Home / Chestiunea Jidănească / Ioan Slavici despre Chestiunea Evreilor în România

Ioan Slavici despre Chestiunea Evreilor în România

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Ianuarie 14, 2022

Ioan Slavici despre Chestiunea Evreilor în România

Iată ce scria Ioan Slavici:

 

Popoarele luminate ne aruncă vorba că nesocotim principiile umanitare, când voim să respingem pe Ovrei de pe pămentul nostru.

Lasă că Ovreii sunt aceia care propovăduiesc ideile umanitare pentru ca să tragă înșiși folos din stăpânirea lor, dar’ între noi și Ovrei nici nu încape vorba de umanitate.

Înainte de toate umanitatea cere să avem milă de alți oameni mai nenorociți decât noi, eară Ovreii nu cer milă, ci drepturi.

Apoi, de umanitate nu poate fi vorba decât între oameni: între popoare nu există decât porunca intereselor bine înțelese și justificate.

Nici o dată Românilor nu li se poate zice că sunt nedrepți, când le tăgăduiesc Ovreilor chiar dreptul de a călca pe pămentul românesc, de oare-ce nimeni nu poate pune la îndoială dreptul sfînt al Românilor de a face în țara lor ceea ce le place. E sfînt acest drept, fiind-că toate vremile au recunoscut, că poporul ce câștigă prin puterea brațului o bucată de păment are stepânire deplină asupra ei. Noi, Românii, am câștigat acest păment cu sângele nostru și l-am păstrat tot cu sângele nostru, l-am sfintit prin suferințele noastre și l-am îmbogățit prin munca noastră: pentru aceea toată lumea ne recunoaște dreptul de a-l stăpâni și nu recunoaște nimenui dreptul de a intra fără de voia noastră peste hotarele lui.

Dacă sunt oameni, pe care interesele adeverate ori închipuite îi îndeamnă să vie la noi, ei numai cu voia noastră pot veni, numai după placul nostru își pot face trebile și numai câtă vreme noi le dăm voie, pot petrece în mijlocul nostru. Eară dacă sunt oameni, care vor să intre și fără de voia noastră, noi avem chiar datoria de a-i întimpina cu arma în mână și numai după ce noi am fost biruiți, lumea le recunoaște dreptul de a dispune și ei în țara noastră. Nouă însă tot ne mai rămâne dreptul de a ne aduna puterile și de a-i alunga de pe pămentul nostru.

Decând e lumea aceste sunt vederile oamenilor asupra drepturilor și datoriilor unui popor; în toate vremurile, acesta a fost dreptul ginților și nici în teorie nu s-a pomenit ca cineva să-l pună la indoială. Ovreii însă cer pentru sine un drept deosebit.

În vreme ce toate popoarele își câștigă drepturile prin sânge; ei vor să și le câștige din bunăvoința altora.

Toate națiunile mari din Europa recunosc, că membrii lor nu au dreptul de a intra în România și de a-si face trebile printre Români; ele se învoiesc dar, indirect cu Poarta Otomană, ori direct cu noi și ast-fel ne înțelegem asupra condițiunilor lor, în care noi putem merge la dânșii și ei pot veni la noi: Ovreii nu se înțeleg cu nimeni, ci se furișează printre ceilalți, se strecoară ca argintul viu printre degete și deodată ne pomenim cu orașele și cu satele pline de dânșii.

Austria, puternicul vecin, are interese lămurite, care o hotărăsc să încheie cu noi o convenție. Ea ne acordă drepturi pe pământul ei și noi îi acordăm drepturi pe pământul nostru. În vreme ce însă ea acordă tuturor cetățenilor români aceleași drepturi; recunoaște că statul român, la urma urmelor, are dreptul de a face deosebire între cetățenii ei și de a acorda unora mai multe, eară altora mai puține drepturi.

Pentru ce?

Pentru că s-ar resturna toate principile de ordine socială internațională, dacă s-ar susține, că în România un strein poate sa facă pretenție nejustificată la niște drepturi, care ar fi împotriva intereselor bine înțelese ale Românilor.

Chiar nici Poarta suzerană nu a crezut de cuviință a nesocoti acest drept, și Turcii în toate vremile au fost lipsiți de anumite drepturi pe pământul românesc.

Este un moft vorba, că Românii asupresc pe Ovrei: Ovreii nici nu pot să fie asupriți pe pământul românesc, deoarece aici nu li se cuvin chiar nici drepturile, de care se bucură.

De asemenea este un moft, că, respingând pe Ovrei, Românii nesocotesc principiile umanitare, deoarece umanitatea nu merge până a cere jertfe, pe care un om ori un popor nu le poate aduce fără a-și pune în joc viitorul.

Dacă mâne Românii ar lua hotărârea de a soma pe Ovrei ca până la un anumit termin să părăsească țara, ba chiar dacă, in urma acestei somațiuni, i-ar alunga, nici un om nepreocupat nu ar pute zice, că această hotărâre a lor e nedreaptă ori fapta lor e inhumană.

Dreptul și umanitatea nu au a face cu chestiunea Ovreilor din România si este ori o lipsă de bun simț, ori o lipsă de bună credință de a pune discuțiunea pe terîmul dreptului și pe acela al umanității: o cestiune de interese și numai de interese este aceea, dacă e ori nu e bine să facem și pe Ovrei părtași de drepturile civile și politice, și pentru aceea discuțiunea nu se poate urma decât pe terîmul intereselor legitime sau cel puțin justificate.

*

Citește și Ajută! În patru ani de când există Incorect Politic v-am furnizat gratuit cărți interzise, satire tăioase, adevăruri necenzurate și românism neapologetic în cea mai pură formă, fără reclame. Site-ul crește, odată cu el cresc problemele, costurile și provocările. Pentru a menține formatul fără reclame apelăm la bunăvoința cititorilor care pot să ne sprijine și îi rugăm să o facă prin PayPal  sau prin BTC la adresa  3CkvWJwbTCLat1Y9J7JAqxrhFMQhfAZEHo

5 comments

 1. NU EXISTA NICIO LEGE INTERNATIONALA CARE SA LEGIFEREZE DREPT OBLIGATORIU AZILUL ACORDAT PE BAZA UMANITARA IMIGRANTILOR CE NAVALESC AZI IN GERMANIA SAU IN EUROPA SI SA-L DECLARE LEGAL-OBLIGATORIU CUM A FACUT MERKEL DESCHIZAND LARG GRANITELE GERMANIEI SI EUROPEI PENTRU TOTI CRIMINALII !

  Aceasta este declaratia celui mai mare jurist in relatii internationale al Germaniei, Dr Jurae, prof univ. Karl Albrecht Schachtschneider, de la Universitatea Nurnberg-Erlangen(care a dat in judecata Tratatele de la Lisabona si Schengen, si a castigat procesele) , atacat din toate partile de aceiasi indivizi abrutizati care contesta , si azi ca si ieri, dreptul la a nu da drumul prin azil (in principiu se dadea mai usor dar nu obligatoriu si automat – doar politic), economic in niciun caz caci azil economic, cum e azi fraudulos practicat, nu a existat niciodata !!!

  Azil la gramada evreilor din trecutul Romaniei, ca si azi din prezentul Europei, invoca O SIMPATIE MORALA ZISA UMANITARA CARE NU ARE NIMIC DE A FACE CU LEGALITATEA VREUNUI COD DE LEGI 8

  NAVALIREA POPULATIILOR INTR-O TARA SAU ALTA , A FOST ILEGALA DE CAND LUMEA SI PAMANTUL PE CARE S-AU STABILIT DIVERSELE POPOARE ALE LUMII !

  CACI ESTE IMPOTRIVA FIRII SA IEI CUIVA DREPTUL LA TARA SI PAMANTUL SAU CA SA FACI LOC ALTUIA PESTE TINE, IN MOD “OBLIGATORIU – UMANITAR” PENTRU CA ASA A HOTARAT UN D’ISRAELI SAU ALT POTENTAT DIN ANGLIA ETC, DIN TRECUTUL CARE A DETERMINAT IMIGRATIA MASIVA A DIVERSELOR GRUPURI DE EVREI DIN DIVERSE EPOCI, CA CEA A LUI SLAVICI, DE EXEMLU !.

  • Stefane Bled, antisionist, antiIsrael, propalestinian, antimasonerie, decedat in conditii suspecte. Preluat:

   “Event from Geneva Switzerland (former town of Banque de Credit Internationale, Permindex and IOS of Bernie Cornfeld (all said to be related to CIA/Mossad)) :

   January 7th, 2022, Stéfane Bled / Stefan Blet, a very talented and formerly renowned pianist, comitted suicide in Geneva, jumping from the balcony of the 5th floor of an appartment building.

   Stéfane had once been a freemason, but fell out with that gang and openly critizised the Jewish power groups in France.

   Consequently he had to emigrate to Turkey, reportedly receiving freqent death threats.

   TPTB managed to ban him completely from performing in public and finally he seemed to have had serious financial problems.

   Initial reports state, that Stéfane jumped intentionally.

   He was definitely railroaded to this tragic end, I would not be surprised, if future findings would prove that he had actually been murdered.

   See following reports in french from his friends:

   https://quenelplus.com/vod/watch/salut-stephane?mc_cid=458ae83aad&mc_eid=f680d39ef2

   https://www.egaliteetreconciliation.fr/Stephane-Blet-nous-a-quittes-66836.html

  • Aveți dreptate !
   Juriștii din Germania poate n-au vrut să discute public, dar, din alte surse, merkeloaia n-a făcut ce-a făcut cu imigrația sălbatică de acum câțiva ani fără un scop foarte presant ! Și anume ca statul nazi-german să capete pe gratis contingente de bărbați necreștini/anticreștini, pe care să le înroleze în „detașamentele roșii” de controlat spațiul public în situațiile prevăzute de globaliști – SCENARIUL AMERICAN FOLOSIT CONTRA LUI D. TRUMP, unde, în lipsă de suficienți mexicani-portoricani-guatemalezi spălați pe creier, s-au utilizat brigăzile roșii „antifa” și negre inventate ca „black lives matter” (că viețile albilor nu mai contează în neocomunismul bidenist…

 2. Cher Monsieur, chrère Madame,

  L’invasion de la France se poursuit et même s’accélère.

  D’après Le Figaro, la police aux frontières a procédé à 30 000 interpellations de migrants sur la Côte d’Azur durant les dix premiers mois de l’année 2021.

  Sur la même période, en 2019 et 2020, la police n’avait procédé qu’à 16 000 et 17 000 interpellations.

  Vous voyez, c’est une invasion organisée.

  (din AVENIR DE LA CULTURE – site catolic francez)

 3. Ioanie, vad ca de ovrei scriai bine, dar de coinationalii primei tale sotii, Ecaterina Szoke Magyarosy, care ne-au impilat un mileniu mult mai rau decit jidanii nu zici nimic ?
  Mai ales ca fosta consoarta a inscenat scena nebuniei “fratelui” tau Eminescu care a dus la internarea lui in ospiciu in 1983.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *