Home / Educativ / Întrebarea Zilei cu Profesorul Corvin Lupu: Este Republica Moldova într-o fundătură?

Întrebarea Zilei cu Profesorul Corvin Lupu: Este Republica Moldova într-o fundătură?

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 25, 2022

Întrebarea Zilei cu Profesorul Corvin Lupu: Este Republica Moldova într-o fundătură?

 

Sterie Ciumetti: Domnule profesor, în noile condiții ale relațiilor politice și economice internaționale, există voci care afirmă că Republica Moldova este „într-o fundătură”. Ce părere aveți despre situația actuală a Republicii Moldova?

 

Corvin Lupu: Totdeauna m-a interesat situația Basarabiei române, cea de mulți râvnită, ruptă de România, mult și dureros deromânizată… Cu mulți ani în urmă, pe timpul comuniștilor, călătorind cu trenul de la Chișinău la Kiev, am fost impresionat că în gara din Chișinău copii de 10-12 ani aruncau cu pietre în trenul de România. Erau și alte trenuri în gară, dar acei copii aruncau cu pietre doar în cel din România… Nu-i oprea nimeni, semn că nouă, românilor, ni se transmitea un semnal că nu prea avem ce căuta pe acolo. În anumite perioade foarte grele, elite românești din Basarabia au luat drumul gulagului sovietic, condus de minoritari etnici ai URSS și au suferit acolo alături de elitele etniei ruse, principalii locatari ai lagărelor. De la Chișinău până la Vladivostok e plin de cimitire doldora de români…

După asasinarea președintelui KGB Lavrenti Beria, asasinul lui Stalin, în 1956, s-a produs o schimbare de linie politică în toată Uniunea Sovietică și basarabenii erau trimiși în lagăre și închisori doar prin excepții. În schimb, s-a adoptat altă tactică. Elitele de etnie română erau dislocate din Basarabia prin oferte de locuri de muncă mai bune, salarii mai mari și locuințe mai confortabile în alte republici unionale. Oamenii plecau, pentru că aveau o singură viață și încercau mai binele pentru ei și pentru copiii lor și pentru că li se spunea că așa este mai bine. În locul lor au fost aduși intelectuali rusofoni, asfel că și procentul de români s-a micșorat mereu. Românii au ajuns să fie întâlniți mai ales la baza societății.

Dar cea mai mare depopulare de etnici români din Republica Moldova a avut loc după ce regimul Băsescu a legiferat acordarea cetățeniei române pentru locuitorii din țara-soră. Sute de mii de etnici români din Basarabia și-au luat cetățenia română și au plecat direct în Occident. Rusofonii nu pleacă în masă din Moldova. Așa s-a ajuns ca, încet, încet, procentul celor care doresc unirea cu România s-a redus până la aproximativ 30-35%…

Nu vreau să fac o recapitulare a strategiilor pro-românești din Republica Moldova și mă rezum să vă spun că, după părerea mea, toate strategiile de îmbunătățire a situației interne a etniei române basarabene din perioada sovietică, iar apoi strategiile de unire a Republicii Moldova cu România au eșuat datorită faptului că aceste proiecte nu au fost niciodată aduse la un anume nivel de conivență cu Federația Rusă, ci, din contră, au fost concepute în adversitate cu această țară. Proiectele nu și-au propus stabilirea unor relații de încredere reciprocă cu Rusia, de la care să se poată negocia aspirațiile naționale românești. Patrioții români din Basarabia spuneau că acest lucru nu este posibil, dar nimeni nu a încercat. Apoi, proiectul de unire trebuia făcut de conivență și cu România, care să-și propună ca obiectiv național reunificarea cu Basarabia și să accepte că acest lucru se poate face doar cu acordul Moscovei. Pentru aceasta trebuia câștigată încrederea acestei țări. Politica de ostilitate față de Rusia a guvernelor de la București a fost o frână pentru proiectele unioniste. România și-a propus proiecte visătoare de libertate alături de Occident și s-a trezit colonie și astăzi nu mai are nimic. Totul i-a fost luat.

SUA nu a sprijinit deloc mișcarea unionistă din Republica Moldova și nici din România. Din contră, SUA s-a opus pe față unirii. În anul 2016, ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, a declarat public, în cadru oficial,  că: „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova, pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile ei provocări, printre care este și faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și, desigur, mai este și problema transnistriană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova” (Vezi Alina Neagu, Ambasadorul SUA la Chișinău: Republica Moldova nu este România, ci trebuie să rămână un stat suveran și independent. Unirea nu este o alegere practică, în hotnews.ro, 28 august 2016). Or, pro-unioniștii din Republica Moldova și din România visau să se sprijine pe Occident în demersurile lor și nu vedeau că sunt într-o fundătură fără ieșire. Când le-am spus acest lucru și am și scris acest lucru, unele persoane, care se revendicau a fi patrioți unioniști sinceri (?) m-au contrat, incvlusiv în scris.

Prin această poziționare oficială a SUA, mișcarea unionistă din Republica Moldova și din România a pierdut sprijinul singurei puteri din lume care ar fi putut să o ajute în direcția satisfacerii aspirațiilor ei istorice.

De asemenea, dorind unirea cu România, iar ulterior, aderarea la UE, proiectele de țară ale Republicii Moldova nu au avut în vedere nici o clipă ca țara să renunțe la Transnistria, indiferent cât era acest pas de dureros din punct de vedere economic. Nerenunțând la Transnistria, românii din Basarabia n-au avut nici o șansă pentru nici un proiect unificator și nici de aderare la structurile euro-atlantice. Cum să te unești cu o țară, România, a cărei conducere, imediat după destrămarea URSS, dorea să adere la NATO și care ulterior a aderat la NATO și la UE, când tu, Republica Moldova, ai o armată rusă de ocupație pe teritoriul tău? Cum să adere Moldova la UE cu trupe rusești, un uriaș depozit militar rusesc și structuri informative rusești foarte puternice pe teritoriul său?

Desigur, Uniunea Europeană încurajează Moldova să-și dorească aderarea, pentru ca să-și implementeze politicile globaliste, să accepte pătrunderea companiilor transnaționale occidentale în țară, să legifereze în conformitate cu interesele occidentale, să spele creierele tineretului în direcție globalistă și să facă să urmeze calea României, ca să fie și Moldova transformată în colonia Occidentului.

Din păcate, în rândul etnicilor români din Republica Moldova există grupuri elitiste care așteaptă o prezumtivă aderare la UE ca pe o oportunitate de a deveni administratori ai viitoarei colonii și să devină profitorii regimului euro-atlantic. Argumentul lor este că mulți cetățeni își doresc aderarea la UE, că în cadrul UE Moldova se reunește cu România, că relația cu Rusia este una păguboasă, că numai în cadrul UE s-ar putea stârpi corupția endemică din țară și grupările mafiote locale și altele. Oare să nu aibă habar de corupția colosală din Occident?

Politica pro-euro-atlantică a guvernării grupării conduse de Maia Sandu se bucură de sprijin occidental și de sprijinul pro-unioniștilor de etnie română, mai corect spus de sprijinul foștilor pro-unioniști cu România transformați în pro-euro-atlantiști, după eșecul proiectelor unificatoare.

Constat că Republica Moldova rămâne într-o fază de căutări ale unui drum propriu, fază încărcată de incertitudini și aspirații divergente.

Moldova nu are surse proprii de energie. Fără energie nu poți face nimic, mai ales fără energie ieftină, care să te ajute să produci ieftin și să-ți faci loc pe piața internațională cu produsele. Moldova n-are gaz, n-are curent electric, n-are petrol, n-are cărbune, n-are metale și alte materii prime necesare economiei. Dar nici UE nu are suficient din nici una din aceste resurse! Această realitate este o mare vulnerabilitate a Moldovei.

Apoi, Republica Moldova are o agricultură și o viticultură dezvoltate, are un sol foarte bogat, o climă favorabilă acestor activități, are tradiții în aceste direcții care pot realmente oferi țării perspective importante, mai ales în condițiile în care într-o mare parte a lumii lipsesc alimentele. Dar cerealele, alimentele și vinurile Moldovei încap foarte greu în Europa și în SUA. UE și SUA are un mare excedent alimentar ceea ce ar fi o mare problemă pentru Republica Moldova.

Uniunea Europeană nu are nevoie de o invazie de produse agricole din Moldova și știe să-și apere interesele cu cele mai murdare mijloace. Să nu ne mai ascundem sub lozinca de „teorii ale conspirației” și alte asemenea: gripa aviară și gripa porcină au fost induse intenționat în zonele unde producțiile din fostul spațiu sovietic concurau piața occidentală, cu deosebire în România.

Pe lângă operațiunile dispuse de la nivel înalt, bolile din zootehnie au fost răspândite și de samsarii de carne de porc și de pasăre ai marilor companii occidentale. Este cumplit de regretabil că serviciile secrete din România, devenite niște sucursale slugarnice ale unor mari servicii secrete străine nu au acționat în nici un fel pentru securitatea agricolă a României, nici măcar pentru devoalarea și încunoștințarea populației asupra acestor operațiuni mizerabile, pentru a determina reacții de protecție ale societății. Sunt realitățile crude din spatele „generosului proiect european”, care este, fără putință de tăgadă, un proiect colonialist față de unele din regiunile UE. Între acestea, România și Republica Moldova nu sunt decât ținte.

Proiectul de țară al susținătorilor Maiei Sandu nu soluționează problemele Republicii Moldova ci doar satisface aspirațiile coloniale ale Occidentului, care vizează înaintarea către Răsărit, înaintare care, în mintea lor lacomă, are ca punct terminus Siberia, cea mai bogată și mare provincie a lumii. Lăcomia occidentală, în special cea kazaro-evreiască, este principala cauză a nenorocirilor din această lume.

Nu mai este cazul să reamintesc că, încă de când România era candidată la aderarea la UE, în cadrul cerințelor care i s-au formulat s-a cerut ca țara să-și reducă suprafața agricolă cultivată cu o treime. Acest lucru s-a ținut secret față de poporul român. Este evoident că dacă ar fi existat democrație în regimul euro-atlantic și poporului român i s-ar fi spus ce condiții îl așteaptă în cadrul UE și a NATO și ce preț au aceste aderări, s-ar fi ferit de ele ca de foc mare.

UE are nevoie de piețe de desfacere, iar România, dintr-o mare producătoare și industrializatoare de produse agricole, a ajuns o piață de desfacere care importă cea mai mare parte din consumul ei alimentar. În același timp, Agenția Națională Sanitar Veterinară afirmă că 70% din produsele alimentare importate de România sunt neconforme! Dar nu se pot lua măsuri împotriva companiilor multinaționale care introduc în țară aceste produse neconforme, pentru că, în fața autorităților UE, ele sunt mai influente decât statul român.

UE n-are nevoie de concurența produselor excepționale ale agriculturii și viticulturii din Republica Moldova. Aceste produse fac o concurență nedorită la Bruxelles, Berlin, Paris și Madrid (Spania este cel mai mare exportator de carne de porc din Europa și „rade tot” în jurul ei).

Mai marii Occidentului duc campanie și împotriva bovinelor, sub pretextul că poluează! Desigur că după ce vor distruge cât vor putea din șeptel, vor veni samsarii de carne de vită, și ei „băieți deștepți” și vor aduce carnea necesară. Țăranii noștri, fără alte perspective, vor lua și ei calea Occidentului, să-și caute de lucru și să slugărească Occidentul, cuminți, ascultători, harnici și fără pretenții.

Bine că nu poluează marile vapoare de croazieră. Mările și oceanele lumii sunt pline de asemenea vapoare. Într-un documentar recent se arăta că un singur mare vas de croazieră polua cât poluarea produsă de întregul oraș Marsilia, al doilea ca mărime din Franța. Ca să reducă poluarea, globaliștii vor distrugerea crescătoriilor de vaci, dar nu se îndreaptă împotriva vaselor de croazieră, a iahturilor, a avioanelor de agrement etc. Vacile sunt pe cale să devină inamic public! Asta este Uniunea Europeană globalistă, supusă kazaro-evreilor de pe Wall Street!

Maia Sandu a declarat că Moldova este neutră în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Occident care se desfășoară în Ucraina, dar a acceptat să dea declarații antirusești și să își declare susținerea pentru tabărta adversă. Ce neutralitate este aceasta? Ca urmare, Rusia a anunțat guvernul de la Chișinău că n-o să-i mai livreze gaz, iar apoi a lăsat-o și fără curent. Au fost de ajuns niște bombe pe noduri de transport al curentului și pe niște transformatoare și Moldova a fost lăsată fără curent.

Marile centrale și transformatoare de curent din Moldova sunt în Transnistria, iar transnistrienii sunt la mâna Moscovei…

Rusia importa cea mai mare parte a producției de vinuri din Moldova și le plătea bine. Ani și ani de zile, Moldova nu a putut să pătrundă cu vinurile pe piața europeană. Șefa vinurilor în cadrul Comisiei Europene, franțuzoaica Cioloș, soția prim-ministrului de tristă amintire Dacian Julien Cioloș, s-a opus cu vehemență. Franța este împotriva concurenței excepționalelor vinuri moldovenești. Cramele de la Mileștii Mici și Cricova sunt cele mai mari din lume. Ele sunt ale statului. Deci atenție: o prezumtivă aderare a Moldovei la UE va aduce viticultura moldovenească în proprietate privată străină și de aici până la lichidările economice după modelul din România nu mai este decât un pas. Și încă ceva: vița de vie are și ea bolile ei!

Rusia a oferit Moldovei petrol, gaze și alte materii prime la prețuri mici. Aceste lucruri nu au fost apreciate de patrioții români din Moldova. Li se păreau fapte firești. Considerau că se pot bucura de piața Rusiei pentru produsele lor care nu erau primite în UE și de energia și materiile prime ieftine din Rusia, iar ei să-și orienteze politica înspre dușmanii Rusiei. Este evident că a fost un proiect de țară eronat. Acum, întreaga populație a Moldovei suferă la greu și va mai suferi datorită acestor erori geo-strategice.

Dacă le va ține moldovenilor de frig, de foame și de sete antirusismul, se va vedea. În politică și în diplomație trebuie o orientare profundă. Trebuie să ții cont de trecut fără patimă și să judeci totul la rece, fără sentimente. Dragostea și ura nu au ce căuta. Eu am studiat atent comportamentul patrioților români din Basarabia și am văzut că majoritar au fost și sunt ghidați după sentimente și nu după rațiune. Sentimentul predominant este ura față de Rusia, pe care însă o confundă cu Uniunea Sovietică iudeo-bolșevică-internaționalist proletară, apoi globalistă (în timpul lui Gorbaciov și Elțîn).

Rusia de astăzi, naționalist-ortodoxă, suveranistă și adversară a globalismului internațional este total opusă Uniunii Sovietice pe care o urăsc ei. Pentru a înțelege corect ceea ce se întâmplă astăzi în spațiul fost sovietic și în acest război de dimensiuni mondiale, în care sunt implicate peste 40 de țări, trebuie studii profunde de istorie, relații internaționale și studii de securitate.

Opinia publică poate foarte greu să acceadă la esențial. Dar, multă lume care nu are acces la esențial se pronunță și dau sentințe. Eu le dau mereu sfatul să fie mai reținuți, să nu se arunce în față crezând că le știu pe toate. Să asculte mai mult și să tacă mai mult. Vedeți, domnule Sterie Ciumetti și la dvs. pe site, intră tot felul de persoane, care-și ascund numele, iar unii dintre dânșii debitează tot felul de prostii. Ce aud și ei din mass-media, iar astăzi despre cele trei domenii pe care le-am menționat scriu și vorbesc foarte mulți neaveniți, dar și profesioniști care părăsesc obiectivitatea științifică, trecând în sfera propagandei care este aducătoare de profit și poziționare bună în societate, pentru ei și pentru familiile lor.

Uitați-vă pe televiziunile principale ale sistemului, cele plătite de guvern cu zeci de milioane de euro în perioada pandemiei pentru a susține politica statului eșuat: o mulțime de generali și de foști miniștri, profitori ai sistemului ticăloșit, fac analize partinice și susțin multe cauze moarte și combat interese profunde ale românilor. Toți au pensii speciale și privilegii de care se bucură familiile lor.

Maia Sandu umblă la cerșit la București și la Bruxelles. Cere bani, cere energie electrică, cere gaz, cere de toate. Păi asta să fie proiectul de țară euro-atlantic al Moldovei? Asta este aspirația națională? De ce a ajuns Moldova Maiei Sandu în acest punct, să nu mai aibă nimic din ceea ce are strictă nevoie? Totul are un preț. Nimeni nu-ți dă nimic pe gratis. Cerșitul acesta, dacă va continua, va îngenunchia Moldova, o va îndatora și o va distruge.

Etnia română din Moldova s-a împuținat dramatic și este îmbătrânită. Etnia română este practic minoritară în toată Basarabia. Tineretul de etnie română din Moldova s-a dus să slujească în Occident și nu se va mai întoarce… Cei plecați nu mai reprezintă nimic pentru țară. Ca și în România, tinerii plecați plătesc pensiile celor din Occident și dezvoltă Occidentul, care-și folosește dezvoltarea și puterea pentru a domina și a jefui statele de unde provin cei care muncesc acolo. Acești emigranți nu-și dau seama că ei sunt de fapt un bumerang care lovește propria țară și familiile lor pe care ei le-au lăsat acasă.

Toate aceste aspecte menționate, ca și altele, mă fac să cred cu tărie că Republica Moldova nu este compatibilă economic cu Occidentul.

Nici cultural Moldova nu este compatibilă cu actuala Uniune Europeană. Să nu confundăm Uniunea Europeană de azi cu vechea cultură a statelor naționale din Occidentul Europei. Moldova este un stat de cultură și de tradiții ortodoxe orientale, incompatibile cu decadența morală actuală din Occident, cu LGBT-ul, cu drogurile, cu infracționalitatea susținută de serviciile secrete occidentale, cu spiritul antinațional al culturii occidentale și cu jaful economico-financiar pe care îl practică elementele kazaro-evreiești, cu susținerea Occidentului.

Moldova și etnia română nu au viitor în lumea euro-atlantică. Șansa românilor este să promoveze regimuri politice suveraniste. Pentru aceasta statele românești au nevoie să-și refacă și să-și consolideze mijloacele prin care să se poată impune în fața companiilor multinaționale și să-și promoveze propriile interese, adică să se deglobalizeze. Donald Trump a spus în mod repetat și foarte clar pentru cine a vrut să-l asculte că viitorul nu aparține globalizării, care este o gogoriță băgată forțat pe gâtul popoarelor, ci viitorul aparține statelor naționale. Donald Trump rămâne o mare personalitate a SUA și a lumii, cel care a dus suveranismul la Casa Albă, chiar dacă doar pentru un mandat. Dar nu se știe… Elon Musk, atotputernicul „om al zilei” în SUA, a declarat, cu ocazia redeschiderii contului de Twitter al fostului președinte, că el și cu Trump vor lucra împreună pentru viitorul SUA. Puterea de la Washington nu va dori să fie tot timpul în război cu Rusia, țară care a fost, de fapt, partenera de dominație mondială a Casei Albe. În acest context, în laboratoarele structurilor de securitate națională a SUA, din care face parte și Elon Musk, se caută soluții, iar revenirea suveranismului la președinție este una din variante. Revenirea la suveranism în SUA este, după unele păreri, un factor catalizator al unei viitoare așteptate și dorite împăcări între cele două supraputeri militare și cosmice mondiale. Această împăcare ar pune capăt și războiului. Personal, cred că actualmente nici una dintre cele două mari puteri nu doresc pacea, dar va veni un moment în care pacea va fi dorită și de ele. Până atunci, suferă multă lume, cel mai mult ucrainenii și europenii.

În acest moment istoric, principala putere internațională care susține național-suveranismul este Rusia, alături de mai multe aliate ale ei, care luptă pe viață și pe moarte cu globalismul. Organizația de Cooperare de la Shanghai este cel puțin comparabilă cu NATO, iar organizația economică BRICS este un colos mondial. Lumea unipolară a apus, chiar dacă Occidentului îi cade foarte greu să recunoască acest fapt și încearcă să-și propage în rândul opiniei publice internaționale o superioritate pe care nu o mai are. Doar Dumnezeu va decide finalul acestei lupte de durată dintre iudeo-globaliști și național-suveraniști.

Pro-europenii și Maia Sandu și-au dat arama pe față când, invocând necesitatea unei justiții independente și drepte, și-au numit șefi ai procuraturii loiali lor și au trecut la arestarea contracandidatului lor din alegeri și la răzbunări și persecuții politice. Democrație după modelul euro-atlantic… Dacă  aceasta este oferta regimului actual de la Chișinău pentru poporul moldovean, atunci șansele lui de supraviețuire se vor stinge repede, indiferent de cât vor pompa globaliștii europeni la Chișinău.

Maia Sandu este cunoscută ca fiind o globalistă sorosistă, ori eu sunt convins că globalismul de model iudeo-euro-atlantic este unul găunos și dăunător viitorului popoarelor de pretutindeni, cu excepția puterilor colonialiste occidentale, care-și alimentează prosperitatea din munca și bogățiile altor popoare. Globalismul favorizează doar acele elite supuse kazaro-evreilor diriguitori ai lumii occidentale. Globalismul urmărește distrugerea spiritului național și crearea unor oameni-roboți desnaționalizați, rupți de tot ceea ce au creat popoarele mai frumos și mai autentic.

Personal, nu mă mir că un mare număr de moldoveni, de ordinul sutelor de mii, sunt nemulțumiți și demonstrează împotriva regimului Maiei Sandu. Motivarea demonstrațiilor conform căreia oligarhul evreu Ilan Shor i-ar fi plătit pe demonstranți nu este suficientă și nu ne poate convinge de artificialitatea nemulțumirilor populare, chiar dacă această presupunere este mereu repetată. Este posibil ca oligarhul evreu Ilan Shor să fi plătit o serie de provocatori, dar nemulțumirea reală a sute de mii de oameni este cea care duce majoritatea zdrobitoare în stradă.

Apoi, Ilan Shor este un sprijinitor al fostului regim oligarhic de modelul din timpurile lui Gorbaciov și Elțîn. Naționaliștii de etnie rusă care conduc la Kremlin se debarasează de acești oligarhi, unul câte unul. Apoi, nu cred că Rusia a trecut deja la efectuarea de operațiuni speciale în Moldova sau în alte state. Eu cred că Moldovei nu i-a venit încă rândul. Acest război a fost conceput să dureze mai mult, în ciuda afirmațiilor occidentale fără acoperire că el ar fi fost conceput să fie un blietzkrieg. Deglobalizarea nu se poate face fulger și în condiții de război se face cel mai bine. Toate regimurile politice se schimbă cel mai ușor în condiții de război.

Dintr-un punct de vedere privind lucrurile, eu cred că Rusia nu are nevoie să plătească demonstranți în Moldova. Eu cred că este suficient ca Rusia să lase Moldova fără carburant, gaze și materii prime, eventual să nu-i  mai primească nimic pe piață, să oblige Moldova să-și plătească gazul de patru ori mai scump toate cele pe care nu le mai primește din Rusia mai scump și, într-un timp rezonabil, opinia moldovenilor se va schimba. Moldova este destul de săracă pentru a-și permite costuri mari pentru produsele de strictă necesitate. România nu va putea livreze curent electric la nesfârșit și fără bani Moldovei. România are propriile ei mari lipsuri.

Nu este cunoscut proiectul rusesc privitor la Republica Moldova, dar nu cred că în viitor Rusia va renunța ușor la influența asupra acestui teritoriu. Apoi, o mare parte a populației Moldovei este de partea Rusiei și împotriva Occidentului. Ce să facem cu aceștia? Să-i declarăm proști și să-i ignorăm, în numele „democrației occidentale”? Sunt mulți. Și nu sunt proști.

Da, domnule Sterie Ciumetti, aveți dreptate, Moldova este într-o fundătură din care este foarte greu să întrevedem dacă va putea ieși, cel puțin în timpul acestui moment istoric încărcat de atâtea necunoscute, în plin război internațional, purtat la scară mondială.

Sterie Ciumetti: Vă mulțumesc. Dumnezeu să ne ajute!

12 comments

 1. “Rusia importa cea mai mare parte a producției de vinuri din Moldova și le plătea bine.”

  Ei au știut întotdeauna să aprecieze, a se vedea și vaccinurile rusești:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Sputnik_V_COVID-19_vaccine

  “Chemistry
  […]
  Ethanol 95%”

 2. Excepțional articol !
  Pe lângă pretextul cu moldova se face o radiografie exactă a actualei situații geopolitice nu numai din Europa , dar și din Lume !
  Corvin Lupu se dovedește un analist de marcă, bun român și cunoscător al politicii zonale și de asemenea oameni ar fi nevoie la conducerea României !

 3. “Rusia de astăzi, naționalist-ortodoxă, suveranistă și adversară a globalismului internațional este total opusă Uniunii Sovietice pe care o urăsc ei.”

  Domnule Lupu va pierdeti bunul prestigiu dobandit din greu cu afirmatii de felul celor mai de sus. Russia este majoritar atee unde femeia rusa este campioana mondiala la avorturi si unde la divorturI sint tot pe locul I in lume. Poporul rus este alcoolizat cu cel mai prost alcool = vodka (un alcool fractionat UCIGAS) si practic printre barbati nu prea exista virsta de mijloc, doar tineri si batrani. Mijlocul (virsta medie) este mort de alcoolism.
  Si la Moscova ca si la Chiov conduc Khazarii din secta Chabad Lubavici care s-au implantat/infiltrat si in Romania cu filiale la Bucuresti si mai nou la Cluj-Napoca.
  Sperantele pe care vi le puneti in Russia sint desarte tocmai prin prisma celor ce am afirmat mai sus.
  Unirea cu Basarabia s-ar fi putut face in timpul presedentiei lui Snegur dar n-a vrut Iliescu. Stim aceasta de la traducatorul lui Snegur (roman de-al nostru ajuns sus pana in DS-ul american) cand a fost in vizita la Washington si s-a intalnit cu Bush batranul. Atunci Bush batranul l-a intrebat textual pe Snegur: “De ce nu va uniti cu Romania?”. Raspunsul lui Snegur a fost: “NU VREA ILIESCU”. Apoi rusii s-au ocupat sa dispara tot cei care luptau pentru Unire: sotii Teodorovici, Grigore Vieru, Andrei Vartic, Nicolae Dabija si altii. Intrebati-l pe Marga (sef la ICR in timpul “coalitiei” USL) de ce a numit la Institutul Cultural Roman din Chisinau un agent GRU, recte Valery Mateciuk, alias Valeriu Matei? As mai spune multe dar nu am cui…din pacate.

  • Câte „erori“ puteţi face!? E clar că n-aţi trăit în România în anii ’90 şi nici în prezent parcă n-aţi trăi în realitate dom’le Bantustanu. Românii scriu Rusia, nu Russia, cum comiţi matale, precum un trol străin. Plus:
   1. Şi Chabad Lubavich şi alte organizaţii evreieşti sunt în opoziţie cu Moscova lui Vladimir Putin, nu cum zici diversionist că sunt la putere în Rusia.
   Iată în acest sens postarea pe Twitter din 27 octombrie 2022 a rabinului şef Pinchas Goldschmidt:
   „Un atac al guvernului rus împotriva mişcării Chabad, precum și atacurile împotriva Jewish Agency for Israel, sunt acte antisemite împotriva noastră a tuturor. Repetăm apelul nostru către toți frații și surorile noastre care sunt încă în Rusia și care sunt capabili să părăsească țara, să facă acest lucru.“
   https://twitter.com/PinchasRabbi/status/1585553888060530690
   Jewish Agency for Israel (Agenția Evreiască) este, de fapt, în plan nedeclarat, reţeaua proprie globală de spionaj şi serviciu secret al sionismului, creată în 1929 în SUA, de aceea i-a interzis Putin activitatea anul acesta.
   https://www.incorectpolitic.com/putin-ii-da-afara-pe-jidani-agentia-evreisca-pentru-israel-a-fost-somata-sa-si-inceteze-operatiunile-pe-teritoriul-rusiei/

   2.
   Preşedintele moldovean Mircea Snegur a fost duplicitar. El a împiedicat unirea Moldvei cu România. Nu-l întreba preşedintele SUA Bush pe Snegur de ce nu se uneşte cu Romania, dacă nu era precis şi corect informat că Snegur e de vină.
   Dovada? În noiembrie 1991 Snegur „schiţează deja ideea potrivit căreia Chişinăul se dorea centrul Moldovei istorice şi se erijează în ideologul unei Moldove Mari, ca o contrapondere faţă de ideea unei Românii Mari“; „Snegur se declară vădit deranjat de această perspectivă [a unirii], precizând că el nu ştie de existenţa unui curent în masă [în Republica Moldova] care să dorească obţinerea cetăţeniei române. Din contra, el spune că foarte mulţi cetăţeni din Moldova din dreapta Prutului şi-au exprimat intenţia de a obţine cetăţenia Republicii Moldova.“
   Asta deşi, cum relata săptămânalul „Moskovskie Novosti”, tot în noiembrie 1991, „politicienii români, dar şi societatea civilă, privesc chestiunea în cauză… toate partidele politice, fie ele la putere, precum Frontul Salvării Naţionale [al lui Iliescu], fie în opoziţie, precum PNL sau PNŢCD, sunt unanime în ceea ce ţine de problema basarabeană, fiind cu toţii în favoarea unirii.“ (vezi „Moldova Mare şi România Mare, două proiecte concurente“ în Radio Europa Liberă).
   Apoi, peste o lună Mircea Snegur semna la 21 decembrie 1991 acordul de la Alma Ata de înfiinţare a CSI, Comunitatea Statelor Independente, urmaşa URSS (Uniunea Sovietică), după ce premierul unionist Mircea Druc fusese înlocuit la doar două săptămâni de la Podul de Flori de peste Prut din 6 mai 1990. „Dacă era acest guvern, noi nu ne duceam la CSI. Nu ne duceam la Alma-Ata, nu-l lăsam eu pe Domnul Snegur să meargă şi să intre să semneze şi să intre cu Nazarbaev în CSI. Îl imploram, îl rugam frumos, ştiu eu cum, şi-l duceam la Vilnius, la Tallin şi la Riga, ca să ne apropiem de astea. Mergeam şi la Bucureşti…”, afirmă Mircea Druc (v. Articolul „SPECIAL BASARABIA. O unire imposibilă: România şi Republica Moldova“ din 27.03.2013 pe digi.ro)
   Pactul Ribbentrop-Molotov a fost denunțat în 1989 de Sovietul Suprem al URSS, și la 24 iunie 1991 de Parlamentul României care îl declara “ab initio nul și neavenit” (nul de la bun început), deci Moldova de est şi teritoriile răpite de Ucraina (Bucovina de Nord, Buceagul ş.a.) trebuiau să se întoarcă la România.
   Mai mult, în 28 noiembrie 1991 Parlamentului României emite o declarație prin care Parlamentul României reaminteşte originea românească a teritoriilor din dreapta Prutului moştenite de Ucraina de la fostul URSS.
   Dacă a trădat şi vreun „român“, acesta a fost premierul evreu Petre Roman, care fără nici o dezbatere publică sau consultare prealabilă cu celelalte puteri ale statului, „recunoaşte în numele României independenta Republicii Moldova“ în 1991.

 4. Era o data un tar lucid
  Cu creierul zobit
  Mottou’i favorit :
  UCID, UCID, UCID !

  El puterea a luat
  Ca Biden, a furat,
  Si cu un atentat
  Razboi a programat

  Astfel a debutat
  Un tar demonizat

  Un mare, bun crestin
  La inima, hain
  Ce nu a ezitat
  Grozni a spulberat

  Mortii l’au blestemat

  Strateg viteaz de’o schioapa
  Facu din Alep groapa
  A ras din temelii
  Orasul, pe copii
  Parinti si pe batrani
  I’a ingropat de vii

  Vlad Tepes, cand revii ?

  Pe Putin, sa’l inviti
  Si voi, o sa priviti
  Cand tarul ucigas
  Vazand tarusul gingas

  Va plange ca un las !

  • De Bătălia de la Alep (2012–2016) sau „Stalingradul Siriei“, care a dus la ruinarea oraşului, mai ales a marelui bazar, nu este vinovată Rusia.
   Oraşul era ocupat de „Frontul al-Nusra“ (afiliat la al-Qaeda ) şi de forţele „rebele“ anti-statale ale mercenarilor susţinuţi de americani, care au vrut să răstoarne guvernele arabe legitime prin declanşarea revoluţiilor „Primăverii Arabe“, „revoluţiile“ din 2011-2012, plantate în Tunisia, Libia, Egipt, Yemen, Siria și Bahrain, spre bucuria şi folosul Israelului, ce aveau organizaţia lui George Soros şi CIA-ul (poate şi Mossad-ul) în spate.
   Propaganda occidentală, care e manifestă şi în „versurile“ de mai sus, a pus tot răul pe guvernul sirian şi pe Rusia.
   Diversiune eşti nebosită,
   dacă eşti bine hrănită !
   Ia să stai o zi sau două,
   hămesită de nevoie !

   • PIC, stai puțin sa’ti zic
    Tu, trol inamic:
    Putin la Groznii
    Făcu grozavii?

    Tu ești cel plătit
    Trol ticăloșit
    Eu îmi apar Neamul
    Eu sunt doar osteanul
    Fraților români
    Cei smeriți și buni !

    • Mai du-te boală,
     „Infecţie finală“.
     Ieşişi din gaura-ţi de trol
     Să-ţi intri aicea în rol,
     Dar puţi a hoit khazar şi mortăciune
     În urmă-ţi laşi doar sumbră urâciune.
     Nu e român, de ai tu neam sau omenie,
     Eşti fără de prepuţ, eşti scârnăvie.

 5. Contributors ai tăi sunt de soldă străină, băi Infecţie Finală. Ca tine? Fonduri Soros & partners. Iacă:
  https://activecitizensfund.no/partner/asociatia-societatea-online/
  Căci Contributors este egal Asociaţia „Societatea Online”.
  Semnificativ, membră contributors.ro e şi Claudia Postelnicescu de la Iniţiativa România (componenta iohannistă a mişcării soroşist-neomarxiste rezist), proiect al asociaţiei „Societatea Online”, în care unul din fondatori este Cristian Pantazi, care e fondator şi la G4Media.ro, alături de macovistul rezist Tăpălagă.
  https://www.incorectpolitic.com/asociatia-din-spatele-g4media-incaseaza-bani-de-la-iudeul-george-roth/
  Adică fonduri evreieşti, fonduri americane, fonduri Soroş cu de toooate măăă… Infecţie Finală. Asociația „Societatea Online“ (Contributors) e finanţată şi de Fundaţia Orange (se vede cu Google), Orange fiind deţinută majoritar de statul francez condus de sluga clanului evreiesc Rothschild, Emanuel Macron.
  .
  Băi, Infecţie finală,
  La cap şi urinală,
  Cu cât te baţi mai tare-n piept că eşti român oştean,
  Cu atât araţi mai mult că eşti de fapt păcălitor viclean.
  Vrei să atragi uşor naivul om la a ta ură,
  Soldat fiind tu doar la propaganda dură.

 6. Explicaţii ca pentru proşti, deşi “Infecţie Finală” e doar parşiv:
  Mişcarea ”Restart Romania”, a evreului Mark Gitenstein, de control politic al României şi care s-a transformat în 2017 în #rezist, s-a născut în 2011 şi ca un proiect al Asociaţiei „Societatea Online”, după ce „Primul proiect al Asociatiei a fost site-ul Contributors.ro“. Vezi asta aici, la proiectele asociaţiei:
  http://societatea-online.ro/

 7. Între timp am avut și Unirea propusa de Maia Sandu… Tare mi-e teamă de posibilitatea de a “câștiga” Basarabia și să pierdem Ardealul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *