Home / Actualitate / La Mulți Ani Justițiarul!

La Mulți Ani Justițiarul!

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
September 22, 2019

Presa liberă este un un diamant. Valorează mult și se găsește rar.

Site-urile naționaliste se pot număra pe degete. Dintre ele, nu toate au curajul de a vorbi despre anumiți aleși…și nu mă refer la persoane votate în alegeri.

Inițial, în epoca de piatră a informației (înainte să explodeze internetul), Justițiarul apărut în format tipărit, apoi din ianuarie 2013 a devenit publicație online.  Justițiarul reprezintă pentru mulți un reper și o oază de speranță în deșertul României contemporane.

Dintr-o conversație cu directorul Marius Albin Marinescu, am aflat câteva informații istorice despre publicație, redau fragmentul aici:

Marius Albin Marinescu: „Justițiarul” a fost fondat de subsemnatul în luna septembrie 2000, când s-a și tipărit primul număr de opt pagini, difuzat doar în municipiul Sibiu. Din anul 2002, revista „Justițiarul” a devenit publicație săptămânală cu difuzare națională, pentru județul Sibiu fiind tipărită revista „Justițiarul sibian”, ambele având 16 pagini, din care 8 erau color (coperțile și cele două pagini din mijloc). În 2002 au mai apărut revistele locale „Justițiarul brașovean” (difuzare în județul Brașov), „Justițiarul bihorean” (difuzare în județul Bihor) și „Justițiarul medieșan” (difuzare în municipiul Mediaș), fiecare având propria redacție, doar tiparul era comun, la o tipografie din Brașov, fiindcă la Sibiu eram interziși la tipografii – ordinul lui Iohannis – din anul 2001. În timp, au dispărut, pe rând, publicațiile cu redacții în alte județe. Au mai rămas doar „Justițiarul” și „Justițiarul sibian”, sporadic mai apărea și „Justițiarul medieșan”. Edițiile print ale revistelor „Justițiarul” și „Justițiarul sibian” s-au tipărit până în decembrie 2012. Din ianuarie 2013, ambele reviste și-au continuat activitatea doar în format online.

Într-o societate sănătoasă la cap, curajul de a face demersuri în justiție împotriva trădătorilor, de a vorbi despre chestiunea jidănească, de a-ți asuma această luptă deschis, în nume propriu, atrage apreciere și recunoștință.

La mulți ani Justițiarul

Pentru a deveni o forță culturală, naționaliștii trebuie să ajungă la maturitatea necesară să se susțină reciproc chiar dacă nu sunt în totalitate de acord cu viziunea fiecăruia. Trebuie să construim o forță prin unitate.

Sunt recunoscător pentru sacrificiul și munca depusă de către Marius Albin Marinescu, întrucât nu este o muncă ușoară să publici articole în fiecare zi timp de 19 ani. Îl declar un avatar al românismului!

La mulți ani!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *