Home / Actualitate / Klaus Iohannis Reales în 2019

Klaus Iohannis Reales în 2019

Incorect Politic
Mai 30, 2019

Via Justițiarul, iscălit de prietenul Dan Cristian Ionescu:

Din motive foarte obiective, voi fi extrem de succint și în lipsa multor informații esențiale nu mă voi hazarda în analize. Vă spun doar atît, că la sfîrșitul anului Iohannis va obține un nou mandat. Nu aruncați cu pietre în mesager, eu vă spun doar ce am înțeles azi noapte de la Dragnea.

Rezultatele de ieri nu m-au dezamăgit. Ești dezamăgit doar cînd ai așteptări, cînd ai speranțe. Eu nu aveam.

Am și eu însă unele nelămuriri, unele întrebări, unele curiozități.

Oare, așa cum susțin unii, serviciile secrete și-au vîrît coada și au influențat rezultatul votului? Posibil, eu oricum am criticat de mult centralizarea acestor rezultate printr-un server principal (central) care nu știu de către cine este controlat.

Oare acesta este nivelul politic al poporului român (nici nu mai îmi permit să vorbesc despre națiunea română)? Posibil, ar fi un nou exemplu după referendumul eșuat din toamnă.

Că PSD a pierdut masiv teren față de alegerile parlamentare iar ALDE a fost spulberat, nu mă mir. Am criticat de multe ori faptul că alianța în loc să investească, să creeze locuri de muncă, s-a mulțumit să ofere pomeni electorale iar acum „pomanagii” i-au abandonat.

Am citit multe articole din care rezulta că PSD este singurul partid patriotic parlamentar. Poate, nu știu. Nu știu cine va conduce Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (adică dacă vor fi români sau străini, poate ne trezim și aici cu Mark Gitenstein), nu știu ce a rămas din OUG nr. 114/2018.Dacă nu am răspunsul la aceste întrebări dar și la multe altele, eu nu pot să spun că atitudinea PSD reprezintă patriotism sau simple palavre.

Surprinzător este altceva, cum au obținut PNL și USR PLUS aproape 50 % din voturile celor care s-au prezentat la urne? Cu ce i-au cîștigat pe români? S-au remarcat doar prin servilitatea necondiționată față de Klaus Iohannis, prin atitudini antiromânești, prin lungi critici lipsite de substanță față de PSD, prin lipsa oricărui program util țării. Uitați-vă la cei care conduc aceste partide și care ar putea fi viitorii guvernanți ai României, uitați-vă și plîngeți.

Deocamdată, fără rezultatele definitive la nivel european, nu pot să spun decît că dintre toate țările mari ale continentului, noi sîntem singurii care nu am trimis în parlamentul european nici un naționalist, nici un eurosceptic.

Klaus Iohannis a felicitat poporul român fiindcă s-a exprimat atît de puternic împotriva corupției.  Eu cred că în acest caz Iohannis ar trebui să se ducă acasă. Dar el nu asta intenționează să facă, el trimite acasă PSD-ul.

Azi noapte Liviu Dragnea a anunțat că în scurt timp alianța PSD-ALDE va hotărî pe cine va propune la președenția României, pe Călin Popescu Tăriceanu sau pe Gabriela Vrînceanu Firea (doi pretinși patrioți care au făcut mult mai mult pentru comunitatea evreiască din România sau din București decît au făcut pentru români sau pentru bucureșteni, doi pretins creștini, doi oameni foarte bogați).

Îmi aduc aminte de vorbele superbe ale Cuviosului Paisie Aghioritul „Sîntem prea bogați pentru a ne mai numi și creștini.” (am citat din memorie).

Dacă va fi desemnat Călin Popescu Tăriceanu, nu va fi votat nici de PSD. Dacă va fi desemnată Gabriela Vrînceanu Firea, va fi votată de comunitatea evreiască și de cei din Chișinău, dar nu va primi prea multe voturi de la PSD și sigur nu de la ALDE.

Klaus Iohannis are drumul deschis pentru un nou mandat.

În 2004, PSD l-a propus la președenție pe Adrian Năstase, și ne-am ales cu Traian Băsescu.

În 2009, PSD l-a propus pe Mircea Geoană, oferind lui Traian Băsescu al doilea mandat.

În 2014, PSD l-a propus pe Victor Ponta și așa a ajuns președinte pentru prima dată Klaus Iohannis.

Acum, indiferent de varianta pe care o va alege, PSD îi oferă pe tavă lui Klaus Iohannis încă un mandat.

Parcă în statutul PSD ar fi prevăzută sabotarea propriului partid. Cel puțin, așa văd eu lucrurile, poate mă înșel. Într-un articol scris la sfîrșitul anului trecut am menționat că după unele informații, Gabi Firea este sprijinită de unele „structuri”.

Dan Cristian IONESCU

One comment

  1. …a propos de respectivul Fond Suveran de Investitii. Sa ne aducem aminte de unde a luat Liviu Dragnea conceptul: de la domnul economist doctor Constantin Cojocaru (Dumnezeu sa-l odihneasca) cu al sau Fond National Distributiv.. aceeasi conceptie i-a fost furata, nici macar nu i-a spus un multumesc. Dar unde este acum Dragnea? Ce s-a intamplat cand nu a mai avut “paine” din partea domnului Cojocaru? A ramas fara material, nu-i asa!? 😀 Ce chestie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *