Home / Actualitate / Iohannis Huiduit de Ziua Națională

Iohannis Huiduit de Ziua Națională

Incorect Politic
Decembrie 4, 2019

MAI EXISTA PRESA LIBERA IN ROMANIA? – Fenomen alarmant pentru libertatea presei. Scena in care presedintele Klaus Iohannis a fost huiduit in timpul paradei militare de la Arcul de Triumf a fost nevazuta si neauzita de mass-media. Cat se mai promoveaza imaginea de iubit conducator? In comparatie, la parada din 2018 toata presa vuia ca Dancila a fost huiduita. In 2019, singurul politician huiduit oficial la parada de 1 decembrie este un lider PSD din Moldova. Ce stiu serviciile?

Cat mai tine fenomenul asta din presa in care, din diverse motive – politice, economice, servicii – se trece cu vederea peste importante evenimente care au loc in Romania, pe modelul „nu vorbim de ele, nu exista”? In ultimele luni, si mai cu seama din campania pentru alegerile prezidentiale castigate de Klaus Iohannis pe un morman de tacere din partea presei si pe o campanie exclusiv pozitiva, ori cel putin nederanjanta, mass-media a reusit sa ii creeze lui Iohannis imaginea de „iubit conducator”. Desi, o tara intreaga stie ca nu este si desi in acest timp au avut loc evenimente care au demonstrat antipatia multor romani pentru „iubitul conducator” al patriei. Cu toate acestea, s-a continuat campania pozitiva pentru Iohannis. Iar totul cu un pret: stirbirea libertatii presei! Se merita? Noi zicem ca nu!

Cel mai recent exemplu care ne demonstreaza ca se atenteaza vadit la libertatea presei pe diverse canale este cel din 1 decembrie 2019, de Ziua Romaniei, cand toti cei care au fost in Piata Arcului de Triumf din Capitala, precum si cei care au urmarit la Tv ceremonia de comemorare a eroilor au putut auzi huiduielile indreptate impotriva presedintelui Klaus Werner Iohannis.

Surprinsa de moment, mass-media a avut reactii dintre cele mai diverse: unii au ales sa lase evenimentul sa se desfasoare, fara sa il comenteze ulterior, altii sa intervina peste huiduielile din piata cu diverse explicatii de ordin militar legate de eveniment, iar altii sa comenteze la final ca „parada s-a desfasurat fara incidente”. Si asta a fost!

Problema este ca au trecut deja doua zile de la parada militara si tot atatea zile de cand nu s-a scris ori vorbit despre incidentul cu huiduielile din Piata Arcului de Triumf. Doar doua, trei publicatii au redat momentul cu huiduielile la adresa lui Iohannis. Un incident care a existat, oricat au vrut unii sa il treaca cu vederea. De ce? Cui profita si care este interesul ca romanii sa nu stie, sa nu citeasca, sa nu auda cum Iohannis a fost huiduit in Piata Arcului de Triumf de un rezervist MApN intru-un moment de maxima solemnitate?

Scena pe care o prezentam mai jos a avut loc cand presedintele Klaus Iohannis a depus la Arcul de Triumf din Capitala o coroana de flori si a tinut un moment de reculegere pentru eroii care au murit pentru Romania.

Pentru cine nu l-a auzit, redam mai jos huiduielile la adresa lui Iohannis:

„O sa vindeti tara asta… De prietenii tai Iohannis, de spionii germani si alti… Sunteti slugi! Nu va mai bateti joc de istoria noastra, de eroii nostri. Am fost ofiter radar pe radarele NATO. Criminalilor!”

Doar liderii PSD sunt huiduiti

Stupoare insa! Desi Iohannis a fost huiduit, asa cum se poate observa in video de mai sus, in spatiul public, oficial, exista un singur politician care a fost apostrofat in piata. Si acela nu a fost Iohannis. Concret, tot la un eveniment organizat cu prilejul Zilei Nationale, de data aceasta in Vaslui, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, important lider PSD, a fost huiduit de un cetatean. Momentul a fost filmat (la fel ca si huiduielile la adresa lui Iohannis) si postat imediat pe mai multe publicatii online, facand rapid turul internetului, chiar din 1 decembrie sub titluri precum „lider PSD huiduit”. In acelasi timp, despre Iohannis nimic!

La fel este cazul sa ne amintim huiduielile de la Focsani la care a fost supusa pe 1 decembrie 2018 fostul premier Viorica Dancila in timpul ceremoniilor organizate cu prilejul Centenarului Marii Uniri. Atunci presa a titrat si dezbatut zile intregi despre huiduielile la adresa lui Dancila. In acest an, despre Iohannis nimic!

 Iohannis, huiduit si in 2016

Totusi, trebuie sa tinem cont de faptul ca nu e pentru prima data cand Iohannis este huiduit de 1 decembrie. S-a mai intamplat la parada militara din 1 decembrie 2016, cand presedintele a fost apostrofat de oamenii din Piata Arcului de Triumf imediat ce a coborat din masina. Scena a fost suprinsa in direct si comentata inca de atunci de intreaga presa, timp de mai multe zile (Click aici pentru a vedea filmarea)In 2016 s-a putut comenta, acum, in 2019, nu se spune nimic despre huiduielile la adresa lui Iohannis.

De ce? Cine se afla in spatele acestor jocuri care risca sa transforme presa in biroul de comunicare al Administratiei Prezidentiale? Cui profita o presa depersonalizata? Ce implicare au serviciile in aceasta chestiune? In fond, este vorba despre o problema de siguranta nationala, atata vreme cat vorbim de o forta care atenteaza la libertatea presei, la libertatea de exprimare, dar si la libertatea constiintei.

Elena DUMITRACHE

Citiți întregul articol pe Lumea Justiției.

                                                                                                           

4 comments

 1. Povestea asta cu presa indepedenta e cu dus si intors. Sa ne gandim la (((CNN))), (((NBC))) si alte entitati de presa cu paranteze. Chiar de pretextul asta se folosesc in toate minciunile pe care le promoveaza: “nu puteti sa ne acuzati ca spunem minciuni, e un atac contra libertatii presei”.

 2. Mass media creează şi întreţine o imagine despre realitate în care se vede un război pe viaţă şi pe moarte între diverse tabere de politicieni cu mize diverse precum funcţiile sau „ciolan” adică bani și privilegii şi imunitate juridică, adică o imagine mai departe de realitate nu se poate. Adevăratul război este însă intre doar două tabere: pe de o parte tabăra atacatorilor compusă din Mafia Internaţională cu sucursala ei locală masoneria în care sunt cuprinşi toţi politicienii fără nici o excepţie şi conducătorii economici, ai mass mediei, analişti şi ONGisti iar pe de altă parte Poporul Român miza fiind munca şi resursele deţinute de drept de popor. Cu ochii în televizor la falsul război dintre bandiţi, romanii sunt asupriţi, jefuiţi şi ucişi în masă.
  Citat din:
  Adrian Grigoriu “Planurile Masoneriei Pentru Viitorul României”
  Incorect Politic
  Decembrie 1, 2019

 3. Ce coincidenta ca tot vorbeam de presa, luati si cruciti-va.
  https://www.bursa.ro/comisia-de-buget-jurnalistii-scutiti-de-la-plata-impozitului-pentru-veniturile-din-salarii-si-drepturi-de-autor-89955839

  Comisia de buget-finanţe a dat, marţi, un raport suplimentar de admitere a unei propuneri legislative pentru completarea Codului fiscal, potrivit căreia jurnaliştii şi tehnicienii în radiodifuziune şi televiziune să fie scutiţi de la plata impozitului pentru veniturile din salarii, asimilate salariilor şi din drepturile de proprietate intelectuală, informează Agerpres.
  Deci nu doar jurnalistii, ci si tehnicienii. Te ocupi de functionarea camerelor video, gata esti considerat ziarist, si deci scutire de impozit.

  Proiectul prevede ca la articolul şapte să fie introdusă definiţia activităţii de jurnalism ca fiind “cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii, radioului şi a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi de televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi a unui contract de drepturi de autor”.

  Ergo, s-ar incadra si site-ul asta, nu? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.