Home / Chestiunea Jidănească / Jos ghearele de pe eroii naționali! Generalul Radu Theodoru la 98 de ani, acuzat de institutul Elie Wiesel că este antisemit

Jos ghearele de pe eroii naționali! Generalul Radu Theodoru la 98 de ani, acuzat de institutul Elie Wiesel că este antisemit

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 24, 2021

Jos ghearele de pe eroii naționali! Generalul Radu Theodoru la 98 de ani acuzat de institutul Elie Wiesel că este antisemit

Jos ghearele de pe eroii naționali! Generalul Radu Theodoru, la 98 de ani, acuzat de institutul Elie Wiesel că este antisemit

…Dar dacă-ar veni vreun blestem,

Carpații și frații sări-vor ca unul

Urmând comandantul suprem!

A venit un blestem asupra țării în forma institutului Elie Wiesel, care și-a asumat rolul de jandarm al discursului public, comițând acte de terorism cultural prin atacarea identității naționale și rescrierea istoriei. Acest institut se ocupă, printre altele, de redenumirea străzilor, a școlilor și a instituțiilor ce poartă nume de legionar.

Ultima năzbâtie antiromânească a institutului susnumit este intervenția pe lângă ministrul apărării, Vasile Dîncu, pentru a șterge postarea prin care îl omagia pe domnul general Radu Theodoru pentru împlinirea vârstei de 98 de ani. Probabil cei de la institut s-au simțit amenințați după discursul în care domnul general a numit Mossadul.

Iată postarea celor de la Elie Wiesel, care amenință cu legea:

 

Conformându-se, ca o nevertebrată, Vasile Dîncu a eliminat postarea și și-a cerut scuze.

Jidanii l-au bătut pe umăr mulțumindu-i pentru reacția rapidă, dar l-au tras de urechi avertizând să nu se mai întâmple!

Reacția lui Marko Katz

 

 G4Media:

UPDATE: Ministerul Apărării a șters postarea care omagia un general antisemit, unul dintre cei mai mari negaționiști ai Holocaustului. Institutul Elie Wiesel a reacționat dur, arătând că ”elogiul purtătorilor de valori radicale ne îndepărtează de NATO și UE”

Update 18.14: Ministerul Apărării arată într-un comentariu reacție pentru G4Media că ”regretă” situația și că a șters postarea. Ministerul a calificat incidentul drept ”o eroare impardonabilă”. ”Milioanele de nevinovați care au căzut victime ale Holocaustului reprezintă o tragedie care nu va putea fi niciodată uitată. Ministerul Apărării Naționale participă în mod activ la implementarea măsurilor de prevenire şi combatere a antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură în România. Postarea a fost înlăturată de pe pagina ministerului și vă asigurăm că vom acționa cu fermitate, atât în comunicarea publică, precum și în activitatea curentă, pentru prevenirea şi sancţionarea cu fermitate a oricăror forme de negare şi distorsionare aHolocaustului, a antisemitismului şi a tuturor formelor de intoleranţă”, arată Direcția informare și relații publice a Ministerului Apărării Naționale.

Articol inițial: Ministerul Apărării Naționale, condus de Vasile Dîncu (PSD), l-a omagiat printr-o postare pe Facebook pe generalul Radu Theodoru la împlinirea vârstei de 98 de ani. Theodoru, membru fondator al partidului extremist România Mare în anii 90, a publicat cărți (”România ca o pradă”) și articole în care neagă Holocaustul din România și promovează atitudini antisemite.

Institutul Elie Wiesel a amendat postarea Ministerul Apărării, arătând că ”acum 81 de ani, în timpul Pogromului de la București, legionarii au ucis peste 125 de evrei. Astăzi, Ministerul Apararii Nationale onorează și ne prezintă drept model de viață un general în retragere, antisemit și negaționist militant și membru fondator al unui partid extremist. Dragă MApN, elogiul purtătorilor de valori radicale ne îndepărtează de NATO și UE! Legea românească interzice promovarea negaționiștilor și antisemiților…”.

Iată cum a fost portretizat Radu Theodoru în Raportul final al Comisiei pentru Studierea Holocaustului în România (2004);

”Nici unul dintre autorii români nu a adoptat, însă, argumentul negaţionist cu zelul şi vehemenţa cu care a făcut-o Radu Theodoru. Fost ofiţer de aviaţie, membru fondator al PRM şi, un timp, adjunct al lui Tudor, Theodoru avea sa fie exclus din PRM în urma unui conflict cu liderul partidului. Theodoru afirmă că Holocaustul a devenit „cea mai rentabilă afacere evreiască” ce a existat vreodată, „îmbogăţindu-i pe autorii zişi martori oculari care au fabricat în serie cu exagerări aberante şi viziuni patologice viaţa din lagărele naziste”. Fiind „preluată de literatura de memorialistică”, teza „s-a dovedit deosebit de rentabilă”. Se produc „filme zise documentare, de fapt subtile sau grosolane mistificări precum SHOAH [de Claude Lanzmann]”, au loc „congrese zise ştiinţifice”, – totul pentru a crea „un sistem complex de dezinformări, de spălare a creierului, de presiuni psihologice, reuşind să impună falsul ca pe o realitate emoţională”. Reacţia „demnităţii umane” la această stare de fapt, continua Theodoru, „se numeşte «REVIZIONISMUL ISTORIC» şi curajoşii săi partizani au devenit „ţinta nazismului sionist care foloseşte împotriva istoricilor revizionişti teroarea fizică, linşajul din presă, teroarea judiciară, atentatele, izolarea socială, loviturile economice”.

Redăm reacția de pe IonCoja:

ROMÂNIA, TREZEȘTE-TE!

Cine este acest Institut ”fantomă” Ellie Weisel? Ce urmărește el de fapt? De către ce ambasadă este condus? Pentru că mai nou, am aflat, tot de la politicieni că anumite ministere au dublă conducere, fiind în vizor anumite ambasade din România, la care miniștrii fac coadă, uneori, pentru a prezenta rapoarte. Avem persoane care ocupă înalte demnități în statul român și care sunt spioni pentru alte state. Este ceva de noaptea minții. Institutul Ellie Weisel, după ce a ponegrit și aruncat cu noroi peste marile personalități ale românilor și ale istoriei, vezi cazul generalului Ion Antonescu, un erou al națiunii române, un general al demnității umane, acum vine și aruncă cuvinte grele și mizerabile asupra generalului RADU THEODORU, stindardul patriotismului românesc, vocea de aur a societății civile, un munte al demnității și dreptății umane, un erou al armatei române.

În fapt, acest institut, face parte din marele plan strategic de distrugere a ființei naționale românești, a neamului românesc, a bisericii strămoșești. Cum? Prin defăimarea Armatei și a Bisericii și prin lichidarea adevăraților lideri, adevăraților eroi și a adevăraților oratori ai românilor și promovarea în demnități publice a nulităților naționale, formând așa-zisa ”prostodemocrație” și prin manipularea mizerabilă a cetățenilor. Așa s-a ajuns la faptul că cetățenii nu mai au încredere în instituțiile de bază ale statului și nici în oamenii pe care le conduc.

Care este, de fapt deviza acestui institut: ”defăimați instituțiile, ponegriți liderii adevărați, promovați minciuna în locul adevărului, distrugeți tot ce este bun, autentic, tradițional și românesc”.

România, trezește-te!

4 comments

 1. O clipă m-am speriat că numitul dâncu o să reacționeze ca un patriot român… ne-am fi aflat în fața unei minuni creștinești, aproape să ne dea lacrimile de emoție !
  Dar nu, totul a revenit la „normal”, acest ministru ( literal „servitor al poporului”…) a rămas doar ce poate fi, doar ce poate da un suflet chircit de metehne și tarat de ascunse păcate strămoșești…

  Oare mult mai trebuie să-i răbdăm pe „ăștia” ??

  • Ion Care vrea sa lupte

   Pey daca lumea nu se rascoala impotriva lor…….romanii majoritatea merg ca oile la munca sa isi finanteze inlocuirea si genocidul.

 2. Wiesel sa nu uite că în fruntea bolșevicilor la martiriul creștinilor din Rusia și România exprimntul Pitești au fost de.ai lor care au gândit și condus genocidul.Sa își vadă lungul nasului chiar dacă au suferit unii dintre ei sa caute să vadă cine a finanțat războiul și toate atrocitățile să tragă învățăminte in primul rand ei și să fie făcători de pace.

 3. Exercitiu de logica al unui analfabet functional:
  1-in DEX exista doua cuvinte/notiuni: xenofobie si antisemitism.
  2-sa le detaliem: XENOFOBÍE s. f. Atitudine de teamă, respingere și ură față de persoanele străine de grupul etnic din care face parte subiectul.
  ANTISEMITÍSM s.n. Concepție, atitudine de ură împotriva evreilor și de îngrădire a drepturilor lor. 
  3-evreii sunt persoane straine de grupurile etnice care i-au adoptat? Sunt. Atunci de ce exista notiunea de antisemitism care de fapt este xenofobie fata de evrei?
  4-pentru ca sa fim corecti cu toata lumea, daca s-a infiintat notiunea de antisemitism atunci sa vorbim si de antiromanism, antiungurism, antirusism, antifrantuzism, antigermanism, antienglezism, antiturcism, etc.
  5-dar oare de ce pe tot pamantul exista o atitudine ostila fata de evrei care sa-i determine sa ceara legi ale antisemitismului? Ce au majoritatea pamantenilor, ca doar nu toti sunt crestini sa zicem ca asa i-a invatat religia crestina sa-i urasca pe evrei care l-au crucificat pe Isus Hristos, paradoxal un evreu de-al lor?
  6-se zice ca in biblia evreieasca-Talmud-se vorbeste ca toti oamenii de pe pamant, cu exceptia evreilor sunt denumiti goiymi, in sensul de animale inferioare. E corect, e buna invatatura ebraica?
  7-in Biblia crestina-Vechiul si Noul testament se spune ca Dumnezeul evreilor, Yahve, l-a trimis pe pamant pe fiul sau Isus Hristos ca sa aduca pe drumul cel bun “poporul ales” care era cel mai ticalosit. Ales in sensul ca dintre toate popoarele lumii evreii erau, la venirea lui Isus, cel mai ticalosit popor si care trebuia readus pe drumul cel bun chiar si al preceptelor lui Moise.

  Pentru ca ieri 24 ianuarie 1882 poetul national, romanul absolut Mihai Eminescu infiinta societatea semisecreta “Carpatii” al carei scop era unirea Transilvaniei , Basarabiei si Bucovinei cu Romania mica vreau sa amintesc celebrul articol de ziar scris de Eminescu in ziarul Timpul, intitulat : “Ne e sila de cestiunea ovreiasca”. Se stie ca marea Rascoala taraneasca de la 1907 a pornit din Moldova penetrata la acea vreme de evrei care erau carciumari si arendasi si care exploatau la sange taranul roman.

  Mai amintesc un roman celebru al lui Walter Scott “Ivanhoe”, in care actiunea se petrece in Evul Mediu si in care era o ura acerba impotriva evreilor camatari.

  In realitate, ura generalizata impotriva evreilor nu are nicio conotatie hitlerista, sau ura de rasa. Evreii, ca popor au defecte umane mari care au starnit de-a lungul veacurilor ura popoarelor impotriva lor. Nu sunt nici mai frumosi, nici mai destepti, nici mai talentati, nici mai viteji decat alte popoare si totusi legile statelor lumii condamna antisemitismul.
  Paradoxal, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *