălcare grosolană a dreptului la libertatea de gândire, de conștiință și de religie, așa cum este el garantat de Constituția României și de Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Pentru astfel de fapte, oamenii se alegeau cu dosare penale în regimul dinainte de Decembrie 1989. Și atunci, pentru ce s-a murit la Revoluție? Pentru ce au luptat cei sacrificați în Rezistența anticomunistă?

Vreau să transmit tuturor că aceste presiuni și încercări de intimidare nu mă vor opri din a rosti adevărul. Pentru că doar Adevărul ne va face liberi!

Vă îndemn pe toți: să ne rugăm pentru Arus Zsolt și pentru toți cei ce au sufletele chinuite de ura împotriva noastră, pentru a se bucura și ei de lumina iubirii lui Hristos.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Să ne trezim din letargie, să luăm exemplul asociațiilor care s-au solidarizat cu Vasile Zărnescu și să ne implicăm, fiecare dintre noi în ce măsură poate să o facă. Nu primim drepturi dacă stăm cu mâna întinsă.

11 comments

 1. Procurorii sunt slugi tocmite ale strainatatii! Daca nu sunt slugi , atunci sunt lasi!

 2. PARASTASUL ESTE UN ACT RELIGIOS PRIN CARE NE RUGAM PENTRU ODIHNA SUFLETELOR MORTILOR NOSTRI !

  NICIO ORDONANTA DE URGENTA NU POATE FI RASTALMACITA IN ASA FEL INCAT SA BLOCHEZE LEGAL PARASTASELE ROMANILOR ORTODOCSI IN TARA LOR !

  ASTIA SUNT CANIBALI, CARE CALCA TOATE CONSTITUTIILE IN PICIOARE !

  ROMANII TREBUIE SA SE SOLIDARIZEZE INTR-UN SINGUR GEST UNITAR IN TOATA TARA :
  TREBUIE IESIT IN STRADA SIMULTAN PESTE TOT PENTRU INTANGIBILITATEA RELIGIEI POPORULUI ROMAN !

  FAMILIA CELUI MAI MARE REVIZIONIST AL FRANTEI , ROBERT FAURISSON , CEL CARE A CERUT RESPECTAREA ADEVARULUI ISTORIC PANA LA MOARTE, A FOST OBLIGATA CA SA-L INMORMANTEZE INTR-UN MORMANT FARA NUMELE LUI PE CRUCE CA SA-I LASE IN PACE MORMANTUL ORGANIZATIILE DE BATAUSI CARE APROAPE CA L-AU LINSAT IN STRADA DE CATEVA ORI ! !

  ASA VOR CANIBALII SA AJUNGEM IN TARA NOASTRA DE FRICA LOR ?

  ASTI-A SUNT CANIBALI NU OAMENI , ASTIA CARE PRIN ORDONANTE DE URGENTA NE INTERZIC PARASTASELE PENTRU SUFLETELE MORTILOR NOSTRI !

  SCHIMBATI GUVERNUL CRESTINOFOB !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  SI ORDONANTELE LOR DE URGENTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  PRIN CARE CANIBALII CARE NE-AU PRELUAT TARA CU FORTA, CACI SUNTEM DEZARMATI , SI PRIN INSELACIUNE, CALCA SISTEMATIC IN PICIOARE TOATE CONSTITUTIILE PE CARE SE BAZEAZA ROMANIA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Un rasist hun al lui Atila vrea o “republicã hunicã secuiascã” pe teritoriul României iar neobolsevici holocau$tizati condamnã romãni ca “facisti”!!!

 4. Trebuie să încetăm cu limbajul acesta impus întocmai de dușmani. Naționalismul și atitudinea patriotică este ținta uneltelor globaliste din România. Institutul Elie Wiesel este filiala mamă a tuturor organizațiilor antiromânești din țară, care sunt activate pe rând împotriva rezistenților. În spatele așa ziselor organizații secuiești, se află Fondul Structural al Regiunilor din U.E. Secuii de rând sunt manipulați de U.E., așa cum o face peste tot unde există minorități, în vederea planului de desființare a națiunilor. Deci revin, căci e fumdental, nu este vorba de “corectitudine politică”, ci de asasinarea României, cu asistența organizațiilor jidovești autohtone, care organizează în profunzime dislocarea națională pe toate planurile. Naționaliștii sunt ultimii mohicani împotriva sclaviei viitoare.

 5. Care își spune “naționalist” și nu luptă împotriva U.E. și pentru Ro-exit, nu e antidotul ci otrava!

 6. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Îi recomand domnului Florin Dobrescu să prezinte procurorilor Însemnări de la Jilava. Acest testament al lui Corneliu Codreanu este o dovadă a pocăinței creștine și a recunoașterii greșelilor trecutului. Celor care nu cunosc, după învățătura dumnezeului lor, decât răzbunarea “dinte pentru dinte și ochi pentru ochi”, le amintim faptul că Iisus Hristos a venit pentru cei păcătoși.

 7. In magistratura, ca sa nu mai vorbim de politie, sunt bagate toate scursurile societatii: romani tiganizati, curve, iubitori de gay. Jidovii isi pregatesc piesele ca sa ne omoare. Trebuie facute rascoale non-pasnice pentru a salva rasa alba, cu doua proteste care oricum nu suntmediatizate nu facem nimic.

 8. Cum ii cheama pe politisti, ce familii au? Cum il cheama pe procuror? dar pe judecatorul si procurorul care l-au bagat pe zarnescu la puscarie? Daca nu luptam cum trebuie, sa ii rezolvam noi pe astia, ne vor rezolva ei pe noi. Asa au inceput si in vest, iar acuma arestarea oricui vorbeste impotriva raselor inferioare sau a homosexualilor este un lucru normal, asta se intampla daca oamenii nu reactioneaza. In vest e normal sa te aresteze daca zici ca Hitler sa fost bun sau oricare alt nationalist, pentru ca de la Hitler se trece la Codreanu, apoi la eminescu, apoi la Eugen Grigore si orice fel de nationalist si orice o car eindrazneste sa nu suporte rasele inferioare si homosexualii. In vest e normal sa nu te primeasca in scoli, sa fii concediat sau sa fii dat afara si din spital cand iti este rau daca nu suporti gunoaiele care iti spurca tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.