Home / Actualitate / Naționaliștii din Iași curăță și restaurează Crucea Eroilor din comuna Victoria

Naționaliștii din Iași curăță și restaurează Crucea Eroilor din comuna Victoria

Incorect Politic
Iunie 23, 2021

Comunitatea Identitară Iași renovează un monument în memoria Eroilor Neamului

Via Comunitateaidentitară:

 

La data de 21 iunie 2021, membrii Comunității Identitare Iași au organizat o acțiune de comemorare a eroilor neamului românesc cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la intrarea României în cel  de-al Doilea Război Mondial. Acțiunea s-a desfășurat la monumentul Crucea Eroilor din comuna  Victoria, edificiu ridicat în cinstea celor ce au luptat și s-au jerftit pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei. Cu 80 de ani în urmă, la această dată Armata Română primea de la generalul Ion Antonescu legendarul ordin:„Ostaşi, vă ordon treceţi Prutul!“.

Acțiunea a constat în depunerea unei jerbe cu mesajul ”În memoria celor căzuți pe câmpul de luptă” și, totodată în igienizarea și restauarea ansamblului monumental. S-a curățat zona și s-au dat cu var crucile și soclul monumentului. În ciuda vremii ce dădea semne de ploaie în prima parte a zilei, acțiunea s-a dovedit a fi un succes, bucurându-se de aprecierile primarului comunei.

 

Comunitatea Identitară Iași renovează un monument în memoria Eroilor Neamului

Pe viitor, ne propunem să mai realizăm astfel de acțiuni, subliniind importanța conservării și restaurării monumentelor istorice. Prin exemplul nostru, dorim să încurajăm astfel de comportamente în rândul tuturor celor ce își prețuiesc țara, identitatea și istoria.

Nota redacției: Această asociație a anunțat o strângere de fonduri pentru Românii dați în judecată pentru “instigare la ură“, până acum singura acțiune de acest gen din societatea civilă românească.

Leave a Reply

Your email address will not be published.