Home / Actualitate / Klaus Iohannis, DINAMITAT la Consiliul Superior al Magistraturii -“Poate nu veți mai aduce dezbinare în această instituție”

Klaus Iohannis, DINAMITAT la Consiliul Superior al Magistraturii -“Poate nu veți mai aduce dezbinare în această instituție”

Incorect Politic
Decembrie 6, 2020

 

Via Justițiarul:

”Din păcate, obiceiul dumneavoastră de a face politică în CSM este evident. Aş vrea să vă adresez o rugăminte care vine din partea mea şi nu numai a mea, a multor magistraţi ai acestei ţări. Vă adresez rugăminteam, poate măcar la finalul mandatului nostru nu veţi mai aduce dezbinare în această instituţie, pentru că suntem sufiecient de dezbinaţi. Ştiu că sunteţi un creştin. Vă văd de multe ori la televizor duminica. Ştiţi şi dumneavoastră, cu siguranţă, că la sfârşitul vieţii nu dăm socoteală pentru cât am urât, ci pentru cât am iubit şi iertat, domnule preşedinte. E foarte important acest lucru”, a declarat judecătarea Gabriela Baltag, la finalul discursului rostit de Klaus Iohannis în şedinţa de bilant a CSM.

Aceasta i-a cerut preşedintelui şi să precizeze cum se raportează la prezenţa serviciilor în justiţie: ”Dacă tot sunteţi oaspetele nostru, musafir cum spuneţi dumneavoastră, aş vrea să nu lăsăm să treacă această zi fără să spuneţi colegilor noştri şi societăţii căreia vă adresaţi, cum vă raportaţi dumneavoastră la posibilitatea de a fi din nou pe val în justiţie serviciile de informaţii, indiferent de numele lor. Ştiu că v-am auzit în octombrie vorbind despre faptul că nu veţi agrea acest lucru, dar să nu uităm domnule preşedinte că în septembrie aţi dat un vot în CSAT pe această problemă şi nu îmi explic dacă va exista o hotărâre de rectractare faţă de viziunea dumneavoastră din octombrie. M-aş bucura dacă aş afla răspunsul la această problemă, eu şi cei care sunt bineînţeles preocupaţi de posibilitatea implicării serviciilor secrete în actul de justiţie

La rândul său, judecătoarea Simona Marcu a făcut apel la ”echilibru”.

”Ştiu că suntem în prag de alegeri, mai sunt doar câteva zile, dar nu aş dori să se titreze pe marginea şedinţei noastre de astăzi titluri de genul «în plenul CSM se vorbeşte despre majorităţi parlamentare toxice versus majorităţi parlamentare progresiste», pentru că nu este acesta rolul nostru. Aş dori să adresez un îndemn la echilibru şi, ca să îl citez pe domnul preşedinte «o abordare matură lipsită de partizanat».”, a declarat Simona Marcu.

Klaus Iohannis a vorbit, joi, în şedinţa CSM despre votul dat de români la referendumul din 2019.

”Într-o Românie europeană, nimeni nu este mai presus de lege, iar justiţia trebuie să funcţioneze la întreaga sa capacitate, pentru a-şi îndeplini misiunea nobilă. Prin votul exprimat la referendumul din 2019, românii au transmis clasei politice un puternic semnal că independenţa justiţiei şi buna sa funcţionare nu sunt lucruri negociabile şi reprezintă coordonatele dezvoltării unei Românii europene.

Românii au dat, totodată, un mesaj clar şi pentru continuarea luptei anticorupţie şi suntem datori să răspundem onest tuturor acestor solicitări legitime ale cetăţenilor. Procesul de reparare a legilor justiţiei, de creare a unui cadru legislativ coerent, stabil şi de implementare a recomandărilor MCV, ale Comisiei de la Veneţia sau ale GRECO a început deja. Motivul pentru care acest demers nu s-a finalizat însă este bine cunoscut: o majoritate parlamentară care nu numai că nu a făcut nici un secret din faptul că este ostilă unor reforme reale ale sistemului judiciar, dar care s-a şi dedicat trup şi suflet adoptării unor legi menite să-i apere pe infractori. O majoritate parlamentară care, chiar şi după sancţiunea dură primită în 2019 din partea românilor, nu s-a sfiit să voteze măsuri contrare interesului public ori să întârzie adoptarea unora extrem de necesare”, a adăugat preşedintele.

2 comments

 1. iohannis nu e creștin, acolo a gresit dna Baltag

  n-ai cum sa slujesti iudeii si sodomitii si sa fi crestin

 2. De cand durul Simion
  Ii dadu lui Ghinion,
  Cum ia-i da in cap c-un par,
  Harta Romaniei Mari,

  (Aia cu padurile si toate livezile)
  Ca sa simta ceafa-i lata
  Ce esente-aveam odata_

  Padurarii cei de ieri,
  Ajunsi azi consilieri,
  S-au gandit ca o sa tina
  (Sa-l mai spele-un pic de vina

  Pentru-al codrilor pogrom)
  Sa-l duca la plantat pomi…
  Nu la Bran ori la Busteni,
  Ci prin parc la Cotroceni

  Dar, furati de actiune,
  Neglijat-au toti a-i spune
  Cat mai simplu, sa priceapa,
  Cum se pune pomu-n groapa…

  Caci sapand si ei de zor,
  Au uitat ca Boss-ul lor
  Ce-a taiat frunze la caini
  Cinci ani pana-n radacini,
  Cat e tara-n lung si lat,
  Nu-i expert si la plantat!

  Ci numai la defrisare,
  La-infieri peste hotare
  Si la adunat de case
  (Chiar de n-are decat sase)

  Incat noi, vazand, ne-am zis
  Ca de-o fi iarasi convins
  Sa dea-n gropi la vreo plantare_
  Fara-aluzii legionare

  Sa-i strigam cinci vorbe tare
  Si-alceva nimic in plus,
  Sa-inteleaga ce i-am spus:
  _Klaus, cu verdele-n sus !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *