O carte plină de ranchiuna și ură… Nici Iorga, nici Mircea Eliade, nici Cioran, nici Eminescu și încă zeci de nume de mari intelectuali români interbelici nu au fost iertați de otrava și ura ce o emană Al. Florian și Ana Bărbulescu într-un așa-zis studiu de 50 de pagini.

Pe Mircea Vulcănescu, ca să-l scoată criminal de război (ce oroare ) și autor de genocid individul s-a scremut pur și simplu. Ros de ură grea, neagră față de toată marea noastră cultura interbelică, acest mititel învârte cuvinte noi, schilodeste altele ca să arate lumii antisem… românesc interbelic.

Individul scorneste noi concepte mincinoase, otrăvite… De pildă „memorie rea”. Dacă poporul român își onorează sufletul cu recunoștință și neuitare față de sutele de mii de martiri ai genocidului stalinist din anii ’50-’60, atunci el dovedește rătăcire și „Memorie rea”.

Ei ne-au ucis cu zecile de mii în anii ’50, cu sute de mii în numele unui regim criminal, iar dacă mari scriitori români interbelici su scris despre realitățile negative provocate de dnii evr.., tot poporul român e criminal și autor de genocid… O așa blasfemie nu poate fi tolerată !

Doar ei au suferit, doar ei sant victime, doar ei au dreptul la Memorie! Românii nu! Abjecția acestui nazist care emană ură prin fiecare celula a sa e atinsă când ne batjocorește simbolul național unic – Mihai Eminescu..

Pentru el Eminescu nu este decât un oarecare om atins de o boală numită antisemitism. „Cam antisemit”, notează individul, făcând trimitere la poetul național.

Asemenea cărți și asemenea indivizi incită la ură și xenofobie prin texte murdare pline de ranchiuna și exagerări.

În viziunea malefică, bolnavă a autorilor, poporul român, încă înainte de a fi apărut în Istorie, a fost și este „antisemit”.

A sosit momentul să nu le mai permitem acestor ipochimeni să ne acuze.

Gata.

De ajuns ați umilit și călcat în picioare orice fărâmă de demnitate Românească!

https://www.art-emis.ro/cronica-de-carte/ura-grea-neagra-fata-de-toata-marea-noastra-cultura-interbelica  – 31 mai 2023