Home / Educativ / Marie Curie a fost Prostituată la Slobozia!

Marie Curie a fost Prostituată la Slobozia!

Incorect Politic
Noiembrie 26, 2018

Justițiarul:

            Marie Curie a fost Prostituată la Slobozia!

Așa este că v-a atras titlul? Acum două-trei zile scriam despre rolul imbecilizator al internetului, cînd am primit o nouă mostră.

Știu din proprie experiență că oamenii sînt tentați să creadă ceea le place să audă sau să citească, ceea ce le place să creadă că ar fi adevărat. Dar tot din proprie exeperiență am invățat să verific ceea ce citesc, mai ales ce nu este asumat de nimeni.

Am primit ieri printr-un mail un articol care ar fi trebuit să îmi gîdile sentimentele patriotice, articol nesemnat și fără menționarea sursei, conform căruia unii dintre cei mai mulți savanți ai lumii din ultimii 150 de ani au fost români, dar nenorociții de la wikipedia le ascund originea.

Or fi de multe ori cei de la wikipedia niște nenorociți, dar nu în aceste cazuri.

Nu aveam nici un fel de date, așa că am pierdut mult timp pentru a-i da de urmă. Am reușit să aflu că prima apariție ar fi fost pe portalul „Cotidian Zilnic” (care nu mai există) de unde a fost preluat la 12 ian. 2016 de  „Efemeride.ro”, la 27 martie 2016 de „Certitudinea” și la 5 ian. 2017 de blogul „Marian Cojanu”, fara menționarea numelui autorului.

Cînd l-am găsit, am constatat că nu sînt doar cinci, ca în articolul pe care îl primisem, ci șase. Dar ultima poziție (Marie Curie) era atît de gogonată, încît cine a continuat intoxicarea pe net a renunțat la aceasta. Vă dau linkul, eu făcînd scurte comentarii.

https://www.efemeride.ro/stiai-ca-sunt-romani-nicolae-teslea-si-alti-5-inventatori-a-caror-origine-romaneasca-este-tainuita/

Articolul începe foarte parșiv, conform unui șablon pe care l-am mai întîlnit în astfel de cazuri de manipulare.

Ni se amintește un fapt real, controversa asupra primului om care s-a ridicat de la sol cu un aparat de zbor (Traian Vuia, frații Wright sau Alberto Santos-Dumont), după care este prezentat un prim caz, în care poate exista un sîmbure (depărtat) de adevăr – în rest, tot articolul nu cuprinde decît minciuni.

Nicolae Teslea (Nikola Tesla, 1856-1943)

„Probabil cel mai faimos caz, Nicolae Teslea s-a născut la 10 iulie 1856, în actuala Croație, localitatea Smiljan, ca fiu al preotului ortodox Milutin Teslea şi al Gicăi Măndici, o româncă care purta tricolorul în păr zi de zi…. Nu vorbea des despre originile sale, dar a avut mai multe răbufniri în fața presei în timpul „războaielor” purtate cu Thomas Edison (n. Tibor Arpad Edvarson) pe care l-a făcut „bozgor împuțit”.

Data nașterii, locul nașterii și numele tatălui (într-adevăr preot ortodox în Croația catolică) sînt corecte, dar numele mamei este greșit (de asemenea fiică de preot ortodox, numele ei era ”Đuka” – cred că se citește Giuca).

Sîmburele de adevăr îl constituie faptul că printre aromâni circulă legenda că Tesla era aromân. Căutînd, pentru a scrie Monografia marilor aromâni din toate timpurile și de pretutindeni date despre Tesla, nu am găsit nimic elocvent și satisfăcător cu privire la originile lui, dar nici nu am găsit nimic despre tîmpenia cu tricolorul purtat zilnic de mama lui în cosițe, și care era un fapt imposibil din mai multe motive.

Un alt lucru adevărat (a avut unele neînțelegeri sau conflicte cu Edison, care ii cam fura invențiile), se termină tot cu o minciună, că  l-a făcut „bozgor împuțit”. Thomas Alva Edison avea cu Ungaria aceleași legături pe care le are anonimul autor cu adevărul.

Liviu Pastor (Louis Pasteur, 1822-1895)

„Liviu Pastor era chinuit de consumul de lapte, pe care trebuia să îl bea la insistențele tatălui său, „că așa beam în Hunedoara și mă făcui ficior puternic, na!” Liviu a început să fiarbă laptele cu mămăligă și a observat că nu se mai strică și nu îi mai dă dureri de burtă. Asta a condus la descoperirea procedurii pasteurizării, un procedeu industrial deosebit de important pentru distribuirea lactatelor pe piață.”

Și în acest fel, tînărul Liviu (devenit Louis) făcîndu-și în Franța mămăligă pe care o fierbea cu lapte, a descoperit principiile pasteurizării.

Goțlib Daimlăr (Gottlieb Wilhelm Daimler, 1834-1900)

„Evreu român născut și crescut în mahalalele Bucureștene, în copilărie Goțlib Daimlăr trebuia să împingă o roată imensă la Moara lui Assan cu ajutorul unui măgar pe care l-a numit Otto.”

Daimler s-a născut în Germania și nici măcar nu era evreu.

Alexandru Graham Beliu (Alexander Graham Bell, 1847-1922)

„Născut în 1847 în Edinburgh, Scoția, tatăl său a fost un lucrător la gaterul din Sinaia iar mama sa o scoțiancă care a stat 5 ani în România să predea engleză Regelui Carol.”

Tatăl lui, așa zisul lucrătir la gater în Sinaia, a fost în realitate profesorul Alexander Melville Bell, fonetician.

Alin Țuring (Alan Mathison Turing, 1912-1954)

„Denumit „părintele calculatoarelor”, Alin Țuring s-a născut în 23 iunie 1912 în Brăila, tânărul fiind ostracizat de comunitatea de brăileni pentru că era homosexual.”

Turing, cel care a reușit să dezlege taina mașinii de criptat Enigma, s-a născut la Londra și, iată un alt adevăr, chiar a fost homosexual fiind castrat chimis.

Marie Skłodowska Curie (1867-1934)

Marie Curie a fost Prostituată la Slobozia!

„Cea mai faimoasă femeie de știință din istorie a avut origini umbrite de o profesie rușinoasă.

Lucrând într-un bordel din Slobozia, Maria „curista” a devenit preferata unui excentric nobil francez Pierre Curie, care a dus-o în Polonia unde i-a dat numele de Maria Salomea Skłodowska (numele din urmă fiind versiunea in poloneză a toponimului „Slobozia”)…Cei doi s-au căsătorit și Maria Skłodowska a luat numele lui Pierre Curie dar spre sfârșitul căsătoriei Pierre a început să o otrăvească pe Maria cu substanțe radioactive.

Maria și-a acceptat soarta din dragoste pentru soț, dar înainte să moară a studiat efectele și structura otrăvurilor. Cel mai potent element radioactiv l-a numit întâi Slobonium, dar după moarte Pierre Curie i-a schimbat numele în Polonium pentru a mușamaliza originile româncei.”

Aceasta este de departe cea mai mîrșavă dintre toate mențiunile. Marie Curie s-a născut în Varșovia, iar drumurile ei erau Varșovia-Paris și retur, fără escală în Slobozia.

În ce privește faptul că Pierre Curie și-a otrăvit soția, poate că ar trebui menționat faptul că Pierre Curie a murit în 1906, iar Marie în 1934.

Ultima mențiune, că în cinstea localității ialomițene în care și-ar fi practicat (cu sau fără carte de muncă) meseria de prostituată, a dat inițial poloniului numele de slobonium, este de rîsul curcilor.

Am citit în acești ani pe internet sau pe mail o sumedenie de fake-news, de diversiuni, de intoxicări, de manipulări, de minciuni.

Am citit o poezie pornografică pretins scrisă de George Coșbuc, în care apărea și un elicopter, ceea ce la moartea lui Coșbuc nu exista. Am citit multe citate atribuite în mod fals părintelui Iustin Pîrvu (ceea ce a determinat la un moment dat Mănăstire Petru Vodă să conteste că acestea îi aparțineau părintelui Iustin) sau părintelui Arsenie Boca.

Pe locul întîi însă se află, ex-aequo, acest articol și un altul, scris cu mai mulți ani în urmă de un dușman al aromânilor, postat pe un blog (nu știu dacă m-am exprimat corect) înființat special în acest scop întrucît a existat o singura postare, aceasta (bergdoe1).

Autorul, după tiparul ușor de recunoscut, amestecă fapte și nume adevărate cu ficțiuni. Suține că aromânii au intrat fraudulos pe pămîntul românesc, fiind spioni ai turcilor, că în prezent aromânii s-au înțeles cu ungurii să împarte România între ei, că cei vinovați de distrugerea în ultimele decenii a României au fost aromâni (trecînd printre aromâni și evrei declarați!) – poate că au fost unii care au crezut și această diversiune.

În ce îl privește pe autorul articolul cu marii români nerecunoscuți, nu pot să știu ce l-a îmboldit să facă această porcărie. Oare să testeze vigilența site-urilor? – iată că a reușit, a fost preluat și nu de unul singur fără nici o verificare. Să vadă dacă manipularea continuă? – iată că a reușit, minciunile lui circulă și azi prin mail. Să imbecilizeze românii? – asta sper să nu reușească, sînt destui cei care reușesc. Oricare ar fi fost motivația lui, pentru mine, din punct de vedere uman, este un gunoi.

Dan Cristian IONESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *