Home / Internațional / Linux Renunță la Meritocrație

Linux Renunță la Meritocrație

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 20, 2018

O introducere generală despre Linux:

Wikipedia:

Termenul Linux se referă și la nucleul Linux, însă în mod uzual este folosit pentru a descrie întregul sistem de operare pentru calculatoare, compus din nucleul Linux, biblioteci software și diverse unelte. O “distribuție Linux” adaugă acestor componente de bază o mare cantitate de programe, organizate în „pachete”.

Linux are sursă-deschisă, adică acest nucleu este valabil gratuit pentru oricine dorește să-l folosească și să creeze o distribuție proprie, asta este diferența majoră dintre Windows (care e sistem închis) și Linux (sursă-deschisă).

Pentru ca cineva să aibă o distribuție oficială, trebuie să înainteze codul pentru revizuire, această revizuire fiind făcută de Linus Torvald, creatorul și principalul programator Linux.

Asta până duminica trecută, când Linus și-a anunțat retragerea.

Linux renunță la meritocrație

Linus Torvald, strălucitul programator care a susținut că nu contează persoana care scrie codul, ci codul în sine, să fie bun, să fie clar, să fie funcțional, s-a retras în mod bizar la 30 de minute după ce a semnat un document prin care Codul de Conduită al Linux renunță la conceptul meritocrației.

Noul cod conține o sumedenie de referințe la “adresări cultural insensibile” și “asumpții de gen”, fiind scris în limbajul cu care ne-a obișnuit stânga radicală.

Linux Renunță la Meritocrație

Unii dintre voi ar zice că acest document este o declarație politică.

Aveți dreptate, chiar autorul a recunoscut asta:

Linux Renunță la Meritocrație

Autorul acestui document politic, Coraline Ada Ehmke, și-a promovat site-ul pe twitter, care este un veritabil manifest neomarxist pentru abolirea meritocrației și renunțarea la angajarea pe bază de merit și competență.

Chiar dacă pare rupt dintr-un scenariu distopic, manifestul de mai jos există, este real și ideile antimeritocratice au pătruns în mod paradoxal în domeniul tehnologiei informației, domeniu implicit meritocratic.

Linux Renunță la Meritocrație Linux Renunță la Meritocrație

Bine ați venit în lumea lui Coraline Ada Ehmke, transexual implicat în activism pentru stânga radicală.

Linux Renunță la Meritocrație

Acesta susține că meritocrația este misogină, supremasistă, albă și patriarhală.

Într-un interviu, acesta a comparat programarea cu vrăjitoria, recunoscând că urmează modelul Kabalei, tradiția mistică iudaică:

Complet dezlănțuit pe twitter, Ehmke vorbește despre toxicitatea comunității Linux și sărbătorește retragerea lui Linus din industrie:

 

Speculațiile că Linus s-a retras din cauza unui șantaj au început să apară imediat după ce acesta a scris declarația de plecare.

Din declarație:

This week people in our community confronted me about my lifetime of not understanding emotions. My flippant attacks in emails have been both unprofessional and uncalled for. Especially at times when I made it personal. In my quest for a better patch, this made sense to me. I know now this was not OK and I am truly sorry. The above is basically a long-winded way to get to the somewhat painful personal admission that hey, I need to change some of my behavior, and I want to apologize to the people that my personal behavior hurt and possibly drove away from kernel development entirely.

A fost confruntat de (((oameni din comunitate))) și a cedat. Anticipând un linșaj mediatic, și-a erut scuze și a plecat. Probabil îl aveau cu ceva la mână.

Următoarea propoziție este înfricoșătoare:

I am going to take time off and get some assistance on how to understand people’s emotions and respond appropriately.

Traducere: Mă duc la reeducare.

URMĂRI

Pătrunderea politicii neomarxiste în industria tehnologiei informației este un fenomen relativ nou. Abolirea meritocrației înseamnă angajarea persoanelor incompetente, căci altfel e discriminare pe bază de merit, nu-i așa?

Din punct de vedere al unei afaceri, astfel de decizie este neprofitabilă pe termen lung. Ca să faci profit trebuie să ai un produs sau să prestezi un serviciu, iar cu cât concurența e mai acerbă, cu atât mai calitativ trebuie să fie produsul sau serviciul prestat, iar ca să ai un produs de calitate, ai nevoie de oameni competenți.

Nu există pragmatism în decizia de a înlătura meritocrația de dragul semnalării virtuții sociale, pur și simplu nu este un sistem sustenabil din punct de vedere economic.

Subminarea industriei tehnologice va genera:

  • Reacții legitime de protest din partea specialiștilor și a oamenilor competenți care ar putea să-și piardă locul de muncă pentru expresiile lor “cultural insensibile”.
  • Falimentul companiilor care pun politica deasupra economiei de piață.
  • Dezvoltarea platformelor alternative neviciate de influența neomarxistă.

Desființarea meritocrației nu prinde la mase și este ușor de combătut. Să fie ăsta dealul pe care activiștii neobolșevici au ales să moara?

Pentru noi este ca și cum am găsi o cutie plină cu muniție în mijlocul drumului. Ridicând ochii, vedem cum stânga radicală se pune singură la zid.

Tot ce trebuie să facem este să pregătim armele.

 

 

 

One comment

  1. Nu se poate!?!?!?
    Python joins movement to dump ‘offensive’ master, slave terms
    Python creator Guido van Rossum retired as “benevolent dictator for life” in July, but like Michael Corleone in The Godfather III, he’s been pulled back in to resolve a debate about politically incorrect language. Like other open source communities, Python’s minders have been asked whether they really want to continue using …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *